Баба Зима се задава,АВГУСТинчето все по-палаво става!

• 12 121
  • 296
  •   1
Отговори
# 225
Привет!!!
Нана, пиши какво му е на Калоян след доктора

Хемуфилус инфлуенца е Грип, но някакъв щам, който протича тежко и с усложнения като пневмония, менингит .... . Тази съставка е има във ваксината Тетракт Хиб и най-вероятно и в Пентаксима. т.е това не е против мемингит. такава ваксина иначе има и мисля че около годинка се поставя, но действието е около 3-4 години. в момента карам малко по спомени и мога да допускам грешка за нещо

елена  Hug Hug Hug

# 226
Здравейте от мен!

Така съм отвикнала от ранното ставане,че вечер заспивам докато приспивам Тони, а сутрин не мога да се разбудя дълго време. След първата сутрин когато стана с мен в 5,30, Тони сега си спи до 7,30-8ч. Оставям го заспал и като се прибера го намирам пак спящ. Simple Smile Но като стане не ме пуска и за миг от поглед и трябва да съм при него да си играем.
Благодаря за милите думи за професията ми. Осиновяванията не стават лесно или поне това е моето  наблюдение от страната на децата. Не съм запозната със всички процедури,но понякога делата се точат дълго време , а се е случвало и за 1-2 месеца да осиновят детенце. Мен ме ядосват най-много тези родители,които са оставили децата си да растат в дом, а като дойдат на свиждане започват да се карат с нас и да намират кусури.  #Cussing out Ами да си ги гледат те тогава.
Забравих какво четох още и се надявам после да ми остане време пак да седна на компютъра.
Мамо Иги дано да се избавите от мишките и да няма повече такава напаст.
Опа ,събуди се. Grinning

# 227
  • Бургас
nana77 много неприятно с тези болести.Дано малкия Калоян се оправи бързо. Hug
Ние сме със хрема от една седмица и няма минаване.Но дано се разминем само с това.

# 228
Привет и от мен!  Hug
Така ме е налегнал мързела днес и въобще не ми се работи. Още не мога да си почина от екскурзията до Истанбул. Настаниха ни в страхотен хотел. Банята беше по голяма от кухнята на майка. Имаше два палзмени телевизора (не, че имах време да гледам тв, но все пак...). На по луксозно място досега не бях стъпвала. Е и цената беше... Не си мислете, че ние сме плащали. Шегуваме се с моя мъж, че ни подариха един меден месец.  Laughing
Всичко мина много бързо и пазаруването и разходката. В крайна сметка не успах да видя нищо. Пък и то през цялото време валеше. Ходихме на рибен ресторант - нали много ги хвалят. Всичко беше на ниво, но аз като не си падам по морските деликатеси, не можах да оценя кухнята подобаващо. Ходих и в един МОЛ където са събрани аутлетите на почти вскичи известни марки и си назарувах любимата ми марка дрехи за без пари. На всичкото отгоре ми направиха и отстъпка, защото платих в брой. И като цяло има мноооого да ги гоним. Голям град, застроен, но подреден - хората са оставили място и за зеленинка. Не видях нито един контейнер на улицата, както и един фас или хартия на земята. А навсякъде хора, хора, много хора.
Ние утре ще пътуваме и в събота се прибираме с детето. Нямам търпение вече. Това беше най-дългата седмица в живота ми.
Стана дългично, дано не съм досадила.
Иначе, желая бързо оздравяване на болничките.
А за ваксините Elwing и ние също отделно направихме два приема на Акт Хиб и сега ще е третия, но преди това ще слагам 4 прием полимиелит. Нищо, че имаме сега и 4-ти прием ДТК, няма да слагам Пентаксим. Не ги разбирам много тези неща, но и нямам желание да "дълбая' много.
Хайде до после, че сега докато ме прочете и няма да пишете цяла ден.  Mr. Green  Heart Eyes

# 229
  • София
Върнахме се. Гърлото му е зачервено, но Слава Богу гърдите са му чисти. Педиатърката категорично отхвърли питането ми дали такава Т може да е от зъби.
Така че сега възможностите са две - вирус или настинка. Изписа ни антибиотик - но каза да го купя утре и то само, ако Т не спадне.
Иначе Тантум Верде за гърлото, витамини и Нурофен, който купих на свещички този път, за да не го карам да повръща пак като на обяд.
Сестрата го мери, защото било време и за консултация. Та сега е 12 700 и 82 см. Наддал е 600 грама за два месеца и половина. Казаха, че е добре.
Сега ми се реве, защото трябва да отивам на работа. Мама ще дойде да поседи при Митко и Калоян. Дано не вдига температура.
Ами това е....не знам как ще работя. Cry

# 230
Нана дано да не вдигате повече температура. Praynig А няма съмнение, че мислите ти ще бъдат в къщи вместо на работа.
Dreams страхотна почивка сте изкрали.

