недоносени дечица 5

• 18 923
  • 313
  •   1
Отговори
# 135
veni Bo здравей и от мен!предполагам, че в момента си притеснена и изплашена много-бъди много силна и имай вяра мисли си ,че всичко ще се оправи и скоро ще се гушкате с иво Hugbouquet

# 136
Здравей Veni bo. Hug Добре дошла.Трябва да бъдеш силна и да вярваш,4е беб4о ще се оправи.А той наистина ще оздравее и ще порасне.И моето беб4е е още в болницата.Ще се моля за него. Praynig Praynig Praynig

# 137
Veni_Bo
Вярвай, че всичко ще е наред  Peace
Бъди позитивна и нещата ще се оправят.
Прегръщам те  Hug

# 138
  • София,
Здравейте и от мен, отдавна не съм писала, но доскоро бяхме на гости в провинцията. Едва вчера се прибрахме и изчетох на един дъх всичко което съм пропуснала. Честита Нова година на всички! Пожелавам Ви от все сърце да сте живи и здрави и много щастливи усмивки на всички мили дечица. А на новите мами желая повече воля и упоритост, вярвайте в силите на малките си създания, те ще се справят. Не се отчайвайте. Аз също Ви подкрепям.
Може ли да дам един малък съвет на мамите, които се борят с гърнето. Скрийте го за известно време и не мъчете децата. Нека да го забравят. Ако имате приятелки с по големи деца, които вече ползват гърнето отидете им на гости и нека малките малчугани да погледат по големите деца как ползват гърнето, това много помага нали знаете че децата копират всичко едно от друго.
А за рязането на ноктите на краката аз все още имам проблем с големия си син, след няколко дни ще стане на 7 годинки, а все още пищи като режем ноктите и го е страх и има гъдел.
По късно ще се включа пак да ви разкажа за нашите неволи, че сега дундичката се събуди и трябва да ядем.

# 139
 Здравей,Veni_Bo
Бъди силна и вярвай, че всичко ще е наред с бебо Hug Сега ти е много трудно, но скоро ще го гушнеш и ще си много щастлива  Heart Eyes  bouquet
dima74   Пиши как е Дани

# 140
Здравейте и от мен, барво на малките сладури все добри новини да има и по-малко нови мами във форумчет ни.
Ние за съжаление не можем да се похвалим с нищо.Вече седи сама за малко, но още не се обръща от гръб на корем, ако аз я сложа веднага се обръща обратно.
veni Bo  Hug имай търпение и вяра всичко ще се оправи.Тук има и пп-малки родени бебчета /мойто е от тях/.Ние бяхме интубирани към 40 дни и после още 20ина дни й подаваха кислород в кувиоза.За съжаление дребчовците се оправят бавно.
За гърнето - Били, върши там голямата работа и обича да я слагам, мисли явно , че е нещо за игра, но не я държа повече от 5 мин.

# 141
Благодаря на всички мами за подкрепата, много е важно в такъв момент да има хора, които да ти дават сили. ::
 Днес докоснах за пръв път бебчо, бях много щастлива, но има и по-добря новина, че бебчо му увеличават мл.мляко и добре го приема организма.Дават му и водичка вече.Надявам се скоро да започне да наддава, а от там и да диша сам.
 А относно рязането на нокти, на мъжа ми малкият брат е в четвърти клас и все още изпитва страх, за това свекърва ми ги реже докато малкият спи.

# 142
venu bo радвам се че бебо е добре Hugтова е чудесна новина-дай боже все такива новинки Hug Hug

# 143
  • София,
Здравейте отново, може ли да ви питам имате ли проблеми със зъбките. На нас явно вече се опитват да ни пробиват, защото сме много кисели и от няколко дни сме с разстройство. Бебка ака след всяко ядене и това много ме тревожи, защото беше качила около 300 грамчета за 10 дни, а сега изведнъж рязко започва да ги сваля, днес дори е малко бледичка. Предполагам, че е от зъбките защото много се лигави и даже се дави нощно време от слюнката и кашля, постоянно си завира всичко което и попадне в устата и си чеше венците. Давах и Смекта, но тя не я иска и плаче, вчера опитах да и давам и лечебна хумана по препоръка на педиатърката, но и нея не иска да я яде, плаче пищи бута шишето. Вчера цял ден почти нищо не е яля. Вечерта и дадох едно прахче ентерол и и преварих вода с малко ориз вътре и с тази вода и разбърквам млякото. От това изяжда поне по половината количество. Днес яде на всяко хранене и е акала само два пъти, но е доста бледичка. Опитвам се да и давам и чай от шипка, но е много трудно тя не пие вода нищо не пие освен млякото. Абе тези дни е жива мъка. Лекарката ми каза, че трябва да яде само лечебната храна, но тя изобщо не иска да я накуси дори, какво да правя? Cry На някой случвало ли му се е подобно нещо? Тъкмо и минаха коликите и започна да се храни по добре и да наддава сега това разтройство направо ме разби. Ужасно е. Иначе е весела и все се опитва да сяда, като я сложа полулегнала на някоя възглавнице тя се надига и е много щастлива когато седне. На мен ми се струва, че е още рано да сяда все още няма 6 месеца, затова я слагам само леко полулегнала, но тя се напъва, а все още не се преобръща, сама само с помощ.

# 144
Dundurela, преди няколко месеца и ние имахме разстройство, от зъбките.Вместо смекта  му давах ентерол.По мое мнение смектата е много силна, може и да не съм права.Ентерола 3 пъти на ден по половин прахче.Млякото му го правех с оризова вода, но вместо Аптамил му давах АLL 110, то е за диария и се дава още 3 дни след като тя мине.Има и едни сок4ета за диария, на НIPP-ORS 200, те са спецялно за диария и по килограмите се изчислява по колко да пие на ден от тях.Ние се оправихме за по-малко от 2 дни, пожелавам същото и на вас.Тогава ми казаха ако откаже да яде не е проблем, да кара само на мляко, лошо е само ако се обезводни.УСПЕХ

# 145
Здравейте и от мен.

Veni_Bo, стискам палци и аз всичко да се оправя бързо при вас и скоро да се гушкате. )))

Аз нямам с какво да се похваля. Калина от 2дни е станала малко невъзможна. )) Не стига че след баня със зор се обличаме, ами сега и с яденето стана зор. Мрънка, че е гладна, правя и млякото и щом и пъхна биберона в устата се почва един рев, страшна работа. Имам си обаче една вибрираща калинка та с нея спасяваме положението.

Искам да попитам тези, при които вече са избили зъбчета на децата. Как изобщо се познава, че е тръгнало зъбче, аз и гледам венците, но нищо не виждам. ))

# 146
  • София,
Dessitta18 благодаря за съвета. И аз и давам ентерол на прах. Вчера 2 прахчета по едно сутрин и вечер, уж се пооправи и днес сутринта не и дадох прахче, а чак следобяд едно, през деня ака само два пъти горе долу добре, но сега преди малко след като се нахрани пак се изака и то леко зеленикаво със слуз. А тази лечебна хумана изобщо не иска да я яде. Какво представлява това мляко All 100, подобно ли е на Аптамила, защото тя освен него нищо друго не яде? Днес пи малко чай от шипки. А тя като все още не е захранвана може ли да и се дава този сок на Хип. Утре ще се обадя на педиатърката да я питам дали да вземем от това мляко, засега си и давам Аптамила, но с оризова вода. Ще я пробвам пак и с хуманата тази вечер. Sad Sad Sad

# 147
и аз като mirama това се питам-как се познава че са тръгнали зъбчетата Rolling Eyes.

# 148
Dundurela,надявам се да се оправитв бързо.Млякото ALL100 е на Nestle.Пише че е за кърмачета с лека и средно тежка диария.Но преди всичко се консултираи с педиатъра ви.Ние също сме на Аптамил,аз се притеснявах че няма да иска друго мляко,но му хареса и го папкаше без проблем, дано и при вас да е така.А сокчето доколкото си спомням беше от моркови и ориз, но има разни добавени неща,примерно някакви ензими,да не те излъжа че не си спомням.Ние вече бяхме захранени, не знам дали става за незахранени бебчета,но тъй като се мерят килограмите и месеците, за да се дозира, предполагам че е възможно да става, но задължително попитай лекар.Оправяйте се бързо и дано всички избегнем тоя гаден грип дето се носи.
Geri844, първитв зъби изобщо не разбрах че идват, нито се поду венеца, нито рева, разбрах едва като видях първото да прозира.Сега обаче горните са ужас-подул се е венеца,плаче нощем и т.н. Нашите започнаха много късно, през 11 месец, но преди това като си мислех че плаче от зъби винаги му мажех венците или му давах панадолче.

# 149
  • Варна
Здравейте! Днес ще съм много лаконична, че съм мнооого изморена и гладна - цял ден чаках да запиша младежа на ясла - не че ще го пусна преди да навърши 2 години и както стана ясно - не че ще го и приемат в яслата, но... каквото зависеше от мен го направих Simple Smile.
Та за зъбките - в началото обикновено ги болят преди да има каквито и да е било подувания по венеца - боли като пробива костта (аз миналата година го преживях с един мъдрец и много им влизам в положението на децата). Единственият начин да сме сигурни, че детето е криво заради зъб (в началото) е да се намаже венеца с калгел или дентинокс и ако се успокои - причината е намерена. А понякога мазилата не са достатъчни - тогава давах панадол (имало е случаи, в които заспиваше буквално минута след приема на панадола).
Аз това, че пълни памперса след всяко хранене на възраст под годинка не го смятам за разстройство (освен ако не е много по-течно от нормалното). Още повече когато зъбките "мъчат" често се получава разхлабване (а и подсичане), тръгва една водичка от нослето...
На няколко пъти съм давала ентерол и действа добре (първия път и аз съчетавах с чай от шипки).
Dundurela , дано по-бързо да му мине на детенцето  Hug
Veni_Bo, добре си дошла при нас! Пиши като има новинки за Ивчо.
пп. и това ако е телеграфно  #Crazy - увлякох се

Общи условия

Активация на акаунт