Деца с муковисцидоза! Родители, подкрепете се!

• 38 756
  • 365
  •   1
Отговори
# 135
  • София, "Младост 3"
ДО ВСИЧКИ РОБИТЕЛИ И БЛИЗКИ НА ДЕЦА С МУКОВИСЦИДОЗА,КАКТО И НА СЪРЦАТИ ХОРА ГОТОВИ ДА ПОМОГНАТ.
МОЛЯ ВИ ВЗЕМЕТЕ УЧАСТИЕ В НАШИЯ ФОРУМ

Разбрахме,че до края на годината трябва да се реши дали един от инхалаторните антибиотици,така необходим на някои от децата ще влезе в наредба 34 и по този начин ще бъде достъпен за болните деца. Повечето от тях нямат нужда от него,но има деца за които е жизнено необходимо да започнат да го вземат още днес.Животът им зависи от това Моля подкрепете ни в борбата,която водим с бездушието!!! Та нима животът на  50 деца не струва колкото един нов мерцедес???? А колко такива се купиха в България с парите на бедните данъкоплатци? С моите и вашите пари. Не е честно да гледаме бездушно сълзите на майките и мъките на дечицата.

хубаво е да напишете ка кад се помогне все пак? с гласуване, с протест с някакви др инициативи?

# 136
ЗА БОГА СТЕГНЕТЕ СЕ!
ТАМ В КАНАДА Е ТАКА ,ЗАЩОТО СА СЕ БОРИЛИ! АКО И ТЕ БЯХА ТРЪГНАЛИ ДА ЕМИГРИРАТ, СЕГА ЩЯХА ДА СА В ГАНА,ИЛИ НЯКЪДЕ ДРУГЪДЕ В ТРЕТИЯ СВЕТ. НИЕ ЖИВЕЕМ ТУК И СЕГА. ИМАМЕ ПРАВО НА ТОВА КОЕТО ИМАТ ДРУГИТЕ .ДЕЦАТА НИ СЪЩО ИМАТ ПРАВО НА ЖИВОТ В СТРАНАТА В КОЯТО СА СЕ РОДИЛИ.ПРОСТО ТРЯБВА ДА ГО ИЗВОЮВАМЕ. НИЕ ЗА ТЯХ. А ДАЛИ ТЕ ЩЕ ЖИВЕЯТ ТУК КАТО ПОРАСНАТ Е ТЯХНО ПРАВО И РЕШЕНИЕ.
НО НАШЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДА СЕ БОРИМ.НИКОГА НЯМА ДА РАЗБЕРЕМ ДАЛИ СМЕ ПРАВИ АКО НЕ ОПИТАМЕ.
НЕ СЕ ОТЧАЙВАЙТЕ.НЯМА ЛЕСНИ НЕЩА ,НО И НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!!!
АЗ ВЯРВАМ В ДОБРОТО БЪДЕЩА.ПОВЯРВАЙТЕ И ВИЕ,ЗА ДА ГО ВИДИМ ЗАЕДНО!

# 137
Аз имам усещането че ме вземате за най-големия песимист на света и че съм скръстила ръце и чакам някой да ме потупа по рамото за да ми помогме.Правя и ще правя всичко за моето дете и се боря по всякъв начин за всички останали с муковисцидоза и съм готова на всичко за да помагам,но имам нужда от подкрепа ,която слава богу имам от всички вас,заради което ви се прекланям.Аз съм много силен човек,нямате представа пред какви изпитания съм минавала в борбата си с болеста.,не съм се предала,но времето ме притиска,това е което не разбирате може би...

# 138
Честит имен ден мила Анета Hug!

Пожелавам ти всичкото щастие на света, мнооого любов и най-вече здраве Peace. Всички хора около тебе също да са здрави и мнооого да те слушат Wink  bouquet

# 139
Аз разбирам много добре, че положението в България би трябвало да е различно и болните деца би трябвало да имат същия шанс на живот като децата в чужбина. Но уви, това не е така. И положението дори да мърда полека от мъртва точка, няма да се промени скоро, да не кажа, не и в нашия живот. По мои бегли груби преценки, по отношение на грижите за подобни хронични заболявания, развитието на медицината в Канада е поне с 80 години по-напред. А животът на децата е по-важен от всичко останало, нали? Ако трябваше да избирам дали да дам шанс за много по-дълъг живот на детето си, но в чужбина, аз лично не бих се двоумила.
Жената е изправена пред абсолютно отчаяние за да стига до мисъл за продажба на бъбрек. Sick Лечението на болно от муковисцидоза дете тук е абсолютно безплатно, а дори абсолютно безработно семейство ще получава към 1000 дол. соц. помощ с които ще има по-добър стандарт отколкото с 1000 лв. в България. За какъв риск става дума? Аз риск не виждам. Това е само информация за размисъл разбира се. По-скоро за да види че има по-добри алтернативи от това, което и е минало през ум.

