Отчет на набор 2003 - 12

• 10 872
  • 307
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Същата работа ...Аман..От няколко дни така ми лази по нервите:хленчи,не слуша,беснее.След всяка моя дума прави точно обратното.Започнах да го наказвам сериозно и да му секарам строго.Досега бяхме на разговори и молби,ама ефект нулев. ooooh!
И у нас е същото.  ooooh!

Добре, че сте вие, че бях почнала да си мисля, че повредата е в моя телевизор.
Не зная какво му става напоследък.Направо е ужасно лигав и своенравен.
Може да е детска есенно-зимна депресия Mr. Green

# 76
  • София
Разговор с моят философ сутринта.

- Гладен съм(не яде вечерта и още със събуждането замрънка)
- Ей, сега само да изгладя на сестра ти дрехите.
- Гладен съм!
- Чакай малко де!
- Аз ти казвам, че съм гладен, а ти продължаваш да гладиш - Не става така мойто момиче!
 Размина му се само защото ми стана ужасно смешно да го гледам - пимпаец, по пижама, стъпил на леглото и философства.

Иначе е болен(засега леко, надявам се да не се влоши Praynig) и си бяхме днес вкъщи - аз първя смяна, баща му втора. Целият ден е лежал, спеше и гледаше филмчета от леглото. Явно не му е добре.

# 77
  • София
Етиа    Laughing сладур, смаях се на:  Не става така мойто момиче, и ние имаме подобни изцепки  Joy
Сега го взех от градината и носът му се беше запушил, сътветно при личната и  диагноза вирус от утре сме си вкъщи дано ни се размине по леко и бебо да не прихване  Praynig

# 78
  • София
И моят син вчера ме развесели. Разплака се, защото баща му тръгна на пазар без него и аз му казвам:
"Не плачи, така ти потича нослето и аз се притеснявам".
"А не се ли притесняваш, че плача?"

# 79
  • СОФИЯ, по празниците в Разлог
Въобще не се успокоявам, като чета за наборите - инат, философия, непослушание. НОООООО при нас е откакто е могъл да го покаже - от щуротлък проходи на 10 месеца, а зъби от инат не му пораснаха до 1 година. Цял ферман на сцени мога да напиша. Обобщавайки в 80 % от времето ми е късал нервите  #Crazy ИНаче е много умен, като ми каже, че е изнервен от мен и "Чакай да се разберем" просто ми иде да се  #2gunfire
Вие казвате - "напоследък "; "от няколко дни" и т.н. детето се инати ....
Гледам да съм обективна и постоянно го сравнявам с другите връстници.

# 80
И Момо има инат (явно е при повечето деца). Играе 1 игра със Спайдърмен. Последният вижда 1 девойка (лично аз не съм гледала този момент) и Момчил, научил думите му на изуст казва: "Ей, Деска, уоч гон он?", на което аз отговарям, че оная първо - не е Деска, и второ - че е уотс гоин он, а не онова неговото. А той: " не е вярно!" Не стига, че не разбира, ами и спори! И за други неща е така. Като си науми нещо - край! Скорпионска му работа!

# 81
  • Бу-у-урга-а-ас
Ще се пукна от смях  Joy
Браво на децата. За ината не ми се коментира, просто, защото нямам проблеми от такъв характер. Виждам, че повечето които споделяте за това, сте с бебета. Възможно е това да е коренът на подобно поведение. Не знам  newsm78  Би било интересно да си пуснем анкета, в която да направим едно проучване.
А споделяте ли мнението, че инатливите деца са по-самостоятелни и целеустремени. Моя Крис е много несамостоятелен. Все още си пишка и  ака на гърнето и не желае да използва тоалетната чиния (предполагам, защото тя е много висока). Не си мие ръцете сам и иска аз, да му помагам. За зъбите - същата работа. Инцидентно е поисквал и той да потърка малко, иначе аз я върша цялата работа. И сега най-големия срам, но все още го храним  Embarassed Може и сам. В детската прави сам всичко това, даже и у нас понякога. Облича се съблича се, но в къщи просто се размеква като печен праз и чака всичко на мен. Аз съм породила подобно поведение, ама все си намирам оправдания (бързаме, да не си изцапа дрехите за детската, да го поглезя, детето е изморено, по-бързо, че да ляга). Иначе е кошмарно подреден. Всичко се слага на мястото му. Като играем на "Не се сърди човече" не мести, докато не си подреди красиво пионките на изходната позиция (нали знаете как се разместват). Големият майтап беше, че веднъж играхме тримата с баща му и забелязах, че правят едни и същи неща. Моят мъж е ужасно чувствителен към симетрия и прави ъгли  ooooh! Та голямо чакане ги чакам, докато се наредят. Горките, аз съм една Джаста Праста и ужасно неподредена и разхвърляна жена, което още веднъж доказва, че не всичко е въпрос на възпитание, но и до характер.
  bouquet Олях се.

# 82
И ние сме толкова инатливиииии! Може и да има някакво значение това, че имаме бебе.  newsm78 Но регистрирах известен успех - примерно започна отново сам да се храни - това защото му казах, че ако не яде сам няма да гледа филмчета! Започна да оцветява и дори сам иска да го прави - в началото го насилвахме, поставяхме точни задачи - това и това ще оцветиш - сега сам го прави. Също и рисува. Купихме нови пастели. Косето се повлия много от една кака на 8 години - бяхме им на гости и момичето имаше закачени рисунки над леглото. Още щом се прибрахме вечерта се нарисува една картинка и трябваше да я закачим веднага! То пък за беля изгубих едната книжка за оцветяване и за цифрите Embarassed - две подобни имаме - от сорта на "Аз съм на 4". Ей, обърнах къщата с краката нагоре и никъде я няма - полудях! Е, оплаках се.
Пускам и анкета, приемам предложения за нея.

Последна редакция: вт, 13 ное 2007, 09:23 от Betty L.

# 83
Здравейте и от мен Hug.
Гледам ,че доста сте изписали.... тези дни нямам много време.....  Rolling Eyes

# 84
Снощи Сашо се държа сравнително добре. Четох му стихчета за Коледа и Нова година. Прави разни неща с конструктора. Игра си с колите. Като иска, може да се държи страшно добре. Всичко прави сам в тоалетната. Не иска никой да го придружава. Храни и се облича сам. От 10-на дни и с миенето на зъбите имаме напредък. Сам пожела  и го прави вечер задължително, понякога и сутрин.  Laughing

# 85
  • с/у ОколоМръсТното
Дребен е инатлив само когато не е спал следобяд.
И пак си имам хитринки, да го прилъжа. Добри са ми децата  Hug

# 86
И при нас има проява на инат, но в определени случаи. Ако иска нещо, а аз не разрешавам - да не си му насреща. Обикновенно казва "Много се нерва така" Shocked Shocked
Самостоятелен е в ходенето до тоалетна, миенето на зъби. С обличането и храненето му помагам (като при Лого5ка), защото винаги бързаме и е злояд (не, че не яде определени неща, просто нищо не иска да яде ooooh! Confused), та гледам да съм все наоколо.
Винаги намира начин да се измъкне и да приложи разни тактики, но като го хвана, разбира, че е сгрешил като ме е поизлъгал и се извинява. Растат ни децата Heart Eyes Wink

# 87
  • Варна
Записах Вики на модерни танци. Че и в спор влязохме с мъжа ми на модерни или народни да ходи.

Дано да й е по-интересно и разнообразно.

Пита ме дали леличката на модерните танци щяла да й се кара...  Rolling Eyes

# 88
Даниел със всичко се справя сам,но напоследък започва да си мие зъбите и се чува хленч:-Не мога саааам,измий ми ги мамоооо,моля теее.Аз гледам така  Shocked..Какво му става ,не знам.Сутрин го обличам  за градина,но иначе трябва да го будя много рано,докато се оправи сам.Иначе няма проблем с обличането.Даже вече има претенции за дрехите.. Grinning.Отскоро ходи на плуване и влиза сам в мъжката съблекалня,където се облича с големите момчета .Като го попитам отвън има ли нужда от помощ,важно,важно ми вика:Неее,мога да се оправя сам... Laughing

# 89
И при нас има проява на инат, но в определени случаи. Ако иска нещо, а аз не разрешавам - да не си му насреща. Обикновенно казва "Много се нерва така" Shocked Shocked
Ей така е и Дани.
За обличането-сам го прави,нооо зъбите му ги мия аз. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт