Коледа идва!

• 120 606
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 825
catty m, какво стана с меденките? Получиха ли се?

# 826
  • София
catty m, какво стана с меденките? Получиха ли се?

Да, получиха се, според мен са супер, според половинката можело да са още по-сладки. Но все още не съм ги украсила, а и не знам ка ще се справя с украсата, че хич ме няма в рисуването.

# 827
Аз не съм ги рисувала за всичките 4 години, през които ги правя. Нямам търпение, това е. Възхищавам се на всички, които украсяват. Simple Smile

# 828
  • София
Аз не съм ги рисувала за всичките 4 години, през които ги правя. Нямам търпение, това е. Възхищавам се на всички, които украсяват. Simple Smile

Ами аз мисля да се пробвам, че и без това ми останаха белтъци от ванилените кравайчета (днес ще ги пека, дано станат). Ама няма да показвам, че ме е срам след тези красоти, които видях тук  Rolling Eyes

# 829
направих Линцерови сладки на natalyna ето ги:

май малко ги препекох защото станаха твърдички, но дано от сладкото омекнат, заради бабите на мен са ми ок Mr. Green
искам да питам: как се съхраняват? завила съм ги с лепящо фолио да не съхнат, но така ще залепнат ли добре, защото в момента ми се местят и не знам как ще gи пренасям. newsm78
вие само през дупката ли слагахте сладкото или мазахте цялата сладка? аз мазах цялата ама по този случай после като ги слепя и ми излизаше та трябваше да обирам...
опитах се да направя двуцветни по идея на Taneto обаче като ги пекох и тези малките какаовите ми се свиха, как ги правиш твоите да изглеждат толкова добре?

# 830
  • Czech Republic
направих Линцерови сладки на natalyna ето ги:

май малко ги препекох защото станаха твърдички, но дано от сладкото омекнат, заради бабите на мен са ми ок Mr. Green
искам да питам: как се съхраняват? завила съм ги с лепящо фолио да не съхнат, но така ще залепнат ли добре, защото в момента ми се местят и не знам как ще gи пренасям. newsm78
вие само през дупката ли слагахте сладкото или мазахте цялата сладка? аз мазах цялата ама по този случай после като ги слепя и ми излизаше та трябваше да обирам...
опитах се да направя двуцветни по идея на Taneto обаче като ги пекох и тези малките какаовите ми се свиха, как ги правиш твоите да изглеждат толкова добре?

Изглеждат много добре, но си сложила много сладко. Аз намазвам целите сладки(само едната страна) много леко и е достатъчно - омекват чудесно, не се плъзгат. Другото което ми прави впечатление, е че си ги разточила доста дебело, затова и хрупкат повече. При тези сладки е достатъчни да разточиш на 0.5 см, че дори и по-малко.
Съхраняват се на хладно място - под 15 градуса, в кутия - метална или картонена. Може и на терасата:)

# 831
  • София
Да се похваля, опекох ванилените кравайчета - не знам като престоят какви ще станат, но сега са божествени   Crazy Ще ги скрия от мъжо, че няма да устискат до Коледа.

# 832
Atalanta, страхотни идеи! Тази елха и аз ще я направя задължително! Предполагам, тестото може да бъде всякакво с мая. Обаче някой да знае захаросани черешки откъде?

# 833
natalyna Hug Hug Hug
мерси ще знам за другия път Peace

# 834
Atalanta, страхотни идеи! Тази елха и аз ще я направя задължително! Предполагам, тестото може да бъде всякакво с мая. Обаче някой да знае захаросани черешки откъде?
Захаросани черешки има в "Пикадили",вчера гледах

# 835
Днес си купих Кулинарен журнал, по стар навик са преписали половината форум, като естествено основните неща са от тази тема.  Laughing

# 836
  • Костинброд
Момичета след толкова вкуснотийки за които пишете реших и аз да споделя за Аеро баклавата която правя всяка Коледа(и не само тогава)жалко че нямам снимки но уверявам ви че е много,много вкусна.И така 4 яйца 1ч чаша орехи 1ч чаша брашно 2к чаши захар 1к чаша олио 1пак бакпулвер 1/2пак канела  лим кора 1пак готови кори за сиропа:3ч чаши вода 1/2кг захар 2 ванилии ПРИГОТВЯНЕ:объркват се всички продукти за тестото.В тава се редят половината кори и се изсипва сместа отгоре се редят другите кори и с остър нож се нарязва.Вече нарязана се залива с една чаша сгорещено олио и се слага да се пече.Сварява се сироп и още топъл се залива изстиналата баклава   chefДа ви е вкусно !!!!!!!!!!!!  

# 837
TheNMaster, благодаря! Ще се възползвам още утре. Колкото повече съзерцавам елхата, толкова повече си мисля, че всъщност най- удачно е тестото да бъде повече сладичко. Нали декорацията и е сладка. И по този повод искам да ви помоля, ако някой знае или е пробвал някаква готина рецепта за сладка пита  newsm78, да я хвърля насам! Пък ако кулинарните магьосници тук имат идея някаква, моля да ме осветлите  Praynig

# 838
  • Ах, морето
Хареса ми идеята за питката-елха, но в каква тава смятате да я печете? Ако се сложи в кръгла, няма ли да се развали формата на елхата?  newsm78
Аз вчера правих едни ванилови кравайчета с лешници, а съм запланувала също и рязани меденки. Нямам време за повече сладки, ще наблегна на другите ястия.  Peace

# 839
Днес направих пробна баклава. Сега едва чакам до поеме сиропа, за да я нападна. Направих я по рецептата на Звездев от книгата Българска национална кухня, любима моя книга.

Продукти:
1 пак. кори
250 гр. маргарин
1 ч.ч. мед
4-5 карамфилчета
1 щипка канела
1 ч.л. олио

За плънката:
200 гр. орехи
1 ч.ч. захар
1 щипка канела

За сиропа:
3 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
1 г. лимонтозу

Продуктите за плънката се смесват. Корите се нареждат в намазнена тава, като всяка се маже с маргарин и на всеки 3-4 кори се разпределяпо малко плънка. Нарязва се на ромбове. Залива се с останалия маргарин и се пече до златисто. Като изстине се приготвя сиропа, като продуктите се смесват и врят 5 минути. Студената баклава се залива с горещ сироп. След това медът, канелата и карамфилът се размиват с малко топла вода и се изсипва върху баклавата.

Общи условия

Активация на акаунт