Отговори
# 45
Здравейте мацки! Хубав и слънчев ден е тука в Троян, само дето е малко студеничко.
Цяла сутрин се каня да ви пиша, даже започнах, но пишейки правех и други неща, та моя синковец - малкия - като се докопал до мишката и всичко изтрил  Mr. Green
Та айде пак:
 mari_anka кафенцето беше супер.
Станало е малко недоразумение относно професията ми. Аз съм счети, но пък по душа съм еколог и то смея да твърдя от най-заклетите.
Ави честито! Hug Признавам твоя мъж за майстор, сравнение с моя. Нашарил ги е. Joy
Доника сега елате на Беклемето да видите какви хотели какво чудо е.  yes
 Кузманка миналата седмица свършихме шишенцето с витам. Д и не мислех повече да давам, но сега ти ме накара да се замисля  newsm78
Биберона на дали ще го махнем скоро. С тия зъби дето изкачат по 4 наведнъж  #Crazy, та всичко лапаме.
А на гърнето всяка вечер си седи. А недай си боже нещо да има вътре - голяма радост, голямо пляскане с батко му.  newsm62

# 46
 Здравейте и от нас!
Напоследък все не ми остава време да седна да надраскам някой ред ,но сега Габи спинка и успях даже да ви изчета  Mr. Green
Ави страхотна новина!Да расте здрава малката принцеса!
MariaF хайде чакаме новини и от вас в най-скоро време!
За корнфлейкса  да вече сме яли,във вид на пил.филенца с корнфлейкс и от закуската на тати пр.мляко с корнфл. Hug
За гърнето акаме всяка сутрин и през деня колкото пъти я сложа все се изпишква и после доволна ми показва  Joy
За бибата Габи беше на три или четири месеца,когато я отказа самичка,непрекъснато я плюеше и даже и се гадеше като я опита.
дилИпилИ ние също пием от чаша почти всичко,най-обича айрян да пие от възможно най-голямата чаша,която види.
За къпането  къпем се през вечер по простата причина ,че вече ни помръзва да я къпем всяка вечер,иначе това ни е най-приятното занимание,иска да стои с часове във  ваната, излиза със рев.
А за мазането с крем , ми отвреме навреме я мажа цялата,ама не всеки път,поскоро само бузките и зад ушичките .
Марианка радвам се ,че вече сте махнали превръзките и дано с това срастване да няма проблеми.Целуваме ви с Габи   bouquet
Ох ,хайде стига толкова,че стана много дълго , пожелаваме  на всички приятен следобяд   bouquet

# 47
MariaF ние купихме на Ники преди една седмица такава къщичка - много и се радва .Правим му куклен тятър през прозорчетата /имаме две такива кукли/. Тея кукли обаче много са лоши все бибата му искат да лапат ,и той се хили и им я дава Joy hahaha

Не знам дали знаете ,но във Варна няма вода  Tired Ние сме късметлии ,защото при нас въобще не е спирала Rolling Eyes а 100м надолу нямат ooooh!

Сега направиха режим на водата в половината град -не че спазват часовете ooooh! ами и единия квартал въобще забравят за вода докато не се отстрани аварията Tired а кога ще е това -не се знае ooooh!  Вместо *Красива Варна* ще станем *Миризлива Варна* Crazy

За гърнето и дума не може да става -рев  ooooh! Мии, не смятам да го насилвам Rolling Eyes

# 48
Здравейте! Simple Smile
Димитьр4е заспа и аз се разписвам.
Тук времето е ветровито и мра4но,студено,зимата идва-а-а!
Добре дошла на Рамзи!Имам колеги от Троян,добри приятели,но от известно време загубих връзка с тях  Sad.
Сладурче, честит ти банкер, а на Ирини - откривател,все хубави професии!Ирини,4естита мома!Мажа Мити с крем след всяка баня,дупето съ6то ако е подсе4ено.
Ави,хубава новина!
Ивелина

Цитат
на няколко пъти заспива в столчето, на земята и пак на земята, но отидем ли до спалнята да легнем и се ококорва и почва да лудее  Rolling Eyes
Съ6ият е и Митиъаспива на стол4ето за хранене,а като го сложа в креват4ето се ококорва и запо4ва едено обикаляне на креват4ето,игра.
Тия зьбки докато излязат..... ooooh!
Марианка,хубви новини покрай теб,дай боже да са и за напред такива!Стискам палци вси4ко да е ОК с ръ4и4ките на Веселу6ка!Благодаря за кафето,взех си го за следобедната доза.
За къпането - 2,3 пьти в седмицата.Кожата на Мити бе6е адски суха,какви ли не кремове,млека купувах,педито ни препоръ4а по рядко къпане и ни прати на дерматолог та с едно крем4е от аптеката се оправи кожата.
4есто го мия така:

След баня мажа телцето с крем4е.
Кузманка,аз давам вит.Д със зимафлор.
За корнфлейкса,Мити е хапвал само в ка6а,ама имам една кутия мога да го пробвам.
За гърнето,в застой сме!
За биберона- няколко дни бяхме без,сега само при заспиване ве4ер,много го мъ4ат тия зьбки бре,4е6ка си венците с нея.
МарияФ,много мило ми стана:
Цитат
Бебето е добре, подска4а и се върти, махна с ръ4и4ка. 4ухме сър4ице, дадох кръв за изследвания.
ДилИпилИ,Мити знае6 пие с 4овката на Авент,трудно със сламка, а с 4а6а само ако я държа аз.
Доника,да зараства бързо ръката!
А-а-а-а как спи Хриси,явно дядо Коледа му е изпълнил вси4ки желания и доволно е заспал! Simple Smile
Взехте ли игра4ката от Ани?Дарко много я хареса.
 Ето снимка от културното мероприятие на Мити,посе6тението в една от Пинакотеките тук:

Може да пропуснах не6то ,но Мити е буден!
Усмихнат ден!

# 49
Както винаги започнах да пиша и почти бях на привършване, когато чух "цък" и компютъра угасна естествено! #Cussing out Даная го спря отново....Сега започвам на ново.

Sesiliq , ама лекарката ли ти каза да го даваш? Защото нашата по едно време лятото ми каза да го спра защото имало слънце и нямало смисъл да се дава и ми каза да го спра. Обаче сега не съм се сетила да я питам дали трябва пак да го давам, а тя е една завеяна и едва ли ще се сети сама да ми каже, ако трябва пак да се започва да го давам. Митинцети е много сладък и голям на тази снимка, сладурченце. Heart Eyes
cvetiberova , браво за постигнатите резултати с бибката и гърненцето. Ние сме като Ники на DVV, нещем, пищим и така, а аз не я насилвам де.
Ramzy , най- добре да ти кажа попитай лекаката, ний и да я мислим няма да я измислим, до като не ни кажат лекарите да го даваме или не. Grinning
MariaF, ами аз да ти кажа я вдигам бибероната на високо в някой шкаф, за да не може да си я взима сама и и я давам само за заспиването, защото тогава все още я иска. А, да ти кажа през деня като не я вижда и не я търси.
Доника, съжелявам за неприятната случка с пръста ти, внимавай друг път и дано е спряла кръвта и да не текне пак като махнеш превръзката, направо тръпки ме побиха, като прочетох. Приятно изкарване на Елешница, и ние сме ходили. Такъв балкан и природа, направо не ти се тръгва.

За сега чао, ние направихме една голяма разходка и сега отмаряме всички, Даная се мъчи да заспива, но уви! Чао за сега !

# 50
Здравейте и от нас аз одавна не съм писала но нали съм работеща мама нямам много време.
Ние още не ходим newsm78
Имаме си 6 зъба.И накрая да почерпя вчера Мишката беще именик със мен и дядо си.

Последна редакция: сб, 10 ное 2007, 14:23 от Миши 06

# 51
Хей ДОБРО УТРО!!!
Честит първи сняг от Троян.   Nature Snowman
Мацки снощи моя синковец проходи.  newsm44 До сега правеше 2-3 крачки и пълзешком. Но снощи - крачките станаха доста. Е малко ни залита дупето.  newsm62
Днес - прощапулник.  newsm10. Давайте съвети, че аз от големия съм позабравила - не че беше отдавна.

Весел и усмихнат ден ви пожелавам.      bouquet

# 52
  • Sofia
Здравейте, момичета-кокичета!

Добро утро! Вместо да си спя сладко в съботния ден, няма кой да ми пречи, аз съм станала в 7 часаMr. Green Но както казва един приятел по мой адрес :"Шило в торба не седи".

Поднасям ви закуска и кафе:

Ето ме и мен след дълго отсъствие. Върнах се преди няколко дни, след като оставихме Али при баба в Бургас и познайте къде влязох първо Mr. Green Прочетох ви внимателно, добре се пописали Heart Eyes

Али се чувства добре при баба и дядо, угаждат й, глезят я, учат я на щуротии - засега не плаче за мен. Само ако се разсърдела за нещо и викала:" Мам, мам...". Аз също съм горе-долу добре(доколкото е възможно) Cry Като ми домъчнее много, си пускам едно смешно клипче, в което тя усърдно си тъпче царевични пръчици в устата и ми става по-добре. В тази връзка, irinii, благодаря за полезната информация за раздялата с мама.  От понеделник отново съм на работа, да видим как ще е - имам доста да наваксвам. Използвах изминалата седмица да свърша доста ангажименти с профилактични прегледи, зъболечение, обществени институции, чистене и т.н.

Много теми сте коментирали, ще се опитам да дам отговори на някои от тях.

За къпането - къпем я всяка вечер, а 2 пъти в седмицата и  косата. Това си е ритуал преди лягане,  за мен също е такъв и не мога да си представя, че аз ще го правя за себе си всеки ден, а за нея - не. Колкото и да  е сърдита и да й се спи, щом види, че я събличаме и започва да наддава радостни писъци. Пропускали сме само при ваксинациите, а ако сме били някъде до късно, е била изкъпана през деня. Дупето се мие при всяко акане, ръцете и лицето доста често.  Мажа я 2-3 пъти в седмицата с лосион. Бузките всеки ден с крем за студеното време.

За излизането - ако няма мъгла, силен вятър, задължително по час и нещо на ден. Но и тя си иска сама, отива до вратата и думка Mr. Green

За гърнето - не желае да сяда изобщо, така че ще изчакам.

За биберон - не сме ползвали.

За храненето - добре хапва засега, но естествено не качва нищо, за секунда не застава на едно място. Корнфлейкс е яла в каша, много го хареса, сутрин винаги иска да си хапне и от моето мляко с корнфлейкс или ядки и се налага да й дам малко Simple Smile

За възпитанието - казали сте доста неща, едва ли мога нещо друго да добавя, единствено искам да стане Човек и да е щастлива от своя избор, какъвто и да е той. Коя ли майка не иска това за детето си... По този повод искам да ви цитирам нещо любимо:

" В един порочен свят - да имаш доблестта.
  В един безволев свят - да се окажеш смел.
  В един предал те свят - да си докрай почтен.
  В един пропаднал свят - да се държиш добре.

В един ужасен свят - да си при милостта.
  В един пристрастен свят - да бъдеш справедлив.
  В един безсрамен свят - да правиш добрини.
  В един омразен свят - за всичко да простиш.

В един прокажен свят - да съхраниш честта.
  В един безчувствен свят - да си с човечен дух.
  В един убийствен свят - да сътвориш живот.
  В един свръхболен свят - да си останал здрав.

В едно не твое време - да бъдеш който Си."

Ето ви една позакъсняла булка - снимките са сканирани специално за вас, нямаше такива цифрови чудесии преди 7 години:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=190880&photo=4

Малко нови снимки  и от прощъпалника на Али също: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=173248&view=1&photo=25.
За професия хвана калкулатор, който беше нарочен за финансист(професията на мама) Sad, а за хоби шивашки метър, нарочен за дизайнер. По случайност това е и мое хоби Shocked Но честно казано, първо хвана питката и докопа едно парче, всичко друго заряза - видно е и от снимките Mr. Green

Добре дошла на Рамзи!

