Хиперинсулинемията-да поговорим

• 61 933
  • 841
  •   1
Отговори
# 90
Анели  Hug благодаря ти, миличка, добре съм за сега  Peace Свалих 7 кг. за два месеца, и се надявам да продължавам в същия дух. Все още си карам сиофора по две на ден, защото така ми го предписаха, може би, след контролните изследвания, ако няма подобрение, тогава ще попитам за увеличение на приема по три на ден. Иначе нямам грижи със сиофора, много добре го понасям. Нито гадене, нито болки в стомаха, само по-често ходя на тоалетна, ама това не е проблем, дори ме радва  Embarassed За диетата... какво да ти кажа, пак спазвам някои ограничения, но в сравнение с декември, сега направи съм се отпуснала. Но и стомахът ми вече, като че ли свикна на по-малко храна, та и да искам, не мога да ям много (което си е супер всъщност  Grinning ) Категорично съм отхвърлила белия хляб, всякакви видове тестени изделия, сладкото и  повечето видове меса от менюто си. А когато полудея за сладичко си купувам от шоколадите за диабетици - никаква разлика няма, само дето не съдържат захар  Wink И от време на време изтезавам кростренажора в къщи, гледам да съм в движение повечко, и общо взето това е при мен.
А ти прави ли си ново обременяване? Как разбра, че инсулина вече ти е в норма? Я сега ти ми разкажи как си? Още ли се чувстваш зле от лекарствата, или вече ги свикна? Ще почнеш да сваляш и ти гадните килограми, миличка, кака ти Доди, ти го заявява най-отговорно  Hug  bouquet Пък после отново ще качваме, но на коремчетата  Praynig

# 91
  • Пловдив
Бравос Доди, много се радвам за тебе-давай в същия дух Hug HugАз за жалост не мога да се похваля че отслабвам, но съм малко по-добре.Почнах да пия парлодела по две вечер преди лягане  и не усещам неговите странични ефекти. Смених сиофора с метформин и мисля че така е добре вече.минах на 3х1 на ден-разликата е в това че се чувствам по-жадна и приемам повече течности.Нали ти бях споменала че веднага след новогодишните  празници се обременявах и се чудех какви са резултатите. Доцентката ги гледа и каза че вече изходния исулин е в норма ,което е добре,но да продължавам със метформина.Надявам се да почна да слабея -писна ми да съм дебела ooooh!Но най -вече искам да съм здрава , другото ще се нареди някак  Hug Hug Hug

# 92
анели_a, а това с жаждата не е ли лоШо?  newsm78 Какво каzва Орбецова zа това?

# 93
Ако глюкозата и инсулина са в норма, възможно е жаждата да идва от метформина. Той има страничен ефект на разреждане на консистенцията на изпражненията, което води до леко обезводняване и организмът се опитва да компенсира.

# 94
  • Пловдив
Ако глюкозата и инсулина са в норма, възможно е жаждата да идва от метформина. Той има страничен ефект на разреждане на консистенцията на изпражненията, което води до леко обезводняване и организмът се опитва да компенсира.

Миле, не съм я питала. Това с жаждата се появи след като ги почнах по 3 хапчета на ден. Когато ходих на контролен преглед каза че вече инсулина е в норма, но продължавам да го пия  и в най -кратки срокове да  стигна до 3 на ден

# 95
# 96
Лали,  Hug Hug

Невероятна си.

# 97
Имам един въпрос относно сиофора. Мъжа ми е с диабет, тип 2, регулиран със сиофор. Предписанието му е по половин хапче на всяко хранене, а той се храни два пъти на ден.
На мен, както споменах ми предписаха по две половинки на ден. Само че, аз съм разделила своите храненията на пет - шест малки приема през целия ден. При това положение кога точно да приемам сиофора?

# 98
Аz бих ги приемала на първото и на последното хранене т.е. сутрин и вечер.

# 99
Миле, така си мислех и аз. Обаче аз сутрин и вечер не ям, ям през деня. Но по твоята логика мисля, че прием в десет с първото хранене и в шест с последното е разумно, а?

# 100
ами да, аz така си вzемах преди бромокриптина.  Rolling Eyes

# 101
  • Пловдив
Миле, така си мислех и аз. Обаче аз сутрин и вечер не ям, ям през деня. Но по твоята логика мисля, че прием в десет с първото хранене и в шест с последното е разумно, а?

ами Сима , ще си промениш начина на хранене.Хубаво е да се приема сутрин и вечер,за да има по дълъг интервал между отделния прием, поне според доктора ми. Аз също  не закусвах преди, а сега като се събудя първата ми работа е да приготвя нещо за ядене без да ми се яде.Обиновено си препичам филийка черен хляб със сирене ,колкото  да хапна нещо ,за да не го пия на гладно, че дразни стомаха

# 102
  • Пловдив
Момичета , какво знаете за редуктила ?Четох някъде  че има голям ефект и се свалят кг с него ,особено ако се има проблем с метаболизма ?Но незнам доколко може да се вярва  или това е поредната статия в нета newsm78

# 103
Никога не съм го чувала.  newsm78 Обаче ако го препоръчват с цел отслабване сигурно е поредната реклама.  newsm78

# 104
Моята ендокриноложка се засили да ми го предписва. По една таблетка на ден от най-високата концентрация. Предупреди ме, че повишава адреналина. Аз обаче набързо обясних, че вследствие наднорменото ми тегло имам проблеми с кръвното и тя веднага скъса рецептата. И си останах на Сиофор.

Прегледайте и тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=116827.0

Не знам дали не е в разрез с правилата на форума да посоча линк към сайт с програма за отслабване, в който се описва действието на Редуктил-а. Ако няма проблем ще дам линк.

Последна редакция: пн, 18 фев 2008, 09:48 от Simma

Общи условия

Активация на акаунт