Коледа идва!

• 120 647
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 780
Taneto,  Elspet, Tannita - страхотни красоти сте направили.

Снощи замесих тестото за Ваниловите рохлички и Линцеровите сладки. Сутринта успях само рохличките да изпека. Божествени са. Дано не се втвърдят много, защото сега просто се топят в устата.
Довечера дано успея да си изпеча и линцеровите сладки.
Днес пробвах как са Джинджифиловите сладки, малко са твърдички и си мисля дали не е вече време да сложа резени ябълка в кутията  newsm78

# 781
Толкова експресни и точни отговори!! Едно голяямо мерси Hug

# 782
Аз май ставам досадна, но да питам: ако сложа какао в белтъчната глазура, няма ли да стане добре? Започвам да майсторя и е една суетня малееее Laughing

# 783
За Коледа както и да е, екстра, уважавам, ама за Бъдни Вечер не мога да се съглася. Може ли да има трапеза с ненам си колко 'найсе манджи и нито една пържола? Shocked

# 784
  • ГОре на черешата...
За Коледа както и да е, екстра, уважавам, ама за Бъдни Вечер не мога да се съглася. Може ли да има трапеза с ненам си колко 'найсе манджи и нито една пържола? Shocked

Същата борба водя всяка година с моя мъж.
Това е то - месоядни Crossing Arms.

# 785
амчи как бе?

Аз съм метър и деведесе, сто и дваесе кила

Мис'ш'и как ше се наям с компот?

# 786
  • ГОре на черешата...
Добре де, поне до 12 ч. не можеш ли да устискаш Mr. Green? Пък после се нахвърляй на пърДжолите Crazy.

Апропо, моят е със същия ръст, обаче успявам да го задържа около 97-98 кила Twisted Evil...

# 787
mari_eta, слепват се с айсинг (белтъчена глазура). Аз шаблоните си ги правих сама на картон така че не мога да ти помогна. Виж и ТУК. Стъпка по стъпка е.

Поздравления!Твоята къщичка е по-хубава от тази в сайта.Изчетох как се прави стъпка по стъпка и имам въпрос за глюкозата.От къде,/има ли общо с медицинската,която се продава в банки/а може ли без нея?

# 788
  • Пловдив
gretacvetina, аз я правих по рецепта на Меденките на Джули от 18-та страница. Иначе течна глюкоза има в някои диетични магазини(здравословни както пише на тях) , поне аз от такъв си купих. На мен ми хареса тестото от меденките и затова пак с него работих, но направих само 1/2 доза

# 789
глюкозата е в буркани и по консистенция наподобява мед.Продава се в супермаркетите.
Всъщност с нея разреждат пчелния мед и фалшифицират.Няма общо с медицинската глюкоза.

# 790
Много благодаря за бързия отговор.Да разбирам,че може и без глюкоза?!Само трябва да увелича меда.Прочетох рецептата за меденките на Джули /наталина/.Аз правих меденките на мама вики/има ги в отделна тема/.Дали всяко тесто за меденки е подходящо за къщичка?

# 791
  • Пловдив
gretacvetina, защо пък да не е. Стига да не е трошливо и да ти се натрошат елементите докато сглобяваш. Аз оставих моите за 1 нощ да поизсъхнат и леко да се втвърдят  Wink

# 792
Тането, мерси ! Намерих ги Peace! А мога ли да ги направя с глазура или е по-добре нещо подобно на твоето1 не съм много веща в сладкарството, та затова въпросите ми са такива едни..... Simple Smile
Правила съм маслени сладки с бяла белтъчна глазура във формата на сърце. В горния десен ъгъл с дупка (изрязва се преди печенето) след което през дупчицата промушвам панделки и ги връзвам. Много ефектни стават. Предполагам и в друга форма да са пак ще се получи. Дано да ме разбра Hug

# 793
  • Пловдив
natalyna, мерси за рецептата за Линцеровите сладки   bouquet  Опекох ги миналата седмица, а днес ги слепих  Simple Smile

Ето част от тях :

# 794
Tanita, Elspet   - браво на вас Elspet   - не си стояла напразно до 2 часа през ноща bowuu  chef.
Тането да ми кажеш как почно по технология получи тези маслени сладки от тази година. Как точно се получава това тъмно тесто да е по средата. Аз май имам точно като твойте формички и ще се получи супер .Много ми харесаха твоите  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт