Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 5

• 14 744
  • 313
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Много, много, ама много благодаря   bouquet. Вече бях се отчаяла тотално.  Ще поогледам темите за педагогическото захранване. Дано намеря нещо, че нервичките ми са на предела.
Я, тук имало и други хапани, драскани и дърпани, освен мен  Mr. Green. Аз вече въвеждам правила, иначе не се трае (да видим до колко ще издържа Mr. Green).
Нощната пауза е бленуван МираЖ. desiteam, аз бих изчакала да извади всички зъби. А за неподходящите места бих добавила Автогарата ( за радост на шофьорите  Crazy), но шефа като ревне не пита и не ще да знае кое е ДА и кое НЕ.

# 166
Ми, тогава нищо не ми остава освен да си похваля моето кърмаче. Не ме дере, хапе, щипе и т.н. А що се отнася до нощното кърмене - от няколко нощи бе почти непоносимо, ужасно на често. Чак днес установих защо - по обичайните причини - имаме ново зъбче - 7-мо!
Мъжът ми нещо започна да ме подпитва до кога ще кърмя, въпреки че досега винаги ме е подкрепял. Просто ми е странно. Може би защото му казах, че това с нощното будене ще продължи докато не я отбия. newsm78

# 167
  • Varna
Не знам дали вече сме за тук, но се надявам да ни приемете. Моето кърмаче утре става на годинка. Благодарение само на вас мами сме още тук. Още от както съм родила ви чета темичките и ми давахте стимул.Мечтаех за момента, в който ще се присъединим към вас. Имахме доста проблеми с кърменето и отначало беше хайде поне месец още, хайде дано да стане още един и така до шести месец. След това всичко се нареди  и кърменето все още продължава!

# 168
  • София
Айде пишете и нас в кюпа! Sunglasses Честно казано, като се роди, не мислех, че ще го кърмя толкова дълго. Сега пък не намирам причини да го отбивам. Та ще видим докога...

# 169
Кърмим се и ние и то сериозно. Денем - нощем, човека е закачен за шланга ( както казва татко му Simple Smile )
Кажи-речи основната му храна е кърма.
Заспива само на гърда вечер.
Другите варианти за заспиване са:
- в колата след дълга разходка
- в количката по време на разходка
Баби, татковци - такива филми няма!
От година и 3 месеца аз в 21 часа съм си паркирана в леглото и се приспиваме цокайки
Чудя се дали не греша като съм го свикнала все така да заспива вечер... само с мен?  Cry
Понякога много ми се излиза вечер, но как да го сторя?
Нощем се буди и ме търси да цока (спим на едно легло)
Някой бе писал, че е хубаво да кърмя докато пораснат зъбчетата
Ами Ив има само 6 все още?!
Вие кърмещи майки излизате ли вечер? Как го правите?

# 170
   Абе, има надежда, Gvendolin. От известно време правя опити, но е рано да се похвалим.
Слагам Малена на леглото и след кърменето я завивам, тя зяпа, зяпа, прозява се и засега
само веднъж заспа. Временно сме прекратили опитите (поради малка злополука стана много гушлива),
но при първа възможност, пак започваме. Имам надеждица! Simple Smile
   Аз никъде не излизам. Sad Сами сме с детето 5 дни в седмицата и няма как...

# 171
Моето диване беше същото-само с мен си заспиваше. Обаче започнах да ходя на работа, по 4 часа на ден. Обикновено го приспивам за следобеден сън и тръгвам на работа (така пропускам само 1-2 часа докато е буден, много ми е ценно времето с него Simple Smile). Обаче е имало случаи когато се е налагало да тръгна без да съм го приспала. Отначало беше проблем-поплаквал е преди да заспи, но после свикна с баба си и баща си (те двамата го гледат докато ме няма) и сега заспива с гушкане и без рев. Наскоро се случи да излезем вечерта-беше заспал с баба си. Аз не издържах дълго, та в 11 си се прибрах и го намерих спящ.
Ако имате кой да помага-опитвайте да оставяте кърмачетата понякога Grinning те свикват доста бързо.
Честно казано на мен просто не ми се излиза вечер, иначе щях да излизам по-често, но за момента ми е най-хубаво да съм си с малкото ми мишле. За мен това е един от най-хубавите ми периоди в живота-водя много спокоен, лек и приятен живот Grinning Ако можеше да не ходя на работа щеше да е още по-хубаво, но пък 4 часа се изтрайва.

