Коледа идва!

  • 120 767
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 1 471
Да се отчета, че направих панфорте Получи се нещо като халва може би newsm78 Вкусно е- при съставки ядки, сушени плодове, шоколад и захар няма как да не е вкусно, но е странно. Много е сладко. Обвих го с фолио и го подредих до щолена да чакат заедно Коледа Simple Smile

# 496
  • Мнения: 855
Момичета,
правя меденки за елха по тази рецепта- Тесто:
2 яйца, 1 ч.ч захар, 1 к.ч мед,1 ч.ч. олио, 1 ч.л сода, 1 канела,брашно.
Колко време им е нужно да се изпекат? Краищата започнаха да покафеняват, да ги вадя ли?

# 497
  • Мнения: 5 714
Да, вади ги. По принцип малко печене им трябва- около 10 мин.

# 498
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 349
Направих за втори път меденките на natalyna. Станаха чудесни разбира се!!! Едно голямо Благодаря.
Само че имам въпрос за глазурата. Първия път нещо не ми стана така лъскава както е на вашите снимки. Стоеше малко прозрачна и като изсъхна стана на кристалчета. Мисля, че пудрата захар беше малко едра. Възможно ли е да е от това? И това там с фунийката в която се слага глазурата не ми е много ясно! Аз я направих като фунийка за слънчоглед и не излизаше изобщо глазура и ги намазах с четка за рисуване.
И още нещо къде в Пловдив мога да си купя боя, че имам само червена и жълта?
Мерси на всички които ще ми отговорят!  bouquet

# 499
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Направих за втори път меденките на natalyna. Станаха чудесни разбира се!!! Едно голямо Благодаря.
Само че имам въпрос за глазурата. Първия път нещо не ми стана така лъскава както е на вашите снимки. Стоеше малко прозрачна и като изсъхна стана на кристалчета. Мисля, че пудрата захар беше малко едра. Възможно ли е да е от това? И това там с фунийката в която се слага глазурата не ми е много ясно! Аз я направих като фунийка за слънчоглед и не излизаше изобщо глазура и ги намазах с четка за рисуване.
И още нещо къде в Пловдив мога да си купя боя, че имам само червена и жълта?
Мерси на всички които ще ми отговорят!  bouquet

Здравей!

Радвам се, че меденките се харесват!  bouquet
За коя глазура става въпрос - за тази с която се намазват след като се извадят, или за белтъчната за украсяване. За белтъчната - вече писах няколко пъти, тя е доста капризна и трябва малко опита за да стане наистина добре. И много, много ситна захар - иначе никога няма да успеете да украсявате с минимален отвор. Някои чехкини дори пресяват през дамски чорапогащник(аз веднъж опитах, но нищо не стана - явно не съм намерила правилния тип чорапогащник). Аз пресявам през ситко за чай, защото дупчиците са малки. И пресявам два пъти!

ПС. За боите погледни в темата за тортите в първия пост има различни адреси.

# 500
  • София
  • Мнения: 597
Ето че са готови и моите меденки.
Искам да благодаря специално на natalyna.Първо за рецептата,защото меденките станаха разкошни,и второ за украсата,защото гледах от нейните меденки.Аз лично съм много доволна,надявам се и на вас да ви харесат. Grinning

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=197328

# 501
  • Мнения: 3 036
Ау, страхотни са на вид.
Утре запретвам ръкави и ще ги направя и аз!
Дано да са сполучливи колкото и твоите.

# 502
  • София
  • Мнения: 597
natalyna,би ли обяснила моля те,ако не те затруднява,разбира се,как точно правиш тази най-ситната дантела от украсата на меденките.Тази дето е от много пресичащи се линийки,а някои от квадратчетата са плътно бели.Благодаря предварително.  bouquet

# 503
  • Мнения: 2 160
здравейте,
вчера приготвих частите за медена къщичка и елха
тези дни ще намеря време да ги сглобя и украся
исках да питам тези, които вече са правили с кое е по-лесно залепването с карамел или с белтък
и двете ме притесняват - при едното трябва да се бърза, при другото да се чака
но все пак как е по-лесно newsm78

# 504
  • Мнения: 1 440
Уна, меденките ти са невероятни smile3501 Поздравления!!!

# 505
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Уна, прекрасни са - справила си се отлично! Майсторска ръка имаш! Hug  bouquet

За мрежичката - няма някакъв трик - просто търпение и точна ръка. Аз все още не съм перфектна - я виж това: .....(махнах снимката Whistling) това е сърце правено от една майсторка на меденки. Все едно с ръка не е пипано! Верно е, че дамата се занимава стова професионално към "Задругата на майсторите" тук и че има поне 20 годишен опит, но си мисля, че такова съвършенство няма как да постигна..... Rolling Eyes

ПС. Утре ще махна снимката, защото не съм питала дали мога да я публикувам тук - да няма проблеми! ooooh!

Последна редакция: пн, 10 дек 2007, 08:11 от natalyna

# 506
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
natalyna- в рецептата на Джули за меденките ,нещо не ми стана ясно колко яйца чукваш в тестото 2 яйца и 2 жълтъка ли  newsm78 , а 2 -та белтъка са за глазурата + 1 яйце за шоколадовия/кафявия цвят, тъй ли  newsm78

# 507
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
natalyna- в рецептата на Джули за меденките ,нещо не ми стана ясно колко яйца чукваш в тестото 2 яйца и 2 жълтъка ли  newsm78 , а 2 -та белтъка са за глазурата + 1 яйце за шоколадовия/кафявия цвят, тъй ли  newsm78
Точно така - общо са нужни 5 яйца - 2 цели + 2 жълтъка за тестото, 1 цяло за намазването и 2 белтъка за глазурата. Peace

# 508
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
мерси за бързия отговор  Hug,
/ама съм умна бре еййй  Mr. Green  Joy Joy /

# 509
  • Мнения: 5 500
Джемма, нямах си на идея за неприятностите ти, безкрайно съжалявам, но вярвам, че си силна и с подкрепата на Пела ще успееш да излезеш победител от войната Peace!
Искаш ли да ти приготвя за Коледа твоя Коледен кекс? Какво те питам и аз, нищо че е малко времето, утре се заемам!

Общи условия

Активация на акаунт