Деца с муковисцидоза! Родители, подкрепете се!

• 38 758
  • 365
  •   1
Отговори
# 120
А сега, новините! Днес след обяд няколко пъти говорих с професор Кременски. Та преди две минути човека ми се обади (за което много му благодаря) и каза, че наистина среща на 15- ти няма да има! Срещата няма да се състои защото "клиниката няма възможност". Започнал е някакъв ремонт там и за това няма да се срещнем както е по предварителния план. Каза, че тази среща ще се проведе "някъде началото на Януари". Каза още, че ще бъдем уведомени кога и как точно ще се развият нещата. Това е от мен.

# 121
Blagodaria ti za informaciata mili4ka.  bouquet

# 122
Моето дете съща е болно от Муковисцидоза и вече три години живея с мисълта че някои ден то няма да е домен.Доста време се лекувахме за какви ли не болести и нищо все се връщахме в болницата.До деня в който баща ми гледал един филм за момче болно от  и сравнил симптомите с нашите.Така сами си открихме болестта но когато казахме на лекарката тя отрече че е възможно.Но явно съмнението я накара да се обади на специалист и да потвърди нашето съмнение.И ето резултата беше положителен.Тогава не знаех да се радвам или да плача защото не знаех кое е по добре да остана в неизвестност или да зная тази жестока реалност.Но такава е реалността да чакаш всеки ден най-лошото.Детенце сега е на 5 години но вместо да играе безгрижно то знае че е болно и трябва да се пази от децата.Повечето случай си седи вкъщи с мама а не с децата на улицата.Радвам се че мога да споделя болката си с някои друг защото това направо ме разяжда отвътре.

# 123
GENKAGPG , добре дошла при нас Hug
Това, че се увеличаваме изобщо не е на добре Rolling Eyes.
От къде си?
Ако ти имаш въпроси към нас, ние сме на среща Peace
Споделяй си болката без проблеми, нали за това сме тук Hug

# 124
Genka толкова съжелявам за вас.Но все пак си намерила мястото където да си споделиш болката.
Не мисля че е нужно да затваряш детето в къщи,нашите деца могат да живеят нормално в обществото.Не е толкова страшно ,нещата вървят добре,сигорно скоро ще има и лечение на заболяването,така че не се отчайвай.А детенцето го пускай да си играе с децата ,контакта с хората и дорото настроение са най- мощния имуностимулатор.Благодарение на общуването си с хората моята дъщеря е вдобро състояние.
Желая ти кураж и оптимизъм!!!  bouquet

# 125
ДО ВСИЧКИ РОБИТЕЛИ И БЛИЗКИ НА ДЕЦА С МУКОВИСЦИДОЗА,КАКТО И НА СЪРЦАТИ ХОРА ГОТОВИ ДА ПОМОГНАТ.
МОЛЯ ВИ ВЗЕМЕТЕ УЧАСТИЕ В НАШИЯ ФОРУМ

Разбрахме,че до края на годината трябва да се реши дали един от инхалаторните антибиотици,така необходим на някои от децата ще влезе в наредба 34 и по този начин ще бъде достъпен за болните деца. Повечето от тях нямат нужда от него,но има деца за които е жизнено необходимо да започнат да го вземат още днес.Животът им зависи от това Моля подкрепете ни в борбата,която водим с бездушието!!! Та нима животът на  50 деца не струва колкото един нов мерцедес???? А колко такива се купиха в България с парите на бедните данъкоплатци? С моите и вашите пари. Не е честно да гледаме бездушно сълзите на майките и мъките на дечицата.

# 126
Тъй като вече съм достатъчно отчаяна и не можем да чакаме повече, съм готова да продам единия си бъбрек или нещо друго от тоя родАако някой знае как да го направя и колко струва да ми каже.Знам че дарителските акции изискват много бюрократични формалности и е малко вероятно да се събере сума ,която е неоходима ,ако не се реши въпроса с тоби съм готова на всичко за да набавя нужните средсвта за да не страда детето ми толкова.Ръцете и са целите сини като наркоманка от венозните антибиотиците които без това не и действат.Моля да ми простите за отвратителния пост ,но наистина ми е много отчаяно.

# 127
Тъжна съм, защото виждам нови хора с подобна на нашата съдба! И настроението днес ми е малко скапано. Но всички си имаме такива моменти. Утре е нов ден. "Не може вечни да вали"!
Браво Мария. Ти повдигаш духа ми! Дано за всички е така. Аз вярвам, че ще успеем. Повярвайте го и Вие!

# 128
Тъй като вече съм достатъчно отчаяна и не можем да чакаме повече, съм готова да продам единия си бъбрек или нещо друго от тоя родАако някой знае как да го направя и колко струва да ми каже.Знам че дарителските акции изискват много бюрократични формалности и е малко вероятно да се събере сума ,която е неоходима ,ако не се реши въпроса с тоби съм готова на всичко за да набавя нужните средсвта за да не страда детето ми толкова.Ръцете и са целите сини като наркоманка от венозните антибиотиците които без това не и действат.Моля да ми простите за отвратителния пост ,но наистина ми е много отчаяно.

Sick Милата!

Вместо да мислиш такива неща, по-добре търсете начин да емигрирате в страна, където детето ще има нужното адекватно медицинско лечение и където ще доживее до старост.
Бъди силна и не се предавай!  bouquet

# 129

Sick Милата!

Вместо да мислиш такива неща, по-добре търсете начин да емигрирате в страна, където детето ще има нужното адекватно медицинско лечение и където ще доживее до старост.
Бъди силна и не се предавай!  bouquet

Това е нещо, за което вярвам всички ние сме мислили не веднъж и два пъти. Обаче е много трудно да се решим да го направим защото има много "ако". С нашите деца е трудно да се поеме риск да тръгнеш на някъде. Може и да усееш но има и вероятност този риск да доведе до нещо фатално ако не успееш да се справиш. А и защо трябва да емигрираме моето дете има право да ЖИВЕЕ тук и сега! Има право да бъде лекувано и то по всички европейски стандарти. Отделен е въпроса, че това сигурно няма да се случи скоро но нещата бавно и полека вървят напред!

# 130
  • Варна
Съгласна съм с maatetе , защо трябва да живея далеч от родината. Да не съм в Африка, все пак живеем в страна от Европейския съюз и щом имам задължения имам и права, които трябва да се спазват. А думите на сестра ми "Бях забравила какво е да си здрав", след лечение с Тоби и връщайки се от санаториум, ми се стуват нереални, но се върна в понеделник, а днес вече гласа й е променен и се опитва да кашли  ooooh!
annette, не губи вяра, търси други начини (приятели в чужбина, които да ти помогнат) и тогава стигай до крайности. Този излишък, дето го разправят и трябвали да харчат по 100 мил. лева на ден, защо не ни купят Тоби? По какъв начин да им го предложим?

# 131
Аз разбирам много добре, че положението в България би трябвало да е различно и болните деца би трябвало да имат същия шанс на живот като децата в чужбина. Но уви, това не е така. И положението дори да мърда полека от мъртва точка, няма да се промени скоро, да не кажа, не и в нашия живот. По мои бегли груби преценки, по отношение на грижите за подобни хронични заболявания, развитието на медицината в Канада е поне с 80 години по-напред. А животът на децата е по-важен от всичко останало, нали? Ако трябваше да избирам дали да дам шанс за много по-дълъг живот на детето си, но в чужбина, аз лично не бих се двоумила.
Жената е изправена пред абсолютно отчаяние за да стига до мисъл за продажба на бъбрек. Sick Лечението на болно от муковисцидоза дете тук е абсолютно безплатно, а дори абсолютно безработно семейство ще получава към 1000 дол. соц. помощ с които ще има по-добър стандарт отколкото с 1000 лв. в България. За какъв риск става дума? Аз риск не виждам. Това е само информация за размисъл разбира се. По-скоро за да види че има по-добри алтернативи от това, което и е минало през ум.

# 132
Аз разбирам много добре, че положението в България би трябвало да е различно и болните деца би трябвало да имат същия шанс на живот като децата в чужбина. Но уви, това не е така. И положението дори да мърда полека от мъртва точка, няма да се промени скоро, да не кажа, не и в нашия живот. По мои бегли груби преценки, по отношение на грижите за подобни хронични заболявания, развитието на медицината в Канада е поне с 80 години по-напред. А животът на децата е по-важен от всичко останало, нали? Ако трябваше да избирам дали да дам шанс за много по-дълъг живот на детето си, но в чужбина, аз лично не бих се двоумила.
Жената е изправена пред абсолютно отчаяние за да стига до мисъл за продажба на бъбрек. Sick Лечението на болно от муковисцидоза дете тук е абсолютно безплатно, а дори абсолютно безработно семейство ще получава към 1000 дол. соц. помощ с които ще има по-добър стандарт отколкото с 1000 лв. в България. За какъв риск става дума? Аз риск не виждам. Това е само информация за размисъл разбира се. По-скоро за да види че има по-добри алтернативи от това, което и е минало през ум.

Това, за което говориш е много съблазнително обаче ми кажи как да емигрираме в Канада (например) след като не знаем нито Английйски нито Френски. Ние (имам в предвид моето семейство) сме мислили точно за емиграция в Канада. Но кажи ми наистина, ето ние тримата пристигаме в Канада слизаме от летището и от там на къде?!
Още повече до колкото знам, за да емигрираш в Канада трябва  поне един от членовете на семейството да знае горе долу език и да има какво да работи. Просто не виждам как може да стане?! Може и моят поглед да е прекалено тесен не знам ... но наистина на мен нещата ми изглеждат повече от трудни. Все пак обаче, съм отворена към съвети...

# 133
Xenia напълно съм съгласна с теб.Като му упре яйцето на човек,тогава вижда какво е .Пък света е за всички това ,че ние не можем да се впишем в него си е наш проблем.Търся начин да изляза извън страната пък и моето дете няма работа в скапаната ни държава,в която всеки ден умират деца от немарливост и безхаберие.

# 134
  • София, "Младост 3"
Xenia напълно съм съгласна с теб.Като му упре яйцето на човек,тогава вижда какво е .Пък света е за всички това ,че ние не можем да се впишем в него си е наш проблем.Търся начин да изляза извън страната пък и моето дете няма работа в скапаната ни държава,в която всеки ден умират деца от немарливост и безхаберие.
аз не смъ съвсем съгласна - първо да си идеш ...ми ако можеше -а да си го направила,у нали? въпроса е че дори и на запад не е лесно - напр за преглед се чака с месеци! дори да си плащаш!
просот потърси инфо как да събереш пари за детето си - писах ти в седмичната тема...

Общи условия

Активация на акаунт