Майчинството счетоводно - 6

• 67 918
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 210
Момичета моля за бърз отговор на 500 лв заплата аз колко осигуровки трябва да внеса че нещо счетоводителката ме засили със сумата от 249 лв(работя в аптека с 7 г стаж)Досега шефа ме осигуряваше върху 220 лв и нми внасяше 78лв и някви стотинки и аз до края на раб ден трябва да му дам разликата а като четох в Майчино счетоводство останах с впечетление за общо 170 лв. Може и на лични за да не досаждам навярно с повтарящи се въпроси?
Благодаря Ви предварително!

Осигуровката+данъка за цялата сума от 500 лева е около 195 лева.
[/quotе]]

Mен също ме осигуряват на 500лв,но аз си ги получавам чисти,а работодателя плаща 220лв наистина

# 211
  • Толбухин
Момичета моля за бърз отговор на 500 лв заплата аз колко осигуровки трябва да внеса че нещо счетоводителката ме засили със сумата от 249 лв(работя в аптека с 7 г стаж)Досега шефа ме осигуряваше върху 220 лв и нми внасяше 78лв и някви стотинки и аз до края на раб ден трябва да му дам разликата а като четох в Майчино счетоводство останах с впечетление за общо 170 лв. Може и на лични за да не досаждам навярно с повтарящи се въпроси?

[/quotе]]

Mен също ме осигуряват на 500лв,но аз си ги получавам чисти,а работодателя плаща 220лв наистина
до предния месец плащах 235 лв.това със здравната и преводите
от този 220 лв. всичко

# 212
Здравейте!
Моля да ми отговорите на следния въпрос:
Ако прехвърля майчинството на майка ми, то тя ще взема 190 лв. Можем ли да й внасяме допълнителни осигуровки за по-голям доход??? Предстои й пенсиониране след 2 години и тя се притеснява, че майчинството ще намали базата й за пенсия.
Благодаря предварително!!!!
хайде и аз да се самоцитирам, че изостанах а предната страница  Cry

# 213
Въпросът ми е свързан с подаването на декларацията за ползване на данъчно облекчения за деца.
В отпуск по майчинство съм ( детето ми е родено през 2007г.) и преди да изляза в този отпуск бях осигурявана на много по висока заплата от бащата и сега питането ми е кой аз или бащата трябва да подаде такава декларация? И ако имам право какъв е срока за подаването, и къде се подава при работодателя ли?Благодаря ви предварително.

# 214
  • В полите на Пирин планина
Майчета искам да ви помитам нещо за което нямам мира от няколко дни.
Сомоосигурям се в една фирма в/у 500 лв заплата-др.седмица излизам в болничен преди раждане-45 дни.
Но фирмата ще прекрати дейността си след нова година ,не знам какво става с мен.
Аз ще си получавам ли майчинството за което съм се осигурявала  ? Трябва ли да се местя с време в др.фирма?
Идея си нямам    newsm78
Предварително ви благодаря   bouquet
въпросите ми останаха назад, а никои не ми отговори

Болничният за бременност и раждане до 315 ди включително ще ти бъде изплатен изцяло чрез настоящата фирма независимо дали по някаква причина ти е прекратен договорът там. След това, за да получаваш обезщетение за отглеждане ан дете до 2 год. възраст трябва да си задължително на договор, т.е. евентуално на друго място.

# 215
Здравейте!
Ако прехвърля майчинството на майка ми, то тя ще взема 190 лв. Можем ли да й внасяме допълнителни осигуровки за по-голям доход??? Предстои й пенсиониране след 2 години и тя се притеснява, че майчинството ще намали базата й за пенсия.

Не - това е размерът на обезщетението - тя на практика е в отпуск, а не работи.

# 216

[/quotе]]

до предния месец плащах 235 лв.това със здравната и преводите
от този 220 лв. всичко

Съжалявам, че съм ви подвела по-горе - нещо не съм сметнала точно. Сумата е около 220 лева:

ДОО-21.5% = 107.5
ТЗПБ-0.4/1.1% = 2/5.5
ГВРС-0.5% = 2.50
ДЗПО-5% = 25.00
ЗО-6% = 30
Данък - 52.49
Общо - от 219.49 до 222.99 , в зависимост от % на фонд ТЗПБ.

