Коледа идва!

• 120 624
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 795
  • Czech Republic
Tannita, толкова са красиви и нежни и елхичките и снежинките!   bouquet Heart Eyes
Elspet, чудесни са станали меденките! Hug
Taneto, прекрасно изглеждат сладките! Hug

_Пепи_, къщичката ти е страхотна! Браво!  bouquet

Аз да ви разкажа за моите перипетии с къщичките...
Правила съм опит за къщичка точно 3 пъти...
Първия път (това беше, когато за пръв път в живота си реших да се захвана с меденки, преди 4-5 години) изгорих елементите и директно отиде на боклука.
Втория път ползвах едно тесто, което при опичането на места се наду грозно и направо се отказах да слепявам. Миналата година беше последният ми опит - всичко беше чудесно. Украсих страничните стени  и вече се радвах, как ще имаме хубава къщичка като я слепя на следващия ден и си мислех как да украся покрива. Сутринта ставам и с ужас установявам, че едната страна на покрива я няма(покрива не беше украсен). След картък "разпит" стана ясно, че виновник е мъжа ми, който си мислил, че след като не е украсена е излишна. Rolling Eyes е не ми се правеше отново тесто за един покрив и пак я хапнахме така - неслепена. Та след всички тези несполучливи опити тази година въобще и не направих опит да я правя. Елхата тази година свърши подобно - преди да я украся моите мъже решили, че е за ядене... Mr. Green

Иначе и аз днес започнах да слепявам линцерите, но съм болна и май ще оставя другата част за утре!

# 796
  • ГОре на черешата...
Наталина, по твоята рецепта за меденки ще стане ли и къщичката Rolling Eyes, че утре се захващам?

# 797
  • Czech Republic
Наталина, по твоята рецепта за меденки ще стане ли и къщичката Rolling Eyes, че утре се захващам?

mari_eta, _Пепи_ я е правила с него, така че - става! Mr. Green

# 798
Бъни,
от омесеното тесто отделих малка част (на око) и оцветих с 1 ч.л. какао. От останалото тесто разточвах кора, изрязвах основно кръгчета и по-малко звезди и камбанки и ги нареждах върху пекарската хартия. После с малките формички изрязвах по средата да стане дупка. Със същата малка формичка изрязвах от какаовото тесто и малките формички намушвах в празната дупка на бялата формичка.
Не е трудно и пипкаво, просто е малко по-бавно отколкото да се изрежат само бели бисквитки, но по това време на годината ми е кеф да с занимавам с такива неща.......Така заформих общо 5 кръга пълни с бисквитки и започнах да пека чак тогава. Общо занимавката ми беше не повече от 2 ч. и половина (точене, изразване и печене)........при обикновени курабийки или меденки докато едната тава се пече набързо приготвям другата, но тук процедурата с изрязването е по-бавна, затова си приготвих всичко на хартия, после само изваждах изпечените и слагах следващата хартия в тавата....

А двуцветната идея я доразвих, защото миналата година я взех оттук:
http://www.oetker.de/wga/oetker/html/default/debi-6bvgyn.de.html и я приложих, а тази година просто смених фасона на сладките

# 799
Тането, направих маслените бисквитки и станаха страхотни!!!!!Дори успях да ги украся- семпло но се получи много ефектно.Изрязах само сърчица, защото работих с половин доза да пробвам! Взех от меденките на Джули идеята за намазване отгоре с яйце, вода и какао и още докато е мокро ги поръсих обилно с какаото на Нескуик.Половината сърца боядисах целите, а другата половина само половината сърчице. Много съм доволна и горда от себе си Flutter/ съжалявам че не мога да ги снимам в момента/  bouquet

# 800
Хубави са, нали  Simple Smile
Радвам се, че си доволна  Simple Smile

# 801
  • София
Най-накрая да се похваля и аз. Днес украсих меденките. Е, не станаха много фини и изискани като вашите, но все пак шаренки да се радват децата. Аз работих с ледената глазура, защото не посмях със суров белтък. Снощи направих и ленцеровите сладки и са просто великолепни. Благодаря много за рецептата   bouquet! Пудра захар ще сложа като ги извадя на Коледа и подредя в чиния. Ето и снимки:    

# 802
Поздравления на всички момичета за хубавите красоти, които се сътворили. Днес залепих и аз мойте Линцерови сладки станаха много хубави и много им се радвам. И аз като marina7510 на Коледа ще ги поръся с пудра захар!

# 803
Тането -  Hugмерси за бързия и изчерпателен отговор. Ще пробвам.
marina7510 - чудесно си се справила.Браво.  bouquet
Natalina - истински се позаблавях с твоите премеждия.То тогава аз хич да не се захващам Joy Wink

# 804
Търсих рецептата за рохличките, но на 10-та страница се отказах.  Laughing Може ли някоя добра душа да ми даде линк за рецептата, не мога да прочета 40 страници.

# 805
  • София
Търсих рецептата за рохличките, но на 10-та страница се отказах.  Laughing Може ли някоя добра душа да ми даде линк за рецептата, не мога да прочета 40 страници.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?PHPSESSID=3l36ouhlamr … 9.msg8820#msg8820

Току що замесих тестото. Не ми се вижда много гладко... Обърквах на ръка с дървена лъжица. Ще видим утре как ще се справя  newsm78

А след малко ще пека джинджифиловите сладки. Пак да видим  Rolling Eyes

# 806
Мерси, catty_m!

# 807
  • Czech Republic

А, не си гледала добре - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=240784.msg5776655#msg5776655   Mr. Green
На 20 страница е! Wink

Току що замесих тестото. Не ми се вижда много гладко... Обърквах на ръка с дървена лъжица. Ще видим утре как ще се справя  newsm78

А след малко ще пека джинджифиловите сладки. Пак да видим  Rolling Eyes

В какъв смисъл тестото не е гладко? На топка ли е? Отделя ли се от съда в който месиш?  Да не би орехите ти да са едро смляни?  newsm78

# 808
  bouquet за natalyna за линцеровите й  сладки! Много съм доволна от резултата, както и от самата рецепта- спазвах я точно и не се наложи да добавям каквото и да било! Sunglasses
Повлияна от форумските страсти, ползвах сладко от малини за слепване hahaha

# 809
ох, аз като една велика кулинарка да ви питам - маже ли се хартията за печене? че направо се забърках - иначе си направих тестото и сега ... стоя и мисля, ама ще почакам някой да ми отговори ...  Embarassed  Embarassed  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт