Канада - 19

• 26 367
  • 285
  •   1
Отговори
# 225
Честито на празнуващите!

Ние имаме същото коритце без зеленото хамаче, краченцата и не са излизали навън, до 6 месец го ползваше в легнало положение. Особено в началото е много удобно. Като порасне малко детето, става всякакво корито. Сега е на 2,5 години и още я къпя в него- после изплакваме с душчето.

А вас къпали ли са ви в голямо метално корито пред печката на село със стоплена снежна вода? Естествено веднъж в седмицата, в неделя. Ползвахме го и за шейна, та имаше доста неравности от случайни камъни.  Какво знаят сегашните ''канадчета'', но хайде да кажем, че са още малки  Grinning

И ние още нямаме елха, искам да купим естетвена и да мирише приятно вкъщи.

# 226
Цитат
А вас къпали ли са ви в голямо метално корито пред печката на село със стоплена снежна вода? Естествено веднъж в седмицата, в неделя. Ползвахме го и за шейна, та имаше доста неравности от случайни камъни.  Какво знаят сегашните ''канадчета'', но хайде да кажем, че са още малки 
А същите тия корита лятото се пълнеха със слънчева вода  - нямаше тогава найлонови басейни -  и падаше голямо джапане. А помните ли опашките за портокали и банани по Коледа (то само НГ празнувахме тогава) и как малките деца ходеха да сурвакат.

# 227
Ами мен и досега като ми замирише на портокали, ме обзема коледно (новогодишно Mr. Green) настроение Peace
Имаме същото коритце като на Каролина и засега съм доволна.
С голямо закъснение честит рожден ден на сладураната Ивет (ех, как лети времето Heart Eyes)! честита бременност на г-жа Броненосец!

# 228
Здравейте и от нас Grinning
Честито на патерици на рожденничките. Честит имен ден на Никол на Рая и всички които празнуват днес  bouquet

Обсъждате ваничките и се чудя, как може да са ви малки.. моята беше обикновена от Уолмарт със стойчица за по-малко бебе която се маха. После си донесох и една ваничка от БГ, която е дори по-малка, но по ми харесва защото не се пързаля дъното. Вече и е умаляла, и не може да си изпъне краката в нея, но пък тя е достатъчно дълбочка и си се къпем вътре без проблем.

Нашата елха е сложена и украсена още от Ноември. Виктория много се кефи да пренарежда украсата и от време на време купуваме по нещо ново и добавяме.  santa2 Close-mas:

Последна редакция: пт, 07 дек 2007, 04:41 от Гаргамелчо

# 229
Здравейте,
искам да пожелая на всички майки канадки весели празници и да се радвате на порасналите си дечица Hug
С голяма мъка искам да кажа че нашето желание да идваме към вас беше попарено,неуспяхме да преминем успешно през интервюто Cry,не бих желала да ви досаждам и затова няма да обеснявам защо и как...
Много благодаря на всички за съветите и информацията  bouquet
Засега Канада за нас си остава все още мечта Rolling Eyes,която с многооооо желание и усилия се надяваме да превърнем в реалност
Лек ден на всичкиии Heart Eyes

# 230
Здравейте Мами.Благодаря на Гаргамел4о за отговора .Трудно ми е да пиша 4е имаме проблем с компютъра за това направо ще помоля за още един отговор. Моя юнак има проблем със сливиците.На пролет му вадихме трета, но имам 4увството 4е пак е прорастнала.Отделно една от другите е толкова голяма 4е му запушва половината гърло.Направо не знам как диша.Хърка като ме4ок ве4ерно време.Та се 4удя как е тук в Онтарио. Трябва ли да имаме ли4ен лекар който да ни прати на специалист или може да идем директно.И още не знам как се казват тука "уши, нос,гърло" Blush.   От мен весели празници.                                                                                                                             
         п.с.   Извинявам се за  "4" но не мога да го открия на тази клавиатура.

# 231
  • Калгари, Канада
Здравейте,
искам да пожелая на всички майки канадки весели празници и да се радвате на порасналите си дечица Hug
С голяма мъка искам да кажа че нашето желание да идваме към вас беше попарено,неуспяхме да преминем успешно през интервюто Cry,не бих желала да ви досаждам и затова няма да обеснявам защо и как...
Много благодаря на всички за съветите и информацията  bouquet
Засега Канада за нас си остава все още мечта Rolling Eyes,която с многооооо желание и усилия се надяваме да превърнем в реалност
Лек ден на всичкиии Heart Eyes
Здравей, мисля си че може да е от полза да разкажеш защо се е получило така с вас. Тук влизат много кандидатстващи за канадско. Та не е зле да знаят какво може да им се случи на интервюто.
Желая ви успех и сбъдване на мечтата ви!

Иначе за ваничката, нашата е от Sears, бяло корито - нищо особено. В началото ползвахме една платнена под ъгъл поставка, на която беше полегнал. Към 5-6 тия месец я махнахме и започна да си седи с помощ. Сега вече сме направо във ваната, но ни е страх и всеки път крещим като започнем да поливаме главата   Wink Играчки различни, какви ли ти не забавления.., ама това да му мокриш главата - леле мале.

HotChilly трябва да си намерите личен лекар и той ще ви прати на специалист. Да се намери личен лекар не е много лесно, но като кажете, че е за дете с проблем в момента, който изисква спешност /може и малко да преувеличите по телефона за проблема, ако се налага; той вашия си е достатъчно сериозен де/ и все ще се намери някой да ви поеме. Успех!

# 232
Честито на рожденниците на патерица!   bouquet

Ние къпем Виктор в най-обикновенна ваничка от уолмарт за 10$. Късичка ни е вече, но добре че седим. Пързаля се и трябва да го държа, но пък къпането е едно огромно удоволствие и забавление. В този ред на мисли за голямата вана - преди да къпете бебо вие чистите ли ваната? Не съм го къпала там още, но виждам да приближава този момент, защото сме вече 71см. Та се зачудих  newsm78 Неговата си ваничка е много лесна за измиване, но пък голямата вана ( не че ми е мръсна) се къпем ние и все пак няма ли значение за кожата на детето и прочее. Може да е малко втелясване, знам ли  Mr. Green Как процедирате?

Друг въпрос: Къде ви спят бебовците?
Нашия е още при нас, но смятам да го преместя в неговата си стая вече. Неспокойно спи нощем, проплаква насън и става един общ кошмар Simple Smile Реших да опитам да видим какво ще стане накрая. Затова реших и да питам вас Simple Smile

# 233
  • Vaudreuil Canada
denzul нашия змей още спи при нас - ама и аз съм се заканила да го местя щото така много си пречиме и си шумим - той вече спи доста леко и се буди ама заради кърменето все отлагам че така ми е по лесно.

# 234
Шемет, ох, поне ние не се кърмим  Whistling
Той папка вечеря и след това заранка към 5.30. Но си пречим взаимно.  Confused

# 235
  • Торонто/Сливен
Момичета, каква заквасена сметана ползвате за торти? Аз гледах няколко вида sour cream, но всички бяха със сол вътре. newsm78

И въпрос до Торонтянки - кажете някое хубаво кафе, приличащо на българските кафе-сладкарници? Където може да си прекараш приятно за час-два  някой неделен следобед. Не от рода на "Тим Хортънс" и сие. Нещо европейско срещали ли сте тук? Аз знам една прекрасна гръцка сладкарница, но няма места за сядане, за съжаление.

Мерси! Hug

# 236
  • Pierrefonds, CA
Момичета, каква заквасена сметана ползвате за торти? Аз гледах няколко вида sour cream, но всички бяха със сол вътре. newsm78

Nadi, това е заквасената сметана. Кулинарите тук нея препоръчват ..

# 237
  • Калгари, Канада
denzul аз моя сладур го сложих да спи в съседната стая на около 9 месеца /положението беше станало нетърпимо, при нас му беше топло, в леглото му до спалнята се въртеше при всеки шум - между другото включването на парното на къщата и сега го стряска понякога/. Пак беше ходене по мъките за известно време - слушах го с предавателя и приемника за бебета, ставах на нощ по 5-6 пъти, люлеехме се на стола, опитвах се нощно време да не го кърмя, само като ставаше много раздразнителен му давах. И така за около месец- два положението се нормализира, кърмехме се през деня, нощно време спеше все по дълго и се налагаше да ставам все по рядко. Разбира се имаше безсънни нощи заради зъбките, но те така или иначе не могат да се избегнат. Wink Честно ти казвам, родих се като го преместих, наспивах се и всички вкъщи се чустваха по добре. След като направи годинка спрях кърмата и досега си спи в неговата стая, знае си леглото, знае си, че е неговата стая. Вече спи през цялата нощ, не ползвам уреди за подслушване откакто е бил на около 15 месеца, тогава започнах да оставям неговата и нашата врата открехнати, че да може да идва при нас, ако се събуди. Вече е 20 месеца, сам си отваря вратите, но въпреки това пак ги оставям открехнати /по навик и за мое успокоение/. Сутрин като се събуди идва да ни вдига от леглата  Wink понякога се събуждаме от мрънкане сутрин, а понякога се чуват стъпчици в коридора и "Маммиии".

А във ваната вече го къпем прав, педи слагахме неговото коритце вътре и той седеше в него, после стоеше в него и така. Не я мия специално за него, тъй като не го накисвам вътре и не му давам да сяда, иначе щях задължително да я мия. Peace

# 238
  • Торонто/Сливен
Ели, мерси. Hug Аз съм голям фен на тази марка; млякото им с 10% масленост е екстра за салата "Снежанка". Grinning

# 239
  • Vaudreuil Canada
Я да питам вече проходилите - случайно да са си натъртвали крачетата дребосъците ви? Ние периодично имаме някакви малки червени петънца по петите като бледи кръвоизливчета и не мога да разбера от какво е това.... та това е единственото което ми хрумна тъй като периодично маршируваме по паркета и набиваме крак.

Общи условия

Активация на акаунт