Коледа идва!

• 120 767
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 495
Да се отчета, че направих панфорте Получи се нещо като халва може би newsm78 Вкусно е- при съставки ядки, сушени плодове, шоколад и захар няма как да не е вкусно, но е странно. Много е сладко. Обвих го с фолио и го подредих до щолена да чакат заедно Коледа Simple Smile

# 496
Момичета,
правя меденки за елха по тази рецепта- Тесто:
2 яйца, 1 ч.ч захар, 1 к.ч мед,1 ч.ч. олио, 1 ч.л сода, 1 канела,брашно.
Колко време им е нужно да се изпекат? Краищата започнаха да покафеняват, да ги вадя ли?

# 497
Да, вади ги. По принцип малко печене им трябва- около 10 мин.

# 498
  • гр.Пловдив
Направих за втори път меденките на natalyna. Станаха чудесни разбира се!!! Едно голямо Благодаря.
Само че имам въпрос за глазурата. Първия път нещо не ми стана така лъскава както е на вашите снимки. Стоеше малко прозрачна и като изсъхна стана на кристалчета. Мисля, че пудрата захар беше малко едра. Възможно ли е да е от това? И това там с фунийката в която се слага глазурата не ми е много ясно! Аз я направих като фунийка за слънчоглед и не излизаше изобщо глазура и ги намазах с четка за рисуване.
И още нещо къде в Пловдив мога да си купя боя, че имам само червена и жълта?
Мерси на всички които ще ми отговорят!  bouquet

# 499
  • Czech Republic
Направих за втори път меденките на natalyna. Станаха чудесни разбира се!!! Едно голямо Благодаря.
Само че имам въпрос за глазурата. Първия път нещо не ми стана така лъскава както е на вашите снимки. Стоеше малко прозрачна и като изсъхна стана на кристалчета. Мисля, че пудрата захар беше малко едра. Възможно ли е да е от това? И това там с фунийката в която се слага глазурата не ми е много ясно! Аз я направих като фунийка за слънчоглед и не излизаше изобщо глазура и ги намазах с четка за рисуване.
И още нещо къде в Пловдив мога да си купя боя, че имам само червена и жълта?
Мерси на всички които ще ми отговорят!  bouquet

Здравей!

Радвам се, че меденките се харесват!  bouquet
За коя глазура става въпрос - за тази с която се намазват след като се извадят, или за белтъчната за украсяване. За белтъчната - вече писах няколко пъти, тя е доста капризна и трябва малко опита за да стане наистина добре. И много, много ситна захар - иначе никога няма да успеете да украсявате с минимален отвор. Някои чехкини дори пресяват през дамски чорапогащник(аз веднъж опитах, но нищо не стана - явно не съм намерила правилния тип чорапогащник). Аз пресявам през ситко за чай, защото дупчиците са малки. И пресявам два пъти!

ПС. За боите погледни в темата за тортите в първия пост има различни адреси.

# 500
  • София
Ето че са готови и моите меденки.
Искам да благодаря специално на natalyna.Първо за рецептата,защото меденките станаха разкошни,и второ за украсата,защото гледах от нейните меденки.Аз лично съм много доволна,надявам се и на вас да ви харесат. Grinning

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=197328

# 501
Ау, страхотни са на вид.
Утре запретвам ръкави и ще ги направя и аз!
Дано да са сполучливи колкото и твоите.

# 502
  • София
natalyna,би ли обяснила моля те,ако не те затруднява,разбира се,как точно правиш тази най-ситната дантела от украсата на меденките.Тази дето е от много пресичащи се линийки,а някои от квадратчетата са плътно бели.Благодаря предварително.  bouquet

# 503
здравейте,
вчера приготвих частите за медена къщичка и елха
тези дни ще намеря време да ги сглобя и украся
исках да питам тези, които вече са правили с кое е по-лесно залепването с карамел или с белтък
и двете ме притесняват - при едното трябва да се бърза, при другото да се чака
но все пак как е по-лесно newsm78

# 504
Уна, меденките ти са невероятни smile3501 Поздравления!!!

# 505
  • Czech Republic
Уна, прекрасни са - справила си се отлично! Майсторска ръка имаш! Hug  bouquet

За мрежичката - няма някакъв трик - просто търпение и точна ръка. Аз все още не съм перфектна - я виж това: .....(махнах снимката Whistling) това е сърце правено от една майсторка на меденки. Все едно с ръка не е пипано! Верно е, че дамата се занимава стова професионално към "Задругата на майсторите" тук и че има поне 20 годишен опит, но си мисля, че такова съвършенство няма как да постигна..... Rolling Eyes

ПС. Утре ще махна снимката, защото не съм питала дали мога да я публикувам тук - да няма проблеми! ooooh!

Последна редакция: пн, 10 дек 2007, 08:11 от natalyna

# 506
  • София/Осло
natalyna- в рецептата на Джули за меденките ,нещо не ми стана ясно колко яйца чукваш в тестото 2 яйца и 2 жълтъка ли  newsm78 , а 2 -та белтъка са за глазурата + 1 яйце за шоколадовия/кафявия цвят, тъй ли  newsm78

# 507
  • Czech Republic
natalyna- в рецептата на Джули за меденките ,нещо не ми стана ясно колко яйца чукваш в тестото 2 яйца и 2 жълтъка ли  newsm78 , а 2 -та белтъка са за глазурата + 1 яйце за шоколадовия/кафявия цвят, тъй ли  newsm78
Точно така - общо са нужни 5 яйца - 2 цели + 2 жълтъка за тестото, 1 цяло за намазването и 2 белтъка за глазурата. Peace

# 508
  • София/Осло
мерси за бързия отговор  Hug,
/ама съм умна бре еййй  Mr. Green  Joy Joy /

# 509
Джемма, нямах си на идея за неприятностите ти, безкрайно съжалявам, но вярвам, че си силна и с подкрепата на Пела ще успееш да излезеш победител от войната Peace!
Искаш ли да ти приготвя за Коледа твоя Коледен кекс? Какво те питам и аз, нищо че е малко времето, утре се заемам!

Общи условия

Активация на акаунт