Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 5

• 14 750
  • 313
  •   1
Отговори
# 135
   Ооо, Аила, вие много зъби имате - общо 17! Ами аз какво да кажа, като ни остават още 18...
И имам чувството, че венците му на туй дете са от гранит! Rolling Eyes
   Благодаря ти, Сребърен облак, засега нямам проблеми, аз само полюбопитствах.  Wink

# 136
Девойки, така като ви чета с това нощно кърмене...  newsm78 Винаги ли са били така дребните? Малкото си спи като пукелче (пу-пу), да не би и мен да ме чакат среднощни изненади предстоящите месеци?

# 137
  • София
Девойки, така като ви чета с това нощно кърмене...  newsm78 Винаги ли са били така дребните? Малкото си спи като пукелче (пу-пу), да не би и мен да ме чакат среднощни изненади предстоящите месеци?
Не искам да те плаша, но безсънието ти предстои. Започнат ли да излизат зъбите и купона започва. А с кучешките и кътниците си е върха.... smile3521 А в такива моменти съжалявам майките, които не кърмят. Аз спях с малчо и той се самообслужваше по N пъти на нощ. Откак му изби 16 тия зъб се родих и започнах да спя по цяла нощ, а той свикна да спи в кошарката си.

# 138

При вас може и да не стане така, но нашия Иво например си спеше в собственото легло и някои нощи се будеше по веднъж, докато не стана на 6 месеца. Сега спи при нас (иначе се буди през половин час) и честичко суче (все по-рядко наистина, но пък не пропуска нощ). Сигурно заради зъбките - тогава започнаха да никнат.
Мислех да не го вземам при нас вече, но сме му махнали вече решетката на леглото (иначе я прескача) и той сам идва при нас, когато се събуди през нощта. Понякога дори не разбирам и се изненадвам доста на сутринта като го видяда спи блажено до мен...

# 139
Хайде и аз да се разпиша тук в дългокърмещите Simple Smile.
от отдавна ги гледам темите, ама все си викам - не съм още, не съм още Simple Smile НООО, сега след 1 г. вече се имам за такава  Hug
Ами това е от мен, ще гледам да чета и пиша по-честичко тук Simple Smile

И да не се размина с въпросче по случая - КАК ДА СЕ СПРАВЯ С ХАПАНЕТО? Обикновено ме гризва изненадващо като е буден, след кърмене. НО това се случва и нощем - сънен, и денем... и буден... Отделно хапе и мен и баща си по ръцете, по краката, по цялото тяло.
Някакви препоръки или съвети? Всякакви мнения приемам.
  bouquet

# 140
  • UK
  smile3501
 Направо ви е възхищавам  newsm51
 това е моята мечта да кърмя много време и се надявам да се осъществи  Hug

# 141
Ха добър ден и от нас със сукалчето Mr. Green Доживях и аз да се разпиша в тази темичка, дето я обикалям и я душа като котарак от месеци Laughing А като си помисля, че в началото се борех да продължим кърменето ден за ден и седмица за седмица... сега ми се струва, че тази 1 година е нищо време.

# 142
Аз пък да почерпя  Laughing За първи път от 2г и 4м спахме цяла нощ! Детето заспа снощи в 22 и се събуди в 8 сутринта без нито едно ставане за цокане. само дето гърдите ми бяха камък.

jenny_b, нацока ли се вадиш гърдата и не го оставяш да си игаре. Захапе ли те, не подскачай като ужилена, а махни ядосано гърдата и обясни, че не ти е приятно и те боли. При нас подейства. Като не и дадох да цока от "болната гърда" и веднага се отучи да не хапе.

# 143
Аз не знам дали е за хвалене, ама май не е...Вчера за пръв път Мартин заспя абсолютно сам, сгушен до татко си...Ама причината беше, че го пернах(бая силно май) през едната ръка, защото след 2 и половина часа беснеене из леглото(болен е, едвам успявам да удържа фронта без АБ, и след баня най-неподходящо е да бяга из цялата стая по пижама...), сукваше по 1 секунда, дърпаше ми дрехите...Абе ужас...И от месец насам повтарям по 80 000 пъти, че като се суче, не се дере мама, че ме боли, че не трябва да ми опъва презрамките на сутиена, ама няма кой да чуе. И снощи не издържах-след 2часовото меле(да, мелета ми устройва вече диването....), ми разрани една бенка на деколтето от дране...затова го пернах...Разплака се, обърна се, сърдит, и си заспа сам. От една страна-ок, значи може и сам. От друга ми е кофти, защото му повиших бая тон, и днес даже още го държи-не ми се усмихва, само "делово" прибягва до услугите ми-за гърне, да суче, ама за наяждане, не за лигавене, и тъй...Малко ми стана объркан поста, ама и аз самата съм объркана. Не намерих просто друг начин-раменете ми са с рани от опъване на презрамки, деколтето ми е изподрано постоянно, не знам вече на какъв език и как да ибясня, че така не става. Не съм привърженик нито на боя, нито на наказанията, въобще избягвам всякаква агресия в поведението си спрямо него, но явно, че снощната случка подейства...за съжаление...Чудя се защо трябва да го лишавам от сукане(което за него е най-голямото наказание), защо трябва да викам, за да ме чуе това дете...

# 144
Jes, ako се отбиете, грабваме ли приза за най- дългокърмено Августинче? Wink

# 145
Това за дрането ми е толкова познато...
Преди 2 дена като ходих на доктор и той като взе да ме преслушва и ми сочи драскотините и ми вика:"Ти кърмиш ли?" Mr. Green Явно не съм само аз и ти  Joy
Между другото аз от 48 часа съм бивша кърмачка  Cry Почти 2 годишния господин в момента заспива с тати. Първата нощ много се дра, будил се е, трушкал се е...аз ревах в едната стя той в другата... но снощи мина нормално и не се е ревал дори. Само ставал, сядал, поглеждал, че не съм в стаята и пак лягал и заспивал...Сега замина с усмивка с тати да "ПИ"...аз ще сън наказана да спя в другата стая още известно време.
Нашето отбиване е в графа "РЯЗКО И ДРАСТИЧНО"..нито аз, нито дечко беше готов - аз съм на лекарства които са несъвместими с кърменето, пия и разни илачи за спиране на кърмата, а той пък е с никнещи последни кътници, имат варицела в градината...абе най-неподходящото време улучи Sad т.е. минаваме от кърмене сутрин, вечер и по цяла нощ + съботонеделно денонощтно на никакво изведнъж. Но детето се приспособява много добре...само дето тази сутрин за да успея да го облека като се събуди/таткото ни излиза много по рано и аз водя 3те деца сама по училища и градини/ единственото което помогна беше да го нахраня с шоколад  Embarassed ...лоша идея беше, признавам си  Embarassed

# 146
Нищо не грабвате. Не се отбиваме тъй лесно  Laughing Човека си навакса снощното спане. Цял ден буквално е на гърдата  ooooh! Днес освен кърма е хапнала само 2 мандарини. Май е по-лесно да става да цока. Тя е търсила снощи да цока, ама объркала човека  hahaha Спи от няколко дни между мен и баща и (там било хубуво мамо). Та снощи към 3 часа е дърпала баща си, искала "дай цицето" и накрая заспала. Преди аз и се падах от дясно, сега татето.

[desi] , много неприятно е да се налага такова отбиване. Дано мине леко и бързо излекуване на теб  Hug

Дрането и при нас го има...  Обект са гърдите. Докато цока си играе с другата и все има белези от сражението.

# 147
Нищо не грабвате. Не се отбиваме тъй лесно  Laughing Човека си навакса снощното спане. Цял ден буквално е на гърдата  ooooh! Днес освен кърма е хапнала само 2 мандарини. Май е по-лесно да става да цока. Тя е търсила снощи да цока, ама объркала човека  hahaha Спи от няколко дни между мен и баща и (там било хубуво мамо). Та снощи към 3 часа е дърпала баща си, искала "дай цицето" и накрая заспала. Преди аз и се падах от дясно, сега татето.
Ох, да си отдъхна, че има и други като нас! Ние се кърмим вече 2 год. 1 месец. Не си спомням кога точно, но преди известно време се бях записала в тази тема, но не като дългокърмеща майка, а като прекланяща се пред смелостта и издръжливостта на такива майки, без и грам да предполагам, че и аз ще се впиша в тези редици. Цяла книга мога да напиша за нашето кърмене! Да не обяснявам на какви критики, насмешки и тем подобни съм подложена от страна на близките си. Аз самата вече искам да отбивам бозайника, ама от друга страна - не искам. как си ми е хубаво да налапа цицата, да е гушнем и да спим...

# 148
Хехе, Джес, Зуки, и ние сме на същия хал и след цял ден дърпалосване на Мимитата, вечерта й отказах. Похленца малко, поигра с една панделка и заспа.
Среднощните й разходки до спалнята са редовни, така че....
Борбата за приза продължава  Mr. Green

# 149
  • София

Мен не ме дращи, а ми човърка бемките, много е неприятно. Всяка вечер ми се налага да го первам през ръцете за да престане, думите ги пропуска(дори и скарването). Когато е на дясната чека една релефна бемка на врата ми, а когато е на лявата, една до мишницата ми. Направоооо newsm61

[desi], аз така съм правила 2 пъти досега за по седмица...От раз...Нищо му няма на Мъри, но на мен ми беше по-трудно отколкото на него, то едно цедене...Казвах му, че Амките са се разболели и горчат и не могат да правят мляко вече, той провери един път(бях се намазала с ДаумЕксол) и повече не повтори. Когато му кажа, че горчат, не суче(само първия път поплака малко, после вече не).

Общи условия

Активация на акаунт