Тайната на дългата и здрава коса-17

• 40 290
  • 479
  •   1
Отговори
# 60
Момичета и аз ще се клепам след малко!!! Да се похваля, че си намерих ароматно масло от жасмин, то не е нищо особено, няма някакви специални действия, само ароматизира и мисля да си сложа 2-3 капки в маската... newsm78

# 61
  • София
и аз да се включа.първо благодаря на зизи,че ми е качила снимката и за новата тема.моята хума е на талодерма-бяла кутия с червена капачка.пише:50гр.хума се залива с равни части вода и оцет до пол.на гъста каша.след 15-20мин. се разбърква с неметална лъжица и се измива косата.

С неметална ли? Аз я разбърках с метална и в момента съм с хумата и оцета на главата. Сложих и малко бадемово масло.
Явно наистина каолинът (бялата глина) е за предпочитане. Кумата ми каза, че от него и ставала много мека и хубава косата, а не като с хумата - твърда и суха.
След малко ще  се измия и ще видим след малко какво съм сътворила. Simple Smile

# 62
  • в.преслав
бе то така пише,но и аз бъркам с метална.то каква ли е разликата?

# 63
Момичета страхотни резултати виждам в началото на темата. Аз не бях чела от няколко дни и тази вечер направо се втрещих  Shocked от 15 тема минавам набързо тук в 17. Като имам време ще наваксвам.

# 64
Още за хумата:

ЧЕРВЕНА ПОЧВА, ЗЕЛЕНО ФАНГО, СИВА КАЛ, БЯЛА ГЛИНА И ХУМА
Пелоидите са фини частички, надарени с мощна абсорбираща сила. Богатите на минерали разкрасяващи прахчета се добиват от морето, от скалите или от вулканични извори. За да станат годни за употреба, се смилат много фино, пакетират се или се добавят към различни козметични продукти: маски, кремове или боди лосиони. Пелоидите са нещо като прахосмукачка за кожата - освобождават порите от мръсотия, прах, себум и я почистват идеално в дълбочина, изсмуквайки всичко, което е вредно за нея. Според начина си на употреба те са със затоплящ или с охлаждащ ефект. Всички тези техни таланти ги правят незаменими в терапията на проблемната кожа със запушени капиляри, както и на такава с нарушена обмяна на веществата или кръвооросяване.
Добитите от земните недра и стрити на фин прах природни козметични блага са съюзници на гладката кожа, стегнатите контури и розовия тен.

Кал за тялото

Вулканичната кал, по - нашумяла в козметиката  като фанго, е изключително природен продукт, който почти не се рафинира козметично. Нанася се директно върху кожата на тялото, оставя се леко да изсъхне и след това се отмива под душа!
Доста козметични фирми напоследък обогатяват кремовете си за избистряне на тена и за омекотявана на кожата на ходилата с вулканична кал. Този продукт е безценен и за косата!

Мароканската хума, морската кал или глинените наноси от морето
не отстъпват по качества на фангото, независимо дали се продават под формата на прах, или са вложени в крем или готова маска. Най - голямото им достойнство е високата концентрация на минерални вещества, витамини, сяра и полезни микроорганизми в състава им. Те съдържат изобилие от полезни за кожата съставки.

Морски глинени наноси
Най - ценното качество на морската кал е, че помага на кожата да задържа влагата в себе си. И по този начин работи за нейното подмладяване. Морските глинени наноси  от  Мъртво  море  са  балсам  преди всичко за сухата и лющеща се кожа с посивял тен. Сиво - зелената минерална кал от Мъртво море е доста известна в козметичния бранш. Славата й, че прави кожата гладка и розова, я прави доста търсена. Но подобни ефекти могат да се постигнат и с която и да е друга морска кал, добавена към маски за лице и към специални сапуни за лице.

Бялата глина (каолин)
E най - финият и най - талантлив „земен" продукт за неземна красота. Затова е и доста търсена суровина в козметичния бранш - използва се като основна съставка в пудрите, влага се в ефективни маски и продукти за почистване на лицето. Присъства в състава дори на избелващите пасти за зъби.
В зависимост от произхода си морската кал е с различен състав. Например тази от Северно море е изключително богата на калциеви и магнезиеви съединения, а тази, добита от други, по-топли морета, е по - богата на сяра и на микроорганизми.
Най-големите достойнства на морската кал са, че укрепва бариерната функция на кожата и благоприятства по - продължителното задържане на влагата в нея.

Хума и глина за дълбоко почистване
Глината и хумата изтеглят като с магнит почти  всичко, което затруднява нормалното   дишане на кожата: мръсотии,  себум,  бактерии. Точно затова двата природни продукта се влагат най-вече в серии за проблемна, нечиста и мазна кожа.

# 65
  • София
Голямо писане е падало тук  Shocked
Пак съм с питане- косата ми е толкова суха, че я мия на 10 дни. Може ли да правя маската два пъти седмично и да я подхранвам така или да правя маска на 10 дни, когато я мия  newsm78?

# 66
  • София
Да си кажа честно не съм очарована от вида на косата след хумата. Доста суха стана и няма особен блясък, въпреки че сложих оцет. Дали не уцелих правилната консистенция или си е от хумата най-вероятно. Но не смятам да се отказвам, но ще потърся каолин. Само се чудя дали на всяко миене да слагам или да замествам с шампоан, смесен с яйце и бадемово масло. От тази комбинация съм много доволна засега.
Лека нощ! Simple Smile

# 67
  • Варна
bifana, прави си маската 2 пъти седмично, но само с мазни неща...масла, тривитаминол и т.н...аз също съм с много суха коса и в началото, когато започнах да си правя маската я правих 2 пъти...ако видиш, че косата не се чувства добре я прави преди всяко миене.... Peace

# 68
  • София
Така и ще направя, благодаря   bouquet

# 69
Здравейте!
Гугъл ме доведе на тази тема. Искам да попитам нещо.
Имам останал гентамицин и не искам да го хвърлям защото ми свиди и кажете ми може ли да го слагам във тази маска и дали изобщо мога да го ползвам за косата си?
Ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите на въпроса.

# 70
Аз пък още не мога да си оправя косата от вчерашната хума...Мих я два пъти, сложих и балсам на Глис....Уф.

Цитат на: валерия НИКОЛОВА
Имам останал гентамицин и не искам да го хвърлям защото ми свиди и кажете ми може ли да го слагам във тази маска и дали изобщо мога да го ползвам за косата си?

валерия НИКОЛОВА ,Гентамицин  или Геритамин?

Последна редакция: ср, 07 ное 2007, 11:27 от красим

# 71
Гентамицина е антибиотик !!!  Naughty
Той действува бактерицидно срещу ентеробактер, псевдомонас аеругиноза, стафилококи. Слабо се резорбира в червата и затова се прилага мускулно. Прониква в гръбначномозъчната течност, а също така и в перитониалната течност. Излъчва се с урината. Прилага се при инфекция на кожата, окото, пикочно - отделителната система, вторично инфектирани изгаряния, сепсис. При инфекции от псевдомонас аеругиноза се комбинира с карбеницилин. Избягва се при новородени. В сравнение с канамицина и стрептомицина той по-рядко причинява странични действия;

Ами не съм чувала антибиотик да се слага на маска за коса  newsm78 .В него няма нищо витаминозно,което да влияе добре на косата.

# 72
Аааа, то онова беше Геритамин!Извинете ме! Embarassed
Редактирах се... Blush Banghead

# 73
Naughty Абсурд. Какво му е мястото там?!  Shocked

# 74
Снощи си правих маската и добавих и хума. Каква гадост се получи само!!! ooooh!
Но косата ми изглежда супер, по-обемна е, и самият косъм изглежда по-плътен... падна и част от боята, от което съм много доволна  Flutter Само дето моят мъж каза, че следващият път ще се мажа в банята и ще стоя там, докато маската ми е на главата - много му миришело на оцет... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт