Коледа идва!

  • 120 578
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 3 927
Знам, Джемма, точно защото знам, че има различни видове......яла съм много различни щолени и съм срещала различни рецепти. И аз имам рецепта за дрезденски щолен, която е различна от твоята например......
Ей така просто реших да питам за цитроната....веднъж се ссдобих с него и го употребих в някакъв сладкиш.....но щолен не ми се меси, честно. Аз вече си купих, чакам само да ми мине грипа, че нямям никакво обоняние и вкус, за да си го отворя и изям Simple Smile

# 271
  • Мнения: 315
чудесна тема!и аз се записвам.може ли една класическа рецепта за постни сърми?/извинявам се,ако има и не съм я видяла/ще пробвам английския кекс.ще дам рецепти утре

# 272
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
може само линк да ми дадеш, ще си я преведа, мерси.....

ето ти линка: http://www.foodnews.ch/cooking/20_rezepte/Rezepte_Orangeat.html

скорошно оздравяване Hug

# 273
  • Мнения: 3 927
Благодаря, ще си я запазя Simple Smile

# 274
  • Бургас
  • Мнения: 1 919
Да попитам за елхичката от меденки - глазурата кога се прави - сега като се сглоби елхата или преди Коледа когато ще се поднася?

# 275
  • Мнения: 170
Е,не всички говорим немски-преведете я тази рецепта,че и други искат да си направят ароматни и сладки портокалови корички!Благодаря предварително за отзивчивостта!

# 276
  • Мнения: 1 210
И аз ви захапвам веднага за елхата...и слепването и. Четох, четох...един с карамел, друг с шоколад...с карамела какво-просто си карамелизирам захар и бързам  running да накачуля звездичките една върху друга, та да не се втвърди карамела, или как??? А с шоколада? Чист и разтопен и само това? И моля, не ми се смейте  amiiii...много.

# 277
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Има два варианта за украса на елхичката. Ако искате да рисувате всяка звезда поотделно тогава трябва да се украсят звездите преди залепването. Ако обаче искате само да е полеете с глазурата, първо я сглобете, а после полейте с белтъчна глазура или бял шоколад (и други варианти може).

За слепването - да с карамела става мигновенно - слагаш няколко капки и залепяш веднага горната звездичка и така до края. С шоколада трябва да се изчаква малко повече, за да се втвърди - целата е да не се рзаместят звездите!

# 278
  • Мнения: 4 358
Аз пък в събота и неделя се убих да търся боя за сладкиши.То не бяха Метро, Хит и т.н. Навсякъде ме гледаха като извънземна ooooh!От къде да намеря момичета такава боя.Рових до подпрвките, на касите но не..... ooooh! #Cussing out

Последна редакция: пн, 26 ное 2007, 15:46 от Бъни

# 279
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
  • Мнения: 434
Изчетох ви дотук и се записвам да следя...

Един лаически въпрос към natalyna: "ванилова захар" ще рече обикновена ванилия или е някакъв друг продукт, който идея си нямам, че съществува. newsm78

# 280
  • Мнения: 460
ама,дайте идея и за украса Praynig Praynig!направо с интерес ви чета момичета и ви обещавам да ви изложа и моите рецепти и възгледи!
толково мн.го обичам този празник че като малко дете се вълнувам! Embarassed Embarassed

# 281
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Изчетох ви дотук и се записвам да следя...

Един лаически въпрос към natalyna: "ванилова захар" ще рече обикновена ванилия или е някакъв друг продукт, който идея си нямам, че съществува. newsm78

Ох, извинявай - не се усетих, че в България ванилията е малко по-друга. Тук не продават есенцията на прах, а по-скоро продават 20г пакетчета захар с вкус на ванилия. Слагай си нормално ванилия:)

# 282
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Е,не всички говорим немски-преведете я тази рецепта,че и други искат да си направят ароматни и сладки портокалови корички!Благодаря предварително за отзивчивостта!

аз затова попитах дали някой я иска Blush

ето я рецептата:

Orangeat / zitronat

взимат се няколко необработени портокала/лимона.
от кората се маха бялата част, защото е горчива. корите се режат на парчета и се слагат за няколко дена в купа с вода, като водата се сменя 2-3 пъти.

След това парченцата кора се варят до омекване в подсолена вода (на 2л. вода се слага 1 ч.л. сол).
след като се омекнали коричките се прецеждат и се претеглят. взима се същото количество като теглото им захар и се сварява с минималното възможно количество вода. От сиропът трябва да се точат конци, когато е готов.

добавят се коричките и се варят със сиропа. после се махат с решетъчна лъжица, сиропът продължава да се вари, докато се посгъсти.
вече охладените корички пак се слагат в сиропа и се варят около 5 мин.
махат се от сиропа, отцеждат се добре и се поръсват дебело със захар.

след охлаждане могат да се нарежат като фигури, на кубчета или на лентички.
 (това последното не го схванах  newsm78)

# 283
  • Мнения: 1 117
 За " ваниловата захар " и в БГ я има . Аз съм си купувала от магазинчетата за подправки . Мисля ,че е на Йоткер , ама може и да греша Thinking
За Коледа си мислих да разчитам на мама и свеки , но като се зачетох за какви вкусотии сте писали и реших ,че ще действам
Непременно ще спретна капамата на Зори и ошафа на Тандоори   Mr. Green

# 284
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Е,не всички говорим немски-преведете я тази рецепта,че и други искат да си направят ароматни и сладки портокалови корички!Благодаря предварително за отзивчивостта!

аз затова попитах дали някой я иска Blush

ето я рецептата:

Orangeat / zitronat

взимат се няколко необработени портокала/лимона.
от кората се маха бялата част, защото е горчива. корите се режат на парчета и се слагат за няколко дена в купа с вода, като водата се сменя 2-3 пъти.

След това парченцата кора се варят до омекване в подсолена вода (на 2л. вода се слага 1 ч.л. сол).
след като се омекнали коричките се прецеждат и се претеглят. взима се същото количество като теглото им захар и се сварява с минималното възможно количество вода. От сиропът трябва да се точат конци, когато е готов.

добавят се коричките и се варят със сиропа. после се махат с решетъчна лъжица, сиропът продължава да се вари, докато се посгъсти.
вече охладените корички пак се слагат в сиропа и се варят около 5 мин.
махат се от сиропа, отцеждат се добре и се поръсват дебело със захар.

след охлаждане могат да се нарежат като фигури, на кубчета или на лентички.
 (това последното не го схванах  newsm78)

Точно така ги правя и аз. Peace

Общи условия

Активация на акаунт