Коледа наближава!

• 6 364
  • 98
  •   1
Отговори
# 60
Наскоро разбрах, че в Стара Загора съществува такова сдружение - "Самаряни"
Те са печелили проекти по Програма „Повишаване качеството на живот на хората с ментални увреждания”. Виж Проект 26: „Включи се!” 
Друг проект: Укрепване капацитета на новоизградената агенция за хората с увре … рата с увреждания.
Такива проекти включват и привличане на доброволци и тяхната подготовка. Пак в техният сайт видях, че сдружение се формира по реда на Глава трета от Закона за юридическите лица с нестопанска цел.
Мисля, че едно членство в Българската търговско-промишлена палата не би било излишно. Там дават информация и правят консултации за европейските  и национални програми и източниците на финансиране. Виж "Услуги от търговския регистър" => "Членство в БТПП" => "Минимален пакет".

# 61
  • София
Иве благодаря, точно Закона се бяхме разчели вече .........

# 62
  • Sofia - TelAviv
 Много мислих преди да започна да пиша, опитах се да изчета всичко по-подробно, но не успях разбира се  Sick. Аз влизам в този форум, защото когато моето дете се роди имахме много съмнения , които за сега са напразни.
 Членувам в ДБМ от година почти, като случайно намерих подфорума за благотворителност докато се рових тук за инфо свързано с проблемите на сина ми.
 Много ми харесват идеите ви и се надявам да успеете в начинанието. Възхищавам ви се, че сте толкова силни да загърбите своите проблеми за да помогнете на другиго.
 Движение на Българските Майки работи постоянно с  дом Св. Параскева и предполагам някои от вас даже лично познават или Роси, или Криси, или Мери или някой от фондацията. Наистина най-полезни са им допълнителните ръце. От ДБМ ходим регулярно там за по няколко часа да играем с децата, но за съжаление наистина нямаме достатъчно време.  
 Искам да ви кажа за памперсите, че можете да купите и памперси, които не са първо качество от складове продаващи насипно. Така за по-малко пари се купува по-голямо количество, а вършат една и съща работа. ДБМ работи с един такъв склад в Надежда( мисля) и предполагам че ще можем да съдействаме.
 Няма да продължавам с наставленията да не стана нахална, но щом е за децата всеки от нас ще ви помогне. Ако иксате още помощ пишете или на лични или в темата на ДБМ в Благотворителния форум.    bouquet  bouquet  bouquet

# 63
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Благодаря Karol&Erik  Hug Аз знам за дома именно от Движение на Българските майки. Благодарение на тях аз съм кръстница на едно момченце(не много добра кръстница). И понеже познавам дома и директорката и донякъде нуждите мисля, че ние ще сме полезни там. ДБМ е голяма организация и обхваща много домове. Моята идея е да съсредоточим скромните си сили на едно място и да не се разпиляваме- торкова са ни силите. Колкото можем, но да сме полезни с опита на родителите на деца с увреждания, нещо, което могат да дадат само родители на деца с увреждания и никой друг- чифт опитни ръце да правят гимнастика под надзора на рехабилитатора, мозъци, които мислят за децата с увреждания като деца с план за развитие и пресмятат реалните нужди на децата с увреждания в точно този дом. Това е уникално и безценно. Не го казвам за да омаловажавам останалите доброволчески инициативи- абсолютно не! Просто това е нашата лепта за обществото, колкото и високопарно да прозвучи. Предложението ми за този дом е продиктувано и от още нещо- близо е до нашите собствени домове, и всеки родител отделил от времето си няма да се бави да се прибере при собствените си деца. Директорката е отворена за такива инициативи, за разлика от други домове- това е другата основна причина. Ще сме благодарна на всякаква помощ, идеи и рамо Wink

# 64
  • Sofia - TelAviv
Ами сега се сещам, че децата биха се радвали ако някой от вас примерно ги занимава с музика и всякакви игри с музика.За това средства не се изискват а регулярност. Много от тях не говорят, защото нямат много контакти с хора, а лелките не успяват да ги занимават индивидуално.  Иначе базата им за упражнения е идеална, иамт си меки уреди и спокойно някоя от вас минала школата на ДЦП клиниката може да помага на рехабилитаторката. Могат да им се правят ралични тематични упражнения с картинки и предмети. Ама вие сте доста по-добре запознати от мен с техники за развиванена дете в всяка насока.   bouquet Единсвеното което, че наистина трябва регулярност. Децата там са страхотни и персонала е чудесен.

# 65
  • Sofia - TelAviv
  А и друго се сещам сега  newsm78 Някъде се питаше дали може да се водят и деца. Мисля че може, но не съм сигорна.

