Коледа идва!

• 120 708
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 765
natalyna или някой, който може да ми отговори. Колко дни преди Коледа да извадя сладките от хладилника?

# 766
  • Czech Republic
natalyna или някой, който може да ми отговори. Колко дни преди Коледа да извадя сладките от хладилника?

Ами не ги изкарвай - винаги когато искаш си извади от вечерта например известно количество. Ако видиш, че привършват, изкарай още и така.

Последна редакция: вт, 18 дек 2007, 22:04 от natalyna

# 767
Ясно! Благодаря, ти за бързия отговор  bouquet!

# 768
Страхотна тема сте пуснали, скоро когато имам време ще я прочета цялата. Весели празници!  Wink

# 769
Ето и моите първи неща за Коледа - Медени елхички и снежинки.

# 770
  • Пловдив
Tannita, страхотни са.
Аз тази година до елхички няма да стигна, че още куп други неща имам да правя, но догодина.... и малкия ще е по-голям и ще се радва повече и ще се захвана с подготовката по-рано  Simple Smile

# 771
  • София
След два дни работа до два часа през ноща, ето какво се получи.

# 772
Направих джинджифиловите сладки на Зори! Невероятни са! Simple Smile
Някой може ли да каже изпитана рецепта за маслени сладки/ извинявам се ако има публикувани вече, но темата е толкова дълга че не мога да я изчета!
И да питам: маслените сладки могат ли пак така да се украсяват с какао и  глазура като меденките на Джули?

# 773
Вчера беше денят за маслените сладки. Тази година доразвих идеята за двуцветни маслени бисквитки  Wink така:

udy,
аз съм си изпитала рецептата за маслени сладки вече две години. Резултата тази година виждаш горе на снимката. Миналата година бисквитките бяха такива:

А пък рецептата я пуснах вече на стр.36

Съвсем без четене не става  Simple Smile

# 774
Udy, Наталина беше писала няколко страници назад по повод бисквити с формички, но ето какво друго беше споменала  Peace

Цитат:
"....Ако искаш да правиш с глазура, горещо препоръчвам Лимоновите маслени бисквитки на Таннита - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23585.msg457395;topicseen#msg457395
Стават много вкусни!..."

Тането, страхотно изглеждат бисквитките ти....ммммммм...Лек ден ти желая  bouquet

# 775
Тането, мерси ! Намерих ги Peace! А мога ли да ги направя с глазура или е по-добре нещо подобно на твоето1 не съм много веща в сладкарството, та затова въпросите ми са такива едни..... Simple Smile

# 776
А и да питам- без миксер става ли? че моя е счупен Sad

# 777
Става и без миксер, само ще се оцапаш малко повече  Wink. По-лесно ще ти е ако изсипеш всички съставки в една купа и отначало бъркаш с някаква лъжица, а на края да доомесиш на ръка. въпреки, че и тази година тестото ми се получи чудесно, бих те посъветвала да сипеш малко по-малко от 500-те грама брашно, например 2-3 с.л. остави за омесването на ръка. Не че няма да ти се получи, но с различните брашна тестата стават различни......
Още нещо: аз меря с везна и отмервам точно всеки продукт, не знам в чаши колко излиза брашното......

Може с глазура, но понеже сладките стават бели, ще е хубаво глазурата да е шоколад. Ако искаш оцвети тестото с 1-2 ч.л. какао и после украсявай с белтъчената глазура.....
Само имай предвид, че от какаото тестото става малко по-твърдо, съвсем малко  Simple Smile

Ух, че обичам да правя сладки по Коледа Simple Smile

# 778
Браво момичета!невероятни неща творите!Възхищавам ви се!Ето и моите пробни меденки преди Коледа.В някоя от предните страници бях прочела рецепта за точена баклава.Но сега немога да я намеря.Ако някой я знае моля ви да ми я пуснете!Много искам да се пробвам за коледа да си направя!http://www.snimka.bg/album.php?album_id=202267

# 779
Освен глазура от белтък и пудра захар, съществуват и други видове  Simple Smile
Към предварително пресятата захар могат да се добавят:

вода
чай
ликьор
червено вино
сок

до постигане на гъста консистенция. Още не съм ги пробвала, че разбих цяла купа белтъчена глазура, но смятам да пробвам  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт