Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 5

• 14 745
  • 313
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Здравейте момичета wavey, одаааавна не съм писала
докато се наканя да се разпиша в темата  Embarassed станах бивша дългокърмеща мама.
От две седмици не се кърмим, мина много леко и безпроблемно, явно и на двамата ни е дошло времето да се отбиваме.
Благодарение на форума   bouquet успяхме да стигнем 2г. 5мес. за което съм много горда.   newsm03
За моя радост всички много ни се радваха и ни подкрепяха. Дори на интервюто за навиците на детето при записване в яслата, педагожката като ме попита как заспива и аз "ми как цокайки" тя ме поздрави, а коментара и беше "ами .... то тук няма как  Laughing". Като ни представяше на лелите в групата с това започна, че е на 2г. и все още е кърмаче breastfeeding, лелите също много ни се зарадваха.

МОже би защото получавах подкрепа от всички и заради библиотеката на кърмаческия форум (който желае да кърми дълго трябва или да попадне на добър педиатър или доста да чета в нея , особено в началото) успяхме да стигнем до тук.
БЛАГОДАРЯ ВИ bouquet Hug Heart Eyes

# 151
И аз вече съм екс- кърмачка. Бях с пневмония и антибиотика и останалите лекарства не бяха съвместими с кърменето... Имаше рев и дране веднъж, но като се намазах с Даум Ексол и му казах, че "ненето" е развалено и боли, не плаче така. Само първите дни нощем щом не засукваше, се разсънваше и решаваше да става в 5 сутринта  ooooh! Сега и това мина, приспива се като ги гали, а в яслата сам!
Лошото е, че и при нас стана от раз. Гърдите ми се препълваха, течаха, боляха... Пих много градински чай, мазах с Рефригеранс и цедих по малко...
Вече сме ОК!
Желая късмет на всички мами и нека потребителките в този подфорум стават все повече!
  bouquet

# 152
  • Варна
Деси, не мисля, че трябва да се чувстваш виновна. И аз съм против крясъците и физическите наказания, но понякога просто се налага. Важното е, като вече си го направила, да не се "връщаш" назад и да се държиш по-мило за да компенсираш вината си.
Човъркането на бенки е опасно.

# 153
При нас пък вече не се издържа..  Sad
Иво вероятно не захапва както трябва, хем все се опитвам да го наглася...
Зърната ми са страшно разранени и болят при всяко докосване, сякаш сме в начлото на кърменето. В резултат на тези мъчения намалих драстично кърменията - останаха само приспивните и нощните. Първите два дни Иво постоянно искаше тити, както обикновено, но аз все гледах да го забаламосам нещо - обикновено с някоя интересна игра, и на него му мина, свикна. Вече си ги иска само за приспиване.
Цялата тази мъка продължава вече цял месец, явно нещата няма да се оправят и ще трябва да отбиваме. Някой от вас имал ли е такива проблеми със захапката?

# 154
Не се чувствам виновна...и даже и когато съм на кеф, му тегля по някой строг поглед, само докато посегне към пазвата ми, докато суче. Ама дивакът сега друга занимавка си намери-нали не давам да рови, сега почна да си изпробва шутовете върху корема ми...То не е лесно да кърмиш таквиз дърти... Mr. Green

И да питам нещичко-има ли смисъл да го мъча с махане на нощните кърмения, при положение, че не е извадил още кучешките зъби? И въобще разреждането на дневните кърмения свързано ли е с някакви промени в ежедневието-например мама тръгва на работа, ясла, гледачка???Щото както гледам, ще си караме с Мартинчо двамата поне още година, а като съм му пред погледа, не виждам начин да си намали сукането...

# 155
  • София
Здравейте, дългокърмещи мами! Най после да се разпиша и аз при вас с един въпрос. Много ме мъчи това, че Косето не иска да яде нищо друго, освен кърма. Наистина нищо. По едно време се залъгваше, но от повече от два месеца отказва абсолютно всичко. Нито сокове, нито храна, нито вода иска да приеме. Мислех, че му е достатъчна кърмата, но пък хемоглобина падна от 126 на 104. При всеки опит да му дам друга храна я бута и ми сочи гърдите. Питах лекарката, но тя ме контрира, че ми била казала да замествам хранения още от 3 месец и аз млъкнах  Sad. Така си беше, но едва ли щях сега да продължавам да кърмя. Признаавам, че в един момент ми стана много тежко да готвя, и да ми отказват и се замислих да отбивам вече, но се зачетох при Вас и размислих. До колко вашите мъничета бяха само на кърма и имам ли основание за притеснение? Много мило ми е да Ви чета приключенията ( защото са си приключения) с кърмените бебчовци и дечица Heart Eyes.
Извинявам се за дългият пост  Blush.

# 156
Lovi, моят Мартин прояде изведнъж, и то преди няколко седмици(значи година и три месеца си беше само на кърма...)-чат -апт пробутвах сутрин, когато е мнооого гладен, някоя и друга лъжица домашна каша, и туй то. И солети ядеше, по пътя за вкъщи в количката. Пробвала ли си педагогическото захранване? Аз просто взех Мартин на масата, връчих му една голяма метална вилица, като нашите, и го оставих да ми рови в салата. И така-първият ден яде домати, после почна и хляб, и сега само докато види чиния, взема си огромния лигавник-престилка, и се настанява. Бях се видяла в чудо...Поразрови се, pearly също имаше такъв проблем, и беше пускала тема, ако искаш ще ти изровя линка. Спряла съм да готвя за него, спрях да купувам специални храни, старая се по-здравословни манджи да бъркам за нас, и това е.
Успех:)

# 157
  • о`майна лунна нощ е
Вариантът с педагогическото захранване наистина е добър  Peace. При кризи в яденето също съм го прилагала, и то с успех. След годинката бебоците проявяват голям интерес към самостоятелното хранене и по този начин успяват да опитат храни, които по никакъв начин не можем да им набутаме насила в устите.