# 66
  А и друго се сещам сега  newsm78 Някъде се питаше дали може да се водят и деца. Мисля че може, но не съм сигорна.

Аз съм ходила там със сина ми, но не знам дали е забранено. Може би по-скоро не е желателно.

# 67
Иве благодаря, точно Закона се бяхме разчели вече .........

За нищо!
Сигурно сте видели, но да уточня - В "Насоки за кандидатстване" към програмата „Повишаване качеството на живот на хората с ментални увреждания” има "Формуляр за кандидатстване за безвъзмездна помощ", в който са описани насоките/изискванията как да се състави проекта за кандидатстване.

# 68
  • София
Ия и аз мисля, че не е добре да водя Лъчко там, толкова го пазихме!

# 69
Можем да учредим организацията на коледното парти. Wink
А самата регистрация може да се отложи във времето- не много де.
Име- преди време с Реза мислехме едно- то така и си остана неосъществено- може да ви хареса. Искахме да е кратко и да носи заряд - за звучи и на български и на английски добре.  Много искахме да има звученето на ЕДЮКА- всеки се сеща дори  подсъзнателно за обучение, или Интегра- всеки се сеща за интегриране. И измислихме- ИНДИПИ - независими, самостоятелни, смели, оправни- с живота в ръцете си- всеки иска това за децата си- нали?
Това е моето предложение.
А да- и не фондация, а сдружение- така контрола е в ръцете на членовете и управата може да се сменя периодично или при нужда. Пак ще проверя- тя и Иги обеща да пита майка си, но мисля, че е по- добре сдружение.

На мен ми допада идеята - там на тържеството се събират доста хора, пишете ме и мен в списъка.

Името също ми харесва!

# 70
Записвам се и аз! Прекрасна тема, следя я от самото начало! Идеята да се съберат парички на партито в Пумпелина е чудесна. С удоволствие ще се включа и в организация на коледно парти в дома, както и в закупуването на нужните неща за дечицата! Hug  bouquet Heart Eyes

# 71
  • София
Идеите са прекрасни  Hug, ще се включа и аз във всяко едно начинание
днес само четох, но утре почвам и да пиша

Последна редакция: чт, 29 ное 2007, 18:11 от nandy

# 72
Вале включвам се за две неща да сме полезни
1. на дома от 1 година носим памперси, по 7 ст и съм насреща, да ви съдействам да взимате от тях Peace
2. ДБМ организира Коледно парти за децата на 18 декември, Peace за което Лихарска е уведомена, като до момента сме предвидили сокове, бисквити, подаръци за всяко дете и аниматори. Казвам го, за да го имате в предвид, и моето предложение е, ако искате да се комбинираме. Лихарска не иска да има лакомства за децата, за това се ограничихме само в сокове и бисквити, но предполагам че им лиспва и коледна украса, не знам как са с Елхата итн. идейно е, да им помогнете дружно с децата да украсите елхата, нещо такова.
Не искам Вале в никаквъ случай да мислиш, че се намесвам защото - ние сме го направили вече, защо и вие, напротив, намесвам се, за да е повече и по голямо празненството за децата Hug
и още нещо да добавя - и веднъж седмично да успявате да ходите при тези деца, и само на едно от тях персонално внимание и игра да отделите, дори и за час, това е много, повярвайте ми,и аз като Валя познавам тези деца и това е, което те най много обичат - игри и внимание. Директорката е отворена за такава помощ, изключителен човек е, а децата са невероятни, особенно Пепи Wink

Последна редакция: пт, 30 ное 2007, 10:24 от Чут Чут

# 73
  • sofia
Криси,тържеството е на 18ти Peace

# 74
  • София
Вале, аз миналата година за Коледният базар на ДБМ направих украшения от хартия (нещо апликации са). Бих могла да направя тази година пак, но за Украса на дома и заедно с дечицата да ги залепим на стената на залата в която ще е тържеството. Ще ви изпратя след малко линк да видите снимки на украсата.

Аз също ще включа в закупуването на памперси, кремчета, мокри кърпички и др ежедненвни и необходими неща за децата в Св. Параскева.

За създаването на организацията съм с две ръце... знаете че всички я искаме от толкова отдавна, а и нуждата вече е огромна...
Ето сега ни канят на среща в Парламента и ние пак ще бъдем нещо като Инициативен комитет на родители на деца с увреждания.... доста несириозно от наша страна... а и ако знаете как ни гледат само ... и пак започват натякванията з анационално представените организации....
Трябва да действаме много бързо и сериозно... не трябва да отлагаме.
Прекрасно е че Валя, Мая, Кунето  и Иги ( и др майки естествено, но сега не мога да цитирам никовете им, извинете ме) вече са ходили в дома и Иги разучава подробности и тънкости при създаването на организация  Hug Peace
Аз също ще помагам с всички мои знания и възможности.

Общи условия

Активация на акаунт