Хиперинсулинемията-да поговорим

• 61 927
  • 841
  •   1
Отговори
# 825
Додичка, благодаря! Да си призная не съм много по движението,но се старая да ходя повече пеша!Относно диетата -почти не ям! Нямам апетит,вероятно от Редуктила!А като включим и гаденето от Глюкофажа...съвсем! В общи линии ям когато пия лекарствата. За сега съм свалила 5кг за 10 дни! Надявам се след 20 дни да съм свалила  повечко килца и резултатите от изследванията да са добри. Тогава съм на лекар и ще правя нови изследвания.

# 826
Браво на Мери Попинс! Направо ме смая - 5 кг за 10 дни!
А как се чувстваш от Редуктила, освен липсата на апетит? Лекар ли ти го предписа?

Деси, зависи какви контролни - ако правиш профил на кръвна захар (глюкоза) - предния ден вечерта си вземаш лекарството с  вечерята (идеята поне 10-12 часа без лекарство), на другия ден първото изследване в 8 е на гладно и без лекарства, после имаш закуска и лекарства, пак изследване в 11, обяд и лекарства (евентуално) и пак изследване в 14 ч. Ако други изследвания правиш - питай.

Доди, не знам за черешите - док ми ги препоръча в смисъл на плодове от сезона, пък и нали се съмнява при мене за автоимунни процеси и ме посъветва месото да намаля. А сокове май имаше предвид фреш - сама да си ги изтисквам и без захар. Има и едни готови сокове на Витанеа без захар. Не съм ходила при доцента - засега се ориентирах само при Тодорова (пък и нали той самия ме изпрати при нея, когато бях в началото). За фоликулинума май бях чела нещо - ще трябва пак да прочета. Хомеопатичните май са по-сложни за разгадаване и само лекари-хомеопати могат да ги предписват правилно.

Иначе май истината е в движението - каквото и да е, ама да е повече от преди  Simple Smile

Стискам палци на всички да успеят в това, за което се борят!

# 827
Здравейте
Като чета май никой не получава хипогликемии като мене, ако не ям мааааксимум 4 часа. Аз дори вече не ги получавам, защото хапвам на 3 часа, но така съм се психясала, че не мърдам никъде без нещо сладко. Най-лошото е, че така много трудно ще отслабна, а и ми е като камък на шията това ядене. Не знам дали въобще ще успея да се управя някога, май съм получила страхова невроза Cry

# 828
  • Sofia
Дидко, Додичка, благодаря за отговорите. Просто взех да се замислям как точно трябва да се правят тези изследвания и какво показват. Когато трябваше да проверя инсулина, глюкозата и пролактина д-р тодорова ми каза да спра всички хапчета 3-4 дни по-рано. И се чудя - от това спиране изведнъж, дали резултатите са реални??? Тоест биха били доста по-добри, ако бях спряла метформина и бромокриптина само от предишната вечер....  newsm78
Колкото до килограмите - от близо месец диета, да съм свалила един най-много. По принцип нямам нужда от сваляне, но си мислех, че 3-4 кг добре ще ми дойдат като така и така се ограничавам.
На мен движението определено ми е слабата страна.

# 829
  • София/Варна
MINKA, въглехидрати не се набавят само със сладко - има ги в хляба, картофите, макаронените изделия, ориза, солетите.
Не искам да те плаша, но със сладкото влошаваш състоянието си. Ако хипогликимиите те притесняват, консултирай се със специалист.
Иначе в яденето на 3 часа няма нищо лошо, стига количествата да са малки и храната да е здравословна. Това дори спомага за подобряването на метаболизма.

# 830
Дидко,ендокриноложката ми го изписа.За сега се чувствам добре,нямам прояви на онези странични ефекти,за които пише в листовката.Доколкото знам има хора на които въобще не действа, и такива на които се проявяват почти всички странични и неблагоприятни ефекти,но пък им действа. За повече информация търси в google,само като изпишеш Редуктил- излизат всякакви мнения,статии,изследвания и т.н. Аз там изчетох много неща, и да ти кажа малко се уплаших, но сега се поуспокои,защото виждам че ми понася.Консултирай се с твоя доктор дали може да го пиеш.По принцип се изписва при затлъстяване,като помощно средство към диетата и двигателния режим. Аз съм висока 162см и тежах 76кг. Имам да свалям 20-23кг за да си върна нормалното тегло.

# 831
Аз имам предвид, че си нося захар в краен случай, а иначе си нося и филиика бонус с нещо, захарта и бялото брашно съм ги махнала от менюто си.
Но гледам, че всички тук хапват само като си пият хапчетата, и се чудя на себе си нещо не правя както трябва явно newsm78

# 832
Но гледам, че всички тук хапват само като си пият хапчетата, и се чудя на себе си нещо не правя както трябва явно newsm78

Минка, трябва да имаш три основни хранения през деня, с две междинни закуски. Не е правилно да ядеш само като си пиеш хапчетата - аз лично ги пия сутрин и вечер, няма начин да издържа само с две хранения на ден  Naughty

# 833
Добър ден! bowuu

Пифчо, за ОНЯ лекар ще имаш мноооооооого здраве от мен. Първа ще съм, понеже съм -8 кг на 102 ден  smile3534

Цецко, бавното сваляне е най-трайното. Горе главата! Ударно сваляне с редуктил, примерно, при неподдържан режим връща килцата двойно. Виждала съм го с очите си.

Доди, браво за прегледа, овулацията не я мисли - ще я довлечем, ако трябва с кран.  Joy
При нас гадния непоправим проблем е мъжкия фактор Sad

Усмихната седмица от мен  Heart Eyes

# 834
Dodichka пробвай да разнообразиш с нещо, аз по принцип много трудно свалям, но от прегрешенията със сладоледа нещата пак тръгнаха и всеки ден свалям по около 600 грама... което за мен е добре... от началото (преди 2-а месеца) до сега съм минус 8 кг.... дай боже да станат и повече baby_neutral

Последна редакция: пн, 26 май 2008, 17:27 от dani_kbg

# 835
  • София/Варна

Минка, трябва да имаш три основни хранения през деня, с две междинни закуски. Не е правилно да ядеш само като си пиеш хапчетата - аз лично ги пия сутрин и вечер, няма начин да издържа само с две хранения на ден  Naughty

Точно! Междинните хранения да са по-лекички. аз хапвам 1 домат или 1/2 краставица, понякога разнообразявам с малко кисело мляко. Гледам и зеления бобец да присъства често на трапезата, че повишава чувствителността на клетките към инсулина.

# 836
Еха колко много сте изписали, аз леко раздвижих крака и въпреки болките почти не се спирам, че изкопах дупки в леглото и дивана от лежене  Joy
Записах си час при личната за талон на 4 юни и после бегом при ендокринолога да видим какво става. Едва ли ще има кой знае каква промяна, минали са само 2 месеца, но пак има какво да се обсъжда Simple Smile. За протокола, доживях и аз поредното килце надолу.....бавно но славно смъквам, най странното е, че ми личи, много малко....но досега от толкова свалени килца никога не ми е личало  Party
 За храненето и аз съм като повечето от вас, 3 задължителни и 2 междинни (предимно плодове) Simple Smile
Много ми хареса казаното за "паметта на клетките", не го бях чела никъде и много му се радвам, ще създаваме добри спомени на клетките ни май Simple Smile
Стискам палци на всички, които им предстои нещо  Hug
Успешна и усмихната седмица   bouquet

# 837
Добър ден! bowuu

Пифчо, за ОНЯ лекар ще имаш мноооооооого здраве от мен. Първа ще съм, понеже съм -8 кг на 102 ден  smile3534

Ще делим на две, аз съм вече 58 кг  Flutter

# 838
Пфу, Пиаф, твой е newsm45
Изобщо не се класирам  ooooh!

# 839
Пиафче, ще ме прощаваш, ама с тия манекенски мерки, къде си тръгнала да пишеш при нас  Crossing Arms Депресираш ни бе жена  Hug
Симичке, осем кила, са си осем кила, откъдето и да го погледнеш  Hug Ще се класираме и ние за Убавеца, само че маааааалко по-късно  Wink
Дани, още един насърчителен пост от теб, и отивам да си купувам сладолед  Laughing
Фрезия, аз някъде съм бляла, какво се е случило с кракът ти?
KayRenn това за зеления фасул от теб го чувам - довечера познай какво ще вечерям.

Дали да не си пуснем нова тема? Да не ни порицаят модераторите, че стана много дълга тази. Анели, стига се ослушва, ами действай  Hug

Общи условия

Активация на акаунт