Канада - 19

• 26 623
  • 285
  •   1
Отговори
# 60
petitepeste, захранихме с каши към 5 месеца и 1 седмица (наддадохме по-малко от нужното), пюретата на 6 месеца. С Енфамил сме откакто бяхме 1 месец и половина (нямах кърма).
В началото се чудех коя формула да ползваме - имах по 1 кутия от всяка. В болницата ми препоръчаха Енфамил като най-добрата. Опитах за няколко дни Нестле, но тогава акото му смени на зелен цвят. Попрочетох по въпроса и се оказа, че е от смяната на формулите. Върнах пак Енфамил (А+) и всичко се оправи. Реших да не си правя експерименти повече. Поне допреди 1 седмица  Blush, когато само смених вида на Енфамил за 6месеца +. Май пак не бе сполучливо.

# 61
здравейте всички,

PPI, аз мога да ти дам координатите на моя педиатър, който приема нови пациенти.  Мнението ми за него е неутрално към положително. Много е точен (за време), внимателен, но прегледите продължават по около 3-5 минути и аз все се изнервям за това време, защото той ми създава усещането, че много бърза (съответно аз забравям да питам някои неща и после се ядосвам). Изглежда компетентен, макар че мотото му е " всичко е нормално" и не е склонен да дава тип "бабешки" съвети, които получих от ТЕЛЕХЕЛТ ОНТАРИО и съм адски доволна от тях.  Нормално било вратлето да се зачервява по гънките (нищо че я мия и подсушавам и мажа с вазелин), нормално било да плаче, когато я кърмя?!, нормално било акото да си променя консистенцията?!.... Не се впуска в много обяснения, а само ако попиташ конкретно.  Но според мен е ОК.
Обади ми се на лични, ако искаш координатите му. Намира се на Yonge & Davisville.

Да споделя едно "откритие", което адски ценя, препоръка от ТЕЛЕХЕЛТ ОНТАРИО за зачервено или обринато бебеко дупе: измиване на дупето или просто с вода и сапун и после мазане с вазелин  или измиване с кърпички напоени във вода и СОДА БИКАРБОНАТ и после мазане с вазелин.
Това със содата беше направо страхотно попадение, всъщност помага и за зачервените гънки по вратлето. но само временно. А за дупето обяснението е много просто - чиста химия - урината е силно кисела, а содата е основна, а киселина и основа дават чиста вода (ако си спомняте химията от осми клас) Simple Smile

Хайде до скоро, че моето съкровище пак се размрънка Simple Smile

# 62
Здравейте мамчета! Вече може да включите и нас в канадския отбор. От две седмици сме в Монреал. Първата седмица бебока получи разтройство с температура и повръщане. Но слава богу всичко отшумя. Сега имаме проблем с адаптираното мляко. Купихме Similac с желязо 0-12, но бебето има колики от него. Какво мляко бихте ми препоръчали или просто да изчакам известно време да свикне с него? И още нещо да попитам - от къде да намеря проходилка? Ходихме само в Тойзърс и някои плази, но не видях никъде проходилка с колелца от долу.

# 63
aninik, добре дошла сред нас Hug! След като отбих моето момченце, му давах Енфамил и му понесе добре.
Момичета, и аз моля за съвет. От вчера Алекс е със силна хрема. По-голямата част от секрета се стича в гърлото, в резултат на което се дави и кашля. Днес даже е повърнал в детската градина. Плюс това не може и да спи нормално. Най-вероятно ще тичам за сироп до аптеката , но ми се иска, ако може да ми дадете съвет за нещо хомеопатично или някой бабин илач!!!Благодаря предварително!!!

# 64
Благодаря за отговорите за педи в Торонто Simple Smile Нямаме хронични заболявания и щом консултациите са толкова малко, то ще ползваме засега семейният лекар Simple Smile , а за липсващи ваксини ще попитаме Торонто хелт.
А за червено дупе ето нашият опит : ние още на 2-рата седмица целите се обринахме; първо беше само дупенцето, а накрая, понеже пробвах какво ли не, за да махна обрива, цялото телце; оказа се, че сме алергични към памперси; от тогава насам, за доста дълъг период: миеме основно с вода (сапун употребихме, чак като се махна целият обрив), след това проветряваме дупето (към 10-15 мин), после мажеме със зехтин обилно, слагаме тензухено парче и чак тогава памперс... Зехтинът ни е помагал при всякакви пъпчици,ранички и въобще аз го ползвам като лосион Simple Smile много добре се отразява на кожата Simple Smile и го има и в Канада. При изборът на зехтин трябва да се внимава, защото бебчето може да се оказе чувствително даже и към него и да не понесе каква да е марка ...

# 65
  • Pierrefonds, CA
Здравейте момичета !

Дойде и моето време да се похваля    Grinning  Съкровището ми - Мария се роди на 11.11. , 3712 гр, 50 см. Няма такава радост   Grinning  Много съм щастлива, като намеря време ще пиша повече.

# 66
Ели===, Честита Ви малка госпожица!!
Да ви е жива, здрава и много много да ви радва всеки ден!

aninik, Добре дошли! Hug
Ние сме на Енфамил, не че избягнахме коликите. По отношение на проходилките. Поне по нашите земи са забранени със закон. Има ги в Щатите, но ако искам да ги внеса от там ще съм в нарушение на закона. Това роди малкото ми проучване. Причината: не са безопасни. Повечето хора живеят в къщи и децата се изтаралянкват по стълбите, ходят навсякъде и можело да се опарят на печката, и т.н.

# 67
  • Vaudreuil Canada
И още нещо да попитам - от къде да намеря проходилка? Ходихме само в Тойзърс и някои плази, но не видях никъде проходилка с колелца от долу.
В Канада такива проходилки няма - или поне официално няма Simple Smile Имало е инциденти с тях и са забранени. Предлагат се едни активити центрове - дето им викат подскачалки - те са нещо като заместител на проходилките. Като проходите има едни други играчки които се бутат от децата.
Eli=== Честито бебче! Да Ви е живо, здраво, усмихнато и щастливо! А на мама бързо възстановяване.

# 68
Eli,честита рожба и от мен, да е живо и здраво бебенцето.  bouquet baby_neutral

Каролинка, идеята да актуализираш списъка на пишещите редовно мами ми подейства като катализатор и аз да се запиша час по-скоро в новата тема.
 Mr. Green

Аз захраних на 5 месеца и 1-2 седмици с оризова каша на Heinz и после овесена и комбинирани пак от тази марка. Не съм имала проблеми - но моята си има апетит макар и да не й личи. 

Поизгубих се за месец, но чета редовно. С две деца човек няма много време Shocked, а и каката я спрях временно от градина, защото сменихме квартала. Имаме си гости от БГ и веселбата е пълна. Каката има-няма ревнува от бебето и често го дебне, за да го шляпне или дръпне. Та в общи линии прекарвам част от времето в бранене, а останалата част в кърмене и сменяне на памперсите.

Но малкият наддава добре, и сме вече почти 6 килограма. Вече се усмихва, гука и сипе беззъби усмивки наляво и надясно.

Мамита. от къде да купя спални чувалчета за зимата за бебо и за каката, но да са по-плътни. newsm78

Поздрави Peace

А и забравих да се похваля, че ходих на отавска bg-mamma срещичка. То Еми и Янадарк бяха виновни за това прекрасно събиране, та дано се похвалим с нещо подобно скоро пак.  Hug

# 69
Ейй страхотна новина Ели===... ЧЕСТИТО !!!!
Жива и здрава да е малката Мария!
Да е умна и красива и да има много късмет в живота!
А на теб бързо възстановяване ти пожелавам!

Каролинка, идеята да актуализираш списъка на пишещите редовно мами ми подейства като катализатор и аз да се запиша час по-скоро в новата тема.

Ааа Пупонке тебе те знаем, че си много заета мама и няма да те изключа от редиците, но за новата тема вече съм актуализирала списъка.  Naughty Така и така самоинициативно го създадох, сега никой нищо не писа за предложението ми и аз взех, че го редактирах. А пък ако някой се престраши и пропише може пак да го включа.

# 70

simplyaven, обръщат ги, но чак накрая, като майката е подготвена за секцио по спешност ако нещо се обърка при манипулацията.
И моята сладурана се обърна по късничко, при нас мсля че помогна да и пускаме музика и да и говорим в долната част на корема Laughing Също има разни упражнения които можеш да опиташ.
И най-важното е да вярваш че ще се обърне Naughty

ще пробваме това с говоренето, че сега май все по средата му бърборим  Crazy благодаря  Hug

честито бебе и на Ели   bouquet

# 71
Eli===, ЧЕСТИТО БЕБЧЕ !!!  Да спинка спокойно, да папка с апетит и да слушка!!!

Момичета, кажете ми какви документи се подават за удължаване на престоя на родител в Кебек?

Вторият ми въпрос е: Къде се подават?

Благодаря предварително!

Последна редакция: пт, 16 ное 2007, 15:41 от milla_

# 72
Имам малко време да ви споделя още нещо. Както може би сте чували в Кебек /за другите провинции не зная/ обикновено те карат още при първото изкарване на Здравната карта да си пишеш фамилията по рождение, макар че това въбще не е задължително. Политика на провинцията какво да се прави, премълчават че имаш избор коя фамилия да пишеш и това вече е изпробвано от мои познати.

При това положение се получават 2 фигуриращи фамилии за едно и също лице върху различните документи.
Когато родиш момиче, веднага записват фамилиите единствено от Здравната карта и като родиш момиче ти казват, че не можеш да си избереш фамилята след бракосъчетанието - или рожденната фамилия на майката или тази на бащата. Но този въпрос има много прецеденти, така че положението не е непроменияемо.

Ето какво направихме ние със съпруга ми, а за другите които зная са преодоляли положението по подобен начин.

1. В болницата няма никакво значение как ще пишат девойчето ви в архива им, затова за там няма нужда да си хабите силите да ги убеждавате да поставят фамилията след бракосъчетанието с "а" накрая. Примерно не Елизабет Петров, а искате да кажем Петрова, защото желаете вашата фамилия приета след бракосъчетанието.

2. Попълвате документите за Акта на раждане на дъщеря ви като поставяте фамилията след бракосъчетанието /ако държите на нея/ с "а" накрая.

3. Заедно с попълнетите документи за получаване Акта за раждане поставяте и едно придружаващо писмо, с което обяснявате вашето желание да е точно тази фамилия с точно това окончание и обяснявате вашите мотиви защо държите да е така.
Когато получат такова писмо тогава приемат да запишат девойчето с показващото пола му окончание. Разбира се това окончание ще говори на останалите от нашата и близка до нашата националност, но това си е ваш избор.

4. Моят съвет е да не вписвате в Акта за раждане средно име тоест бащино, а само име и фамилия, защото тук лепват бащиното име към първото име и после цял живот няма да стигне да обясняваш на някои екземпляри, че не трябва да се включва в обръщението на детето ви второто име. Приемат го нещо като примерно Мария-Ев, Мари-Елен, само дето за нас звучи Ганка Тодорава ела при мен, Ганка Тодорова започни да рисуваш....

5. На български документи не зная, но мисля че там вече е задължително да си фигурира бащиното име, но на българските, не на канадските.

# 73
  • Canada
Eli===, честита ти малка (голяма) принцеска!  Hug

Да расте много щастлива и обичана!
На теб бързо възстановяване ти желая!

Пиши как мина раждането? Дано не си се измъчила много Praynig

milla_ - добре сте се справили с фамилиите Peace. Ние обаче записахме нашата хубавица с -ов ... Close
Mama Desislava - аз съм слагала отвара от лайка (прецедена много хубаво през ситна марличка) и смесена със салинекс (капките за нос)
Poupon - много добре наддава твоето юначе Peace

# 74
Dunn чудя се дали не ходим при един и сьщ доктор. Както го описваш, прилича на нашия педиатьр' д-р Деиви.

Пупон сетих се за теб и ти се появи. То и аз не сьм хич редовна - грижи, грижи

Общи условия

Активация на акаунт