недоносени дечица 5

• 18 930
  • 313
  •   1
Отговори
# 150
Здравей Tony19, HugДани е добре.Днес ми казаха,4е няма да я местят в окр.болница.
Ве4е сме 1900г и се храним с биберон.Надявам се скоро да си я вземем.
А Вики как е?  bouquet

# 151
  • София
dima74 супер Hug
Зъбите мажа с пансорал той не съдържа лидокаин и може да се ползва многократно,ползвам дентинокс само по 2 на ден.Аз разбрах че ще имаме зъбки като почнаха  да захапват лъжичката,прозираха от вътрешната страна на венеца.
За честото пълнене на памперса смесвах АМ с чай от шипки,м/у храненията го давах с лъжичка интерсно им беше и го пиеха а от шишето не искаха,но вътре съм слага захар.

# 152
можете да разберете че зъбките идват като огледате венците. те се променят и стават бледо розови и на пипане се усещат зъбките. При нас първите зъбчета избиха без проблем на 10месеца. единственното по което разбирам че ще ни избива зъбче е акането - по 6-8 пъти на ден и винаги ни избиват по 2 зъбчета на веднъж. Мазала съм само с калгел.

# 153
Мирама,защо не погледнеш за афти в устата?
когато пробива зъбчео венеца отгоре побелява,
а отстрани става ярко червен.при нас поне беше така.
ако излиза зъбче по-скоро ще напира да дъвче биберона.

# 154
гледах, но устата и е чиста, и за млечница проверявах. )) стори ми се че на едно място е малко по-бяло, но няма нищо.
иначе за зъби още не мога да преценя, трябва пак да я огледам. )))

# 155
  • София,
Здравейте всички, много Ви благодаря за съветите. Вчера изчетох всичко и в здравните проблеми където има много темичики за разстройство. Днес ще я водя да я види и лекарката, защото цяла нощ кашля и нослето и е запушено , но няма секрет киха, киха, но нищо не изкарва. В 2 часа през ноща успях да я нахраня добре и от тогава досега почти нищо не е яла. Ентерола сутринта го изпи с триста зора и после не иска да яде, вече се наака един път. Но все пак се надявам, че сме по добре. Довечера ще пиша какво е казала лекарката. Надявам се само да не е гърлото, че кашлицата е точно като от гърло, все едно нещо я дразни.
А за зъбките те наистина първо пробиват костта на венеца и това е много болезнено, но мазилата не помагат при тази болка  те облекчават само венците отгоре. Венците стават розови в основата си и се оформят едни подутинки и вдлъбнатинки, а отгоре венеца е по бял. Когато синът ми вадеше зъби не сме имали проблеми, той само мрънкаше нощем насън и на другия ден му избиваше зъбче, нито е вдигал температура, нито е имал разтройство.
Сега в момента той сменя млечните зъби и пак няма проблеми.
А при малката май ще е много зле още от сега, тя много се лигави и се дави от слюнката и кашля. Вчера и купихме една гризалка и тя я гризеше много усърдно, ту нея, ту ръцете, беше много смешна.
Днес ще питам и затова мляко на нестле, защото ако продължава да ака и да не яде ще спадне още повече, снощи пак беше смъкнала. Cry Cry Cry Сега заспа сама и гладна.
МИРАМА а на вас според мен май ви ерано още за зъбки, но пък не се знае на една моя приятелка на детето първото зъбчме му се появи още в 4 месец. То и на нас ни е рано за зъби ама те май не питат. Всъщност те може да излязат и след три месеца, но самата подготовка и пробиването на костта за да навлязат във венеца е много болезнена.

# 156
жоро пък снощи не е спал .цяла нощ се въртя ,беше крив нещо Mr. Greenмай ще се озъбва .венецът му е червен и има наистина едни издутинки като малки топченца,и направо зъбчето си е отбелязано даже два се виждат Rolling Eyesам чудя се дали наистина ще са зъбки newsm78може и да греша

# 157
Аз да ви се похваля днес бяхме на консултация, Вики вече е 4320гр. и 52 см.  Mr. Green Heart Eyes Казах им за ваксините, че има наредба за недоносените деца и че за сега ще я отложим. Mr. Green Бях се притеснила ,  настояваха да му я слагат още миналия път. Thinking
dima74  Радвам се за Дани Hug