Всички мами с лошо настроение, болки в кръста и порязани ръце да се оправят бързо!
Един ден, влизайки, първо видях страхотната усмивка на Марианка, как да не му стане хубаво на човек Laughing Не бъркам, че това на снимката е Мими, нали, тя отваря така хубаво уста, не може да е Веселушка?

Ще ви наглеждам редовно, но ще пиша по-рядко, просто няма да имам какво да споделя Cry

ДилиПили, специално Hug

Фибичка, благодарности за хубавите музикални поздрави. И целувки за малката помощница!

Ави, чакам снимки и разкази от Лондон!

Хубав уикенд и дано времето да се пооправи, че малките съкровища да не полудеят вкъщи, вие също Simple Smile

П.С. Извинявайте за дългия пост, дано не ви досадя много.

Последна редакция: сб, 10 ное 2007, 11:12 от Vesana

# 53
ЧЕСТИТ ПЪРВИ НАТРУПАЛ СНЯГ!
Обожавам всички нови емоции в жинота на Хари и днес съм толкова щастлива! С нетърпение чакам да стане обедно (по-меко) време, за да излезем за малко и да му покажа снега от близо. Милият, толкова беше впечатлен, че стояхме дълго на прозореца и той се чудеше какво става и защо всичко е така приказно бяло.

Рамзи, добре дошла и от нас с Хари! Честити ви ходещи крачета
За прощапулника -правиш питка,търкулваш върху бял чаршаф/покривка. Вкрая му са наречените предварително предмети-или върху него, или подредени на маса/стол... Рецептата за питката ми я дадоха дружките тук - РЕЦЕПТА
Предметите - каквито и колкото ти душа иска, като всеки го наричаш за някаква професия.

Ави, Ура, Ура, Ура за принцесата, която расте в теб! Браво и на майстора!  Wink

Витамин Д- нашето педи ми каза лятото да го спрем, но от края на септември да започнем пак с по 1 капка. Във всички случаи, всеки трябва да си попита собственото педи, което следи развитието на децата ви - състоянието на костите, отворена и в какъв размер  или затворена фонтанела, хранителен режим (в зависимост от алергии или не), последната кръвна картина и т.н.. Витамин Д не трябва да се дава просто ей така по собствена преценка, защото натрупването му е вредно, както и недостатъчното количество.

Биберон - само за приспиване, после го плюе. Въпреки тази рядка употреба повече от 10 месеца захапката му е голяма (като на мама) и ще носи скоби на зъбите. 
Гърне- от април си го ползваме като игра след абсолютно всяко хранене. За последния месец 2 пъти блъска по вратата на банята и вика "Ъ-ъ-ъ", както за всяко нещо, което иска. Вадя гърнето,защото не се сещам какво друго може да иска от банята, той пишка и аз казвам "Браво", както всеки път.

Не се шашкайте за гърне, биберон, зъби, непроходили! Това е единственото вредното на тези форуми- карат ни да се сравняваме и да се притесняваме за развитието на детето ни, за правилния подход и възпитание към него.  Naughty  По-велико нещо от майчината любов и инстинкт няма, затова просто им се доверете (е, естествено като не пропускате редовни консултации и задаване на въпроси към педи). Всяко дете си е строго индивидуална личност и чрез вашата грижа и обич ще се развие както трябва. И на гърне ще проходи, и бибата ще я изостави, и зъби ще изникнат, ще проговори.... Всичко ще стане!  Heart Eyes

# 54
 Добро, утро и честит първи сняг!!! Nature Snowman

При нас да ви кажа няма сняг, само един гаде вятър вее, ама ще те отнесе и едни гарги се разграчили...Изобщо, много подтискащо ми действа тази зимна картина. Друго си е лятото. Confused

Ави, много се радвам, че бебенцето ще е момиченце!!! Аз искрено ти го желяех! Много е хубаво да имаш и момче и момиче. Сега е рано да ти го казвам, но ще видиш като пораснат децата, как ще ти помага госпожицата, ще ти е отмяна да знаеш. Майка ми все така ми казва. Казва, че от както ме няма в къщи, няма кой да и помага така както преди аз.

Lulova , да ти кажа, честно, аз за нищо такова не се шашкам, когато му дойде времето ще се научат, нали така? А и ти си права де, във форумите е така, карат ни да си сравняваме децата малко или много, като четеш, че това правило едното, онова другото.........

Ramzy , Честити Ви ходещи краченца!!! Hands Clap  bouquet

Миши 06 ,ама ти наистина не си писала, ще те критикуваме... Laughing Е, майтапя се, то и аз все се губя.

Момичета това е за сега защото имам едно ревящо чудо на краката ми и не ми дава да пиша. Чао!

# 55
Мамта внимавайте !!!
В петък моята нова / на 1 месец/ детегледачка каза че напуска и си тръгна без предупреждение Междувременно е задигнала няколко мои златни колиета  #2gunfire

Казва се Жана или Божана и отговаря на тел 956 11 53 и мобилен 0897 360 890

Живее в овча купел сравнително слаба запазена нисичка пенсионерка Намерих я от интернет
Моля ви пазате се да не си изпатите като мен
Не стига че понеделник съм на работа но и да краде това е безумие
Трябваше 2 пъти в седмицата да води Дари на балет Първия път я оставила на бащата на нейна приятелка / на Дари приятелка/ без дори да го е виждала , даго познава или най-малкото да е говорила с мен и си отишла Добре че човека я довел вкъщи
Като я взима от градина не си прави труда да я качи до нас ами я пуска сама да си влиза в блока и да се качва с асансьора  #2gunfire Да не гоеорим че постоянно ядеше в нас Аз и бях казала че ако сготви нещо може да яде от него но да ми изчезват кашкавал, понички мляко , синьо сирене и ролца от раци и да ми пие от активията нещо се поиздразних Мен никой не ме храни като отида на работа

Пазете се може да се пробва и при вас Давах и 500 лева Работи точно 1 месец взе си парите и дим да я няма  #2gunfire

Исках и вас да предупредя че светът е малък Мойте мъници са добре Растат но по-послушни не стават Те само да са живи и здрави и да си намеря човек да ги гледа че вече полудавам от тая паплач дето се представя за много свестни и после кой знае как се държала с Алекс тая овца  #2gunfire Тя пази поведение 2 седмици третата започна да се поотпуска и аз тъкмо си затърсих нова жена и тя си взе парцалките та даже и от мойте и избяга
Внимавайте тя може да си го практикува това
Поздрави и лек ден

# 56
4естит пьрви сняг !
При нас вали от сутринта  Grinning
Куzманка да педито ни каzа да вzимаме вит.Д сьс zимафлор,на хап4енца е и го раzтварям вьв вода.
Yany ,каква наглост,направо се 6а6нах  Shocked.Какви хора има само.
Следва6тия пьт проу4и много добре детегледа4ката,Ирини писа подробно zа нейните иzисквания и не бьрzай.Какви сьвети давам само все едно сьм тьрсила детегледа4ка  Laughing
Моми4ета,усмихнат ден ви желая,ние иzлиzаме да видим снежко  Grinning

# 57
Едно снежно здрасти и от нас! bowuu
Позагубих се малко тези дни, но сме си тук и ви чета редовно! Нещо настроението ми хич го няма напоследък, на моменти се чувствам като в емоционална дупка! Затова и не пиша, ако успея по0късно днес ще се включа подробно. Алекс от снощи е с висока температура, ей така, изведнъж, без да има други симптоми, и може да се досетите каква безсънна нощ изкарахме, днес е непрекъснато кисел и плачещ, така че най-вероятно ще излиза следващия кътник, или поне аз се надявам това да е причината!
Изпращам за всички ви много прегръдки и целувки! Hug

# 58
Ави - Честита новинка!!! А предния път познаха ли? Simple Smile

Георгинко тия дни много трудно заспива следобяд. Поплаче си на воля и ми заспи на рамото, такъв е и днешният случай.

Честит Първи Сняг!!! Така е натрупало при нас!!!

# 59
 Здравейте и от мен.До сега валеще  дъжд сега почна и снега ooooh!.
Ние със гърнето сме жестоко скарани само да го види и почва да реве  #Crazy направо е ужас.Аз тръгвам,че ми свърши обедната почивка.Приятен снежен слетобед.
cold Nature Snowman

Общи условия

Активация на акаунт