Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 5

• 14 736
  • 313
  •   1
Отговори
# 195
Мамита благодаря ви  за окуражаващите думи! Simple SmileВече се чувствам малко по-добре  Sunglasses
анна в. аз използвах един гел Дийп Рилийф - сори че го написах на български  Embarassed и много ми помогна.
ва ни ла дано детенце бързо се оправи ,  Praynigа за отбиването ако искаш ще ти пиша на лични , защото си мисля че не е подходящо за темата  newsm78 Съгласна! Thinking
katie права си за това че децата бързо се адаптират за разлика от майките си. Simple Smile
_Пепи_ купонясвай си спокойно!Ще се справи майка ти.И ти заслужаваш малко почивка! Simple Smile
Хубав  ден на всички !

# 196
Пък днес мойто цял ден си "мучкаше"  Mr. Green  една книжка...Ама и аз докато се светна защо- вика цял мен "му-му-мууууу", и аз си мисля, че човекът просто се радва, че и в новата кннижак е намерил позната животинка, пък той, милият, се опитвал през цялото време да лапне вимето на кравата...И чак преди малко разбрах, че баща му най-прилежно му е обяснил, че това е "токито" на кравата...

# 197
   Ами нурофенът е ибупрофен, а аз имам долормин, което е същото, обаче съм страхлива да пия хапове...
Desiteam, майтапчия!:)

# 198
Майтапчия ли...съвсем насериозно се пробваше човекът на книжката...току виж пуснало нещо, и без това майка му не е много дащна напоследък:)

Ани, пробвала ли си със загряващ гел-фелоран например?Ето тук има листовки на всички лекарства, да им погледнеш съставките. http://www.bda.bg/bdias/drugs2_list2.html

А ако те е страх много от хапчета и мазила, защо не пробваш компрес с ракийка(ако ви се намира там по швабско) ? И масаж да ти направи някой...

# 199
Момичета, съжалявам, че с гръм и трясък се изтърсвам в темата ми, но имам спешна нужда от помощ Sad
В момента съм с 39 градуса температура, но бебето ми е кърмаче!Нямам признаци никакви други на заболяване - просто ми е висока температурата; какво мога да пия??Четох, че на основата на парацетамола, но какво по точно??За капак не знаех, че температурата ми е толкова висока и преди малко я накърмих Confused Shocked - ще и стане ли нещо?

# 200
  • София
Аз съм кърмила с Т- нямаше проблем. Иначе пих обикновен парацетамол.

# 201
  • София, Младост 2
Нищо му няма на детето от температурата ти, кърмата си е добре.
Парацетамол (най-добре обикновен, чист, на таблетки - а ако нямаш, един Фервекс също ще ти свърши работа, той няма антиалергични добавки) или Нурофен може да взимаш спокойно.

# 202
Samorasliche, кърми си спокойно, нищо няма да му стане на детето!
За температурата-парацетамол, нурофен, колдрекс, доста позволени лекарства има. Аз първия път не бях подготвена и пих от панадола за бебета-само си го дозирах за моите килограми, съгласно упътването. Само аспирин не трябва да пиеш!
Бързо оздравяване!

П.П. да нямаш запушване на някое каналче на гърдите? Да са ти напрегнати, някъде да имаш зачервено, втвърдено?

# 203
Казали са ти момичетата вече. Аз миналата зима също вдигах 39 и само Колдрекс пиех. Помагаше ми и веднага свалях температурата. А доколкото знам при такива ситуации е още по-важно да се кърми!

# 204
  • о`майна лунна нощ е
samorasliche - Напълно спокойно, дори задължително кърми, когато си болна. Сега организмът ти произвежда антитела срещу болестта и те преминават в бебо чрез кърмата. Така защитаваш и него като едновременно с доза бацили му даваш и антителата, с които да се бори срещу тях. Можеш да приемаш Парацетамол в различните му форми.
Ето и един сайт за съвместимост на лекарствата с кърменето. Може да проверявате дали това, което е изписано като лечение е съвместимо с кърменето и ако не е, да се замени с подходящо лекарство.
 breastfeeding http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

# 205
   И аз ще кажа, че да кърмиш с температура, хрема, болки и каквито и да били подобни
оплаквания, не е опасно за бебето, ами даже е добре, ако е някое зимно вирусче. Simple Smile
   Аз ще си взема довечера едно хапче, май, защото и възглавничката с костилки не помага
много-много. Аптеките са ми като дяволско царство - стигам до входа и се връщам. Mr. Green
Пък и няма кой да ме масажира newsm45

# 206
  • Германия
   И аз ще кажа, че да кърмиш с температура, хрема, болки и каквито и да били подобни
оплаквания, не е опасно за бебето, ами даже е добре, ако е някое зимно вирусче. Simple Smile
   Аз ще си взема довечера едно хапче, май, защото и възглавничката с костилки не помага
много-много. Аптеките са ми като дяволско царство - стигам до входа и се връщам. Mr. Green
Пък и няма кой да ме масажира newsm45
Аааа я предложи на малката една игра- връчваш и една от бодливите топки, тези за масажите и тя да разхожда "таралежката" по рамената и врата на мама. Wink

# 207
Хех, аз такава игра предлагам на Мартин, ама като ме заболи гърба-оставям го да върви отгоре ми, докато лежа покомре-чуден ефект.

Да се похваля и аз, че вече няколко пъти отклоних атаки. Не си спомням коя мама беше споменала за лепенки на зърната- и аз реших да пробвам. Като начало ги слагам вечер, във времето между следобедния сън и вечерния-да яде поне на масата с нас, а не да поцоква с вилица в ръка. Първо се опули, като не си видя любимите "токи"-та в обичайния им вид, после похленчи, после отиде да виси на баща си на панталона. После се сети пак сле 30 минути, и толкова...Сега докато кажа, че "токи"-тата правят мляко, или ги е разболял, защото ги е одрал, поглежда ме за 10тина секунди изпитателно, и отива да си прави нещо друго. Ама за всеки случай си нося аз лепенките от 16 до 21 часа, че знам ли го малкото дяволче:) Та с тия лепенки поне и дрането намаля Simple Smile

# 208
хехе - това е интересно Simple Smile
А моето голямо момче вече не се сърди мама като не дава мляко. От време на време си иска, а аз му казвам - "То вече си голям - имаш си чашка. Искаш ли да я напълним?" и той човека се ухилва и тръгва да си търси чашата Simple Smile От време на време ми надига блузата и ме пита"Ами Пи?"(т.е. амите спят ли?) и аз казвам Да и той не настоява. Явно само проверява дали са си на мястото  Mr. Green

# 209
  • София
desiteam, благодаря за идеята, ще имам предвид, като дойде времето   bouquet.
Анна в., пробвай сама да се масажираш или както са казали момичетата " разхождайте ежката"  Grinning. Бързо  възстановяване ти желая.

Общи условия

Активация на акаунт