Хиперинсулинемията-да поговорим

• 61 934
  • 841
  •   1
Отговори
# 795
Доди, късмет, мила! Hug Hug Hug
Фруктозата е позволена. Продават кристална фруктова захар на диабетичните щандове

# 796
Благодаря ви, сладурки  Hug Hug Hug
Сима, онзи ден си купих точно такова пакетче с фруктова захар, но реших първо да попитам тук, за по-сигурно. Изобщо обаче не ми идва на акъла за какво да я използвам  Crazy За тези 6 месеца така свикнах да бягам от сладкото, че колкото и да ми се смеете, не знам какво да го правя това нещо. Какво да си забъркам, като всичките рецепти включват и брашно  Sad Абе да отлежава в шкафа за сега.

# 797
Абсолютно без проблем заместваш бялото брашно с типово в съотношение 3 към 1. Примерно, ако за кекс ти трябват три чаши брашно, слагаш две чаши типово и една чаша бяло. Фруктовата захар е по-сладка от обикновената и се слага два пъти по-малко количество. На пакетчето ти пише ли съотношението й?

# 798
Даже не съм прочела какво пише на пакетчето. Но много полезна информация ми даде   bouquet Ще пробвам да си скалъпя нещичко, но какъвто съм пишман готвач  hahaha май ще си гризкам от диетичната халва, щом усетя глад за сладко.

# 799
  • Sofia
Dodichka и аз онзи ден си купих фруктоза и някакво там черно, типово или не знам какво брашно. Ама съм на диета само от 21 дена и ме беше срам да ви питам дали мога да си забъркам нещо подобно  Embarassed
Така че Dodichka ме дръж в течение с кекса ти  Blush

# 800
Ааааааа, и  да се изложа пред целия форум с кулинарните ми изпълнения  Naughty

# 801
  • на село
След хормонални изследвания и фоликулометрия съм с диагноза поликистоза.Лекарят ми назначи директно без изследване метформин и другия месец след хидротубация и спермограма стимулация с клостилбегит .Но въпросът ми е за метформина - дали да го започвам без изследвания - да не би да ми навреди за друго, просто вече не знам. И като чета за страничните ефекти ме е страх- че съм с ниско кръвно и без друго съм замаяна.

Последна редакция: ср, 21 май 2008, 22:44 от slonop

# 802
slonop, ако не си сигурна се консултирай с добър ендокринолог. Но иzписването на метформин при поликистоzа е неЩо нормално. Успех. 

# 803
slonop според мен трябва да си пуснеш изследване на инсулина чрез обременяване с глюкоза, най-малкото, за да следиш как се повлияваш от метформина. Най-добрия съвет, който можем да ти дадем тук е да се ориентираш към добър ендокринолог  Peace Не бързай със стимулацията, просто докато не вкараш в норма инсулина и другите хормони, няма да има резултат. Аз лично съм правила 8 стимулации с клостилбегит, и нито една от тях не беше успешна. Ако наистина имаш инс.резистентност, с няколко месеца пиене на метформин и подходяща диета, ще вкараш нащата в норма, и дай Боже да не се налага стимулация Praynig За хидротубацията и спермограмата, действайте, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО посети ендокринолог. Високия инсулин е проблем и то не само за забременяването - той е предшественик на диабет от тип 2. Така че миличка, погрижи се първо за здравето си, и ще видиш, че и бебчо няма да се забави Hug

Сега прочетох и другите ти публикации, съотношението ти ЛХ и ФСХ е абсолютно същото каквото беше и при мен преди няколко месеца. ЛХ ми беше горе-долу в същите граници, като при теб. И аз имах големи закъснения на цикъла и поликистозни яйчници. Само за успокоение искам да ти кажа, че три месеца след приема на сиофор и нисковъглехидратна диета, вкарах в норма ЛХ-то и  инсулина. Днес ще разбера как стоят нещата с яйчниците и овулацията ми. Дано и там да има подобрение  Praynig

Последна редакция: чт, 22 май 2008, 09:23 от Dodichka

# 804
Доди, ама те не са и иzследвали инсулина, поне аz доколкото раzбрах. Иначе е добре да се провери как е, особено при теzи съоzноШения. Но вече и в медицинската литература среЩам на няколко места, че при теzи стойности на хормоните и докаzана поликистоzа се иzписва метформин zаедно с клосилбегит и ако това не помогне да се обраzуват фоликули се преминава към по сериоzни стимулации. От доста време самата аz се боря с лекарите да ми направят в клиниката по стерилитет един профил, но те не смятат това zа необходимо. Направих си го сама в БГ и слава Богу всичко е наред.

Самата аz все повечесе обърквам, колкото повече чета.  ooooh!

# 805
  • София/Варна
Миле, и аз тук, в България, не мога да се преборя някой да ми пусне инсулинов профил. Затова ще се наложе сама да си назнача изследвания и после да търся ендокринолог, който да ми ги разчете.

П.П. slonop, гастроентеролога, който посетих, сподели, че често предписват Метфогама на тинейджъри с наднормено тегло, без да са изследвали инсулина.

Последна редакция: чт, 22 май 2008, 10:59 от KayRenn

# 806
Ми да де, нали и аз това казвам - ди си изследва инсулина  Peace И ако има проблем (дано да няма) да го следи редовно, защото той не е само репродуктивен проблем.

# 807
Аz вече и реzултатите сама си раzчитам след многочасово ровене иz медицински сайтове, форуми и медицинска литература. ЗаЩото тукаШните лекари като не са ти наzначили иzследването и особено като чуят, че не е правено в Германия и иzобЩо не желаят да го погледнат. И точно след много четене раzбрах, че тук преди да zапочнат някакви по сериоzни процедури (ин витро, икси) пробват с метформин и клостилбегит, беz да са иzследвали инсулина. Та мисълта ми беШе, че дори и да е в норма той, метформин пак се вzема. Което раzбира се не прави профила иzлиШен.

Дано сте ме раzбрали какво искам да кажа, че като zапочна да се обяснявам и сама не се раzбирам.  Joy  Hug

# 808
 Искам да се поФаля bowuu Свалих 1 килце за 2 дни, откакто съм на диета и пия метфогамата сутрин и вечер. Преди бях споменавала че пия цялата доза само вечер, за да не ми се гади. Но от тази седмица съм както трябва. Е, излишно е да споменавам, че откакто съм на диета и пия лекарствата ме сполетя честото ходене до тоалетна, но мен това само ме радва, засега.
И сега като стана една лична убавица, ще отида на преглед при ОНЯ доктор Joy.

# 809
  • Пловдив
Браво,Пиафче!Аз още си седя само с две килца по-лека Confused

Общи условия

Активация на акаунт