# 172
  • София
Кърмим се и ние и то сериозно. Денем - нощем, човека е закачен за шланга ( както казва татко му Simple Smile )
От година и 3 месеца аз в 21 часа съм си паркирана в леглото и се приспиваме цокайки
Чудя се дали не греша като съм го свикнала все така да заспива вечер... само с мен?  Cry

Едно към едно е нашата ситуация. Включително 6-те зъба.  Отначалото излизахме по-често, но изкарахме с малкия лятото на морето, където просто непрекъснато беше с мен. А преди това заспиваше сам...

От както сме се върнали в края на септември, съм излязла два пъти вечер. Първия път сама, и то преди времето за заспиване, защото бях на концерт. Баща му се беше справил отлично. Явно като е разбрал, че ме няма, се е примирил.

Втория път излязохме двамата след приспиването, но по едно време майка ми, която бяхме оставили да го гледа, се обади да съобщи, че се е събудил и реве вече половин час. И се прибрахме на пожар.

Та не знам и аз какво да правя, май ще си намирам поводи да излизам сама, за да свиква, че може и с баща си да заспива.

А, още нещо - като заспа с него, се събуди чак в 1ч., а иначе го прави около 23.

# 173
  • Някъде в Европа...
Не съм исала отдавна, за което нямам извинение  Embarassed

Идентична ситуация! Само със зъбите сме по - малко, днес излезе 5 тото.
И на мен заочна д а ми се излиза, по - скоро да ми се иска да го отделя малко, но няма как... Сега сме на гости на родителите ми за зимата, татито ни го няма за 5 месеца..... Майка ми е на мнение, че които има деца ще си ги гледа.. и като няма кой да ме отмени вечер си ппродължаваме по страта схема, прекалено съм изморена да го уча на ново....
Постоянно ми се натяква от майка ми, че се кърмим още; че пправя мечешка услуга на детето си като го привързвам така към мен.... #Cussing out (спирам, че много се ядосвам, днес пак се сдърпахме на тая тема).
Иначе се кърмим само за приспиване и нощем. Ако съм искрена вече ми се иска да спираме, но не знам какво да правя, той е толкова ппривързан.... Шише с биберон ми отказва съвсем..., няма с какво да заменя гърдите, а и както разбрахте , няма и кой да ми го пприспи.... А аз така се радвам като заспи, че ми е все тая по какъв начин ще стане, само да е по--бързо  Embarassed

Наолаквах се, извинявайте!
Лека и спокойна вечер!

# 174
AIR,  Hug! Може ли такова нещо - и то от майка ти! Аз живея с баба ми и мъжото. Срещам голяма подкрепа от нейна страна. Тя често приспива Венета през деня, понякога се налага да излизам с баткото, понякога по работа. Вечер най-често сама си я приспивам, но когато не заспи на гърдата я приспива баща й. Напоследък я учи на леглото сама да си заспива, а не на ръце. Снощи аз пък така я приспах - на леглото и аз до нея и си заспа!

# 175
  • София

AIR, жалко, че майка ти не те подкрепя, мен пък ме притискаха лелите от яслата, но от два дни Мъри вече заспива сам в легълцето си (това му е 5-та седмица)...и спряха!

Сега пък зора им е, че не иска да ака в гърнето и да съм бъдела по-строга в къщи с него, също да съм му кажела, че дядо Коледа няма да му донесе подарък ако не ака там...пълна тъпотия...Аз му казах, че ако започне да ака в гърнето, дядо Коледа ще му донесе още един подарък. Никак не одобрявам старите методи по които гледат децата все още в яслите, но така ще е докато не започнат да работят млади хора там...ама това е друга тема...

# 176
  • пяната на дните
АIR, и ние няма на кого да оставяме малката, а и е свикнала да заспива с нас. Но не сме спирали да излизаме вечер, просто я вземаме и нея. Лятото не е проблем, ходим по заведения, които имат външни маси и по някое време я приспиваме в количката, ако трябва - с кърмене. Зимата е по-кофти, просто не ходим по кръчми вечер, а в по-следобедните часове, когато няма много хора и не е задимено. И по гости. Не зная дали е идеалният вариант за детето, но пък така е свикнала с много хора и е супер общителна и спокойна, а и ако не излизах, вероятно щях вече да съм откачила Mr. Green.

# 177
Минавам да ви кажа че вече не съм част от вашата прекрасна групичка .
След като се почувствах много зле опитах да отбия Нана - въпреки че нямах такива намерения с уговорката че ако не се получи няма да настоявам.
Е , получи се бързо , почти от раз , спи с баба си по цяла нощ - с мене не обаче ....предполагам че и трябва още време.
Чувствам се празна , безкрайно нещастна и шокирана от собственото си решение.Взех го , защото нямах сили повече , просто бях достигнала предела си , но това не пречи да ми е ужасно мъчно.
Изминаха някакви си 5 дни , а аз не мога да го преживея и сега рева ....
Обещавам че ще минавам да ви чета .
Искам тук да благодаря  на Бу и Хедра за помощта и подкрепата в трудните ми моменти и на всички вас за споделеното и съпреживяното. Hug
Не знам какво повече да кажа - чувствам се като след някаква потресаваща загуба на нещо безкрайно мило и скъпо , като предателка.....абе всички гадости , който ви дойдат на ум. Tired
Преди известно време когато опитах да премахна само нощните кърмения Нана не го прие ...не можех да и обясня защо сега може , а после не.Така или иначе за детето е гадно и си каза -нека опитам от раз.Е , стана ама идея си нямах колко много боли.
Свършвам с мелодраматичния си пост , за да не ви натоварвам.
Софиянки , помните ли че ви бях обещала по едно кафе ако Нана започне да спи по цяла нощ...е не го е направила в мое присъствие , но ето че стана .Имате го.
Много ми е мъчно че така и не отидох на нито една от кърмаческите срещи , но здраве да е  Heart Eyes
Спомням си как си казвах на раздяла с приятелки - Нацелувайте децата си от мен.Сега малко ще го перифразирам - накърмете децата си от мен! Rolling Eyes Simple Smile
 Hug ви!

# 178
Ехххх, Вили...Отбиването си има и доста хубави страни, все пак:) Ще пиеш не само кафе, и ракийка, и нощем ще може да си похождаш, пък после да си поспиваш по цяла нощ...Важното е, че детето го е приело добре:) Пък ако ти се кърми още-давай още едно:)  Hug

# 179
  • Някъде в Европа...
Вили, предполагам, че всяка от нас така ще се чувства. За нас кърменето е начин на живот... Но смятам също, че си направила правилния избор - ти сама казваш, че си достигнала предела на силите си, а беба се нуждае най-вече от една щастлива мама  Peace
Betty L. , ludmilana , мерси за подкрепата. Такова си е моето майче - за всичко друго ме отменя..., сега половин година нито ще чистя, нито готвя....., но за детето..... Ама и тя си ме беше предупредила , де - просто не и било интересно да се занимава с бебета. Като пораснел тогава ще съм можела да разчитам на нея. В интерес на истината аз и не съм съгласна с нейните методи на гледане много-много. Тя е преди всичко педагога и психолога спрямо детето. Според мен тези методи не са правилни.. (да оставяш бебето да реве, за да свиква само... Thinking) Спред нея аз много треперя над сина си и затова съм на това положение....Не знам, може и да е права в известен смисъл... newsm78, но не ги възприемам аз тези работи.

Общи условия

Активация на акаунт