# 158
  • София
Преди време опитвах и се справях, но сега само рови в чиниите, но не яде. Ако опитам да му дам се врътва и стиска устенцата и край. С детска кухня опитах, с мои манджи, какво ли не. И пиле на грил му купувах, имаше ефект, но за седмица и пак старата песен. Ще поровя за педагогическото захранване за идеи.
Благодаря за съдействието  Heart Eyes.

# 159
Lovi  моята маймунка започна отскоро да хапва помалко - досега не е имала желание да яде а само опитваше нещата  Peace , смятам че не му е дошло времето - а хемоглобина мисля че много майки споделиха че няма общо със захранването а и 104 не е много нисък хемоглобин за бебе - защо не се консултираш с доктор нивеа бебе , или ако не с някой лекар който подкрепя кърменето и късното захранване  Peace

# 160
desiteam , май не  Thinking кърмата ги успокоява. Аз също съм пред погледа на моето бозайниче денонощно и не съм успяла да намаля кърменета. Има дни е като новородено - на час , два бозае Simple Smile

Lovi , не мисля, че има за какво да се притесняваш. Бяхме в същото положение и аз също много се притеснявах. Бебата както си хапваше по малко (като цяло не ни провървя много със захранването и ядеше по някакви минимални количества) и от веднъж спря. Бяхме се видели в чудо. Не пиеше или хапваше нищо друго освен кърма. На 1г и 3м беше и така изкара 3 месеца. като теб - готвя и после кучето яде  Tired накрая просто спрях да я гоня с лъжицата. Слагах я на масата с нас, връчвам лъжица, тя само рови и разпилява храната. Установихме причината - извади 3 кътника бавно и много болезнено на веднъж. Тъкмо пооправи кътниците и взе да хапва поне солети и бисквити и парченце от солета и се заби между предните зъбки и се поду венеца много (вдигна и Т) и айдеее откарахме пак сума време на кърма, защото я болеше като яде, после я беше страх да захапе... И след това изведнъж лека полека (с една книжка с животни докато разглежда) я захранвах. Лъжичка по лъжичка като първо захранване. Като стигнахме 100-на грама на ден, ревах от кеф. Но прояде що годе след втората година. Преди това си караше на едно хранене на ден с твърда храна по около 100-на грама максимум.

# 161
   Като гледам колко еднакви са ни "проблемите", мисля, че всички книги за кърмачета трябва да бъдат пренаписани!!! Laughing
1.Изключително кърмене 11-12 месеца
2.Захранване на 1 година и то педагогическо
3.Нощно кърмене до дупка
4.Кърмене на поискване
5.Заспиване с кърмене
6.Друго? Mr. Green

# 162
Да се запиша и аз в клуба на одраните гърди. Понякога става просто нетърпимо, но след няколко болезнени дни се научих просто да прибирам гърдата, ако започне много да я дере. От думи дребосъкът не разбира, когато е вдълчобен в циците.

Lovi, имаше една статия за хранене на кърмачета с нарушен хранителен интерес (не помня дали е включена в Библиотеката - има я като тема със сигурност). Мисля, че ще ти е много полезна. Аз също бих те посъветвала да опиташ педагогическо захранване.
като теб - готвя и после кучето яде 
Е, не можеш да ме убедиш, че готвиш толкова гадно Simple Smile за да не става за ядене от хора Whistling Hug

# 163
a не , сакън !  Stop Това ми се струва достатъчно !
Ще ме прощавате за изкуфяването , но не мога да се сетя коя мама беше питала дали да спре нощните кърмения преди да са излезли кучешките ....недеййййййййййййййй #Crazy
Аз лично не съм от щастливките , който си осигуряват нощна пауза след 16 зъба ...не адът ми продължава .Ами тази нощ направо нямаше сън , то рев , то тръшкане и това при положение че давам цица не ми се мисли ако бе обратното .През деня заспива с кърмене ..е не става по друг начин ако е с мен в стаята - пред погледа ли съм край ....и не ми мърда от ръцете през целия следобеден сън като почти постоянно суче- вече гърдите ме болят както през първите месеци  Sad Обаче избият ли пустите му 4-ри зъба през нощта сукането спира .Край ....рев не рев това е .
И още нещо - съчувствам на всички драни , хапани и физически "малтретирани:" Laughing от кърмачетата си майки.И аз съм една от вас и толкова ме боли като започне да си играе със едната ми гърда докато суче от другата , че ме разсънва тотално и кърменето в полудрямка става мисия невъзможна  ooooh!
Уф , изказах се .Няма да споменавам това че не се храни - то е ясно .Е да не отварям темата за храненето че до полунощ ще си от вися пред монитора   Rolling Eyes
Добре дошли на новите мами ! И честито     безпроблемно отбиване на екскърмачките .
Деси , а за теб едно голямо  Hug мила.Лекувай се успешно! 

# 164

Мога да прибавя и курс за кърмене на най-най-най-неподходящи за показване на цици места (например в коридорите на Общината...). Също така и курс за самоотбрана на майки-дъртокърмещи, дето не дават да им режат ноктите. Също така и албумчето ми с най-усмихнатите снимки, които са правени, когато съм гледала най-най-най-сладкото ми кърмаче, заспиващо докато суче:) Това последното да е в графа "Окуражителни"  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт