Баба Зима се задава,АВГУСТинчето все по-палаво става!

• 12 113
  • 296
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро и от мен с кафенцето!
И Дани се въртя хато луд. Научи се посред нощите да реве за мен...не иска в кошарката и го взимам на спалнята. А и тези пъпки сърбят защото мрънка и ги разчесва.
Отложихме кръвните проби...никой тук не се наема да му изтегли 4 кубика венозна кръв. Оказа се че е много за малко дете. Чудя се как тогава правят такива изследвания на малките?! Луда работа. Ще изчакаме още няколко месеца или дори година и ще направим тестовете. За сега отново ще се ограничим само с взимането на кръв от пръстчето. Много се нервирах за тази работа.
Ели78,честит климатик! Ние миналата зима си изкарахме само на климатик, тази май ще е същото. Лично аз съм много доволна.
adrianska, ами...разкрита съм! Отдавна го ползвам това сайтче, а и още няколко...много ме кефи.

# 241
Чета, чета и не вярвам на очите си...Ма вие сте майки героини бре!
Как го правите това със закуските не мога да схвана...
Чавдара се буди в 6 сутринта... на нощтното ми шкавче има заредено шише с вода 175мл и дозатор с 6 лъжики АМ. В просъница изсипвам дозата във водата, шейквам, набутвам й го в устата и .... заспивам. После се събужда в 8:30-9. До 11ч. яде това което закусвам аз, давам й малко кроасан, бисквитка, солети...налива сок...В 11:30 - 12:00 я слагам да спи..Но понеже заспива само с шише и сипвам от готовите каши на Нестле (с бисквита или какао) Като се събуди към 15:30 вече идва основното й ядене. Някаква супа или пюре на гербер или каквото е сготвила свекърва ми за ядене... аз нали не готвя за нас, а малко ме е страх да й давам от храната , която поръчвам за нас. И така... чак то към 20:00 когато я слагам да спи... тогава 240 вода с 8 лъжички АМ...
Има ли още тук някоя която да дава АМ?!?!?

Иначе ми е здрава, слава Богу. Не изглежда недохранена, напротив има бузки и гънчици още... Май трябва да се замисля за някакво разнообразяване на менюто...ама пусто нали не готвя... А тя ми отказа всякаква детска кухня. В началото харесваше храната на Ози, но после.... яде само мойте супи и манджите на баба си....
Давайте съвети че почвам да се притеснявам....

Целувам ви Simple Smile

# 242
Привет от североизтока!
Тия дни влизах да чета, но до писане така и не стигнах. Моите болежки в кръста напоследък станаха нетърпими /а аз съм крайно търпеливо добиче/, и след като не помогнаха физиотерапевтичните процедури почти насила ме извлякоха до кабинета на невролога.
Позата ми беше меко казано странна- със силна S- образна чупка в кръста, като бях силно наклонена в посока към десния крак. Повярвайте, и дамската си чанта не можех да нося  Crazy
Докторката ме нарита набързо за приемане в отделение /аз съм инат, и ходя само да ми поставят системите, и после драсвам по задачи/, после ме прати на скенер, кътето мегалюбезния доктор ме запозна отблизо с половината ми прешлени на гръбнака, и най- вече с невероятно симпатичната ми дискова херния  Crazy
При проведен нов разговор с докторицата се уточни, че нищо от лекарствата, които ми предписват не е съвместимо с кърменето, така че на практика няма алтернатива- кърменето ТРЯБВА да спре, за да провеждаме лечението. /Аз заради планирана, протичаща бременност и кърменето  не приемах никакви лекарства над 3г./
И така- малкият дзвер спи при баба си от 3 вечери. Първите две вечери е ставал посреднощ, а снощи е спал цяла нощ /чудя се това моето дете ли е  newsm78/. У нас такъв филм от раждането му не сме гледали.
Бабата живее в съседния апартамент, та поне е наблизо.
Първите два дни идваше да ме дърпа да му дам да суче, но сякаш интереса позаглъхна Rolling Eyes
Моите цици се държат зле и не искат да разберат, че решението за край на кърменето е сериозно... Гълтам едни хапове, от които така ми се смъква кръвното, че е страшно ooooh!
И така- с извинение към всички, които изчетоха това предълго писание- при мен болките понамаляха /Дано и да спрат/, а моето малко момче вече излезе от кърмаческите редици.
Криво ми е заради края на кърменето, но...
Надявам се следващия пост да е по- позитивен. Бъдете здрави- вие и дечицата  bouquet

# 243
Здравейте и от мен!
Мойта мишка още спи сладко сладко  smile3524 та на мен най-накрая ми остана малко време за коледните неща, че тия дни покрай гадинките ги бях зарязала  Embarassed

Ели78,честит климатик! Да ви топли много  Peace И нашто тати е замислило след време да се отопляваме с климатици, ама аз съм толкова доволна от сегашните ни печки, че малко ме е страх да ги сменя  Rolling Eyes Ох, и вие ли сте болнички  Sad Бързо оздравяване на всички  Naughty

Karim
много  Hug за твоето слънце - измъчи се горкото  Cry

Обърквация
и аз не готвя  Embarassed и поръчваме храна, когато ядем вкъщи  Embarassed Но моето мишле не става рано и закуските не са сложни за приготвяне  Peace/например кус куса, който й приготвям се вари 2 мин - докато натроша сиренцето в купичката и е готово/ На обед и ние сме на пюренца /е, тях аз ги правя, ама защото имам машинка за пюрета  Mr. Green/, следобед е на каша или плодове с бисквитки, а вечерта сме на Ам. През деня набива яко солети, шунка  Crazy и сокче. Не мисля, че има за какво толкова да се притесняваш. Щом искаш да разнообразяваш, пробвай с някои от нещата, за които писахме, и виж как ще ги приеме твоята красавица  Heart Eyes

# 244
  • София
Чета, чета и не вярвам на очите си...Ма вие сте майки героини бре!
Как го правите това със закуските не мога да схвана...
Чавдара се буди в 6 сутринта... на нощтното ми шкавче има заредено шише с вода 175мл и дозатор с 6 лъжики АМ. В просъница изсипвам дозата във водата, шейквам, набутвам й го в устата и .... заспивам. Има ли още тук някоя която да дава АМ?!?!?

Чакай сега - това, дето съм го писала за закуска е към 10ч, към 4-5-6ч правим същото като теб - муш шишето в устата и спим до 9-10-ч  Wink Вечер също сме на АМ - 240мл Peace

# 245
  • гр.Добрич
Моето моче пък не иска нищо да яде, може и по цял ден да стои гладен. Направо не мога да се оправям с него. Ако не е баща му да се прибира и да го храни, аз незнам каква друга функция изпълнявам. Cry
Момичета с какво лекувате упорита кашлица? Изпихме вече антибиотика и Стодала, но кашлицата не минава и е зверска.

# 246
spinkiи ние сме в същото положение TiredСлед АБ сега сме на Суметролим на12ч. и Вентолин,давам и проспан.Сега започна кашлицата да се кърти и се надявам да са последните сиропи за това лечение,че той за пръв път пие лекарства и то толкова много ooooh!
  Бързо се оправяйте Hug
 Ставам,че пак се крие и незнам какви ще ги свърши Close не ще и да спи #Crazy

# 247
  • Бургас
Аз все си мисля,че моята мушица не яде много,но сега май се позамислям.Ние  като станем към 9.30-10.00 ядем попара(разнообразявам с кус-кус или нещо друго,но най-вече попара.Обича я ,много.)След това обяда си го ядем към 14.30-15.00ч.от кухнята, 18.00 ч кремче,в 21.30ч супата.И преди да заспи към 22.30-23.00ч кис.мляко към 150-200 гр.(тя преди месец и половина отказа Ам).Като има дни,в които нищо не иска да яде освен попарата и крема(като и избиват зъбки обикновенно)Но иначе засега ми е финна мадамата.На годинката беше около 9.800кг.Предполагам,че сега сме към 11.00кг.

# 248
Привет и от нас  Simple Smile
Дани закусва към 8.00-9.00 предимно филйка с нещо -сирене ,пастет ,сладко,но само от шипки ,попара,мляко с бисквити или овесени ядки с някакъв плод,обядваме околко 12-12.30 -малко супа и яденето от кухнята и някакъв плод за десерт ;следобедната ни закуска е около 16.00 крем или грис  от кухнята .към 20.00 изяждаме остатъка от супата или нещо друго каквото имам в къщи .
и към 21.00 се приспиваме със цица   Laughingи 80-100 мл АМ за десерт  Simple Smile.Като се събуди сутринта към 7.00 -8.00 пак суче малко за събуждане  Simple Smile

