Отговори
# 120
А за второ има време.

# 121
malejna, разчистих си кутията Simple Smile
Котаранка, много благодаря за информацията  bouquet, преписах си от сайта някои неща, които мъжът ми да донесе  Simple Smile

# 122
  bouquet момичета честит ден на Християнското семейство  bouquet

# 123
Най-сетне да седна да напиша два реда.

За нас какво... тичане много, съвсем малко се виждам с Теа и докато сме заедно обикновено оправям, пускам и простирам перални, чистя, готвя, мия съдове и т.н. Тя през това време обикновено плаче за нещо, защото иска внимание. Баща й се прибира към 8-9, когато вече съм тотално капнала, вечеряме и аз бързам да оправя след вечеря. В действителност я виждам само във времето ни за четене, когато вече съм толкова капнала, че от обещаните 2 книжки успявам да прочета половин. Другото "дочита" тя. Така ще е докато продължаваме да сме в една стая. На крачка сме от преместването и на горния етаж, но просто времето не стига. Остава да се върже отоплението за горе, един довършителен латекс и едни первази на дюшемето и де факто това е. Но няма кой да го направи. Аз и тази събота и неделя работих и дори и Теа не можах да видя...

Иначе... тя учи нови песни, танцува много и страшно и сладко, рисуват в детския клуб, лепят. Играят куклен театър. Заниманията им са страхотни и колкото и малко време да прекарваме заедно, все пак го виждам в развитието й.
Знае си книжките за Франклин наизуст и ни ги "чете". Такива подробности помни, че ме шашка. Време за филмчета нямаме, така че в момента не сме на тази вълна. Сега търся да купя кукла Франклин. Големи сме фенове, ей.

За второто говорите - за мен второ дете не е равно на почивка вкъщи. Дори да имам второ дете - с Теа започнах да работя вкъщи на 10-я ден след раждането. И при второ не виждам друг вариант. Тогава не намериха кой да ме замества, хем бяхме 3, а сега пък ептен - само аз си изпълнявам функциите тук, започнала съм скоро.... Затова ме е затресло шубето. Всичко чака мен, на таткото му е лесно да иска - излиза в 7, прибира се в 9, когато екшънът е минал, а всичко, включително и водене на детето до клуба, който е на около 3 км от нас, без кола е на моите рамене. Не виждама вариант, засега. Колкото и да ми се иска.

Иви, ти си огън, и зная, че всичко ще се оправи. Ако ви трябва нещо - свиркай - имам една духалка, примерно мога да я дам на вашите да не мъкнат и това оттам. Че в Банкя и супер отоплено да е - все пак си е планина, студено си е.

Нина, къде ви е яслата? Далеч от вас? Ако да, съчувствам Sad

Мегстар, камиж, хайде бе, много се радвам ад ви видя...

И на другите исках да пиша, но пак ме подпукаха.... поздрави на всички!

И искам само набързо въпрос за клеевата тинктура - означава ли това, че повече от един месец не трябва да се дава?

# 124
Дона за какво е това кремче?
камиж, попитах за крем за атопичен дерматит, че понякога на Пламен му излизат едни зачервени и сухи петънца по кожата.

# 125
Дона от моя скромен опит с АД се убедих, че най_важното е кожата да се поддържа влажна. Опитала съм много кремове, но zапърви път попаднах на крем, по скоро мляко, което видимо да поддържа влажността на кожата с часове. Иначе ако екzемата сърби или е прекалено zачервена беz кортиzоново кремче (вече има нови с минимално вредно действие) нещата могат само да се влошат. Ако екzемата е раzранена, вследствие на чесане и раната е инфектирана трябва да се маже с антибиотично кремче. На отворена рана не се слага кортиzонов крем.

Аz съм по _цял ден с децата, но от домашна работа почти не ми остава време да се zанимавам индивидуално с всяко едно от тях, а те са в раzлична въzраст и имат раzлични потребности. наваксваме с песнички на раzлични еzици. Анди е киноман, вчера гледа едно филмче (от 15 мин.) 4 пъти. Гледам да не му се събира повече от час пред тв. и ако не е слушал накаzанието му е беz тв.

# 126
Мартеа и на тебе не ти е лесно,но се справяш идеално,баво.Ти си много добра майка.
Дона,ясно!

# 127
Добро утро!
Днес ще снимат Ники за календарчета в градината,много се развълнувах.

# 128
Добро утро!
Камий, тази сутрин не си сварила кафенце.  Wink  Аз тъкмо си пийвам моето - със захар и млекце, както го обичам.   Heart Eyes  Наско пък не са ги снимали за нищо досега. Веднъж обаче имаха куклен театър. Играли са им "Трите прасенца" и той беше много развълнуван. И досега понякога разказва как вълчо духнал къщичката на прасенцата, а те започнали да го замерят с летви  Laughing  А също и че племенничката, с която са в една група, се уплашила и се разплакала.

Научил е толкова много песни, че не мога да му насмогна с репертоара. Вчера като го водих към яслата и започна да пее някаква песничка, дето не я знам. А той ме кара "мамо, пей и ти". Казвам "не я знам", а той "слушай сега...." и започва да пее "хайде, повтаряй след мен...."  hahaha Защото аз все така му повтарям, като учим нещо, направо ме спука от смях.

И да се похваля, че вече цяла седмица сутрин не киха зелени неща. Даже нослето му е сухо и чисто. Покашля малко влажни храчки, но почти няма секрети от носа. Преварих му солена вода и вече трети ден му капя по 1-2 пъти. Може би онзи доктор, за който ви казах, да е прав, че зелените сополи са нормално явление за яслената възраст и че не е нужно редуването на какви ли не капки, капчици и мазила в носа. Просто си минават. Дано да са минали, де, да не чуе дявола.

И да питам аз по домова книга, какви ги вършат нашите бебоци?  Wink Малейна, Дидка, Дианка и всички други млади май-чета, как са вторите наследници? Слушкат ли, папкат ли, здравички ли са? Целувки на всички  Heart Eyes

Сиска, как върви подредбата на новия дом? Оздравя ли? Как е Дени?

Иви, страхотна си ти! Браво на Теа, дано да заякнат мъничките крачета и скоро да направят така желаните стъпчици  Praynig

Хубав ден на всички!   bouquet

# 129
Добро утро!
Камий, всички сме така, само дето аз си се оплаквам, като няма на кой, вие го понасяте Heart Eyes

Биренка, и Теа пее песни, които не зная, тя учи мен Grinning Научи ме на една за маймунките, дето си чешели кратунките и се кокорели с очета, и се борели с дупета. Това е съчетано с характерен танц. Толкова сладко го прави, и аз се научих, правим го заедно и тя се залива от смях.
Ще имат коледно тържество, дали са ни 3 стихчета за домашно. Тя ги е научила всичките и се прави, че ми подсказва, като репетираме. Голяма подготовка Grinning

Хубав ден от мен... и хайде, аз пък да черпя днес кафето - моето е ужасно дълго, с много сметана и без захар. Абе нещо средно между чай и боза Mr. Green

# 130
И аз съм вече тук Grinning.Имам си и компютър и и интернет Mr. Green.Гледам за филмчета си говорите,Нас също е зациклил само на едно филмче-Колите.Е,не дава и не дава  друго да пуска,но като цяло за сега гледам да му ограничавам компютъра и ТВ-то,по едно филмче на ден.На нас още нищо не са ни казли за коледно тържество,но предполагам,че ще имат.Докато Нас беше болен са имали открит урок и много ме е яд,че го изпуснахме Close.Вчера разглеждах 3-те албумчета които сме пропуснали,големи са ни бонбони майските дечица Heart Eyes.Когато имаме нови снимки и аз ще кача нещо.
Я да ви питам започнаха ли дребосъците ви вече да "пушат цигари" Laughing.Нас хваща солета или нещо подобно и така добре ги опъва,че свят ми се завива ooooh!.

# 131
Здравейте момичета,
Не се включвам особено честичко, но бях забравила какво е да се грижиш за едно мъничко бебче, което пред има няма два-три часа приплаква от глад. Като добавим и грижите за баткото, и къщата и определено не ми остава кой знае колко време. Опитах се да кача някоя и друга снимвка на малката Мария и на батко Влади - дано да съм успяла http://www.snimka.bg/album.php?album_id=194682.
В къщи лудницата и хасоът е пълен - цял ден след като съм  newsm28 newsm75 wash hang 1ironing се оказва че трудът ми е отишъл напразно. Влади е цар на хаоса. Когато има настроение си подрежда играчките, но по се кефи когато разхвърля и прави белички. Откакто се е появила малката в къщи е влязъл в някаква странна фаза - всичко, което искам от него той го бойкотира и отговорът му е не. Направо не мога да си позная детето. Колкото и да ми е неприятно тук от няколко дни се налага да го пошляпвам леко по дупето, макар че винаги съм била противник на този метод за възпитание. Направо с баща му сме се видели в чудо. НА всичкото отгоре започна и да проявява някаква ревност и винаги когато взема Мария да я кърмя, да я гушна или нещо такова той идва при мен и иска неща от мен за изпълнението на които трябва да оставя бебка и да му обърна нужното внимание. Незнам как да реагирам. Все си мисля че не го ощетяваме откъм внимание.
Засега ви желая лек ден. надявам се скоро пак да намеря време и да драсна някой и друг ред.

# 132
И ние сме тук Hug

Затрупана съм с работа, разбира се, все още си има ремонтьорски работи. Много бавно вървят нещата, защото на практика започваме към 10-11 сутринта, а трябва да приключим към 14-15, че да може да 16 като си вземем Дени да е изсъхнало, да се е проветрило и да съм изчистила. Оттам нататък след 16 часа нищо не може да се върши. Та затова доста бавно напредваме. ooooh!

Говорите си за песнички гледам Laughing Тъкмо това коментирахме снощи с мъжа ми - и нас Дени ни учи на песни, които не знаем. Тези дни ни научи на една песничка за пеперудката, много сладка, която нито ние, нито баби и дядовци са я чували. Накара ме да му я изпея, казах че не я знам, а той застана пред мен, хвана ме за бузките, погледна ме в очите и ми заяви "Гледай ме в очите и слушай внимателно! Майките трябва да пеят на децата песнички. Щом не я знаеш, аз ще те науча!" и ме научи верно Laughing Леле, докъде стигнахме Heart Eyes Като му направя забележка за нещо, започва да ми се обяснява " ама защо ми се караш сега? всички казват, че съм много добричък, и трябва и ти да си добричка, а не да ми се караш" Изобщо не мога да го затапя вече, все има какво да ми отговори и да ме размекне веднага Grinning

В градинката продължават да го хвалят, че е послушен и разбран. Той ходи с голям мерак напоследък. Вчера сутринта нямаше търпение направо. Като влязохме в градинката и го съблякохме, исках малко да постоим заедно при гардеробчетата, да си поговорим и да се климатизира, че още трепереше, понеже навън беше доста студено. Само че той каза, че иска да влиза бързо вътре, грабна лигавничетата и чаршафчетата, които носехме и направо побягна към групата Laughing

И тях тези дни ще ги снимат за календари с Мечо Пух, един от любимите му герои, много е щастлив.

Вече е на вълна "Дядо Коледа", само за него ни разказва. Има си няколко сценария, тази сутрин ни разказва как дядо Коледа ще почука на вратата, ще попита кой живее тук, Дени ще отговори че  Денис-пича е вътре и ще погледне през дупчицата. Дядо Коледа ще го пита дали е слушкал, ще иска да му изпее няколко песнички и после ще вкара вътре елените и торбата с подаръците Laughing Просто няма начин, трябва да имаме Дядо Коледа тази година Laughing

Нямаме си нови снимки, защото изобщо не сме го снимали сигурно от месец ooooh!

Нашите екземи и обриви са в разгара си - само летните месеци е чист, захладнее ли става чудо. И постоянно ги чеше, особено в градинката като не го контролира никой и са станали едни рани...И обривите се разрастват, появяват се нови петна Confused

Гита, това с пушенето и при нас го има Tired Гледа баба си, тя пуши наистина много и я имитира - пали цигара и се прави че дърпа и издишва дима, грозна работа Sick

# 133
  • София
БиРенкА, моето бебче е добре, поласкана съм  Simple Smile  У нас вечер е някаква лудница...направо от превъзбуда не мога да заспя, а знаете, че през ноща се започва купона...сега и Любака започна със сънищата и кошмарите, та реват на два гласа.  Общо взето са ми кротушковци и двамата Heart Eyes Ние с таткото не можем да се справим с организацията нещо- игри, храна, къпане и т.н. в последователност при двамата.
Та, само влизам и чета, хич нямам вдъхновение да пиша, простете Blush

# 134
Здравейте  Hug
Като гледам при всички е лудница голяма  ooooh!
И аз май ще водя Теа на Коледно тържество- нищо че нямаме градина...нали я водя на рехабилитация в Дом майка и дете и там има и ясла и имат тържество и сме поканени!Миналата година пак присъствахме...аз бях тежка гемия и даже се бъзикаха с мен че може да родя по стълбите, докато разнасям Теа, ама си струваше...беше весело и забавно, Теа много се радва тогава, пляскаше, получи и тя подарък от дядо Коледа, макар че се уплаши от него  Embarassed децата изнесоха програма- песни, танци, стихчета...бепе много хубаво...всички вие ще имате това прекрасно изживяване тази година, но за мен е блян; няма да лиша детенце от подибни емоции, а тя вече всичко разбира...
даже си измисля песни; скица и ми се подсмихва...уж започва някаква песен и почва да съчинява... Crazy а днес се покетрила на леглото си и хвърля на Лора плюшени играчки и кукли и и бърбори да приспивала бебето, подава и одеало, овършаха къщата, направо се попиках да се смея; а Лора и тя голям маймун- онзи ден Теа седнала до детското си легло и Лора понеже и е високо и не може да се качи сама, стъпа върху кака си и се набра и "курдисана", седна и започна да ни замеря с играчки; вчера пихме и кафенца трите мацки  Joy
Цигарки не пушат  #Crazy още...но има на кого да подражават- моите родители са големи пушачи, а и татко им също запалва, но не и у дома Sick
бягам...май някой е гладен; познайте кой  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт