Коледа идва!

  • 120 781
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 56
О, пропуснах да напиша, че вафлени кори съм виждала да се продават в "Била"!

# 586
  • под тепетата
  • Мнения: 11 118
 Имам въпрос към правилите линцеровите сладки на Наталина - пекат се в намазана тава или няма нужда да се маже,защото тестото е маслено? Направих тестото,престоява в хладилника,приготвих формичките и късния следобед започвам да ги пека. Между другото в магазина доста се зачудих пред рафта с бурканчетата -мармалад или конфитюр  newsm78 (звучи като вица за маймунката дето щяла да се снима  :mrgreen:0).Купих и от двете,пък като ги отворя -ще мажа с по-гъстото.

# 587
  • Мнения: 1 210
Аз ги пекох в намаслена тавичка. По- лесно се вадеха после.
Използвай конфитюра, защото мармалада  се прави от смляни плодове, докато конфитюра е по- прозрачен и по- красиво стои на бисквитките  Grinning

# 588
  • Мнения: 2 243
Имам въпрос към правилите линцеровите сладки на Наталина - пекат се в намазана тава или няма нужда да се маже,защото тестото е маслено? Направих тестото,престоява в хладилника,приготвих формичките и късния следобед започвам да ги пека. Между другото в магазина доста се зачудих пред рафта с бурканчетата -мармалад или конфитюр  newsm78 (звучи като вица за маймунката дето щяла да се снима  :mrgreen:0).Купих и от двете,пък като ги отворя -ще мажа с по-гъстото.

Аз ги пекох върху хартия за печене, защото така ми е чиста работа Peace (от мързел, имам предвид  Mr. Green)

А до слепването още не съм стигнала, тя Наталина писа да не се бърза с него, ако ги искаме за Коледа, но мисля аз да пробвам с конфитюр от малини.


Като една ударничка в последните дни доста неща направих аз - джинджифиловите сладки на Зори, линцеровите на Наталина, едни маслени сладки двуцветни от старите теми, бисквити с парченца шоколад (замразено тесто на топчета, после само се вадят, нареждат се и се пекат), днес съм си приготвила продукти за панфорте.

А, снощи до 2 часа през нощта правих и елхичката от меденки, не ми върви тази година с меденото тесто, пак стана ужасно, но криво-ляво я скалъпих.

Нищо не мога да покажа обаче, защото мъжът ми е в чужбина с фотоапарата, но като се върне ще наваксам.

# 589
  • Мнения: 11 743
Котка, можеш да отвориш сергия, та по-мързеливите от нас да си купят и те нещо за Коледа... Laughing Laughing
Аз съм скромна, но другата седмица ще добавя и аз неща,дето не са с толкова голяма трайност.

# 590
  • Мнения: 174
Здравейте,
някой знае ли къде продават елхички, които могат да се засадят после???
Благодаря
Много са ви красиви елхичките!!!!!

# 591
  • София
  • Мнения: 2 744
Здравейте,
някой знае ли къде продават елхички, които могат да се засадят после???
Благодаря
Много са ви красиви елхичките!!!!!

Днес видях в борсата до Руски паметник, мисля, че се казваше 20-ти Април, но не съм много сигурна.
Провери и по цветарските магазини.


Мъжото утре има РД, само да не му загоря тортата във форума  Wink

# 592
  • Мнения: 1 210
Красно село- цветарският магазин, от 40- 60 лв бройката. Днес ги видях.

# 593
  • Мнения: 174
Благодаря,
тъкмо натам имам път след малко.
НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ФОРУМ НА СВЕТА И НАЙ-ОТЗИВЧИВИТЕ МАЙКИ!!!!!!!!

# 594
  • Мнения: 1 505
http://www.mandja.com/index.php?option=com_garyscookbook&Ite … tail&id=2271-ето аз какво открих по повод къщичките,на някои може да му е полезно

# 595
  • София
  • Мнения: 6 600
Здравейте,
някой знае ли къде продават елхички, които могат да се засадят после???
Благодаря
Много са ви красиви елхичките!!!!!

Виж на www.gorichka.bg

Вери, току що забърках твоите коледни меденки. Но... тестото стана малко течно, като кексово  Rolling Eyes Така ли трябва да е? Дали ще стане за разточване като добавя останалата 1/2 чаша брашно след някой и друг ден, като реша да ги пека  newsm78 Помогни, моля  Praynig Иначе е страхотно ароматно и тъмно кафяво на цвят.

# 596
  • под тепетата
  • Мнения: 11 118
Благодаря,момичета! Няма да ги мажа веднага разбира се,но си купувах продуктите.

# 597
  • Мнения: 2 243
Котка, можеш да отвориш сергия, та по-мързеливите от нас да си купят и те нещо за Коледа... Laughing Laughing
Аз съм скромна, но другата седмица ще добавя и аз неща,дето не са с толкова голяма трайност.

 Joy Joy  Горкият ми мъж казва, че съм се побъркала, снощи ми се обади от Италия и мен ме досрамя да кажа, че правя елхичката Laughing. Аз винаги правя по няколко неща, но сега минах всякакви граници (16 неща имам на списък за правене Embarassed, останаха ми по-малотрайните за другата седмица, за тази вечер панфортето). Май дългото стоене вкъщи покрай майчинството ми се отразява зле, да взема да тръгна на работа, та поне да нямам много време за подобни изстъпления.  Grinning


Някой ако е правил панфорте, може ли да ми каже как се е справил с момента на загряване на меда със захарта до 115 градуса, било ключов момент това, а нямам специален термометър?  newsm78

# 598
  • Мнения: 56
Момичета, само Капама и сладкиши ли ядете по Коледа? Моля Ви ако някой от Вас храни семейството си с нещо друго да ми даде рецепта за хубаво мезе или салата. Ще съм му много благодарна!!!

# 599
  • Мнения: 1 471
Някой ако е правил панфорте, може ли да ми каже как се е справил с момента на загряване на меда със захарта до 115 градуса, било ключов момент това, а нямам специален термометър?  newsm78
Аз правих панфорте.  Тъй като също нямах термометър, изчаках сместа да заври и тогава я свалих от котлона   Rolling Eyes
Но догодина не бих направила пак- не че стана лошо, просто мисля, че има и по-хубави рецепти/включително и в сайта, от който взех рецептата за панфорте/ Peace
Момичета, май трябва да се пуска нова тема newsm78 Peace

Общи условия

Активация на акаунт