Коледа наближава!

• 6 357
  • 98
  •   1
Отговори
# 75
  • София
ето и линка към снимките на малката украса ... не са много нещата, но мога и др да измисля и направя
http://s104.photobucket.com/albums/m193/nkpetrova/Koleden%20bazar/

ако кажете че стават и ви харесват естествено

# 76
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Наде снежните човеци - твои ли са????? Едно от нещата, които купих на коледния базар миналата година беше снежен човек с червена шапка, който още стои закачен в спалнята на прозореца и децата много го обичат. Сега разбирам, че е направен от твоите ръце.  Hug

# 77
  • София
Наде опитваме се да четем закона и да обсъждаме какво е най-добро за нас, но ако има някой направо в нещата много ще ни облекчи...
За това, че всякаква помощ и обсъждане е добре дошла...

# 78
  • София
И аз се включвам, подкрепям ви за организацията, ще следя за следващите дати и инициативи. Разбира се с финанси ще помогна. Ако се организира посещение 1 път седмично, ще се постарая да го вместя в задачите.  Hug

# 79
Иги, когато аз подготвях нещата за нашето сдружение за извършване на общаполезна дейност се изискваше следното:

- учредително събрание с най-малко 7 физически лица

- протокол от учредителното събрание

/избиране на председател, зам. председатели - аз имах 2-ма, но тук ще сме повече хора, може и да са повече замовете и УС/

- устав на сдружението

- регистрация в съда - което пък изисква да се провери дали е свободно името на сдружението, ако е така тук в Пловдив струваше 60 лв. тази услуга да ти издат удостоверение за името.

Ако искате мога да ви изпратя по мейл моя устав, писан е с юрист, да го ползвате за пример.

На първо чете Wink това се сещам сега, не знам вас какво точно ви интересува?

# 80
  • София, "Младост 3"
по учередяването на организация - няма ли някой в ДБМ който да се е интересувал и да знае какво да учередите и как?
иначе и Росонерката е минала по тоя път....
успех и питайте ДБМ ако това което пише РОсонерка не помага

# 81
  • София
Тази сутрин се събудих с мисълта за организацията и сядам да пиша мислите си.
По скоро може би от това с какво ще се занимаваме, зависи и как ще се организираме, какви ще бъдат целите, как ще ги постигаме, доколко ще се занимаваме с финанси и как ще се отчитат пред държавата средствата. Чудя се не може ли финансовата част и отчетност да я аутсорснем към друга фирма или организация. Например да сключим договор с счетоводна къща и те да се занимават с отчитането на финансите. Защото съм останала с впечатление, че това е притиснителна част. Все пак е отговорност и ако започнем да участваме и по проекти, има много писане и отчети.
Ясно е, че трябва да имаме ръководство, което да може да отделя от времето си, и да ни организира в разпределението на задачите, да имат работни групи за различните институции. Ние виждам, че имаме група за работа с Министерството, може би трябва и още неща да организираме, събиране на информация за правата по здравна каса, работа с училищата и детските градини за интеграция/сигурна съм, че има млади учителки и майки, които ще бъдат по-толерантни/, работа с медиите, за да е силна организацията, трябва да имаме медиина подкрепа. Много важна група, работа по Европейски проекти. Също трябва и парньори, било за да подпомогнем човек в нужда или за да учредим награда или да организираме медиино събитие. Мисля си също, че нашата организация трябва да е нещо като ."..деца със заболявания и техните приятели" Не ми иска да изолираме другите хора, които имат добро отношение към инвалидите.
Ето, когато бутах детската количка, винаги си мислех колко е неудобно за хората в инвалидни колички, някои инвалиди по това време дори осъдиха общината за рампи, но пак няма почти никакво развитие. Мисля си, ако все пак бяха излезли и други хора да подкрепят тогава протеста на инвалидите в колички, държата щеше да обърне повече внимание.
Иска ми се, в тази организация за повечето проблеми да обединим родителите на децата с увреждания и хората, които са съпричастни, за да се офирми по-голям общество и да ни обърнат повече внимание.

Последна редакция: нд, 02 дек 2007, 08:17 от TanyaMG

# 82
Организацията за бъдещите действия и за структурата никак не е лесна.

Идеи много, хора, които искат да има това и онова също са много, но когато опре до осъществяване на исканията много хора се отдръпват, защото работата не е лека и малка. Така се получи и при нас и аз се отказах, не успяхме да създадем сдружението, много трябваше да се тича, а само на мой гръб много ми идваше, помощ нямаше.

Според мен това, което искаме да създадем трябва да има юридическа стойност, за да не сме като "никои" по протестите и при срещи с министерствата. С тази наша организация, която основно ще е от родители на деца с увреждания, за да може да си защитаваме децата и техните права. Ние да сме техните говорители и представители.
Нямам против да има и включени добронамерени хора, но такива може да участват спокойно като учредители.

Не е лесно, за това трябва да сме сериозни, ако искаме да направим нещо. Да не се плашим.

Защото при мен както беше в исканията да направим център и персонал, после пък на този персонал трябва да му се заплаща, трябва да го регистрираш по институциите и други още организационни дейности, които като че ли уплашиха малкото родители, които бяхме.

УСпех, аз съм на среща Peace А има ли замисъл на клонове из Бг в по-големите градове?

# 83
  • София
Rossoneri, донякъде си права, но ако вътре са само 30-50 майки, институциите пак няма да обърнат внимание. Просто сега отпращат с думите "коя е вашата организация", после ще отпращат с "не познаваме организацията". Вие знаете по-добре. Но ми се струва, че държавните институции се впечатляват повече от силни организации с обществена подкрепа, другите просто ги разтакават.

# 84
Така е, Таня!

Надявам се да сме повече майки и татковци и подкрепени и от други силни хора, кои, обачеее, че да ни обърнат внимание!?

Ако поне часто от от ТЕЗИ се включат ще е добре Thinking

# 85
Искам да попитам в дом "Св. Параскева" колко са големи децата, за да знам какъв размер памперси да купя. Освен това имам доста запазени дрешки, има ли нужда от това?

# 86
Децата са от 0 до четири години, но повечето са от една до четири, защото имат много малко бебета. Купуваме памперси големина от 4 до 9 килограма и следващия номер- не помня размерите, но следващия след 4-9 кг. Дрешки казаха,че имат, но мисля, че няма да върнат.

# 87
На 18 декември от 10 часа ще е Коледното тържество на децата от дом св. Параскева. Движение на българските майки ни канят да присъстваме. Директорката е помолила да отидем час по- рано за да помогнем при обличането и гласенето на малките празнуващи. Пишете кой ще идва и кой може да дойде от 9 за обличането  Grinning

# 88
Аз Grinning само дето мога да дойда най рано към 9,20, но каквото мога да помогна, още едни ръце са все пак.

# 89
  • София
 Cry ... аз за огромно съжаление няма да мога да дойда понеже съм на работа... мислех си че тържеството ще е през уикенда...
Направила съм украса и ще я дам на Мерелин- тя е от ДБМ и живее близо до работата ми.

Толкова ми се искаше да ги нагушкам всичките  Hug
Ще бъде някой друг път от регулярните ни посещения  Praynig
Ще се радвам да качите снимки и да ни покажете моменти от тържеството.

Общи условия

Активация на акаунт