Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 15

  • 44 252
  • 294
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 1 271
 Nelly Dieva , такава тревичка можеш да си направиш от захарно тесто или така нареченият фондан или марципан.Ако искаш по плътна и гъста трева, можеш да си направиш маслен крем с много малко прясно мляко в него или сметана със захар.Корнишонка прави много готини тревни площи , мисля че са от сметана.  newsm78

# 271
  • Пловдив
  • Мнения: 846
Gushanka, кесията е много идейна и сполучлива!  Heart EyesСега ако кажеш, че и доларите си ги правила.... Mr. Green Wink

Не аз, мъжа ми.  newsm62 На домашния цветен принтер, с малко Фотошоп.  smile3503 Ама не казвай на никой, че..... People Cop

# 272
# 273
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Да ви покажа още един разрез на моята торта.... (от горния етаж)



Той е по-добре - напоен е повече (затова и си загуби формата на другия ден и се килна на една страна)... но марципана никой не го хареса - макар че първия ден мъжа ми каза, че е по-хубав от Варната, защото няма толкова захар, но после.... Абе важното е че тортата беше хубава...

# 274
  • Варна
  • Мнения: 2 378
adi_5, а как става тази шоколадова решетка или както там се нарича? Четох и разбрах за такава от карамел.

И още нещо - за зелените релефни листа. Те пък как се получават?

А върху торта с покритие от несъхнеща маса става ли да се пише и рисува със сметана или шоколад или трябва да е крем? Знам, че сигурно сте отговаряли на такива въпроси, но не мога да изчета всички теми, а има толкова полезни неща...

# 275
  • Мнения: 3 927
Ето какво пише на кофата на съхнещата маса:
леле, супер! ама това бързо или бавно съхнещо е? Твоята от склада на "Български орел" ли е?

Всъщност масите се водят съхнеща и несъхнеща.
С първата не съм работила - купих си малко, но докато намеря време за проба и тя се втърди и я метнах на боклука Cry. Несъхнещата не изсъхва дори да й мине срока на годност, дори да престои на въздух.......
Да, от борсата на Бълг.орел е купувана.

# 276
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Току що пробвах фалшивия марципан. Не ми хареса. Или аз не го докарах или така си става, но не мога да оформя почти нищо от него. Скапва се, мек е, увисва. Направих 2 нещастни розички само. Реших да опитам, за да видя за колко време съхне, а и да знам с кое и как да работя. Идва ред на Варната... Да я видим нея, барем че съм и градска, да вземе да стане. Rolling Eyes

# 277
  • Мнения: 1 271
: sea woman , един съвет от мен, след като си направиш пареното тесто го остави да изтине хубаво( в хладилника поне един час) и след това примесвай пудрата захар, тайната на всички покрития е да се студени когато се измесват със захар-едно за да не поемат много захар и второ за да станат гладки и еластични.

До тук всички сте направили страхотни тортички.Продължавайте в същия дух.А кои каква торта смята да прави за Коледа или за нова година?
Аз лично мисля да правя Ботуш с някакви лакомства отгоре-това по желание на дъщеря ми.

# 278
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
silrai, аз още съм в чуденка между няколко. Пускам ви ги да ги видите.

Или тази:


Или нещо доста по-лесно за изпълнение като тази:


А за познатите ми ще има най-вероятно малки тортички от този тип:


# 279
  • Мнения: 7 144
За огромно мое съжаление напоследък имам много малко време, само за четете, не ми остава за писане.
Открадвам си няколко минутки, за да поздравя всички тортоправещи, и да споделя възхищението си от чудесата, които виждам. Страхотни торти, даже по-идейни и по-добре направени от тези, които гледам по сладкарниците  thumbsup!!!
Честит празник  на патерица на тези, които имаха повод да празнуват тези дни   bouquet!

# 280
  • Мнения: 1 486
:А кои каква торта смята да прави за Коледа или за нова година?
Аз лично мисля да правя Ботуш с някакви лакомства отгоре-това по желание на дъщеря ми.
Незнам за Коледа,обаче идва Никулден ето тази торта ми хареса като идейка http://images.petrova03.multiply.com/image/3/photos/10/500x500/4 … LO9Lpv53D%2BYw45Q
http://images.petrova03.multiply.com/image/3/photos/10/500x500/5 … 6bY9lRmx0WlXR7qzQ
Какво ще кажете?Някаква идея за направата и? newsm78
Нещо да се промени?

# 281
  • Мнения: 2 282
Ей, много полезни неща научавам тук. Благодаря ви, Тане и Silrai! А от Пепи със сигурност ще си крадна идеята за малки тортички за приятелите - не бих се сетила за нищо на света!
Ето го и резултата от моя опит с маршмелоуз. Изобщо не съм доволна от резултата - чаршафа беше твърд и лепкав като дъвка, а розичката се слепна и листенцата се смъкнаха надолу. Рязането си беше голям зор.

Днешния опит пак ще е с Варна. Иначе послушах един мъдър съвет (чий ли беше? благодаря!) и потренирах за розички с моделин - стават лесно и много бързо, дано и с Варната да поддържам подобно темпо. Ето и първия ми пластелинов опит:

# 282
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Сребърен облак, на мен пък ми е много удобно да работя с маршмелоуз. Според мен ти е била малко пудрата. А като разточваш посипвай обилно с обикновено царевично или пшенично нишесте.

# 283
  • Мнения: 247
Здравейте,поздрав на всички сладкарки  Simple Smile
Ето какво измайсторих тази нощ-поканиха ме на бебе,но беше 21.00 часа и знаейки,че на сутринта,моя малък помощник няма да ме остави да работя спокойно,запретнах ръкави и в 2.00 часа посред нощ тортата беше готова.
Преди малко даже я дегустирахме,заедно със съседките Simple Smile
Онемяха като я видяха и признаха,че  българките,чиято представителка се явявам аз Wink явно си ги бива.Нещо което ме кара истински да се гордея.  bg
Стига са ми се хвалели с техните баклави и бюреци Simple Smile Grinning

# 284
  • Мнения: 389
искам да попитам , правих тортата с рулата 7 дейс,  с какво да я намажа отгоре са да мога после да сложа маршмелоуз ?

Общи условия

Активация на акаунт