Това, за което говориш е много съблазнително обаче ми кажи как да емигрираме в Канада (например) след като не знаем нито Английйски нито Френски. Ние (имам в предвид моето семейство) сме мислили точно за емиграция в Канада. Но кажи ми наистина, ето ние тримата пристигаме в Канада слизаме от летището и от там на къде?!
Още повече до колкото знам, за да емигрираш в Канада трябва  поне един от членовете на семейството да знае горе долу език и да има какво да работи. Просто не виждам как може да стане?! Може и моят поглед да е прекалено тесен не знам ... но наистина на мен нещата ми изглеждат повече от трудни. Все пак обаче, съм отворена към съвети...

Когато реших да емигрирам също не знаех езици, но в момента в който реших, тръгнах да уча. Не бихте могли да емигрирате без език, няма да минете интервюто. Емиграцията не става от днес за утре. От първите ми постъпки и до получаване на визите минаха 3 години. Достатъчно време за учене на език. Поинтересувай се относно програмата за емиграция и ще ти се прояснят повече неща. Може да започнеш от тук: bgcanada.com
Относително месеците чакане за прегледи, няма такива неща за наистина болни хора. Системата работи по приоритети и на нито едно болно от муковисцидоза дете не му се налага да чака.

# 140
Xsenia благодаря ти .Нямаш си представа колко съм ти благодарна само заради това ,че ми обръщаш внимание.Благодаря ти и за информацията за сайта ,надявам се да успея,каквото и да предприема.
 Смятам че езика ще е най-малкото ,което ще ме спре,пък и не ми е толкова непознат.
Айнур благодаря ти наистина много за хубавите думи.

# 141
  • Варна
Здравейте мили майчета. Днес гледах по Канал 1 материала за М. От думите на докторката от МЗ разбрах, че Тоби трябва да влезе в "положителния списък с лекарства" (каквото и да значи това), след което ще могат да го дават по нар. 34. Комисията, която се занимава с този списък е към мин. съвет. Значи докторите от нашата асоциация, трябва да предложат Тоби да влезе в този списък и светлинката в тунела се приближава..... свен това, след като Тоби не се използва за деца до 5г., това значи че броя на болните, за които трябва да се осигури намалява. И да попитам: какви са тези специални витамини, които давате и за които говорят всички? Благодаря, на всички които популяризират нашия проблем  Hug. Анет и тебе те споменаха, но кураж мила, нещата потръгват с ваша помощ   bouquet

# 142
Хора предаването беше върха .Евала на журналиста ,не му знам името но вече редовно ще гледам емисите на канал1.Браво и на репортерката направила репортажа в Пловдив.Мерси на и на Ками и на Светлито.Благодаря на канал 1 и на bim bam може би незнам точно.
Наистина иам светлина в тунела,но все още мъждука ...

# 143
  • София / Пловдив
...Браво и на репортерката направила репортажа в Пловдив....

Мерси!  Blush радвам се, че макар и с мнооого мъничко успяхме да дадем гласност на проблема. Дано не е последен опит това.
Колегата, който водеше днес, се казва Виктор Николаев! Наистина се справи великолепно, а и беше чел тук  Wink даже даде примери от форума.

# 144
Ех, не можах да го гледам, защо не ми казахте Crossing Arms
Ако го има качено някъде в нета, нека да го пусне някой Praynig
Браво на всички, които са виновни това да се излъчи. Макар и да не съм го гледала, по думите ви разбирам че е било страхотно. Браво.

# 145
  • София / Пловдив
В сайта на БНТ не качват програмата от сутрешните блокове. Не знам в Нетера - та дали няма да го пуснат  newsm78

# 146
bim bam няма ли начин да го гледаме наистина. В нетера не качват предавания на БНТ. Защо не написахте предварително да сме го гледали... нали такава беше уговорката . Сигурно и ти си разбрала в последния момент.

# 147
# 148
луда, добре дошла при нас Hug  bouquet

# 149
  • София / Пловдив
... Сигурно и ти си разбрала в последния момент.

Аз знаех само, че ще е в понеделник. По - нагоре в темата май бях написала  newsm78, но за часа на излъчването идея си нямах... В най - общи линии да ви преразкажа:
Галева говореше доста общо и по принцип... генетици били спечелили Нобелова награда, работело се доста по проблемите на генетичните заболявания и т.н. бля - бля... Но водещият беше страхотен в разговора, постоянно я връщаше към проблемите на лечението на болните от муковисцидоза у нас и какво се прави за тях  Confused Говореха за ТОБИ, докторката обясни, че това е точният препарат за адекватно лечение. После включиха някаква дама от министерството на здравеопазването /име обаче не запомних/ и тя каза, че препаратът бил нов Rolling Eyes и едва ли не експериментален. От студиото я контрираха, че ТОБИ се използва по света вече 10 години и е смехотворно да твърди, че лекарството е ново. Тук Виктор Николаев беше много добре подготвен - цитираше майки от форума  Simple Smile и си пролича, че е чел тази тема. Госпожата от МЗ просто нямаше какво да каже в един момент...
Това е с няколко думи. Крейзи беше страхотна в репортажа - разказа от какво се нуждаят децата с муковисцидоза всеки ден, колко е важен ТОБИ и т.н. Всъщност след интервюто с нея тръгна същинския разговор.

Общи условия

Активация на акаунт