Деца с муковисцидоза! Родители, подкрепете се!

• 38 755
  • 365
  •   1
Отговори
# 150
Бим бам, мерси за разказа, мерси че направи репортажа, мерси за всичко Hug  bouquet

# 151
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Моля ви, чисто информативно- напишете ми една подробна месечна сметка с издръжката на дете болно от муковисцидоза.

# 152
2500 евро струва TOBI- инхалаторния антибиотик; ACC-200 - 30lv; хранителна добавка аминикиселини- 70 лв ;Витамини около 60лв;-зависи от марката; всеки месец почти се налага и друг широкоспектърен антибиотик-50 лв средно; обикновенно поради постоянното пиене на антибиотици се налага противогъбични препарати -20 лв;лекарството за черния дроб е около 70 лв. , вентоли 6лв .Децата с нашето  заболяване имат нужда от високо калорична храна като трябва да изяждат поне 1 кофичка сметана-2 лв; 1л прясно мляко 1.50.1-2 пражоли,кашкавал,сирене поне по 200гр 7лв.и фрешовете ,които са задължителни ,заради ензимите 4лв,1 шоколад задължително 1,50
общо за моето дете пък и за повечето останали ,защото сигорно нещо пропускам има толкова много неща сумата грубо е 5320лв

# 153
Анет малко е занижила цените.Защото реално Вентолина за инахалиите е 12лв. в зависимост от дозата на нас не ни стига и за 7 дни.  Другото Натриевия хлорид (серум) всеки ден се сменя банката а една банка серум е 1,80/2,00 лв.
Аз лично на ден за храна само за него харча по около 10лв. средно. Хранителните добавки са пак горе долу толкова та така. Като се има в предвид, че нуждите на всяко едно дете са различни. На някои им трябва и повече пари а на някои и по-малко. При Светли ако се разболее и си седим вкъщи а не ни приемат в болница антибиотичния курс ми струва най-малко 130лв(само за АБ). Да не говорим, че покрай АБ се купуват и една торба други лекарства. Когато Светли се разболее със мъжа ми затъваме в дългове.

# 154
Здравейте на всички и от мен!
Започвам направо с похвалите. Браво, Браво, Браво!!! На целия екип на БНТ - сутрешен блок. На прекрасната репортерка - Бим Бам, от която започна всичко. Направи страхотен репортаж, и колегите ти доразвиха темата по възможно наи-добрия начин. Репортерът Виктор Николаев е вложил много труд и сърце при подготовката за нашия репортаж. Направо му "свалям шапка". От все сърце Ви БЛАГОДАРЯ!   bouquet
А сега малко .......: Ох, доц. Галева!?. Защо поне този път не положихте малко повече усилия, за да се опитате да помогнете на нашите деца. Ако не искате да я вършите тази работа, не я вършете, но ако сте се заели с нея очакваме повече от Вас. То "насила хубост не става", но поне се постарайте!
И вие в МЗ, Моля Ви обърнете внимание на нашето отчаяние, защото Вие сте хората, от които зависи всичко това да се случи и нашите деца да живеят горе-долу нормално. А те са прекрасни, умни и интелигентни борбени личности. Ние трябва да се поучим от тях. И не забравяйте, че всичко на този свят е преходно, днес го имаш, утре го нямаш. И когато след време се обърните назад да сте доволни от това, което сте направили, а не да съжалявате за пропуснатите възможности. Защото не е важно "Как си живял, а какво си оставил след себе си"!
Искренно се надявам, че след 03.01. 2008 година ние родителите на децата болни от Муковисцидоза ще имаме повод да празнуваме. Защото истинската Коледа за нас ще бъде тогава.

# 155
Крейзи, много хубав пост  Hug  bouquet

# 156
Имам една молба,някои да ми обясни какви са тези специални витамини за които толкова често се споменава,аз май не ги знам,на мен са ми казвали да пия разтворимите "Суправит" но вие едва ли имате тях превид,затова ви моля да ми кажете какви са и какво им е специалното.  За да мога и аз да си ги набавя. Благодаря предварително!

