Отговори
# 105
Котаранка, и аз да попитам за Weleda и по-специално дали имат кремче за АД - мъжът ми има път към Виена след десетина дни, та да ми донесе от там. Ако някоя друга мама иска също, ще той ще купи колкото трябва и после ще ви го изпратя Simple Smile
Днес ходихме на редовната консултация и мерките са ни 11кг и 90см. Май Пламен ще се окаже най-слабичък. Пък си хапва, пу-пу-пу.

Последна редакция: пн, 19 ное 2007, 15:30 от Дона

# 106
  • София
Дидка, вие пак сте добре...Любака вече една година и половина всеки ден гледа филмчето за Маугли "Книга за джунглата". Направооо Shocked
При всеки мой опит да пусна нещо друго се застава пред компютъра и се започва едно "Оубкли, Оубкли, мамо, Оубкли..." Уужас  Mr. Green
А пък на мен как още ми издържат нервите, не знам. Като се има предвид, че като беше по-малък този филм си течеше, като фон  по цял ден. Играе си Любака и от време н авреме се загледа, после пак играе, пак гледа и така Rolling Eyes
Наизуст го знае вече и подсказва на героите  Laughing

# 107
Писах, писах и ме изтри този нахалник  Close
Дианка, погледнах по-напред в темата и останах с впечатление, че резултатите на Любака от гърлен и носен секрет, са чисти. Така ли е? И ние правихме в понеделник, пробата се оказа чиста. А зелените сополи текат ли, текат. Не мога да разбера какво става  Thinking Как прецениха какви лекарства да му изпишат на Любчо, при положение, че няма антибиограма? Капките, дето му капеш сега антибиотични ли са?
Говорих с един възрастен лекар, наш познат, който ми каза, че неговите внуци също са били така и вечно зеленото носле е нормално състояние за яслената възраст. Но мен ме притеснява това да не се хронифицира, да не се появят някакви полипи, знам ли и аз. Въпросният доктор ми каза да преваря на Наско солена вода и да капя сутрин и вечер. Това заздравявало лигавицата и изсушавало сополките. Но пък аз си мисля, че му трябва нещо, което да го накара да ги изхвърли някак тези секрети... Извинявайте, че ви занимавам всички с това, но се притеснявам. Затова, ако имате някакво четиво или съвети, споделяйте, моля ви   bouquet

# 108
Дона за какво е това кремче?

# 109
  • София
Биренка, да секретите са чисти и промяната идва от третата сливица, която лекуваме с капки в носа. Капките всъщност за очи. Леле, ама как звучи само "Лекуваме трета сливица, като капем капки за очи в носа" ooooh!
Освен тези капки Сперсадекс(кортикостероид+антибиотик), пие и Кларитин (за свиване на лигавицата), и Муколизин (той втечнява секретите в ухото), а даваме и имуностимулатор Фарингостим (помага за имунната защита на гърлото и устата). Изобщо, блъскаме го здраво с лекарства за да се свие сливицата и да изтекат секретите от ухото.
И с оглед на това, че беше запушена цялата носоглътка, явно сега се е поотпушила и секретите от носа не се задържат вътре и всичко се нормализира. Но Любака няма зелени сополи...неговите бяха гъсти и жълти.
Доктора правилно ти е казал. И на моята приятелка момченцето така се влачеше нон-стоп със зелени сополи, тя все се притесняваше, изследваше секрети и накрая се довери на лекаря си и остави детето на мира. Израстнаха го този проблем и сополите си спряха сами. Сега в детската градина го няма този проблем. Щом изследванията ви са ОК и нямате други оплаквания, не се притеснявай...така си мисля аз.

# 110
Ники иска да ходи на градина,направо съм много щастлива.От начало ревеше, но сега,явно и харесва.Иска да седи до късно, ния я взимаме към 5.

# 111
Здравейте милички! Hug
Аз съм многого несериозна...само да напиша, че сме добре, по- късно ще вляза, щото Теа разказа играта на дисковете и ме чака да я храня /мързеланата и глезаната/ и да спи евентуално...имам много да чета назад...
Само да честитя новите ни бебенца на Борели и Снежанка!Да са живи и здрави децата!
И честита 100- на темичка!
сега бягам...
гушкам всички ви Hug

# 112
От мене е кафенцето   food010 kaffeetrmker_2.
Лек ден  Nature Sun With Face

# 113
Добрутру! Каmij, благодаря за кафето - добре ми идва в тая иначе така ужасна сутрин  Tired Днес аз водих Момчил на градина, защото татито имаше ангажимент рано сутринта...Е, нЕма такъв ужас  ooooh! Набутахме се в рейса. До Плиска прилично пътувахме, въпреки задръстванията. След това обаче - той се дърпа, върви бавно, мрънка.... С голям зор стигнахме - взе да реве и само повтаря "мама земе..." Оставих го на учителката и хукнах, та на работа чак в 9.20...А, забравих - за по хубаво, на тръгване от къщи си стисна палеца на шкафа за обувки  Confused
А снощи като го взимах видяхме Кроче и Сава. Оказа се , че и Сава е в същата градина и даже са в една група с дребен...  Simple Smile Той ми вика , че си играе със Савата, Марти и Владко, ама аз не съм си и помисляла , че може да е същия ... Та така, имате поздрави от Кроче, добре са, но не влиза тук, защото малкия е узурпирал компа и се сърди като я види на него. От работа пък нямала възможност...
Като споменах узурпирал , да кажа , че и Момчил не дава никой да седи на компа. Непрекъснато се въртят "Ну, погоди" или Барбароните , а най-вече едни снимки на багери, вертолети, влакове и самолети, които му пускам на слайдшоу.   Tired

# 114
Ще пиша друг път,

цунки на всички!

Последна редакция: вт, 20 ное 2007, 12:21 от мартеа

# 115
коzметиката на weleda се продава почти навсякъде. на щанда zа бебешка коzметика в големите супермаркети и в дрогериите. Дона,неzнам да имат крем zа АД. (погледнах и в сайта им и там не открих.  Цената е поносима, по_скъпа е от останалите бебешки продукти. ето цените на росман цък на онлайн магаzин цък
Ето и zа Дона цените на австрийския schlecker това е много иzвестна верига дрогерии има го във всеки град, село и почти във всеки квартал.

Анди от около година не е имал екzеми. Мажа го с товамляко на Бубхен. Даже вече не го мажа по два пъти на ден, а само когато видя, че кожата му се zасушава и zадължително след баня.
Малкия има няколко екzеми на точно определени места. Педиатъра ни каzва, че е АД. Теzи екzеми не приличат на екzемите на Анди, коренно раzлични са. Като цяло и типа кожа на малкия е раzлична, досега не съм го виждала със суха (побеляла) кожа. За екzемите ми дадоха крем (с кортиzон), мажа само при нужда. Надявам се един ден да иzчеzнат като при брат му.
За сополите, бяхме три седмици и половина с тях. Кzаха ми да следя цветя, ако са с променлив цвят и консистенция ок, ако обаче са само zелени и гъсти трябва да ходим при лекаря zа да се видят ушите и гърлото. Капки (отривен) но само 10 дена, след това фиzиологичен раzтвор (т.е. вода и сол).

# 116
въх, Дона, опитах се да ти пиша лс, но няма място в кутията ти!  Wink
Котаранке, мерси за инфото!  Laughing
ние сме болни, вирус, цялото семейство без Надето засега  Cry
бъдете здрави!!!

# 117
Здравейте, милички Hug
Снощи се наканих пак да пиша, ама се оказа, че нямам нет Confused Имам проблеми няколко седмици /понеже сме партия с девера, а той бъкан с вируси, та ми спира нета и аз издивявам вече  Sick/
толкова много неща съм изтрървала...направо съм за бой  doh
Гуш направила разходка до Барселона  Wink, Камий до Турция...хаймани такива... smile3534
Котаранке, радвам се че се включи отново  smile3501; не било страшно  newsm10
Гита пазя ти я снахичката, ама виждам Ренка как нещо предава нещата...дава Насче на друга девойка  smile3518
malejna , дано Надето не се разболее, все пак има имунитет от теб, а вие бързо се оправяйте  Praynig
мартеа ще се справяш и с две, не се съмнявам, тъкмо ще си починеш у дома известно време...не се дърпай много...щом и тати е навит  luvbed preggo Адашката малка какви магарийки върши?   love001
Дианка, хубаво е че сте разбрали навреме за нещата; и аз съм чувала че операцията не е сложна; всичко ще е наред и най- важното е, че детенце ще се облекчи  Heart Eyes
Гледам обсъждате цигарките   Thinking- аз не съм пушачка, но мога да разбера тази зависимост, при двама родители дърти пушачи  Sick, майка ми е убедена, че се успокоява...ако наистина ви действат така може 1-2...но пък всеки си взема сам решенията...аз съм фен на страстта на Гуш= ШОКОЛАДА   mrstraetz и всякаквите сладки изкушения  coolcool
малко факти край нас:
Кака Теа 100 % ще е най- фина мацка, но още не знам мерките и теглилките- другата седмица  Sunglasses. Все още не може да се отпусне да стъпва...много са и заслабнали мускулите и си сгъва коленцата и кляка,,,реве и като я водя на басейна...на моменти се отчайвам, но следват моменти на някакви хубави опити от нейна страна- разрешава ми да правя масажи и гимнастика- по скоро пасивна,,,обича да си дига дупето  Joy; играят на гоненица с Лори /пълзят/...започна много да бърбори...кара се на Лора "очилата не са за игра, бе Лориии, не пиппай там беее, .../изобщо толкова на място казва нещата///изненадва ме понякога...пеее страшно много песнички, но за разлика от повечето дечица не се впечатлява от филмчетата...
Лори расте- малка трътла  smile3535 не че е тежка, а просто е късчика като топчица  Whistling...моите притеснения за анемия се оказаха безпочвени- понеже все още кара основно на кърма и и пуснахме изследвания /115 хемоглобин/, което е на долната граница, но според доки е ок Heart Eyes
Теа ще замине на санаториум /при вас Мартеа  Wink/,от 3 до 14 декември- само че с баба си и дядо ди- моите родители...не искам да водя Лори там, понеже няма да е достатъчно топло /по тел. ми казаха да носим малък отоплителен уред, явно не е топло/ и не могат да гарантират топла вода в стаята /не във всички стаи има/...та хем нашите малко да си починат /татко се прибра от Германия тази събота/ и ще бъдат заедно, хем ще са с Теа, хем на друго място...само дето има да я мисля, предполагам ще ореве смета за мен, особено вечер като заспива /винаги трябва да съм там/, никога не е заспивала без мен /изключвам дните когато лежах за "охранване на плода бременеейки с Лори" и дните около раждането /но тогава беше по- мъничка  #Crazy
май да спирам за тази вечер че Лора много леко спи  ooooh!
Деспинка, елате ми на гости с Ивчо!Дано дядо ти намери сили да се пребори! Praynig
Вале, много красива Иса!  bouquet
олее изчезвам...не ми се сърдете останалите  Hug

# 118
Добро утро!  food010 Coffee  Nature Sunny
Иви ,мила,ти си истински герой newsm20Дано Теа се оправи по бързо! милата ,и тя е герой Hugот нас!
Малена,дано малаката не се разболее.

# 119
Kamij Hug, като видях втора лентичка и за малко да ти честитя нещо друго, и чак тогава зацепих  Joy...голям съм заплес  hahaha...
А иначе не съм герой аз, детенцето Да, аз съм просто Мама, като всички Вас  Hug

Общи условия

Активация на акаунт