Коледа идва!

  • 120 779
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
  • Мнения: 558
Добро утро!
Предполагам не е проблем да се включа в темата,мисля че е прекрасна.Преди малко я видях.Понеже не съм кой знае каква готвачка,ще ми е полезна.Темичката до сега е 30 страница,ще трябва доста даа попитам дали има рецепта за питката на Бъдни вечер?
Ами да се залавям с четене...

# 601
Здравейте!
Доста време чета темата,накрая се престраших да се включа.Снощи забърках съставките за Английския коледен кекс на Джема,зная,че съм позакъсняла,но по-добре късно отколкото никога.Тази вечер ми предстои да го завърша и пека,но ми възникна малък проблем.Първо нямам кутия като нейната за изпичането,но реших да използвам една тенджера с подобни размери.За нещастие немога да намеря и хартия за печене.Питането ми е дали мога да използвам оризова хартия?

# 602
  • Мнения: 521
Вчера си слепих лизнерите и направих меденки . До нощите ги дълбах и пълних с крем. Сега ме интересува дали меденките ще омекнат? Малко глупав въпрос сигурно но  Embarassed

# 603
  • Мнения: 4 358
Zhuzhi- мисля че няма проблем да печеш с оризова хартия. Аз дори си мисля че е едно и също. Едно време като нямаше хартия за печене майка ми с оризова печеше всичко и сладките и риба  - риба в оризова хартия й казва Peace

Последна редакция: чт, 13 дек 2007, 11:01 от Бъни

# 604
Бъни много ти благодаря,и аз така си мислех,но като чета тук за тази хартия за печене реших,че е нещо ново,което не съм използвала.

# 605
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Хайде и аз да се включа с Меденките на Джули. Не мога да рисувам красоти, но като за първи път съм доволна. Ето и част от тях. Едва ли ще доживеят до коледа- мъжа ми снощи нападна част от неукрасените, днес сигурно ще подхване и украсените  Mr. Green



# 606
  • Мнения: 4 358
Пепи - браво чудесно си се справила.
И моят само ходи и рови по кутиите и папка Mr. Green и само пита кога ще правим Ванилените Рохлички - ха ха ха и тях да подхване.
Надявам се в неделя да ги спретна и ще кача снимки. На всички момичета пълни с идеи и рецепти за този прекрасен празник  bouquet

# 607
  • Мнения: 2 243
Някой ако е правил панфорте, може ли да ми каже как се е справил с момента на загряване на меда със захарта до 115 градуса, било ключов момент това, а нямам специален термометър?  newsm78
Аз правих панфорте.  Тъй като също нямах термометър, изчаках сместа да заври и тогава я свалих от котлона   Rolling Eyes
Но догодина не бих направила пак- не че стана лошо, просто мисля, че има и по-хубави рецепти/включително и в сайта, от който взех рецептата за панфорте/ Peace
Момичета, май трябва да се пуска нова тема newsm78 Peace

И на мен не ми провървя с него, но сама съм си виновна - вместо 30 минути го пекох цял час  smile3538, преди да изстине беше добре, но след това стана на камък - без проблем човек убива. Дано поомекне до Коледа, но дали  newsm78

Ще взема другата седмица да направя флорентинка, тя не трябва да отлежава дълго, а е от същия тип.

# 608
  • Мнения: 525
Здравейте!
Доста теми изчетох-търся едни сладки от миналата година и не мога да ги намеря.
Бастунчета от кафяво и розово тесто пресукани.
Някой да е попадал на тях?

# 609
  • Мнения: 11 743
Ето моите меденки Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231840.msg5867094#msg5867094

не изтърпях да чакам повече да отлежава тестото! Tired Много съм доволна от резултата - вкус и аромат и сега вече като знам, че са хубави, мога следващия път с повече търпение да подходя! Peace Laughing

# 610
  • Мнения: 2 243
Здравейте!
Доста теми изчетох-търся едни сладки от миналата година и не мога да ги намеря.
Бастунчета от кафяво и розово тесто пресукани.
Някой да е попадал на тях?

Те са на Tannita, надявам се тя да няма нищо против, че я пускам  Peace
Ето ги, пускам рецептата както съм я копирала, помня, че имаше и снимка, но не иска да излезе нещо :


Ето рецептата за бастунчетата, но предупреждавам че е много пипкава работа, а на вкус са си маслени сладки.

 

2ч.ч брашно + 1суп.л. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.ч. безсолно масло, стайна температура
2/3 ч.ч захар
1 яйце
1 белтък
1ч.л. ментова есенция(аз я пропуснах щото не обичаме)
4 капки червена течна сладкарска боя
3 суп.л. неподсладено какао
1 разбит белтък

1ч.ч = 240мл

            1.   В малка купа пресяваме 2ч.ч брашно, бакпулвера и солта. В голяма купа се разбиват маслото със захарта, прибавят се яйцето, белтъка и есенцията. Прибавя се малко по малко брашното. Разделя се тестото на две. Преместете половината от тестото в друга купа.  В останалото прибавете 1 суп.л брашно и оцветете тестото в розово с червената боя. Прибавете какаото към другата част от тестото. Разстелете двете части тесто на дискове около 15см, поставете ги в найлонови торбички, затворете добре и сложете в хладилника за около 2 часа.
            2.   Върху набрашнен плот, разточете кафявото тесто на правоъгълник с размери 25 Х 20 см. Отрежете 20 ленти по дългата част и после ги разрежете още на 2, така че да получите 40 лентички с ширина 1см и дължина 12.5см. Повторете всичко това и с розовото тесто. С пръсти оформете шнурчета.
            3.   Усучете едно кафяво и едно розово шнурче. Извийте като бастунче. Пренесете върху намаслена тава за печене. Намажете с разбития белтък.
            4.   Печете в предварително загрята на 175С( 350Ф) градуса фурна за около 8-10 минути. След като извадите от фурната, внимателно с помощта на голяма шпатула пренесете върху решетка и оставете да изстинат добре.

# 611
  • Мнения: 1 440
Браво, браво на всички ентусиазирани готвачки!
Пепи, Пина  smile3501

Аз вчера направих линц. сладки на Наталина и мисля, че станаха много добре...е, ще са по-красиви като ги слепя и поръся с пудра захар..мммммммммммм...сега престояват на хладно.

# 612
  • Мнения: 3 927
benmary,
не се заяждам, но наистина се чудя на моменти дали четете темите, в които пишете......или само се записвате.....добре, нека наталина си отговаря, щом иска и й харесва всеки ден едно и също - така темата вместо да е 15 е 30 страници.......аз пиша 3-4 пъти и после "много поздрави"  Simple Smile Все пак какъв е смисълът всичко да се повтаря стократно - с търсачката излиза абсолютно всичко    Simple Smile

А за шаблоните: не ми се вярва, че не можете да измислите как биха могли да се направят звезди за елхичка. Елхата я пусна Джемма навремето   bouquet - идеята е достатъчна - всеки може да си измисли свои лични шаблони за елха  Simple Smile

# 613
  • Мнения: 525
Котка много ти благодаря! smile3525

Аз се опитах да ги открия и с търсачката , но нещо не успях.

# 614
  • Мнения: 11 743
при мен търсачката на бг-мамма вече от месеци не работи!
Пускала съм да търся неща, дето знам че ги има и все нищо не изкарва.
Ползвам гугъл.През гугъл успявам да намеря и в бг-мамма и на други места ми изкарва.

Въпреки това не се сърдя много на питащите постоянно,щото понякога и аз питам не на място.
В "Машина за хляб" например има неща, които аз лично съм писала над 20-30 пъти.Все едно и също се повтаря, ама тъй - някога е невъзможно да се изчетат стотици страници, за да намериш необходимата информация.
Мохабет да става! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт