Коледа идва!

  • 120 612
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 810
  • Мнения: 5 221
Аз мажа хартията с масло.

Наталина, аз се отказах на 10-та страница, до 20-та не стигнах.

Как мислите, дали тестото за сладки може да се омеси в машина за хляб? Кухнята ми е след основно почистване и не ми се иска да я омажа пак цялата,  пък ми се правят още сладки. Някой пробвал ли е ?

# 811
  • под тепетата
  • Мнения: 11 109
Не мажа хартията с мазнина - това и е предимството-не се залепват сладките и съда остава чист.

# 812
  • Мнения: 5 001
И аз мажа хартията....може би за да се застраховам,т.е. за всеки случай...

# 813
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Не мажа хартията - нали това е смисъла, да се облекчи работата ни! Още повече, че тези теста са маслени и няма нужда от допълнителна мазнина.

Наталина, аз се отказах на 10-та страница, до 20-та не стигнах.

Как мислите, дали тестото за сладки може да се омеси в машина за хляб? Кухнята ми е след основно почистване и не ми се иска да я омажа пак цялата,  пък ми се правят още сладки. Някой пробвал ли е ?

Аз пък не знам защо реших, че си гледала отзад напред. Crazy

Аз не бих пробвала в машината за хляб, защото тук няма много течни продукти и има опасност да ти остърже покритието. Освен това тестото е по-тежко от хлебното. В смисъл по-твърдо като консистенция.

Ако имаш голяма купа - направи го там - няма да изцапаш нищо освен купата!  bouquet

# 814
  • Мнения: 121
Да покажа и аз линцеровите сладки и меденките, благодаря на Наталина за рецептите   bouquet Достави ми голямо удоволствие да приготвя тези сладки  Simple Smile Линцеровите сладки слепих с конфитюр от вишни повлияна от Дика, на която благодаря  Simple Smile Мноого вкусни станаха.  Понеже меденките ми се сториха твърдички ги слепих  с ябълков мармалад (от този който е на калъп), дано да омекнат до Коледа (ако оцелеят до тогава)
http://images22.snimka.bg/004749243.jpg
http://images22.snimka.bg/004749247.jpg
http://images22.snimka.bg/004749250.jpg
http://images22.snimka.bg/004749253.jpg
http://images22.snimka.bg/004749254.jpg

П.П. Тези меденки ги украси синът ми, защото утре с тях щял да почерпи приятелчетата си, а останалите ще украсявам аз по-късно.

Последна редакция: ср, 19 дек 2007, 19:49 от Jenny_71

# 815
  • Мнения: 5 001
Jenny_71 ... браво страхотно си се справила...  bouquet

# 816
  • Мнения: 78
ай ся бегом до киноцентъра да ми донесеш малко, щот целата ми тениска отпред е в лиги...

# 817
  • Мнения: 5 001
ай ся бегом до киноцентъра да ми донесеш малко, щот целата ми тениска отпред е в лиги...
Ами като си влязъл в готварския какво очакваш?! hahaha

# 818
  • Мнения: 78
мда, кой ме би през мишката да цъкам тука...

# 819
  • София
  • Мнения: 6 598

Току що замесих тестото. Не ми се вижда много гладко... Обърквах на ръка с дървена лъжица. Ще видим утре как ще се справя  newsm78

А след малко ще пека джинджифиловите сладки. Пак да видим  Rolling Eyes

В какъв смисъл тестото не е гладко? На топка ли е? Отделя ли се от съда в който месиш?  Да не би орехите ти да са едро смляни?  newsm78

Ми не е на топка точно, а орехите са дребничко смлени. Тестото седи едно такова като "рошаво"  Blush Утре на ръка ли да го омеся и оформя?  newsm78

А джинджифиловите сладки станаха малко твърди и тъмни, май съм прекалила с джинджифила и меда. Тестото някак си се ронеше, не можех да го разточа гладко  Rolling Eyes Ама и аз съм една кулинарка, не е истина  ooooh!

# 820
  • Мнения: 2 160
страхотни красоти сте направили Peace
аз вчера правих половин доза меденки - много лесно се работи с тестото
сега забърках тестото за линцеровите сладки, утре ще ги пека Peace

# 821
  • Мнения: 3 674
natalyna...искам да ти благодаря за страхотните меденки на Джули   bouquet

Днес ги направих...     chef ...но половината доза,тъй като не съм майстор на сладки изделия. Не рискувах с цялата, за да видя какво ще се получи.  Станаха невероятно вкусни.  Heart Eyes  Но с украсата се изложих... Embarassed  Не можах да измайсторя красоти,така че ги намацах отгоре  само  с разтопен шоколад  Rolling Eyes
 Благородно  завиждам на всички  за това че така умело и красиво  се справят с украсите на меденките... Blush

 Имам въпросче...искам да не се втвърдят и да не изсъхнат. Как  да ги запазя до Коледа? В кутия ли трябва да ги държа?  

# 822
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Показвам питката, която ще правя за Коледа. Мисля в едното топче да мушна една паричка и готово.


А това е една интересна рецепта, която нямам време да превеждам. Идеята е симпатична Simple Smile http://i58.photobucket.com/albums/g244/Petya72/WednesdayDecember1920074.jpg

# 823
  • Мнения: 248
Това със снежните човечета направо ме разтопи. Ще го пробвам със сигурност, тъй като за дъщеря ми ще е страшно интересно и много ще им се радва. Обещавам и снимки да пусна след това.

# 824
  • Мнения: 3 927
Atalanta, не че те интересува  Simple Smile Wink, но миналата година (за Нова година обаче) в кварталния малък магазин продаваха такива пити-елхи, само без украста.....запаметих модела за тази година - и аз мислех да правя елхичка, че лесно  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт