Коледа идва!

• 120 705
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Моля кажете как правите глазурата на меденките такава бяла.Моята стана една такава прозрачна/правих я с прясно мляко и пудра захар/?
И още един въпрос.Дали може да повторите рецептата на Джули за медени сладки,защото всички много я хвалите.

# 736
  • Плевен
Аз правих белтъчната глазура и тя не стана прозрачна, но голям зор видях докато я догодя до някаква консистенция подходяща за работа. Причината си я знам каква е - беше малко яйцето и от там количеството на белтъка, но ми беше останало единственото домашно яйце и си ги пазех за глазурата.
Да ви покажа и моя дебют с меденките на Джемма и линцеровите сладки.
Правих и джинджифилови сладки, но са скрити на терасата. Английския коледен кекс се "напива" в хладилника. Снимки на последните по - нататък.
Благодаря ви момичета   bouquet страхотно вдъхновение сте ми!

Последна редакция: вт, 18 дек 2007, 09:19 от Люсил

# 737
  • у дома
И още един въпрос.Дали може да повторите рецептата на Джули за медени сладки,защото всички много я хвалите.

ЦЪК-ни тук  Mr. Green

Цяло яйце ли или само белтък?
После печеш ли ги пак?
Само жълтък Simple Smile
не се пекат после

ако става въпрос за меденките на Джули, поне с такова впечатление останах, използва се цяло яйце, какао и вода  Peace още горещи са мажат и се оставя да изстинат Peace

Последна редакция: вт, 18 дек 2007, 08:40 от blueeye®

# 738
Направих джинджифиловите сладки, станаха страхотни! Благодаря за рецептата, Зори!

svetli , снощи за съжаление не успях да вляза във форума и затова не съм видяла въпросът ти, но виждам че си се справила с разточването и се раздвам че са ти харесали  Hug!

# 739
  • София
Аз снощи не можах да вляза във форума, та не ги мазах с нищо отгоре. Опекоха се страхотно и от пробваните счупени, се оказа, че са много вкусни. Довечера ще правим глазурата (стискайте палци)

# 740
Само жълтък Simple Smile
не се пекат после

ако става въпрос за меденките на Джули, поне с такова впечатление останах, използва се цяло яйце, какао и вода  Peace още горещи са мажат и се оставя да изстинат Peace
значи, съжалявам за грешната информация, аз само жълтък сложих Embarassed не съм допрочела явно ooooh!

Icecream, аз за линцеровите сладки си купих вишнев конфитюр от Сани. Доста гледах бурканчетата да намеря подходящо червено, а и мармалада да е киселичък  Wink
мерси, Пепи, ще потърся в Сани

# 741
О, капамата е просто задължителна!  Wink
ooooh!
обожавамммммммммммммммммммм

# 742
Искам да кажа, че моите предколедни меденки пак са на свършване - втора доза!
Е, ще си останат предколедни, защото май повече няма да правя.Сега нещо друго ще измисля! Peace

# 743
И моите предколедни са на свършване  Laughing

Тази година коледните меденки ще ги правят децата. Вчера направихме тренировка с дъщеря ми, много добре се справи с рязането на формичките  Mr. Green

# 744
успях само да ги намажа докато бяха топли със сместа от какао и яйце.
Цяло яйце ли или само белтък?
После печеш ли ги пак?
С цяло яйце и 2 чаени лъжички какао - черно, аз специално използвах на Моцарт!
Вчера направихме и едната доза кравай4ета. Станаха страхотни на вкус, но са доста крехки...и част от тях се изпочупиха , по този повод искам  да попитам Наталина, по дебели ли да ги правя или такова си е тестото.  Hug

# 745
  • Пловдив
А аз направих и медена къщичка тази година. Правя за първи път и сега вече отчитам грешките си, но за догодина ще знам.

За по-големи снимки, клик на малките Simple Smile

# 746
А аз направих и медена къщичка тази година. Правя за първи път и сега вече отчитам грешките си, но за догодина ще знам.

За по-големи снимки, клик на малките Simple Smile

Пепи, очите ми останаха в твоята къщичка Party!
Прекрасна е  bouquet

# 747
Пепи много ти е хубава къщичката  bowuu. Аз такова съвършенство въобще не мога да докарам.

# 748
  • ГОре на черешата...
Ох, сигурно е обсъждано поне 10 пъти, но наистина нямам време да изчета цялата тема ooooh!, та пак ще попитам - с какво слепвате частите на медената къщичка и шейничката?
И ако не е много нахално Blush - може ли линк да си дръпна шаблончетата за тях?

Предварително благодаря  bouquet!

# 749
  • Пловдив
mari_eta, слепват се с айсинг (белтъчена глазура). Аз шаблоните си ги правих сама на картон така че не мога да ти помогна. Виж и ТУК. Стъпка по стъпка е.

Общи условия

Активация на акаунт