# 158
  • София,
Хей здрасти, къде се губите всички днес в тая мъгла дето е паднала над България.  Laughing Ние да ви се похвалим вече сме добре. Разстройството ни мина вече, но засега още пием млякото с оризова вода. А за кашлицата и запушения нос се оказа, че е алергична реакция към сухия въздух от парното, аз уж постоянно слагам мокри неща отгоре да се изпаряват, но събота и неделя нали беше много студено и бях включила при беба и допълнително масления радиатор, та въздухът се изсушаваше още повече. Сега почти не кашляме и носът ни се поотпуши - слагаме физиологичен разтвор и и давам сутрин и вечер калциев глюконат. Иначе гърдичките са и чисти и гърлото и е спокойно. Снощи и дадох един път от глюконата и веднага имаше подобрение почти спря да кашля и да се дави със слюнки и даже спа спокойно цялата нощ, дори не се събуди да яде, а аз я събудих към 5,30 да похапне. Дори е наддала 30гр. вчера, което много ме радва, че с това разстройство доста поотслабна и без това качваме бавно. Rolling Eyes Уф Ужас smile3518 Хей я кажете кои бебчета вече седят и кои само се опитват, какво правите за да стимулирате децата си да седят. Моята слядурана сега е на тази вълна да се изправя от полулегнало или легнало положение до седеж и много се забавлява, чак се залива от смях. Само да докопа нещо, за което да се хване и се надига. Ние май ще започнем да се захранваме може би като проходим, майтап де. Сега трябва да изчакам да се повъзстанови от разстройството и да забрави, че някои лекарства сме ги давали с лъжичката и тогава да започнем с пюретата, а то това кой знае кога ще стане, ама уви ще му дойде времето. Някъде бях чела, че детето се захранвало като се научи да седи само, та ние май така ще направим smile3521 smile3521 smile3521
Браво на Вики на Тони19 - продължавайте в същия дух smile3501
Гери844 пипни венеца отгоре там където виждаш зъбките, ако стърже или боцка са пробили, а ако не, още трябва да почакате. Hug

# 159
При нас няма мъгла, напротив слънчево е, снегът започна да се топи  Crazy Чудесно време за разходка  Mr. Green
Dundurela , браво , че се оправя бебчо....само така!
Браво и на Вики на tony19, все така да расте  Peace
Ние сме на консултация утре и се надявам следобяда да мога да ви се похваля, че сме минали 9500  гр. Crazy

# 160
При нас мъглата още не се вдигнала #Cussing out
Dundurela Радвам асе , че малката вече е добре. Аз много се чудих на свекито, като ми каза , че имала алергия към парното newsm78. Но взех да си мисля дане би и Вики да има. Thinking Има хрема с която не можем да се преборим. Аз му слагам стеримар.

# 161
  • София,
Тони 19 вашата хрема от колко време е и изкарвали Вики секрет от носа, какъв е на цвят. Може да става дума и за стафилококова инфекция в нослето, която без антибиотични капки няма да мине. Нас като ни изписаха от болницата имахме такава инфекция секретът беше доста гъст и леко бял или жълт. Доста време се лекувахме. А сега няма секрет, нищо не излиза от носа когато киха, но иначе нещо все я дави в гърлото и кашля.
От парното се получава много гадна реакция на много хора от сухия въздух лигавицата в носа и гърлото изсъхва и носът често се запушва, а гърлото е раздразнено. Големшият ми син също много се влияе от сухия въздух и често ми е правил алергични пристъпи с кашлица.
Можеш да дадеш секрет от нослето за изследване и ще ти предпишат капки, ако има инфекция. Аз ще изчакам да видя накъде ще се развият нещата, защото може и нашето да се окаже някаква инфекция, надявам се , че няма де, ама знаели се.

# 162
  • Варна
Bordima, отдавна се каня да ти пиша, но все забравям  Embarassed :
не се притеснявай за гърнето - като го дадеш на ясла, ще го научат за отрицателно време - там им става интересно, защото всички деца под строй ги слагат на гърнетата.
Вики и той един път без малко да събори телевизора - искаше да докопа едни играчки, поставени отгоре.
А за рязането на нокти - браво! Аз ги режа само в заспало състояние и пак се борим доста. Как ще се учим в бъдеще да го правим като е буден, не зная  newsm78.

# 163
Taя хрема ,мен ме е подлудила.Ади също се дави и кашля ,снощи дори повърна ,ма то такива секрети се стичат към гърлото.аз чувам как при дишане в носоглътката ври.Стафилокок МРСА,РЕЗИСТЕНТЕН НИ ОТКРИХА.Алергия към плесен,и не знам кога от какво е хремата.Два месеца има сополи но много рядко да се задавя,снощи хоп наново.Кошмар е направо,пречи на съня,като повърне изпада в ужас.мен лично това положение ме съсипва.вечер като легне и съм на тръни,ще се дави ли или не.Това е само студените месеци,през топлите няма проблем.Мислех си по едно време,,,да не би от храненето със сонда през нослето един месец да не се е получило изкривяване на носната преграда.но то ще е целогодишен проблем,не сезонен.Олях се с писане,но тая хрема ми е параноя направо. ooooh!

# 164
Майчета, дайте някакъв трик за гърнето,щото моя само си играе с него ама да седне вътре няма начин.Някой каза да гледаме други дечица как го правят ама всичките ни приятелчета са по-малки от нас, затова чакам нови предления.
Що се отнася до ноктите, никога не сам му ги рязала докато спи.Първо му давам нокторезачката (по-удобна ми е от ножичка) да я разгледа отвсякъде,после в едната ръка му давам играчка да си държи и почвам другата.Когато няма търпение за двете ръце, сутрин режем едната, следобед другата.Започнете така, дори едно нокътче на ден е постижение, после малко по малко....

Общи условия

Активация на акаунт