Майчинството счетоводно - 6

• 67 914
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 195
Ние сме почти на годинка.Бихте ли ми казали как стоят нещата със това данъчно облекчение.Къде се подава молба и т.н.Благодаря много!!!!

# 196
Мога ли да съм в майчинство и да работя на граждански договор?

Да, можеш, ще си взимаш пак пълното обезщетение.

# 197
Здравейте,
Имам въпрос относно данъчните облекчения за едно дете, които се получават на края на годината.
Бихте ли ми написали как се смята, при примерно брутно възнаграждение 1000 лева на месец, при размер 420 лева за едно дете?
Благодаря предварително.

Първо се прави изравняване на данък (общ) доход от работодателя в края на годината.

После от данъчната основа за годината се вадят тези 420лв. (или 840лв. за две деца) и се намира какъв е данъкът върху тази сума. Сравнява се с данъкът, който си внесла и ти се връща разликата.

В моята фирма на дете се получава около 90лв. за възстановяване от семейното подоходно облагане. При положение, че не са ползвани много болнични.
И ако, естествено, е внасян данък!

# 198
  • София
Здравейте отново Hug много ви благодаря за отговора Heart Eyes
Имам друго въпросче  Sunglasses
Когато се осигуряваш на висока заплата, после има ли нещо което не получаваш  newsm78
еднократна помощ, детски, майчинство до 2г newsm78

# 199
Здравейте въпроса ми е следния - детето ми е родено 18 01 2006 ,кога трябва да се върна на работа след двете години майчинство януари или февруари.

Благодаря предварително

На 18.01.2008г.

# 200
Здравейте отново Hug много ви благодаря за отговора Heart Eyes
Имам друго въпросче  Sunglasses
Когато се осигуряваш на висока заплата, после има ли нещо което не получаваш  newsm78
еднократна помощ, детски, майчинство до 2г newsm78

Еднократната помощ и майчинството не ги губиш. Вероятно детските.
Но се надявам бг-мамите да извоюват по-висок доход за база (250лв.) и тогава има по-голям шанс.

# 201
Ние сме почти на годинка.Бихте ли ми казали как стоят нещата със това данъчно облекчение.Къде се подава молба и т.н.Благодаря много!!!!

Вероятно таткото ще ползва облекчението. Ако няма други доходи, по закон може и работодателят да му направи семейното подоходно облагане. Иначе се подава Годишна данъчна декларация в НАП и оттам си чакаш парите.
А работодателят ги дава до края на януари.

# 202
  • София
Стики] 250 лв на човек от сем. ли  newsm78 така става 1000 лв за 4 човека така ли  newsm78

Аз не мога да реша на колко да се самоосигурявам Rolling Eyes мъжа ми е на мин. заплата newsm78
Дай съвет Praynig

# 203
здравейте момичета,
въпроса ми сигурно е задаван но ще сам благодарна ако някой ми отговори
В момента сам по майчинство 45 дни преди термина,понеже е възможно бебчо да се появи след определения ми термин искам да питам кой ще ми продължи болничния.и кога ще ми издадат продължение,в деня в който свършва или след това когато родя със задна дата? ooooh!

# 204
  • В полите на Пирин планина
здравейте момичета,
въпроса ми сигурно е задаван но ще сам благодарна ако някой ми отговори
В момента сам по майчинство 45 дни преди термина,понеже е възможно бебчо да се появи след определения ми термин искам да питам кой ще ми продължи болничния.и кога ще ми издадат продължение,в деня в който свършва или след това когато родя със задна дата? ooooh!

ЖК или гинекологът, който ти наблювава бременността издава болничен лист за преносването, обикновено след като се види колко време е, т.е. след като родиш.

# 205
Момичета моля за бърз отговор на 500 лв заплата аз колко осигуровки трябва да внеса че нещо счетоводителката ме засили със сумата от 249 лв(работя в аптека с 7 г стаж)Досега шефа ме осигуряваше върху 220 лв и нми внасяше 78лв и някви стотинки и аз до края на раб ден трябва да му дам разликата а като четох в Майчино счетоводство останах с впечетление за общо 170 лв. Може и на лични за да не досаждам навярно с повтарящи се въпроси?
Благодаря Ви предварително!

# 206
  • В полите на Пирин планина
Момичета моля за бърз отговор на 500 лв заплата аз колко осигуровки трябва да внеса че нещо счетоводителката ме засили със сумата от 249 лв(работя в аптека с 7 г стаж)Досега шефа ме осигуряваше върху 220 лв и нми внасяше 78лв и някви стотинки и аз до края на раб ден трябва да му дам разликата а като четох в Майчино счетоводство останах с впечетление за общо 170 лв. Може и на лични за да не досаждам навярно с повтарящи се въпроси?
Благодаря Ви предварително!

Осигуровката+данъка за цялата сума от 500 лева е около 195 лева.

# 207
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Стики] 250 лв на човек от сем. ли  newsm78 така става 1000 лв за 4 човека така ли  newsm78

Аз не мога да реша на колко да се самоосигурявам Rolling Eyes мъжа ми е на мин. заплата newsm78
Дай съвет Praynig

Това още не е сигурно.

# 208
Направих си застраховка живот тази година. Брокера ми беше казал, че мога да ползвам данъчни облекчения.

Как се процедира. Предполагам трябва да попълня декларация.

Кога става това? И кой ми връща пари. При работодателя ли трябва да стане или трябва аз да се занимавам?

# 209
  • Толбухин
Майчета искам да ви помитам нещо за което нямам мира от няколко дни.
Сомоосигурям се в една фирма в/у 500 лв заплата-др.седмица излизам в болничен преди раждане-45 дни.
Но фирмата ще прекрати дейността си след нова година ,не знам какво става с мен.
Аз ще си получавам ли майчинството за което съм се осигурявала  ? Трябва ли да се местя с време в др.фирма?
Идея си нямам    newsm78
Предварително ви благодаря   bouquet
въпросите ми останаха назад, а никои не ми отговори

Последна редакция: вт, 20 ное 2007, 11:33 от pavletutka

Общи условия

Активация на акаунт