Много сте активни от вчера - едва ви изчетох!
Вече и аз и Стенли сме по-добре психически! Той, милия в болницата почти не говореше, но днес вече пусна целия си репертоар в действие! Аз успях да оправя къщата и да си почина малко!
Накратко за нашите патила - в 5ч сутринат в четвъртък Додо започна да повръща /никога до момента не е повръщал - дори като бебе/, а после и разстройство се появи! Аз след консултация с педито по телефона накупих лекарства, но той почти нищо не искаше да прие! Следобяд вдигна 38,5 градуса температура и много отпадна. Отидохме в Спешния център, но там казаха, че не е толкова зле и не му включиха система. Прибрахме и се опитахме да го накараме да пие поне чай или вода, но той нищо не искаше и ставаше вече много зле, аи температурата пак взе да се повишава. Изглеждаше вече толкова отпуснат и обезводнен, че се грабнахме и отново в Спешния център - включиха му система /след 5 неуспешни опита/ и му направиха изследвания - стояхме до 2 през ноща! Имаше подобрение и се прибрахме! На другия ден пи чай, хапна лечебна каша и аз се зарадвах, че се оправя,но.....Следобяд отново започна да вдига много висока температура и отказа да яде и пие! Нямаше сили даже да седне в леглото, беше ужасно отпуснат - чак не се мърдаше! Аз полудях от притеснение и с мъжа и свекито го закарахме обратно в детската клиника ! Там ни приеха по спешност и започнаха едни мъки....От обезводняването и защото е малък, много трудно му взеха кръв и му включиха система!
Момичета, ако знаете как съм плакала с него - целите му ръце са в синити и дупчици - буквално като се започне от горната част на ръцете, китките, свивките....Накрая ми го взеха и ме накарах да изчакам, а сестрата го заведе в интензивното....След 20 мин ми го върнаха обезумял от ужас и плач с абокат на крачето. На другият ден друга сестра ми каза, че 3-ма човека са го държали докато му сложат системата..........Няма нужда да ви казвам как се почувствах
Докато беше на системи /3дни/ не можеше да спи, постоянно се стряскаше /подскачаше в легълцето/ и проплакваше, съответно аз също не съм спала. Крачето му беше шинирано и вързано за леглото, за да може да тече системата, а на мен ми се късаше сърцето да го гледам! Плачеше, когато се държах ръчичката му и не можеше да спи, а като влезеше някой с бяла манта - погледа му ставаше......не знам дали ще го забравя скоро!Престоя ни в болницата беше кошмарен и за 2-та и се надявам никога да не ни се налага да ходим там пак! Така и не се разбра каква точно ни е диагнозата - вирусна или бактериална инфекция /имаше съмнения и за пневмония, заради леки хрипове/. Изследванията за бактерии изключиха салмонелоза, дизентерия и още няколко други /не им запомних имената/, но пък имало толкова още вероятности...

Той още се стряска като спи - снощи в 12ч се разплака и го взех да спи при мен, а днес през деня подскачаше и се въртеше в леглото, но се надявам бързо да забрави!
Аз със сигурност ще го помня дълго и се радвам, че той ще го забрави бързо!
Надявам се, че разказа ми не ви е разтроил, а по коментираните темички ще се включа утре, че сега вече е време да лягам....

как няма диагноза и миличкия как са го измъчили
Лекувай се и стойте на топличко.

Педиатърът ни препоръча да сложим противогрипна ваксина. Някой друг мислили да направи същото? Доколкото разбрах има детски ваксини и те се слагат на два пъти, през няколко месеца.

Много е смешна ,защото като и пусна музика и тя започва да танцува и да се опитва да щрака. Иначе от няколко дни в къщи е ужас
Ще обявим конкурс "Спечели сърцето на Йоана"... Ще организираме една сгляда и който харесаме от кандидатите - него ще вземем. С мен проблеми няма да имате - стига да излезе някоя страхотна, любовна история /