# 157
Всъшност като чета ту, всичко което сте писали относно лекарствата които давате на вашите деца майки,вие знаете много,аз и половината от нещата не знам, така както съм може би най-голямата сред болните.
И за добавките не знам какви им давате ,аз нищо не вземам,въобще от както ми се налага горе-долу сама да се оправям,а не мама да се грижи за мен..... пропускам май доста неща.   Sad

# 158
Zdravei Violka otnosno za lekarstvata koito pi6e6 moga da ti kaja az kakvo davam na moeto dete. Tova sa:ACC-po dvapa ti na den ot 100(neznam na kolko godini si no sigurno na teb 6te ti triabva ot 200).Sterimar v nosa po tri pati na den.Davam sa6to i edin sirop toi e to4no masnoraztvorim kazva se LEATON(ima go pod formata i na hap4eta za po golemi) i sam mnogo dovolna ot nego.Sa6to taka davam i Zelena energia i Kolaktiv na firma AKVA SORS(tova sa hranitelni dobavki) i ot tiah sam mnogo dovolna za imuniteta sa dobri.I inhalaciite sas fiziologi4en raztvor koito pravim vsekidnevno.Mislia 4e ob6to vzeto e tova.Kato govoria i s drugi maiki gore dolu vsi4ki izpolzvame edni i sa6ti ne6ta,estestveno ima i mnogo drugi dobavki na razli4ni firmi koito se izpolzvat i sa dobri no za tova triabva drug da ti kaje koito gi e izpolzval.Tova e ot men dano da sam ti pomognala pone malko.

# 159
  • Варна
Здравей did_j , аз съм сестра на Виолка. Тя също пие от скоро ЗЕ и разни други хомеопатични "топченца". За АЦЦ съм и обръщала внимание, че за хора с М се пие постоянно (но кой да чуе) - пие го като се разболее  ooooh!, както и Геомертол Форте. А този сироп LEATON за какво е? По повод Стеримар - защо не пробваш да разтвориш Коластра с малко преварена "хладка" вода и да капеш в носа - аз лично правя така за моето дете, че и на себе си капя и пресича хремата (по съвет на лекар хомеопат).

# 160
Коластра с малко преварена "хладка" вода и да капеш в носа - аз лично правя така за моето дете, че и на себе си капя и пресича хремата (по съвет на лекар хомеопат).
Аз правя същия номер с коластрата и наистина е много ефективно. Сипва се малко преварена вода в шишенце от капки за нос (шишенцето и капкомера предварително се стерилизират като се попарват с гореща вода). Водата да е около сантиметър и нещо височина в шишенцето. Разтваря се една капсула и половината и съдържание се изсипва в водата. Разбива се хубаво. На всеки час промиваш нослето с Стеримар или обикновен физ. рр. и капваш по две или три капки от коластрата. При Светли за два дни и няма хрема.

# 161
  • Варна
Сега maatete като каза и аз промивам с физ. р-р и после с Коластра. Капки за нос не използвам вече почти 2 години.

# 162
Много благодаря за информацията относно тези лекастрава. Само че хомеопатичката при която ходя сега малко не ми дава да пия други неща освен нейните ( това го казвам и за сестра ми) (ако чете) Та сега малко не я слушам и си взех АЦЦ защото пак кашлям ужасно.... Weary 
 И уж веднага като усетих че се почва по-лоша кашлица от постоянната,ведната го взех и вупреки това....пак си стана зле.Миясле че при нас с това заболяване няма как да го "пресечем" да не стане зле.
А като си помисля че жсе пак до преди 15 дни дишах ТОБИ и сега пак да се разболея...хм....нещо не ми харесва идеята а ето че така стана  newsm61

# 163
Zdrasti ACC vaob6te ne go spirame ot kakto sme razbrali za zaboliavaneto be6e na 9 meseca.Sega e po4ti na 2 godini.Kolkoto do Sterimara toi ni e izpisan pak za postoianna provilaktika i az nego sa6to ne go spiram kato ACC.Ne go polzvam za hrema a za da pro4istia nosleto i da razvodnia sekretite.Sterimara e solena voda se edno kato inhalaciite sas fiziologi4en raztvor.Kolkoto do hremata tam ve4e kapem kapki nai razli4ni.Pita6 me za LEATON -tova sa masnoraztvorimi vitamini koito absoliutno vsi4ki bolni ot Mukoviscidoza triabva da priemat.Te sa zadaljitelni.Po princip sa za podsilvane na imuniteta tai kato postoianno sa na lekarstva.Tova znam az.A kolkoto do LEATON za6to to4no nego -za6toto nai sam dovolna ot nego a i toi mnogo dobre go ponasia.Estestveno ima i mnogo drugi masnorazvorimi vitamini koito mogete da piete siga da vi ponasiat i da ste dovolni ot tiah.No zadalgitelno e da sa masnoraztvorimi.Taka mi kazvat moite lekari i nie taka se lekuvame.Ako ima6 drugi vaprosi pi6i. Ako moga da bada polezna sas udovolstvie bih go napravila.

# 164
  • Варна
Ами за тези масноразтворими витамини - преди много време, на сестра ми и биеха инжекции или пък беше венозно - такива витамини, но тогава беше друго лекарство, а не Креон (май Панцитрат). А сега с новото лекарство, д-р Петров, че няма нужда от тези витамини, а от нормални. На кого ли да вярваш вече и аз незнам.

Общи условия

Активация на акаунт