Канада - 19

• 26 396
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
  • Canada
Eli===, честита дъщеричка!
Да ти е жива, здрава и късметлия!

И да съобщя, че си имаме още едно бебе, защото новоизлюпената мама не се знае кога ще се появи Grinning
Патето Яки на 10 ноември е родила момиченце - Паулина-София, 3.700кг., 53см.
Жива и здрава, да е добро и щастливо детенце!

Сега да се отчета:
Получих 20$ от Титина и чек за 20$ от psichokuk. Благодаря ви, момичета!
В същото време купих 5 комплекта за нокти, като всеки включва 2 нокторезачки, ножичка и пинсета, на цена $5,70 общо.
Една позната ще си ходи до БГ в началото на декември и смятам по нея да пратя въпросните комплекти, 10 кутии крем против подсичане (още не съм го купила) и различни новогодишни украси (материалите за тях си ги купувам за моя сметка и са моя принос в благотворителния коледен базар на ДБМ). Сигурно се изненадвате, че точно нокторезачки ще пращам от тук. То и аз се изненадах, като си бях в БГ и ме помолиха да купя за дома в Трън, защото имали само една за всички деца. Та след като дадох над 20лв. за 5 нокторезачки, ми се струва, че $5 са си страхотна цена за цели 10. За съжаление не е възможно да товаря момичето с повече багаж.

# 76
Ели честита ти дъщеричка! Да расте  здрава и умна и много да ви радва!

Честито и на Патето Яки ! Живо и здраво детенце и много да ви радва!

И аз като Пупонка да се включа докато не сте ме изтрили от списъка Laughing,че скоро не съм писала и аз ама редовно си чета де.
Ние започнахме да се оглеждаме за коледните подараци за Дани и даже си украсихме елхата вече.Незнам може и да е рано още,ама нашият мъник откакто видя Дядо Коледа и всеки ден за това говори колко много подаръци ще му донесе Laughing

# 77
milla_  i rosist , нашиат малчо пък носи моята фамилия за мидълнеим. Аз се пртотивях, но баща му държеше моето фамилно име в мъжкли род разбира се да участва в името на детето. Сега обаче ми е някак готино че така го кръстихме. Засега никои не го е изписвал с тире  -пишат си само име и фамилия. Не знам как ще е ако се вадят БГ документи.  Знае ли някой колко време може да стои малчо в БГ ,  като той е само канадски гражданин и не мислим да го правим БГ гражданин - искаме да оставим тои да си реши дали иска като порастне.

Последна редакция: сб, 17 ное 2007, 06:04 от petitepeste

# 78
Здравейте приятели, бременна съм в началото и още не съм се ориентирала за подходящ лекар и болница в Montreal.  SadКакво е процедурата , има ли значение кога ще се отида на първи преглед, какви изследвания правят, коя болница да избера, плаща ли се нещо.Знаете ли от къде, като дойде момента, да си купя сутиен за кърмачки, детско легло и всичко необходимо.

Дайте някакви координати на лекари,( български или френски, не ми е добър френският, но ще се справим).
Много ще съм ви благодарна Simple Smile Simple Smile

# 79
Никой ли не знае какви документи са нужни за продължаване на престоя в Канада?  newsm45

# 80
Информацийка в последния момент...

# 81
  • Pierrefonds, CA

Благодаря ВИ за пожеланията момичета ! 

Имам въпросче  Blush Знае ли някоя от вас- монреалките, къде се продава лецитин ?  Търсих, но не открих по аптеките Rolling Eyes

# 82
Ели, Честита ти дъщеричка, да ти е жива и здрава и само да радва мама и тати!  bouquet
Лецитин със сигурност има  във хелт секшъна на Фармапри, гледай за големи опаковки с едни огромни хапове Peace Ако имаш запушвания помага да се цедиш под душа по малко и да правиш топли компреси, също, ако не си пробвала, горещо ти препоръчвам да масажираш твърдите болезнени участъци в посока към зърното докато бебата суче.

Честото дъщеричка и на патето яки, да е жива и здрава и да расте винаги усмихната и щастлива  bouquet

За имената, аз нямах такива проблеми, но в бг ме питаха дали да пишем първото и второто заедно като лично име или едното да е в полето за бащино... общо взето както искаш така Wink

milla_, съжалявам, не мога да помогна

Poupon, радвам се пак да те видя виртуално Laughing Гледам ти лентичките и се чудя, тандемно ли кърмиш в момента и ако е така имаше ли проблем със засукването на каката, до колкото си спомням я беше отбила... моля те разкажи ако нямаш нищо против, ще ми бъде много интересно.
На мен много ми се ска да кърмя тандемно, но като гледам май няма да ме огрее, че моята мома скоро става на 2 и току виж ме пенсионирала пък и второ не се очертава скоро  Embarassed

# 83
  • Vaudreuil Canada
Ели, ако имаш запушване освен всички написано от Гаргамелчо мога да те посъветвам от личен опит на следващите хранения да слагаш бебето да суче така че брадичката му да сочи по посока на запушването - така ще засмуква най-силно от запушения участък - ако трябва слагаш бебето на легло и ти се навеждаш към него за да нагодиш посоката на брадичката да е към запушената част.

# 84
http://www.jamiesonvitamins.com/en/products/prodvitamins_142.aspx    –така изглежда  лецитина на Jamieson  - bi triabvalo da go imavyv vsiaka apteka

# 85
Ели и Пате Яки, честити ви рожби  bouquet Да растат здрави и щастливи дечица и само радост да ви носят!

# 86
  • Canada
Момичета, утре е парада на Дядо Коледа в Торонто. Започва в 12:30 часа. Тук е маршрутът - http://www.thesantaclausparade.com/
Ние ще ходим, децата от сега подскачат от кеф. Слава преди малко ми обясни, че Дядо Мраз бил хубав, но имал много косми (разбирайте голяма брада)Mr. Green

# 87
Снежи, и ние ще ходим на Парада. В сайта на City TV пише, че се очаква да има 70 000 зрители по улиците. Сигурно ще е голяма лудница, но мисля, че си заслужава да постудуваме малко.  Grinning

Пате Яке, честита дъщеричка!   bouquet
Да ти е жива и здрава и много радост да ви носи.

# 88
  • Vaudreuil Canada
Пате Яки Честита Дъщеричка!
Да е здрава, весела и щастлива за радост на мама и тати.

# 89
  • Canada
Честити дъщерички на Ели и Пате Яки! Да са живи и здрави, много да слушкат и да радват всички около себе си!
На мамите - бързо възстановяване!

Общи условия

Активация на акаунт