Коледа идва!

• 120 617
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 255
Киса мерси, аз пък сложих лимонтозу и  Sick

# 256
  • Варна
Киса мерси, аз пък сложих лимонтозу и  Sick

От момичетата тук съм чела, че слагат няколко капки лимонов сок. Ако бях сложила, сигурно щях да разбивам до счупване на ръката си.  Laughing

# 257
# 258
  • BABYLAND
Да се запиша в темата, с надеждата че ще успея да се включа в приготовленията за Коледната трапеза.  Grinning

# 259
  • Варна
Аз все пак ще наблегна на изпитани рецепти.
Мисля повечеко салатки да има.

Вече съм го давала този руски страхотен кулинарен сайт, но ще повторя, може да ви влезе в употреба.  Simple Smile http://www.say7.info/

# 260

ето ги цитрусовите сладки, сравнително добре се получиха всъщност, просто трябваше да поотлежат два дни /нямах място в хладилника да ги сложа да стегнат/, само където доста препекох блата, но за другия път ще зная.

# 261
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Моите ужажения към тези, които правят, но с какво замествате цитроната? Аз в Б-я не съм виждала.....

ако намериш необработвани портокали и лимони можеш да си направиш.
корите се почистват от бялото, режат се на малки парчета, редят се в буркан, като се посипват помежду тях  със захар.

# 262

Моите уважения към тези, които правят, но с какво замествате цитроната? Аз в Б-я не съм виждала.....

намираш си необработени портокали и лимони, взимаш им кората и махаш бялото, режеш на малки парченца, смесваш със захар, слагаш в буркан и после в хладилника Peace

# 263
Да, благодаря, би могло, но не е същото. А и къде са тез необработени лимони, нямам градина на терасата  Wink
То при нас БИО млякото го продават в PVC-кофичка, не като при вас в стъкло, ти ми говориш за необработени лимони  Laughing Simple Smile

с най-добри чувства  Simple Smile

# 264
Да, благодаря, би могло, но не е същото. А и къде са тез необработени лимони, нямам градина на терасата  Wink
То при нас БИО млякото го продават в PVC-кофичка, не като при вас в стъкло, ти ми говориш за необработени лимони  Laughing Simple Smile

с най-добри чувства  Simple Smile

ами то и тук био-млякото е в е в ПВЦ newsm78

намерих рецепта как се прави цитронат и оранжад (или както се викат портокаловите корички).
искаш ли да ти я превеждам?

# 265
Понеже времето ми е кът съм се насочила към неща изискващи по-малко време.
Ето и менютата които съм измислила за Бъдни вечер и Коледа:

Бъдни вечер
Предястие - още го мисля какво точно да е, хем постно, хем българско  newsm78 Споделете идеи
Туршия
Пълнени чушки с ориз, гъби и моркови
Боб яхния
Питка
Тиквеник
Щрудел (защото мъжът ми не яде тиква)

Ще направя и меденки, ако ми остане време.

Коледно меню
Салата от стъргани моркови и орехи
Рулца от свински пушен бут с руска салата
Свински пържолки с гъби
Питка
Десерти - сладките баници от предния ден  Wink

# 266
  • Балчик
Вчера сложих начало на коледните приготовления с дрезденския щолен. Ще стане традиция в нашето семейство- много ни харесва. Снимка на разреза не мога да дам- ще отлежава до Коледа

# 267
аз знам за стъклени бутилки...нищо, не това е темата

може само линк да ми дадеш, ще си я преведа, мерси.....

Аз съм фен на щоли и идеята ми беше само да дам инфо за щолена, къде може да се купи хубав на добра цена, защото като си направят у дома много му се чудят защо е като хляб и защо не втасал.....Според мен изпълненето му в домашни условия си е трудоемко и отнема много време, още повече че не могат да се набавят оригиналните продукти....

# 268
  • Балчик
Ами, и в домашни условия си е чудесен и никак не е като хляб. Затова и тази година повтарям със същата рецепта- и миналата и тази, поне на вид (още няма да го опитваме) е идеален. Само дето ми беше малко маслото накрая и не го покрих добре с пудра захар целия.

# 269
  • Балчик
Моите ужажения към тези, които правят, но с какво замествате цитроната? Аз в Б-я не съм виждала.....

Тане, има различни рецепти за шолен, предполагам от различни краища на Германия. Това е като някое ястие с еднакво име , но приготвено по различен начин в различните краища на България. Peace

Общи условия

Активация на акаунт