# 249
Обърквация, и Вики сутрин към 8 часа пие АМ около 200 мл и после в 10:30 часа е същинската закуска.Така че не сте само вие, само че Вики става и тогава пие АМ и не заспива повече до обяд.Към 13:00 часа обядва и после чак към 18:00 часа следобедна закуска и супа към 21:00 часа.
Dreams, браво на вас, каква хубава разходка сте си направили.Чакаме снимки! Simple Smile
Nana77, Elli78, бързо оздравяване! Peace
Elia_gg, дано ти подействат лекарствата и болката да отшуми напълно. Praynig Peace

# 250
Здравейте и от нас днес!
Ние с храненето сме като повечето от вас - закуска 8.00-9.00 - попара, кус-кус, овесени ядки с плод, филийка с кашкалвал, пастет, обядваме към 12-12.30 някакво ядене каквото съм готвила и за нас и плод за десерт, следобедната закуска е към 16.00 - кремче, грис, мляко с ориз, бисквитена торта и за вечеря към 20.30 - супичка или кисело мляко (особено обича плодовите).
Ники ми отказа АМ-а още когато го отбивах и изобщо не пие АМ, яде кисело мляко.
Спинки и при нас има една упорита кашлица, която беше от една хрема и още не е утихнала напълно. Пихме няколко сиропа и сега един спрей му пръскам, дано да премине вече, че още не сме слагали шаркавата ваксина.
Ние отиваме на гости при свекърите на прасе до неделя.
Приятен уикенд на всички!!! Hug

# 251
Момичета за кашлицата ,аз процедирам така:мажа гърдичките с загряващото кремче Пулмекс бейби преди да си легне или слагам едно парче чиста вълна на гърдите (знам че боде и в началото не им е приятно ,но при нас много помага)  Peace
Освен това ограничавам кравето мляко до минимум,защото то образува слуз в дробовете ,особено прясното ,затова докато кашля не давам мляко(говоря от опита с баткото ,защото Еличка засега не ми е била болна с кашлица ,Слава Богу!)

Елиа не се обвинявай 1ги 3месеца са си бая време за кърмене ,гледай да се оправиш и дано да е без болка ! Hug
Ели честит ви климатик   bouquet и дано Начето по бързо се оправи! Hug

Днес за втори път взех от кухнята ядене ,но яде по 2-3 лъжички от ястие   Sad,а така се надявах да хапва по повечко, и май няма скоро да спра да си купувам Гербера  Rolling Eyes Яде и много неща от тези които ние ядем ,маслини и дадох да опита ,но май не беше много въодошевена ,колбаси и пастет не купувам,но месце да и когато и го дам на малки хапки го яде понякога,обича и рибка особено хек ,но най обича сиренце и кашкавалче,обожава кисело мляко ей така чисто ,плодово не го харесва  Shocked  ,опита и руска салата и я изплю  SickИначе си суче като за световно  през нощта ,а през деня понякога Blush

У нас настъпи мир днес,надявам се за дълго  Praynig

# 252
  • Бургас
Аз процедирам по същия начин като Мама Марго.Досега един-два пъти ми се е случвало Ирен да ми прикашля и докато я усетя и веднага започвам с бабешките рецепти.
Слагам вълна на гърдите напръскана с малко ракия(ако няма вълна може и с памук,но по ефикасно е вълната).Мажа крачетата с мас и сол и слагам чорапки(това супер много загрява) и и мажа гръбчето с мас и сода бикарбонат.Досега сигурно два три пъти така съм я отървавала от АБ.То за ден -два си проличава,ако видиш,че няма ефект и се влошава състоянието,тогава вече се прибягва до лекар.Ама не и в началото,защото за да са спокойни в повечето случаи лекарите бързат да предпишат АБ.

# 253
didka25 и ние се запътваме натам като си дойде таткото от работа, само че утре, в неделя сме си у дома.
Качих малко нови снимки на Деница в албумчето http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=188270 Тя е кисела, днес спа рано следобедния си сън и не знам как ще изкараме до довечера, дано поспи в колата, че не ми се мисли ooooh!
П.П.Блу, Валка, благодаря ви дето преди ми пращахте упътвания за снимките  bouquet Стана, макар че не можах да ги кръстя "цък" или "клик".

# 254
Пак нещо не сдъм разбрала Embarassed Като пробвах преди да публикувам, ми се отвори албумчето "Ноември" Rolling Eyes Явно ми трябват още тренировки.

Общи условия

Активация на акаунт