Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 15

• 44 260
  • 294
  •   1
Отговори
# 255
КорНиШонка,аз тази торта не бих я хапнала! Sad
Ами то е грехота!Такава красота-само за гледане! HugНаистина много ми харесва,не мога да и се нагледам.Като истински цветята! Peace
benmary 2,букетчето е уникално! Peace
Нели,и това са лошите цветове! ooooh!Ами те са си супер,особенно ми харесва синьото-любим цвят! Hug
silrai,китарата е страхотна.  bouquet
М_е_г_и,честит празник с огромно закъснение!  bouquetМного здраве и щастливи мигове!
Харесвам всички твои торти,които си направила! Hug
Гушанка, HugМного идейна тортичка!
Ето и моята торта,ама и аз като Нели -май не ми станаха цветовете!Но пък направих доста рози (с млечният марципан на Наталина)-да се тренирам! Naughty
http://images.petrova03.multiply.com/image/4/photos/10/500x500/3 … 5P2FCNV0N91VA%2CA

# 256
Фиор, много е интересна. Виж ти си докарала зеления и червения цвят. Аз пак ще питам - с какви боички работиш?

# 257
  • На един клон
Имам питане-какво сухо мляко използвате за този млечен марципан?
Защото имах мерак вчера да се пробвам,но в магазина до нас продаваха само  на Нестле,8 кинта кутията от 400 гр и ми се стори светотадство.

# 258
Справих се. Извинявам се на тези, които са прочели за проблемите ми с размера на снимките Embarassed
Продългжавам с опитите да ги смаля Rolling Eyes

А ето и линк към рецептата за тортата http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1630.msg31229
Само да споделя моят опит - оригиналната рецепта на мен не ми става супер огромна. Голяма е, да, но може да се понесе от над 10 души Wink Понеже фурната ми е малка пека в гръгла или правоъгълна тава. Пека като разделям предварително сместа на три, защото нямам богат опит с рязането на блатове. Тортата е ФАНТАСТИЧНА на вкус. Всички, които я ядоха мислят, че вътре е с бял и кафяв течен шоколад. Кремът става превъзходен. Повечето хора я определят като "лека", но според мен, защото не са опитвали достатъчно торти Wink Лично аз бих я поставила в средната категория. Не дотежава, но в никакъв случай не е лека.
Първия път я правих от предната вечер, втория същия ден - разлика във вкуса почти няма. Блатовете стават леко влажнички и нямат нужда от допълнително напояване (което беше първата ми тревога).
Е, това е Grinning
Не знам дали Йоли пише тук Embarassed Ако да, извинявам се, че пускам нейна рецепта Peace но е толкова добра, че няма как да се сдържи човек  bouquet

Последна редакция: пн, 26 ное 2007, 20:42 от ПАТИЛАНЕЦ печен

# 259
  • у дома
Кукимявка, тъй като не открих друго, точно мляко на Нестле си купих от Била, приблизително такава е цената  Crazy но явно с други сухи млека стават провали, ще продължавам да взимам на Нестле, а и ще гледам да не прекалявам с правенето на торти с марципан  Mr. Green

имам въпрос: направих за първи път трансфер, няколко дни по-рано, от маслен крем, а контурите от шоколад. забравих да намажа канцеларския джоб с малко масло или маргарин, сетих се твърде късно  Cry самия маргарин, който използвах също не беше много твърд.
след един ден стоене в хладилника забелязвам, че не се е стегнал много добре трансфера, а и не се отлепя там където има само маслен крем  Cry има ли шанс да спася картинката  newsm78 мисля си, когато дойде момента за обръщане върху тортата, да сложа трансфера във фризера за малко и тогава да опитам да го отлепя  Rolling Eyes  много ме е яд, защото с такова желание и мерак го правих Sad

ако нищо не стане, ще го правя наново, защото ще е за торта подарък  ooooh!

# 260
  • София/Сливен
И на мен млечния марципан ми стана солен - не много, но се усеща. Не е от боите, защото боите ми са изпитани доста пъти досега. Пак мисля да хвърля вината на сухото мляко. Няма от какво друго да е.

Кукимявка, ние тук няколко мами правихме със сухо мляко на Радиком и не сме доволни - става много лепкав марципана. Сигурно е от добавките, които има вътре. И леко соления вкус май пак е от млякото. И на мен ми се вижда много скъпо Нидо-то, затова не взех от него. Но в резултат не можах да си направя тортата. Не знам дали ще повторя с този марципан.

Готовата маса е много лесна за работа, както казва КорНиШонка - хубавите ми торти са с нея (има и няколко с марципан Варна). Но аз не искам да я купувам, защото големия ми син е с алергия (най-вероятно към консерванти или подобни в храните), а сами виждате какво изобилие от тях е  в нея:
Ето какво пише на кофата на съхнещата маса:
захар, глюкоза, нишесте, Е 413, оцветители (Е 102, Е 104, Е 110, Е 122, Е 124, Е 171, Е 132, Е 131, Е 150), е 466, консервант Е 202, аромат.

# 261
Мацки, искам да направя на тортичката си /Шоколадова торта с рула на L е о/   една глазурка и съм се спряла на Бялата ледена глазура и Жълтъчена глазура на  natalyna от първа страница.
Но нямам идея коя ще е по подходящата  Rolling Eyes Помогнете ми моля ви в избора, че на мен ми е трудно  Tired

# 262
  • Czech Republic
Момичета съжалявам за проблемите с млечния марципан:(  8 лева -  Shocked Но пък става за две торти - покриване и украса!  newsm78

Иначе:

Меги - супер си е тортичката, не скромничи. Браво!   bouquet
 Аз още торта на два етажа не съм опитвала - а и нямам нещо желание...

Ассинка - и твоите торти са чудесни! Особено ме впечатли книгата!  Hug

Gushanka, кесията е много идейна и сполучлива!  Heart EyesСега ако кажеш, че и доларите си ги правила.... Mr. Green Wink

blueeye®, ако не ти се отлепи добре трансфера сложи за кратко в камерата, но внимавай после с пренасянето - става крехък шоколада!  Peace

val_stef, ако смяташ само да залееш(защото с тези глазури само се залива), май е по-добре с разтопен шоколад, ако не - бяла ледена глазура, но знай че става полупрозрачна!  Peace

# 263
Аз лично не бих използвала глазура за заливането на тази торта - при нея се получават грапавини от рулата, с които е "облепена" купата. А тези грапавини няма да се покрият от глазурата, ако целта е такава.

Струва ми се, че по-удачно е да се ползва шоколадов ганаш или сметанов крем, евентуално смесен с разтопен шоколад, за по-голяма стабилност и за подобряване на вкуса.

Тук има доста рецепти за ганаш, аз лично съм фенка на този: http://joyofbaking.com/ganache.html
Рецепта за ганаш има и в началото на тази тема.

По отношение на сметановия крем с шоколад смело можеш да импровизираш - приблизително един шоколад към 200 - 300 мл. течна сладкарска сметана ще свърши работа

# 264
  • 5 етаж в ляво
Rumya  ,благодаря ти за отговора.Не съм разбрала,че цената от 20$ е за приспособленията заедно с книгата Embarassed

# 265
val_stef, ако смяташ само да залееш(защото с тези глазури само се залива), май е по-добре с разтопен шоколад, ако не - бяла ледена глазура, но знай че става полупрозрачна!  Peace

Хъм само да залея ми се искаше наистина, но не предполагах че ще стане полупрозрачна.... Дали ще стане интересно и красиво върху тая торта newsm78
Иначе за жалост в момента нямам шоколад май той е най-доброто решение  Tired

# 266
Ето и моита тортичка, дано  ви хареса.Правих я с  подръчни материали,че бях на гости и нямах нито бои нито инструменти,но на мен си ми харесва  Blush резултата .

http://adi555773.multiply.com/photos/photo/12/33 
а ето и останалите  снимчици ! Трюфел -с много малки размери 10 см диаметър, и е с 13 блата. Украсата е елементарна.

# 267
Към Ади 5 и майсторките - каква е тайната на "тревичката"? От каква смес се прави?

Ето например на такава торта:

# 268
Нямам претенции за майсторство, но скоро четох темите и тук  на стр.4 се говореше за трева.
...
с тези накрайници
  ....

или пресичка за чесън  ....

или цедка /това е от М_е_г_и/

# 269
Лина, благодаря за съветите - но по-точно ме интересува сместа - сметана и захар или какво?

Общи условия

Активация на акаунт