Част от НОЕМВРИЙКИТЕ гушкат бебчета, а другите - още галят коремчета

• 10 877
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
виж тук, ноооо това са крайности

http://spisania.rozali.com/ot-moeto-dete/p4397.html

иначе си е кокошо парти-само женки. всяко урисва нещо на дедето и така...
уж само сладки..амааааа кой ти яде сладко в тез гладни години-всичко се слага -поне аз като съм ходила

# 76
Мими благодаря ти!!! Simple Smile Ще използвам да си цоцна малко  Laughing 

# 77
Хайде и аз да се запиша в темата Wink
Имам едно притеснение и преди да звъня на док да ви питам ако някой знае.Нещо ми се струва твъъъъърде рано да ми спират лохиите,ама те на от 4-5 дни нищо няма.Все следя ослушвам се,ама не.Дали е нормално само седмица след раждането всичко да е изтекло?Толкова бързо не ми се вярва и се притеснявам,че нещо не е наред Rolling Eyes

Дита,успех и от мен и стискам палци скоро да си гушкаш пухкавата беба.Ама не вярвай много на приказките че е много голяма.И на мен 5 мин преди да вляза в операционната док ми обясняваше как това бебе е към 3.800 някъде и ще е по големичко от каката,а се оказа само 3.150.та....както съм казвала и друг път докато не видиш не вярвай.

Тиха вода,криси4 и на вас късмет и всичко дам ине както и пише по книгите!Дано не съм пропуснала някой,че не съм изчела всичко докрай.Днес все съм в разход.

Катерино, Hug Hug Hug Не ти отива да си тъжна Wink Я кажи измислили сте име на бебето,раздухай някои подробности ако не е тайна.Ми така де,стига го мисли това раждане и не пришпорвай нещата,разсей се малко Grinning

Аз също съм с 2 ръце против пробни кърмения Peace

# 78
Питите са хубав повод за трапеза. Тук се спазва обичаят, в частта му със задължителното присъствие на сладка пита, и женското парти ...и дотук. Другите неща от Розали -чела съм за тях по форумите, ама в днешо време, както казва Мими,са доста крайни. Иначе бебока получава много подаръци, а и малко или много майката в тези 40 дни е била с ограничени социални контакти, така че женската компания и идва твърде на място. Crazy
 Леле, аз пак за контакти и компания перпеля...
 Дес, моите лохии-е бях се намразила вече, бях като скачена с превръзките си, ама щом вече 4-5 дена няма нищо-дерзай Peace, сигурно това е било и край

# 79
  • София
Дес, моите също бяха спряли, но както и при Цецето, тръгнаха с нова сила. Имай предвид, че ти си кърмиш нон-стоп, което изчиства матката много по-бързо, отколкото при мен- по-некърмещата. Звънни един тел., нищо не пречи, но според мен няма място за притеснения  Hug

Крисич, успех! Леко и безаварийно раждане и здрав и сладък бебок в ръцете  Simple Smile

# 80
  • София
На 40 дена, има-няма парти бебока се води на църква. Чете се молитва за бебето и за майката. После момченцата ги вкарват зад олтара...там жените не влизат. След това знам, че се минава през три къщи за здраве. Само влизаш, правиш кръгче с бебока и си тръгваш. Този път ще мина през една жена, която вече 17г не може да има дечица. Дано съм й на късмет Praynig
При нас 40 дена съвпадат с ЧРД на таткото и ще е голямо купонясване- от сутринта, та до вечерта. Laughing А пък е и 8-ми декември..замислям се, дали да не спретна първото напиване с преспиване  Laughing Също от тогава ни пада забраната за либоффф...изобщооо...чакам го с нетърпение този студентски празник  Laughing

# 81
лелелееее срамота, ами аз сега се прибрах мацки, то ходене, ходене като Миндовата ку4ка:)Ама пусто като вързана бе,ама на кафенце,ама на заведенийце,ама по магазин4ета,абе кво ли не измислихме с майка ми, добре 4е е на моя акъл,4е да ми угажда!Свеки си се гледа с внука си и е доволна,4е и ние доволни.Снимката която ви ка4их е от днес преди консултацияата,радвам се 4е сме ви заредили с Ники с малко положителна енергия,с това искаме да поздравим и мамите,които са се запътили към АГ утре и да кажем добре дошли на мамите,к са ве4е изписани, не споменавам имена,4е ще пропусна някой.
Гледам мн сте писали, не 4е мога да се вкл в някоя от темите засегнати,докато ме е нямало, да кажа само 4е давам биба на Chicco кау4окова,мн я харесва и си се залъгва с нея.Ве4е давам заради жълтенцата и 10% глюкоза,4е имаме още,а сме 22 ден:( Това ме притесни,ама по-малките бебета по-трудно ги прекарвали, 4е сега сме на това,да давам пове4е ми каза педи.Ама добре 4е мал4о днес си пийна доста:)Аре това е от мен.
За Мома катерина специални поздрави и усмивка искам да има на лицето й,а не депресирана физиономия.

# 82
криси4, успех и на теб Hug
Катеринке - хайде усмивки! Wink пък като ти се реве-реви си..и аз днес поцвилих като магарица ама сега съм по-добре...

целувам ви пак и лека!Дано да мога пак да се включа! Hug

# 83
Честито на нововродилите и късмет на всички, отиващи да раждат тия дни!

Аз съм скапана тотално, тая нощ, ако имах и контракции, направо щях да си помисля, че раждам в леглото. Ужасно ме боля таза, възможно ли е да се разширява все още? До обяд едва ходех, добре че мама беше вкъщи сутринта да може да оправи Иво. След това го сложих в хола, аз се курдисах на дивана да си го гледам отдалече и да му се радвам, а очите ми се затваряха ли затваряха.... С нетърпение чакам вторник да дойде, за да мога да се наспя като хората поне веднъж от месеци насам след секциото. Предния път почти не спах трите дни до изписването от радост, сега обаче няма да повторя тази грешка. Сън до дупка! Че после не се знае кога  Mr. Green

За кърменето и АМ - на мен предния път много ми помогна така да се каже позитивната ми нагласа - бях си решила предварително, че ако имам и най-малкия проблем с кърменето, просто ще мина на АМ и няма да се тормозя за абсолютно нищо. Все пак за бебето е най-важно да има спокойна и уверена, а не изтощена от безсилие и разревана майка. То пък така се получи, че като се роди Иво, имах чувството, че единственото, което правя както трябва, е точно кърменето  Mr. Green  Другите неща Младен ги правеше по-добре от мен, за мой срам. Но аз не съм търпелив човек за разлика от него, той е олицетворение на спокойствието.

Дес, аз бих се посъветвала с лекар за лохиите - въпреки всичко не ми се струва норамлно да спрат за седмица.
Катенце  Hug Ще го родиш това момиче малко сладко, не се притеснявай! После ще ти се струва като сън как си го чакала.

Оф, стискайте ми палци за поне няколко часа сън тая нощ, отивам да се опитвам да заспя  Tired

# 84
Здравейте,мамита!

Честито на всички,които вече си имат бебчета!!!Желая здраве и късмет на тях и семействата им!!!

И аз съм си още с коремчето,днес пак ме върнаха от болницата,сега трябва да отида в четвъртак на запис на тонове и евентуално вече наистина да ми насрочет дата.Малко съм се спекла да не взема да раждам преди това,особено като видях,че Веси е родила,а тя беше с моя термин,но то както си му е писано на човек,няма какво да го мисля толкова.Иначе днес за първи път останах доволна от отношението на всички в МД,гледах,слушах и не вярвах нито на очите си  Shocked,нито на ушите си   Naughty  Дано да е същото и като родя,че може би те са една от причините да изпадне човек в депресия.

Галакси,много сте хубави и двамата с Ники,да не са ви уроки!!!
Дита,Крисич-късмет и на двете ви,всичко да мине бързо и безпроблемно!!!Ако има още някой  Praynig и стискам палци и на него.

За питата на 40 ден аз знам,че задължително се ходи на "чиста молитва" на бебо,за да може после и мама да присъства на кръщенето,иначе не било хубаво и не трябва да присъства.
Вкъщи кой какво ще прави,всеки решава и избира оптималния за него вариант,но знам че едно от най-важните неща е гостите като си тръгват да не изнасят нищо от къщата,за да не стане детето прахосник.

Извинявайте ако някой е казал тези неща преди мен,но не успях да ви изчета внимателно,ще го сторя утре  Hug

Лека и спокойна  нощ,мами и бебета!

# 85
Аз също съм с 2 ръце против пробни кърмения Peace
Дес какви пробни кърмения ?   Blush

# 86
  • Варна
Само минавам да пожелая успех и леко раждане на мамите през следващата седмица.  Hug
Аз отивам на изследвания и или ще ме приемат днес или утре сутрин.
При първа възможност ще се включа.

Лек ден на всички  Heart Eyes

# 87
Valenciq    Успех   bouquet

# 88
Добро утро на всички. Усеща се липсата на Сладурка, толкова малко отдавна не е писано в темичката ни. А май и другите бременни мами като мен повече се услушват и няма какво да кажат.

Аз съм се замислила сериозно, че трябва вече да подготвям къщата за появата на бебчо. И най-вече да осигуря условия на моите мъже да се справят една седмица без мен.

# 89
Здравейте мами и  preggo

и аз днес съм тук и въпреки слънчевото време тук...на мен ми се плаче  Cry
и аз се уморих от чакане..., а като за капак и мъж ми ми се нерви, все едно,
че от мен зависи кога ще родя...
УЖАСНО е да ти мине датата която си чакал 9 месеца, а и всички познати
дето постоянно те питат...оооооо  Sad

все пак ще излезна да се поразсея...и да си изгоня мрачното настроение!

Общи условия

Активация на акаунт