Част от НОЕМВРИЙКИТЕ гушкат бебчета, а другите - още галят коремчета

• 10 865
  • 285
  •   1
Отговори
# 240
ДОбро утро и от мен!

Честито на Ели и патриция!

Ние от 3ч сме кукуряци с малката.От тогава и почнаха коликите и до 7 сутринта мрънка и се гърчи,а и дадох капки в 3 - никакъв ефект,мислех си поне че ще ми го облекчат малко Rolling Eyes Поръчала съм си онези хомеопатичните,днес дано ми ги докарат пък с тях да я мъча.Накрая след като се уморих и аз и тя я наврях в кошницата и от тогава спи там.Люшкам до прирпадък и така я успах Tired

И аз исках да питам за акта,дали са готови вече?Някъде четох за 2 седмици ставали Thinking И друго... я ми кажете по адресна регистрация на майката се търси акта нали?
А за еднократната помощ ще подавам веднага,че парите предварително съм ги похарчила Embarassed Blush

# 241
Аз още не съм взела Акта за раждане,защото до Пловдив тр да се ходи,а аз сега не мога тати ще го вземе в понеделник,тръгвайки си за Сф.Ина4е след като го вземем тр да подаваме за еднократна помощ, в Общината ли?Аз не съм наясно и затова ви питам.А и още нещо,болни4ния лист от болницата,к ни дават и Епикризата,предавам болни4ния на работодателя и др тр ли да се предава,от ли4ния лекар,от акушерката,к ми следеше бременноста,да не пропусна нещо и да не би да не ми изплатят дните.То на болни4ния си пише датата на рацдането и там колко дни ,4е забравих.....,и от тогава ли запо4ват да си текат тези 9 мес осигуровки с по 90% от заплатата,к работодателя изплаща?????
Оххх как смотано написах вси4ко, сори...,ама.... нещо не ми се отдават тези термини....Simple Smile

# 242
И аз си взех акта ама не ми остава време за еднократната помощ , иначе са готови.
Да ви  напомня, че може да ползвате данъчно облекчение за детето (децата)-вече става през работодателя, няма нужда да подавате декларация като преди.
Глакси болничния ти е още от преди раждането душа. 45 преди, 42 сега  и остатъкът до 135 дни с разликата от термин- реално раждане от педиатърката; и после вече да 315 дни.

аз забравих че имам и друг комп та съм на линия.в 13 сме на църква за чиста молитва.
мерките от снощи са 3770 тоест за една седмица 230гр!!!

# 243
Добро утрооооо!!!   bouquet

ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА
на Дита, Ели и Патрисия!!!

ДА СА ВИ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ ДЕЧИЦАТА!!!

Желая на всички ви прекрасен ден!

Глакси болничния ти е още от преди раждането душа. 45 преди, 42 сега  и остатъкът до 135 дни с разликата от термин- реално раждане от педиатърката; и после вече да 315 дни.
  newsm10

# 244
  • София
Айде честито на Дита, Патрисия и Ели Simple Smile Много да ви радват бебчовците и да папкат хубаво, да растат големи Simple Smile

Ами на мен ми казаха акта за раждане след месец. Ходи се с 2-те лични карти и свидетелството за граждански брак (когато има такова) в общината по местоживеене на майката. Но аз по-рано на дали ще мога и да отида - все пак си гледам детенцето самичка, а вън е студено, не мога да го мъкна с мен, а само не мога да го оставя Naughty

Иначе за болничния - Галакси - предаваш на работодателя само болничния и ако не се лъжа (може и да бъркам) се попълваше една декларация от родителя, че детето е живородено и не е дадено за отглеждане (ще попитам колежките и ще ти кажа). 9-те месеца ти текът от както си взела болничния 45 дни преди термин.

мими22, ама много хубаво наддавате вие Simple Smile Пу да не ви е уруки Simple Smile На мен днес сигурно ще ми се кара педито, че не сме наддали много, обаче честно да ви кажа, като се замисля, може и да сме, а аз да не знам, защото едва вчера го измерих като хората. . . И нямам база за сравнение (предишни мерения на моя кантар).

тотонто, случайно да водиш бебето на педиатър във Вита? Аз много сериозно се замислям дали да не го запиша там, но се чудя дали личен да му избера или просто да го водя там като има проблем... Вчера като се обадих на тази която до сега го гледа, имаше наглостта да ми каже как трябва да заведа детето в кабинета и днес, което просто ме вбеси... Ще и водя аз 11 дневно бебе в смачканата поликлиника при болните бебета и деца и ще чакам пред кабинета и да ми дойде реда...Просто не е познала...

Аз да се похваля, след вчерашния рев, изчетох бая литература по темата за кърменето и какда кърмим правилно и други подобни, и снощи и тази сутрин съм много доволна как папка мойто динозавърче Simple Smile И зърната на гърдите ми ме болят по-малко Simple Smile

Хайде хубав ден на всички ви, пък после пък да видим колко щъркелови новинки ще има днес!

ТИХА ВОДА и на другите мами с кореми, запътили се към родилното, успех и стискаме палци всичко да е наред Simple Smile

# 245

айде и таз сутрин да Ви черпя кафенце!!!  smile3525

# 246
  • София
Мале Теди@аз, какво кафенце само Simple Smile

Към родилите мами - вие пиете ли кафенце сутрин? Защото аз го спрях (нали не трябвало), а за едно кафенце всичко бих дала... Sad

# 247
аз пия по едно кафе сутрин,защото съм с ниско кръвно и ще умра,ако не пия... Confused

# 248
  • София
Към родилите мами - вие пиете ли кафенце сутрин? Защото аз го спрях (нали не трябвало), а за едно кафенце всичко бих дала... Sad
Аз пия по едно сутрин.

Трябва и удостоверението за брак ли да нося като взимам акта за раждане?!? Уф, хубаво че казахте, че щях да се разкарвам напразно. А личната карта на таткото и нея ли, не може ли копие само?

# 249
  • София
Jutoo, оригиналите на личните карти и акта за брак в оригинал Simple Smile Това ми казаха на мен в болницата, а и звънях в наща община (аз съм в Подуене), но допускам че навсякъде е едно и също...

# 250
mimi22 -- 4естити ви 40 дни!Полсе да разкажеш какво сте правили имахте ли гости и т.н/
Благодаря за инфото за тези прословути болни4ни, зна4и от разясненията схванах само,4е не трябва да нося нищо друго освен вси4ки болни4ни,които са ми давали преди и след раждането.Пратила съм ги на работодателя и те си ги водят там както си му е реда.
А за облек4енията май нашето тати яе подава декларация,защото има по-висока заплата.

# 251
  • София
Jutoo, оригиналите на личните карти и акта за брак в оригинал Simple Smile Това ми казаха на мен в болницата, а и звънях в наща община (аз съм в Подуене), но допускам че навсякъде е едно и също...
Ясно, сигурно във всички общини е така. Дано не се чака много.
Galaxy_25 , и при нас таткото ще подава декларация, че е с по-голяма заплата. А те от миналата година тази седмица му ги преведоха...

# 252
4eстито криси4,Ditta,eli--, patrisiq.да сте живи ,здрави и мноного много щастливи!!!!бързо да се вращате при нас в големия бебешки отбор. smile3504 newsm30 newsm32 Misc Baby Bottle smile3541smile3504 newsm30 newsm32 Misc Baby Bottle smile3541smile3504 newsm30 newsm32 Misc Baby Bottle smile3541smile3504 newsm30 newsm32 Misc Baby Bottle smile3541smile3504 newsm30 newsm32 Misc Baby Bottle smile3541smile3504 newsm30 newsm32 Misc Baby Bottle smile3541smile3504 newsm30 newsm32 Misc Baby Bottle smile3541smile3504 newsm30 newsm32 Misc Baby Bottle smile3541smile3504 newsm30 newsm32 Misc Baby Bottle smile3541smile3504 newsm30 newsm32 Misc Baby Bottle smile3541smile3504 newsm30 newsm32 Misc Baby Bottle smile3541smile3504 newsm30 newsm32 Misc Baby Bottle smile3541smile3504 newsm30 newsm32 Misc Baby Bottle smile3541smile3504 newsm30 newsm32 Misc Baby Bottle smile3541

# 253
 smile3541-това сме ние ,като ни падне бибата и рев.

# 254
  • Плевен
честити бебоци на Дита,Ели и Патрисия да са живи здравички и много послушни

Общи условия

Активация на акаунт