Коледа идва!

  • 120 535
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 945
  • Сливен
  • Мнения: 894
здравейте момичета,
искам да ви помоля за някоя рецепта за бързи и лесни меденки Blush
че нямам време да попрехвърлям назад Embarassed
благодаря предварително  bouquet

# 946
  • Мнения: 2 122
за меденки няма кога, но джиндифиловите сладки са супер- бързи, лесни и ного вкусни

# 947
  • Мнения: 4 392
Благодаря на всички за съветите!  bouquet

# 948
  • Сливен
  • Мнения: 894
за меденки няма кога, но джиндифиловите сладки са супер- бързи, лесни и ного вкусни
рецепта ще ми дадеш ли Мини Heart Eyes

# 949
  • Мнения: 505
 Нова порция от меденките на Джули! Всички толкова ги харесаха ,че едвамм издържаха.....

http://images22.snimka.bg/004773684.jpg
http://images22.snimka.bg/004773687.jpg

# 950
  • Мнения: 2 122
1/2 чаша масло
1/2 чаша захар
1/2 чаша мед
1/2 с.л оцет

Всичко това в една тенджерка на котлона да заври. Като изстине се прибавя едно яйце. Към тях се прибавят и
1 к.л джинджифил
1 к.л канела
1 к.л сода
1/2 к.л сол

Брашно колкото поеме /по рецепта е три чаши, но при мен отива повече/
Тестото престоява поне 30 минути в хладилник, разточваш изрязваш фигурки и печеш- много бързо стават, само колкото да порозовеят краищата е достатъчно.

# 951
  • Мнения: 1 283
Направих опита с питката - елха със питките на Карина и излезе много сполучлив :




За новогодишната вечер ще се постарая малко повече, а и украсата ще я измисля някак си  Peace.


 Sick newsm78Зори и аз направих елхата,но много ми втасаха и се разляха.Колко време ги остави да втасват твоите питчици?

# 952
  • Мнения: 7 144
Ами не съм засичала, защото втасваха във фурната, но увеличиха повече от два пъти обема си.
Така като гледам при теб грешката е, че не си оставила достатъчно място между питчиците като си ги редила и при втасването не са имали на къде да се надуват, и затова така се е деформирала формата на елхата. Следващият път остави по два пръста място между отделните питки и ще има съвсем друг вид  Peace.

# 953
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Така, днес привърших със сладките приготовления. Ето резултата:



Който иска да разгледа по-подробно, да заповяда тук: http://natalyna.multiply.com/photos/album/33

# 954
  • Мнения: 2 160
ох това с елхата и мен много ме интересува Mr. Green
иначе труфелите наистина са супер вкусни, даже и след като се замръзят Peace
Това са новите ни попълнения Wink

# 955
  • Сливен
  • Мнения: 894
лелее момичета големи красоти,много сте добри Simple Smile
mini 79-  bouquet

# 956
  • Мнения: 1 471
geleva, благодаря!   bouquet Сега имам друг проблем- да опазя трюфелите ден и половина  Laughing
Момичета, всички сте се справили блестящо! smile3501

# 957
  • Мнения: 7 091
Ето ги и моите подносчета със сладки, които раздадох на приятели вчера:


Весели празници на всички!!!!

# 958
  • София
  • Мнения: 642
Тази година ще правя това и още няколко рецепти,които съм си харесала!

солена торта
гювеч
питка
коледна елхичка от меденки
джинджифилови сладки

Ще допълвам1 Peace
sneji, моля те, дай ми рецептата за питката Praynig
Майка ми правеше същата, а аз не успях да си запазя рецептата.
Ще ти бъда безкрайно благодарна.

# 959
  • Мнения: 3 640
Да покажа и аз какво сътворих, вдъхновена от вас  Hug: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=203343

1. Баклава (на Tedi b)
2. Бананов мъфин - по-долу давам рецептата (от промоционалната брошура на "Захира" е)
3. Фини дребни сладки (на Джемма)
4. Джинджифилови сладки (на Зори)

Ето рецептата за мъфина (поради липса на формички за мъфина, аз го направих един голям - в кексофа форма):

Бананови мъфини

3 яйца
2 ч.ч. захар (фин кристал)
3 ч.ч. брашно
4 банана
1 ч.ч. дребно натрошени орехи
4 с.л. сода бикарбонат
ванилия
2 с.л. канела

Пресейте брашното добре, смесете го със содата.
Намачкайте бананите с вилица и ги добавете към брашното.
Добавете захарта, орехите, яйцата, канелата и ванилията.
Разбъркайте добре.
Така получената смес изсипете във формичките за печене и печете в предварително загрята фурна до 180 градуса.
Пече се докато се зачервят (Докато спре да лепне тестото по клечка за зъби. Надуват се доста и стават тъмно кафяви.)
Заливат се с разтопен на водна баня шоколад.


И, ако ми позволите, няколко уточнения по рецептите за новаци в сладкарството, като мен:

1. За "Фини дребни сладки" (на Джемма) - преди да ги сложите да се пекат, напълнете дупчиците с керамични топчета за печене, а ако нямате такива - с бобени зърна, сух грах или нещо подобно, за да не се разваля формата при печенето - надуват се и почти се заличават дупките, предвидени за конфитюра. Наложи се, докато са още топли да ги натискам наново.  Peace

2. За  "Джинджифилови сладки" (на Зори) - внимавайте с белтъка - мажете по-икономично, защото, ако се разтече покрай бисквитката, я залепя за хартията и след изпичането е почти невъзможно да се отлепи - при мен имаше значителен брой, които дадоха фира така  Laughing Но, като за първи път, добре. Едва ги спасих от мъжа ми, дано оцелеят до Коледа.  Joy

Последна редакция: нд, 23 дек 2007, 22:14 от Sun

Общи условия

Активация на акаунт