# 217
Въпросът ми е свързан с подаването на декларацията за ползване на данъчно облекчения за деца.
В отпуск по майчинство съм ( детето ми е родено през 2007г.) и преди да изляза в този отпуск бях осигурявана на много по висока заплата от бащата и сега питането ми е кой аз или бащата трябва да подаде такава декларация? И ако имам право какъв е срока за подаването, и къде се подава при работодателя ли?Благодаря ви предварително.

Ползва се от единият от двамата родители - при, който е по-изгодно. Става чрез работодателя, ако лицето няма други доходи освен трудови. Надвнесеният данък се връща след годишно изравняване на дохода до 31.01.2008.

# 218
Бях в отпуск за отглеждане на дете до 2 год. до края на октомври. Детето ми е на 1 г. и 6 м. Напуснах фирмата и от 5-ти ноември съм на работа в друга фирма.
Преди малко разбрах, че е трябвало да подам декларация за промяна на обстоятелствата във връзка с изплащането на обезщетението.
Но не съм го направила.
Освен, че сигурно ще отнеса глоба, сега се чудя от коя дата трябва да декларирам промяна в обстоятелствата.
Подписах новия договор на 31.10. Напуснах предишната фирма на 31.10. Започнах в новата фирма на 05.11.
Според мен, въпреки, че подписах нов договор на 31.10, имаше вероятност да не започна (принципно), затова декларацията би трябвало да се подаде в 7 дневен срок след започване на нова работа. Или пък след напуснане на предишната - 31.10?

# 219
Здравейте!

Не - това е размерът на обезщетението - тя на практика е в отпуск, а не работи.

Благодаря много за отговора!

# 220
Incandescent извинявай за глупавия въпрос, но в случая този който е с по голяма заплата ли е по добре да подаде декларация?

# 221
Бях в отпуск за отглеждане на дете до 2 год. до края на октомври. Детето ми е на 1 г. и 6 м. Напуснах фирмата и от 5-ти ноември съм на работа в друга фирма.
Преди малко разбрах, че е трябвало да подам декларация за промяна на обстоятелствата във връзка с изплащането на обезщетението.
Но не съм го направила.
Освен, че сигурно ще отнеса глоба, сега се чудя от коя дата трябва да декларирам промяна в обстоятелствата.
Подписах новия договор на 31.10. Напуснах предишната фирма на 31.10. Започнах в новата фирма на 05.11.
Според мен, въпреки, че подписах нов договор на 31.10, имаше вероятност да не започна (принципно), затова декларацията би трябвало да се подаде в 7 дневен срок след започване на нова работа. Или пък след напуснане на предишната - 31.10?

Подава се веднага с прекратяване на договора. Принципно тя също се придвижва от работодателя до НОИ. Едва ли ще те глобят, особени, ако нямаш преведени суми за м. 10.2007.

# 222
Incandescent извинявай за глупавия въпрос, но в случая този който е с по голяма заплата ли е по добре да подаде декларация?

Би могло и така да се каже, но не е задължително. Най-добре е да се сметне и за двамата родители и да се прецени. Най-изгодно излиза, ако някой от доходите е близо над границата за следващото ниво на таблицата, тогава с приспадане на облекчението слиза на по-долно ниво и се облага с по-нисък процент данък.

# 223
Здравейте, Smile
Имам един въпрос и се надявам да ми дадете съвет. .Предварително ви благодаря Blush
Могат ли да се внасят осигуровките със задна дата   с цел да се получава по високо майчинство тъй kато ми остават по малко от 6 месеца до термина ??? newsm78

# 224
Здравейте, Smile
Имам един въпрос и се надявам да ми дадете съвет. .Предварително ви благодаря Blush
Могат ли да се внасят осигуровките със задна дата   с цел да се получава по високо майчинство тъй kато ми остават по малко от 6 месеца до термина ??? newsm78

А имаш ли трудов договор в момента?

Общи условия

Активация на акаунт