Коледа идва!

• 120 781
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 585
О, пропуснах да напиша, че вафлени кори съм виждала да се продават в "Била"!

# 586
  • под тепетата
 Имам въпрос към правилите линцеровите сладки на Наталина - пекат се в намазана тава или няма нужда да се маже,защото тестото е маслено? Направих тестото,престоява в хладилника,приготвих формичките и късния следобед започвам да ги пека. Между другото в магазина доста се зачудих пред рафта с бурканчетата -мармалад или конфитюр  newsm78 (звучи като вица за маймунката дето щяла да се снима  :mrgreen:0).Купих и от двете,пък като ги отворя -ще мажа с по-гъстото.

# 587
Аз ги пекох в намаслена тавичка. По- лесно се вадеха после.
Използвай конфитюра, защото мармалада  се прави от смляни плодове, докато конфитюра е по- прозрачен и по- красиво стои на бисквитките  Grinning

# 588
Имам въпрос към правилите линцеровите сладки на Наталина - пекат се в намазана тава или няма нужда да се маже,защото тестото е маслено? Направих тестото,престоява в хладилника,приготвих формичките и късния следобед започвам да ги пека. Между другото в магазина доста се зачудих пред рафта с бурканчетата -мармалад или конфитюр  newsm78 (звучи като вица за маймунката дето щяла да се снима  :mrgreen:0).Купих и от двете,пък като ги отворя -ще мажа с по-гъстото.

Аз ги пекох върху хартия за печене, защото така ми е чиста работа Peace (от мързел, имам предвид  Mr. Green)

А до слепването още не съм стигнала, тя Наталина писа да не се бърза с него, ако ги искаме за Коледа, но мисля аз да пробвам с конфитюр от малини.

Като една ударничка в последните дни доста неща направих аз - джинджифиловите сладки на Зори, линцеровите на Наталина, едни маслени сладки двуцветни от старите теми, бисквити с парченца шоколад (замразено тесто на топчета, после само се вадят, нареждат се и се пекат), днес съм си приготвила продукти за панфорте.

А, снощи до 2 часа през нощта правих и елхичката от меденки, не ми върви тази година с меденото тесто, пак стана ужасно, но криво-ляво я скалъпих.

Нищо не мога да покажа обаче, защото мъжът ми е в чужбина с фотоапарата, но като се върне ще наваксам.

# 589
Котка, можеш да отвориш сергия, та по-мързеливите от нас да си купят и те нещо за Коледа... Laughing Laughing
Аз съм скромна, но другата седмица ще добавя и аз неща,дето не са с толкова голяма трайност.

# 590
Здравейте,
някой знае ли къде продават елхички, които могат да се засадят после???
Благодаря
Много са ви красиви елхичките!!!!!

# 591
  • София
Здравейте,
Благодаря

Днес видях в борсата до Руски паметник, мисля, че се казваше 20-ти Април, но не съм много сигурна.
Провери и по цветарските магазини.

Мъжото утре има РД, само да не му загоря тортата във форума  Wink

# 592
Красно село- цветарският магазин, от 40- 60 лв бройката. Днес ги видях.

# 593
Благодаря,
тъкмо натам имам път след малко.
НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ФОРУМ НА СВЕТА И НАЙ-ОТЗИВЧИВИТЕ МАЙКИ!!!!!!!!

# 594
http://www.mandja.com/index.php?option=com_garyscookbook&Ite … tail&id=2271-ето аз какво открих по повод къщичките,на някои може да му е полезно

# 595
  • София
Здравейте,
Благодаря

Виж на www.gorichka.bg

Вери, току що забърках твоите коледни меденки. Но... тестото стана малко течно, като кексово  Rolling Eyes Така ли трябва да е? Дали ще стане за разточване като добавя останалата 1/2 чаша брашно след някой и друг ден, като реша да ги пека  newsm78 Помогни, моля  Praynig Иначе е страхотно ароматно и тъмно кафяво на цвят.

# 596
  • под тепетата
Благодаря,момичета! Няма да ги мажа веднага разбира се,но си купувах продуктите.

# 597
Котка, можеш да отвориш сергия, та по-мързеливите от нас да си купят и те нещо за Коледа... Laughing Laughing
Аз съм скромна, но другата седмица ще добавя и аз неща,дето не са с толкова голяма трайност.

Joy Joy  Горкият ми мъж казва, че съм се побъркала, снощи ми се обади от Италия и мен ме досрамя да кажа, че правя елхичката Laughing. Аз винаги правя по няколко неща, но сега минах всякакви граници (16 неща имам на списък за правене Embarassed, останаха ми по-малотрайните за другата седмица, за тази вечер панфортето). Май дългото стоене вкъщи покрай майчинството ми се отразява зле, да взема да тръгна на работа, та поне да нямам много време за подобни изстъпления.  Grinning

Някой ако е правил панфорте, може ли да ми каже как се е справил с момента на загряване на меда със захарта до 115 градуса, било ключов момент това, а нямам специален термометър?  newsm78

# 598
Момичета, само Капама и сладкиши ли ядете по Коледа? Моля Ви ако някой от Вас храни семейството си с нещо друго да ми даде рецепта за хубаво мезе или салата. Ще съм му много благодарна!!!

# 599
Някой ако е правил панфорте, може ли да ми каже как се е справил с момента на загряване на меда със захарта до 115 градуса, било ключов момент това, а нямам специален термометър?  newsm78
Аз правих панфорте.  Тъй като също нямах термометър, изчаках сместа да заври и тогава я свалих от котлона   Rolling Eyes
Но догодина не бих направила пак- не че стана лошо, просто мисля, че има и по-хубави рецепти/включително и в сайта, от който взех рецептата за панфорте/ Peace
Момичета, май трябва да се пуска нова тема newsm78 Peace

Общи условия

Активация на акаунт