Коледа идва!

• 120 581
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 915
Цитат

benmary 2  би ли ми дала рецептата, не можах да я намеря, а прерових всички страници  Praynig
contesa, съжелявам ,че си си загубила времето в търсене на рецептата.Може би грешката е моя,че със снимката не пуснах и рецептата..ето я:
Коледни целувки

6 кафени чашки захар,6 белтъка и щипка сол .Слагаме в тенджерка върху слаб котлон и разбиваме с миксер на най-слаба степен 10 минути.
 Така постепенно сместта се сгъстява.
След това махаме от котлона и продължаваме да бъркаме  още 10 минути   до пълно сгъстявяне.
Оцветаваме по желание и шприцоваме.Не губете много време при оцветяването,тъй като сместта се отпуска и при шприцоване формата се разлива. Нареждаме върху хартия за печене .Печем във предварително загрята фурна на 110-120 градуса около 20-30 минути.Дали са готови се разбира най-добре по белите целувки,изваждаме от фурната когато започнат леко да пожълтяват.

# 916
Здравейте момичета. За първи път влизам в темата и страшно се въодушевих...страхотни сте. точно замесих джинджифиловите сладки на Зори, ама чета страхотни отзиви за меденките на Джули...ще ме извините, ама доста изчетох и не видях рецептата за тези прослувути меденки, моля дайте линк (извинявам се предварително за неудобството)

въпросче - нормално ли е като замесиш тестото за въпросните джинджифилови сладки да стане ронливо? спазих пропорциите, и сега почива в хладилника, дали ще стане както трябва за точене и рязане на формички?

# 917
Момичета,направих меденките,но се отказах от белтъчната украса,мазах ги с черен шоколад и ги ръсих с кокос и смляни орехи.Ако мога ще ги покажа по-късно.

# 918
  • Пловдив
xai, виж на 18-та страница Wink

# 919
Момичета, невероятни сте. Страхотни коледни красоти и вкусотии сте сътворили.  smile3501
А аз си поиграх и събрах всичките ви рецепти в един файл, като ги разделих по категории - предястия, основни и десерти - излезе 63 стр. Ако някой иска да му го пратя, да ми пише на лични.

# 920
меденките на Джули...ще ме извините, ама доста изчетох и не видях рецептата за тези прослувути меденки, моля дайте линк (извинявам се предварително за неудобството)

Ето линк към станицата на natalyana от Гответе с мен
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=249.msg39540;topicseen

# 921
Супер благодаря и аз! И аз не можех да я открия

# 922
Ето линк към станицата на natalyana от Гответе с мен
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=249.msg39540;topicseen

сърдечно благодаря   bouquet

резултата от джинджифиловите сладки но Зори

мисля да пробвам и меденките, а по-късно ще ви покажа и тортата която сътворих за коледа - няма вид но е пъти по-добра от бялата на скай лине

# 923
Момичета, помагайте. Вчера гледах някъде из форума рецепта за баклава, която беше нарязана на ролца, с плънката нагоре. От един час я търсих и не мога да я намеря. Някой сеща ли се?

# 924
На страхотни красоти се нагледах тук пак...
Направо ме карате , да се омажа пак до ушите. Crazy

Зори, червения цвят на меденките - ботушчета с какво го постигна? Това айсинг ли  е?

# 925
ето я моята коледна торта

мога да дам рецепта - не е моя но е страшна на вкус
малко е повечко играчка, но си заслужава  Peace

Последна редакция: сб, 22 дек 2007, 20:12 от xai

# 926
  • у дома
спретнах баклавичките на tedi_b преди малко, сега ще трябва да отлежават, а така ми се иска да ги нападна  Crazy  ooooh!

отивам да разгледам какви вкуснотии вие сте направили  Hug   bouquet

# 927
  • Габрово ,сега Испания
Ето какво сътворихме с децата
,

беше интересно ,ама после какво чистене падна в кухнята
 hahaha

Последна редакция: сб, 22 дек 2007, 22:19 от mers5

# 928

Зори, червения цвят на меденките - ботушчета с какво го постигна? Това айсинг ли  е?

Белтък и пудра захар + червена боя  Peace

# 929
  • Габрово ,сега Испания
А ето и елхичките и Дядо Коледа

Последна редакция: сб, 22 дек 2007, 22:51 от mers5

Общи условия

Активация на акаунт