# 231
Ember, и аз завах на Деница маслини. Вече няколко пъти по малко, защото тя само към тях сочи. Даже на обяд й дадох едно парче щпеков салам и тя си отгриза малко. Толкова съм против да й давам, но в същото време ние ядем и тя гледа, сочи и мрънка. Засега категорично удържаме положението и не давам шоколад, мед и цитруси. От другите неща й даваме да си близне, хапне или пийне според вида. Няма нещо което да е отказала, нали си е апетитна Wink
Нана, дано Калоян се оправи бързо Praynig

# 232
  • София
Привет! Hug Цял ден се каня да пиша и все не остава време.
Дано Начето се оправи бързо Praynig Калоянчо също Praynig Значи щом и двамата са под  13кг вече нямаме конкуенция за "Слонът, моя приятел" Confused  Crazy Ивчо за 3м е качи 1,6кг Rolling Eyes Как може така, при условие, че го гоня с лъжицата да яде.  newsm78 Както и да е. Ще се примиря с идеята, че ще е тежка категория, само да ми е здравичък.
Дриймсче, блазе ви за медения месец  Laughing Чакаме и снимки  Peace
Бамбуча, не е грип, бактерия си е, но другото добре си го обяснила  Wink
За закуската - давам бисквити с плод или с кремчетата на Нестле - Пуделино и Його, плодовите дуети на Хип, каша, грис. Попара не обича. Маслини не харесва Wink
Кайли, не съм много запозната  Blush , но като са оставили децата си там, имат ли право да ги виждат родителите? Rolling Eyes
Мама Иги, радвам се, че сте заловили врага.  Peace

# 233
Здравейте  Hug
Дано Начето и Калоян да се оправят възможно най-бързо  Peace
Цвети,преди няколко дни се бях сетила за теб,ама си помислих,че си заминала по-рано за Америка и сега не ти е до нас  Laughing,хайде включи се подобаващо  smile3521
Елена,дано да се успокоиш по-бързо  Peace
Мама Иги  smile3501,че сте се пребори с "големия" мишок  Mr. Green
Дриймсче,радвам се че сте си изкарали добре и аз ще чакам снимки  Heart Eyes
Аз също давам на Даяна по-малко маслини и много и харесват  Laughing
Относно закуската ядем почти едно и също  Sadмляко с бисквити,попара,каша,грис  Wink,засега  изобщо неиска да яде хляб и овесени ядки,иначе и аз и давам да си хапне каквото ядем ние,понеже и тя си е ящна и ако не и дам става едно викане  ooooh!

# 234
  • София
не знам дали сте виждали тая тема, много ме развесели  Heart Eyes http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=217167.0

# 235
Здравейте и от мен Laughing
  Ох,аман от болести И ние сме болни Tired
 Уж Наско беше на АБ но сега продължава да кашля,и сополи шурнаханаправо си е ужасно.Продължаваме лечението дано се оправи вече,че милото само се мъчи,не може да диша.
Dusheto,Нана,дано и вие бързо се оправите Praynig Много Hugна малките дечица
  Мамо Иги дано не ви идат повече нежелани гости Peace
  Dreams много хубава разходка сте си направили Flutter
Елена стискам палци всичко да е наред с вас Heart Eyes
 За закуска и аз давам от това,което сте писали.Общо взето Наско няма претенции към храната,но и иска много неща,които не са за него Rolling Eyes,киселото много го влечеи все се караме,като седнем да вечеряме.
 много сладки бебоците hahahaElwing
  Лека вечер от мен,че нашата май няма да е никак лека Sad

# 236
Ех забравих да почерпя за новата ни придобивка.Вчера ни мантираха климатика,и сега ни е топличко навсякъде Wink Хайде по едно питие,че дълго дъ ни топли Joy

# 237
Здравейте,момичета!Честито племенничка и на другата леля.
ВСТ и Мама Иги-хубаво е ,че вече сте се отървали,аз се стресирам от хлебарки и мишки вкъщи.
Закуската на Снежина е редуване на:попара,овес.ядки,кус-кус,сандвич с яйце и сирене ,с кашкавал и шунка,макарони и елда/която вече отказва/.Иначе чак ме е срам да кажа,че яде всеки ден поне по 7-8 маслини/ако й дадеш и 10 наведнъж,докато се обърнеш,вече ги няма/.Вчера изяде 2 кюфтета сладко-сладко.,а предния ден й белих сварен грах,ликвидира го веднага,и със скумрията на скара е така.Важно е да гледа и яде от чуждата чиния.Преди няколко дни на едно гости изяде почти цялата шопска салата,после месо ,че и бисквитена торта накрая.Страхувам се за това дете.То,нашта не е за разправяне.Аз пък от безсънието сега съм на шоколади и бисквити.
 На болничките Hugи бързо оздравяване  bouquet.
Ели 78,честито топло удобство!

# 238
Добро утро Laughing
  Хайдде да сложа и кафенце Laughing

Ние не спахме добре Close То Наско дето се въртя и кашля цяла нощ,но и аз се съдрах от кашлица Sick
  Ох ставам,че крещи като луд #Crazy

# 239
Добро утро!
Ние днес рано-рано станахме, та вече почти сготвих и изпрах една пералня, което означава, че следобед докато спи съм свободна
Ели78, честит климатик, наистина е голямо удобство, макар и ние да нямаме, ама знам  Peace. И сайта с емотиконките е супер готин, тя май и Карим доста отдавна от там копваше.
За закуска аз давам попара с прясно мляко или чай, каша, кус-кус, филийка с пастет, сиренце,  запечен кашкавал или варено яйце. Свободно му давам да опитва всякакви храни вече. И мога да кажа, че няма нещо, което да не яде. Най-много обича варено яйце и таратор .

Общи условия

Активация на акаунт