Леден ноемврийски вятър вее, а АПРИЛчето се смее

• 9 286
  • 284
  •   1
Отговори
# 75
Гале, много  Hug и добре, че вече всичко е свършило. Явно на нас въображението ни е малко какво могат да направят Shocked

Към мамите, чиито деца ходат на ясла - ако детето все още не може да се храни само - хранят ли ги или ги оставят да се оправят сами; ако не ходи все още на гърне - учат ли ги, сменят ли памперси; проблемът с бибероните как е - носят ли си ги или не им дават; с какво ги занимават през деня.
Хранят ги, ако не може само.
Учат ги на гърне, сменят и памперси, ако детето е все още с памперс, тези, които са без памперс ги слагат по-често на гърне, но те по някое време започват и да си казват според сестрите и вече няма проблем.
Бибероните им ги дават, т.е. можеш да му носиш, ако ползва.
Заниманията май зависят от самата ясла. Аз мога да споделя накратко при нас как е - имат отделено време за рисуване, идва музикален педагог и ги занимава - пеят, играят игри на някои песни, имат някакви активни занимания, т.е. повече движение, следва някакво пасивно занимание (примерно рисуване или нещо друго ...). Аз малко объркано го написах, но следват си някакъв план със заниманията, редуват ги ... Днес в нашата ясла ще идва куклен театър. Аз съм нетърпелива да разбера дали на Кало му е харесало Wink

# 76
skarlet#, няма как, да знаеш с точност, какво става в яслата - всичко е ориентировъчно, т.к. зависи от реда в конкретната ясла, т.е. обективен момент - ред, изисквяния, режим и пр., и конкретния човек/леля, на който ще попаднете, т.е. субективен момент - търпелив, строг, любвеобилен и пр. Зависи си и от детето, разбира се. Рядко ще случиш на персонал, който да дава пълна и изчерпателна информация.
В нашата ясла биберони не допускат.
Занимания - гледам на таблото, че са правили апликации; има окачено стихче, т.е. би трябвало, да са го учили. Имат салон с люлки и пързалки, но кога ходят там - все още не знам.
У дома - с нищо не я занимавам - играе си сама или с брат си с играчки, книжки и пр.

# 77
Галя, голям ужас сте изживели  ooooh!
Това ме подсеща, че моето кротко дете не посяга към шкафовете, но ще трябва да ги разчитя и обезопася.
Като малки хлебарки са - навсякъде щъкат.

# 78
Малеее Галя, добре 4е ниЩо й няма на Димката. А тия лекари.....една майка и беz това умира да се притеснява и да има угриzения, не е необходимо да й се карат по 100 пъти  Twisted Evil

Скарлет, Милена си играе доста сама, оби4а да реди пъzели, да гледа списания и каталоzи с игра4ки  ooooh! . От време на време сядам да си играя с нея, било то с игра4ките, било то някакви песни с игри, или 4етем книга. Ина4е когато върШа неЩо, гледам да у4аства и тя, държи кабела на прахосмука4ката, вади прането от пералнята и се 4увства много важна  Laughing  И така, денят минава  Wink

Сега иzпраЩам ментално баба ми на последния й път  Cry

# 79
  • Варна
Моите съболезнования Hug

# 80
  • София
ТатянкаPraynig Hug

Гале, и Валката е ял Силиката гел, ама не му се шашнах въобще, щото си имам мъж, който е изследовател по душа  Laughing и доста отдавна го беше пробвал дали се разтваря във вода или спирт и дали може да го сдъвче - не можа  Shocked В някои от плюшковците също има такива топчета и ние решихме, че щом там ги слагат, значи не са опасни, нали децата постоянно ги дъвчат тея играчки. Ама що пък така са се шашнали тея лекари, дали наистина не е кофти...  newsm78 Вашето такова като гел ли беше или от топчетата?

Столовете и Вальо ги разнася и се катери навсякъде, същото е и с кошчето за боклук и с камиончето му. Вече ми писна да вдигам всичко нависоко, а и не остана място, та това, което е останало несчупено му е съвсем достъпно.
При нас заключвалката за хладилника не свърши работа - малкия и разказа играта.  ooooh! Които има по-голям калпазанин вкъщи, въобще да не се лъже да купува!  Peace

Скарлет, ние излизаме всеки ден поне за 2 часа задължително. Досега не сме пропускали, независимо от времето, а и американските мами много ме зарибиха и съм решила да го калявам мушморока- вече давам сокове и айран от хладилника и още не съм обувала чорапогащник - това за студла като мен е огромен напредък.
Иначе Вальо вече доста се заиграва с играчки; откакто му сложих коша за играчки на по-трудно достъпно място, вече му е фикс идея да го докопа и да си вземе нещо.

Мисче, хайде чакаме да се похвалиш!  Peace

# 81
Мис Z, желая ти колкото се може по-леко раждане!Бързо да се възстановяваш. Аз съм щастлива, но твоето щастие нека бъде двойно! Hug Стискаме ти палци с Тонката, още едно прекрасно бебе да имаш!

Танче, още веднъж моите съболезнования!

Галя, добре че не е било нещо по-сериозно и щом вече е минало - супер! Hug Ако не бяха реагирали "спешно" щяхме пак кусури да им търсим, добре че са ви обърнали внимание.

Тони се събуди, сега чакам и другите разбойници да ме погнат!

# 82
Татянка, много съжалявам!!! Sad

Скарлет, още нещо - имай предвид, че до пролетта децата ще са значително по-самостоятелни, отколкото са сега. Peace

Ренка, хареса ми "студлата"!  hahaha И аз съм. Blush
Раче, и на Емовия "собствен сос" се смях! Joy

# 83
  • о`майна лунна нощ е
Гале, съжалявам за преживяното. И аз се учудвам на лекарите, но по-добре така, отколкото да бяха направили само рутинен преглед и да ви изпратя по живо по здраво у вас. Може би се наплашиха с инцидентите, които се слячваха в болницата във вашия град и предпочитат да направят повече отколкото трябва.
Таня - моите съболезнования. Аз също загубих баба си в началото на тази година, но получих много топлина и подкрепа от форума и това ми помогна да преодолея загубата по-леко.
Скарлет - аз също съм казала да извеждат Наско навън независимо от времето. Никога не съм го гледала в саксия. Спим на около 18 градуса /дори и по-ниско/, често е отвит, не го навличам с десет ката дрехи, давам студени /не ледени/ храни и напитки, извеждаме го навън дори когато температурите са минусови. Един клиент от кантората /лекар/  ми беше казал, че ден без разходка е загубен ден. Дори до магазина да отидете пак е добре са се смени въздуха. Когато се наложи да сме за по-дълго вкъщи се борим, оставям го да си играе сам с кашона играчки. Нямаме нещо по-специално, което правим. Все още не се занимаваме с пъзели, дори сравнително трудно вкарва различните фигури /квадрат, кръг, звезда/ в онези кутии с дупки в различна форма.

Последна редакция: ср, 07 ное 2007, 16:41 от vesi_vas

# 84
  • Boston, MA
Татянче, моите съболезнования.

Гале, на вас пак болници са ви на главата, аман. Айде вече край на премеждията.

Енви, браво за адаптацията на Велинка!

Веси, добре дошла от още една пловдивчанка!

Раче, след като имаш алпинист като нашия, да те предупредя за люлеещи кончета/слончета. Дани има такъв мотор:
http://www.healthchecksystems.com/images/charm_82179.jpg
на който се качва на седалката и се опитва да се люлее прав. Не знам кога ще се изтърси лошо...

Чакам с нетърпение бебешките новини от МисЗ и Юлче, стискам палци за леко раждане!

# 85
  • Русе
Привет!

Добре дошли на мама Веси и Наскоbouquet

Леко раждане на Мисчето - следващият път да се включи с горещи новини! Hug

Татянка, съболезнования и от мен! Praynig

Скарлет - в яслата наистина хранят неможещите, и на гърне ги учат, и памперси сменят, биберони не съм виждала, обаче. Заниманията при нас са - песни, стихчета, гимнастика, апликиране и разни приложни занимания - с пластелин, есенни листа и др., куклен театър.

Занимания вкъщи(когато аз я гледам) - освен игрите, мнооого танцуваме(от ръченица до метълско пого  Laughing), пускам и Baby Einstein - когато трябва да свърша нещо, и аз като Татянка се опитвам да я приобщавам към това, което върша - зареждане на пералня, простиране и т.н.

Диди продължава да не ходи на ясла  Sad (следобяд идва свеки, за да мога да ходя на работа поне по половин ден). Утре ще я водя да й вземат гърлен секрет - не ми харесва тази кашлица (вече 2 седмици), иначе нищо друго й няма, дори и сополите преборих. А, и горните "кучета" са пробили...

# 86
  • София
Боже, оказа се, че от вчера на обяд не съм ви чела! Нещо тая работа много ми отнема време! И поръчката!

Танче, моите съболезнования за баба ти !

Мисче, леко раждане и най-прекрасното бебе ти пожелавам!

Уф, боли ме главата, а трябва да отговарям на въпроси по рецензията на дипломната си работа1 Ужасна рецензия си ми написали - направо са ме оплюли!

# 87
Уф, боли ме главата, а трябва да отговарям на въпроси по рецензията на дипломната си работа1 Ужасна рецензия си ми написали - направо са ме оплюли![/color]
Какво са писали? Аз имам опит с гадните рецензии, мама им мръсна неблагодарна! Опа, простете! Blush

# 88
  • София
Мани, мани, направо ме разбиха - как пък ми се падна такава рецензентка - някаква пунктуална и вманиачена.

# 89
Вени, дано имаш по-добър късмет от брат ми. Той имаше отлична рецензия, но не получи отличен на защитата въпреки това.

Иво го извеждам колкото и когато мога (за съжаление моженето ми вече е доста ограничено, но разбира се няма кой да ми помага  Rolling Eyes ). Аз го калявам като Ренката, но не заради американските мами, а защото той не понася да му е топло и не понася да яде и пие топли неща. Един вид ако не е от хладилника му пари и не го ще. Вкъщи се разнасяме с пуловери и спим с по 2-3 одеала, той си ходи с потниче и тънка блузка и спи почти гол в спален чувал без завивка отгоре. И се буди потен. Гореща кръв.
Вкъщи си играе с играчките - те даже не са играчки, а примерно кутийки и шишета от най-различен калибър с капаци, които той сваля и слага. Позволени са му няколко шкафа, на които почти е откачил вратите вече от упражненията по отваряне и затваряне без прищипване на пръсти. 2 шкафа са с обувки, като му омръзне да лашка вратите, почва да подрежда равномерно обувките из коридора. Друг шкаф е с метални и пластмасови съдове, които пък се засилват към пода, за да се постигне идеалното дрънчене, което да вдигне и мъртвите от гроба. На осмия етаж сме, та все още се упражнява, но вече е близо до целта си. Друго голямо удоволствие е катеренето по мебелите, така че мама да изпълнява непрестанно упражнението седни-стани-вдигни Иво-премести го по-надалече -и почни пак отначало. За съжаление не спирам да качвам, въпреки грижите му за фигурата ми  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт