Хиперинсулинемията-да поговорим

• 61 967
  • 841
  •   1
Отговори
# 810
Браво на отслабналите мацки  Hug все в тоя дух да продължавате. Аз свалих 12 и се застопорих, а дори сега спазвам по-строга диета и от преди  Sad Дано да продължа със свалянето, още толкова ми трябват, за да стана манекенка  Mr. Green
Само на бързо да спомена как мина прегледа вчера, овулация нямам, но нямам и кисти, нито други подобни гадости, така че, мога да твърдя, че прегледа мина добре  Peace Чакам резултатите от цитонамазката, дано и те да са ок  Praynig Ами това е, другия месец пак ще посетя ехографа, че то такава тръпка изпуска ли се  Laughing

# 811
Piaff браво!!! Това е само началото...
Dodichka аз също имах проблем със спиране на свалянето, и аз минах на по строга диета, но също не помогна.... за щастие се изкуших 1-2 дни със сладолед през деня и кроасанче сутрин и започнах пак да свалям... поне вчера Simple Smile  Embarassed

# 812
  • Пловдив
Доди,браво,миличко.Това са все пак добри новини.И цитото ще е наред,ще видиш!Как ще "докарате" овулацията?

# 813
Как ще "докарате" овулацията?

С международния влак, Цеци  hahaha Майтапче да става Joy  Смятам следващия цикъл да пия едно хомеопатично лекарство, с което докарвах поразителни фоликули (поне на размер) Поне ще видя дали ми действа още. Абе общо взето безобидни експерименти смятам да правя, докато дойде октомври и часът ми при Владимиров. Нищо сериозно и нищо обнадеждаващо, но иначе времето минава бавно, като няма какво да броиш и да следиш.
Дани, какви са тия изкушения с обратно действие при теб  newsm78 Дали да не взема да мушна и аз едно сладоледче?

# 814
  • Пловдив
Додинко,ха дано не го използваш този час.От все сърце ти пожелавам да те сполети късмета на Анели!
И като стана въпрос за нея,къде си,мило момиче?

# 815
Здравейте,мили момичета! Искам да ви кажа, че се възхищавам на куража и оптимизма ви!Браво, само така,горе главите! Искрено ви желая в най-скоро време да постигнете така желаните резултати и съкровени мечти!Имам подобни на вашите проблеми и така всъщност ви открих! Четейки написаното от вас се успокоих и  се почуствах по-сигурна и решена да се боря с проблема на наднорменото  тегло и инсулиновата резистентност!Благодаря за ценната информация, която давате и ако мога и аз с нещо да бъда полезна..........с удоволствие!

# 816
Цецинко  Hug Hug Hug Къде е Анели, наистина? Надявам се всичко с нея и бебчо да е наред  Praynig
merry popins добре дошла при нас   bouquet Разкажи ни нещо повече за себе си, как открихте заболяването, с какво точно се лекуваш? Радвам се, че сме ти вдъхнали кураж, хубаво е като знаеш, че имаш подкрепата (макар и виртуална) на хора със сходни проблеми. Ние тук освен със стерилитета се борим и с куп други проблеми, така че трябва да сме силни и да се държим  Peace

# 817
  • Пловдив
Мери,добре дошла HugЩе ми е интересно да прочета историята ти Simple Smile

# 818
  • Пловдив
Тук съм момичета newsm10 чета , чета и за съжаление виждам нови момичета.
Аз съм добре засега , нямам проблеми и дай боже да е така.Едвам чакам да дойде понеделник -ще ходим тогава на дофтор да ни види колко сме пораснали.Да се оплача и аз , гаденето попремина и се появи един апетит и то все за непозволени неща , и в тоя ред на мисли вече имам едно килце отгоре (на мойта стройна фигура smile3532)И другото е че тези хормони така са ме разтресли че   newsm78.
Доди споко, ще дойде овулацийката няма как , няма да и се даваш.

# 819
 Доди, споко! Пролет е. Нали знаеш - птичките пчеличките и ... Доди  bouquet

# 820
Здравейте,
Май отдавна не съм писала тук.
Честито (вече официално) на Анели!
Доди, все пак си свалила още 2 кг. иначе браво за прегледа.
Една от известните диетоложки препоръчваше при задържане на теглото (т.е. вече не сваляш) да минеш за 2 седмици на друга диета - така организма се лъжел и започвал пак да сваля.
На мен Тодорова ми препоръча сега като има череши да мина 2 или 3 дни седмично само на сокове сутрин и череши следобяд и само 1-2 пъти седмично месо - повече постно. Смятам да го направя от другата седмица.
Сетих се и за една диета със супата от зеле - ако я харесваш наистина действа  Simple Smile
Иначе профила ми е 5,7 - 6,1 - 5,1 - направо за учудване за 1 месец и половина как съм нормализирала кръвната захар (е и свалих 10 кг де). За изследване на инсулина ми било рано - трябвало поне още толкова време да мине. А и ми увеличи дозата на метфодиаб (метформин) 3х500 мг - ама нещо ми става много зле и успявам 2х250 и 1х500мг вечер - иначе ми се гади и ме боли глава. Иначе Хашимотото даже били намалели просветванията и нямало активност.
Какво пиеш за овулация, Доди?
А за лекари да си намериш е наистина голям проблем и в БГ и в чужбина. Ама с повече късмет и съвети се откриват! (Както и на мене ми помогна форума и Доди!)
 Hug  Heart Eyes

# 821
  • Пловдив
Мерси Дидко, и ти получаваш големи поздравления за свалените 10 кг smile3501.Не се учудвай че си свалила кръвната захар , това е резултат от липсващите килца.Продължавай все така - и ще видиш че всичко ще си дойде на мястото Hug HugМомичета наскоро даваха по евроком едно предаване с доц Орбецова и беше посветено точна на инсулиновата резистентност.Направи ми впечатление , че доцентката през цялото време изтъкваше че движението е разковничето за успех. Обясняваше , че именно движението подобрява чувствителността на клетки към инсулина.  И че за да има успех едно лечение на първо място е движението  , а след това нисковъглехидратната диета  комбинирана с метформинов препарат.Даже каза че ако човек е бил във активно движение и след това по някаква причина намали движението ,клетките са запомнили , и това гарантира  ниски стойности на инсулин и кръвна захар за месец  два напред във времето.
Явно е че успеха на лечението зависи май и единствено само от нас.Така че момичета да се стягаме и дано скоро напуснем тази тема като оздравели.Статистиката показва , че 1/3 от хората с нашия проблем  развиват диабет тип 2, 1/3 остават в същото състояние  на инсулинова резистентност и 1/3 успяват напълно да се излекуват -нека ние сме в тази 1/3  Hug Hug

# 822
Здравейте,момичета!Не знам откъде да започна.......Напоследък не се чувствах добре.....Умора,сънливост,сърцебиене,потене,качих 12кг(а имах вече 10кг в повече). От пубертета имам проблеми с щитовидната жлеза и този път реших,че пак някои хормон не е в норма.Отидох на ендокринолог и като чу оплакванията ми реши да изследва освен TSH и кръвна захар и ИРИ. Като видя резултатите,каза, че трябва незабавно да се заема със свалянето на килограми,диета и да пия Глюкофаж 1000 2х1 и Редуктил. Сега докато си пия хапчетата(вече 10дни) започнах да се ровя по какви ли не форуми и така намерих този. Започнах да чета написаното от вас и много се успокоих,вдъхнахте ми увереност и смятам да преборя тази гадна болест!!! Имам две палави момчета,но много ми се иска да съм здрава,за да опитам още веднъж....може пък да си родя и момиченце.На всички вас пожелавам в най-скоро време да имате бебенца и никакви здравословни проблеми! А на Анели -ЧЕСТИТО!-Желая безпроблемна бременност и здраво бебче!

# 823
  • Sofia
Здравейте, момичета. Имам въпрос към тези които правят контролни изследвания. ЗА тях спирате ли хапчетата и колко време преди изследването?

# 824
Да взема да се включа и аз по нощите Laughing Благодаря за подкрепата момичета  Hug ще дойде тая моя овулация, къде ще ходи та няма да дойде.
Анели, мислила съм те много, с тая бременност няма как да не усещаш глад за разни забранени за нас вкусотийки. А килцата ще ги качваш, просто няма начин, но най-важното сега е бебчо. И в понеделник - на отчет  Hug
Дидко, супер резултати си постигнала, миличка  Hug Много, ама много се радвам за теб. А по въпроса със смяната на диетите, сигурно има логика в това, но соковете са със захар, черешите и те не са от най-препоръчваните плодове при нашия проблем  newsm78 Как ще се отрази това на кр. захар? А диетата със зеле - пробвала съм я  Sick По-добре хич да не ям. Иначе за овулацията смятам да пия фоликулинум - хомеопатично лек., което съм пила и преди. Обаче да не вземете да го пробвате и вие без предварително да сте се консултирали с лекар  Naughty  Дидко ти ходи ли при доцента? Аз в началото на юни ще щурмувам лабораториите и след това - при него.

Направи ми впечатление , че доцентката през цялото време изтъкваше че движението е разковничето за успех. Обясняваше , че именно движението подобрява чувствителността на клетки към инсулина.  И че за да има успех едно лечение на първо място е движението  , а след това нисковъглехидратната диета  комбинирана с метформинов препарат.Даже каза че ако човек е бил във активно движение и след това по някаква причина намали движението ,клетките са запомнили , и това гарантира  ниски стойности на инсулин и кръвна захар за месец  два напред във времето.

Точно това ми повтаря и моя лекар. Това за създаването на паметта на клетките ми го каза, когато го попитах цял живот ли ще трябва да пия лекарствата и да пазя диета. Анели, ние тук сме много сериозни моми, така че ще сме точно в правилната 1/3  Peace
Мери, заедно ще се преборим  Hug С диетата и двигателния режим как вървят нещата при теб?
Деси, аз лично не съм спирала лекарствата преди изследванията.

Общи условия

Активация на акаунт