Раничка на шийката на матката *Б*

• 398 907
  • 1 127
  •   1
Отговори
# 975
  • Бургас
Ох,и за мен е голям проблем да накарам близките ми хора да отидат на профилактичен преглед, така и не успях да ги накарам  Embarassed и си мисля,че една реклама насочена към профилактика щеше да е  много по- полезна ,защото тази си е комерсиална ,продава си само ваксината .Можеха да споменат и нещо за профилактиката покрай рекламата на ваксината ,ей така да направят едно добро дело ...

# 976
Аз по принцип доста съв писала в други  теми относно конизацията, но отново си копирам, как на мен ми откриха  раничката или по-точно при  мен дисплазията ! Аз бях с Пап 2 - 4 год и всички ми казваха- всичко ти е ок,  имаш малка раничка, но още не  ти е за горене , ((и с това още не ти е за горене от някой непрофесионалисти стигнах до конизация) но аз не смятах така, защото имах болка от дясно, тя няма връзка по принцип с това, но аз си мислех така и обикалях непрекъснато от гинеколог на гинеколог !докато не ме насочиха при д-р Карагьозов, още с първия преглед ми направи биопсия и ми каза "Момиче, ти досега не си ли ходила на гинеколог?- извинявам, се че се повтарям, писала съм и в други теми, но това, така ми се е набило в главата! Е по-късно резултата ми беше Дисплазия 2-3 степен и незабавна конизация,всичко тава се разви в рамките на 1месеца, веднага ми оппределиха дата, да не стане нещо по-сериозно, а цитонамазката ми пак беше 2-ра група! Тогава го попитах, тази болка дето я имам от това ли е- и той ми каза, че, това не боли, явно по някакъв начин  организма ми е индикирал, че имам проблем и аз не се отказвах да търся, причинита за тази болка и затова си ходех през 3 мес на гинеколог- и най-интересното, е че след конизацията тази болка изчезна!   След това отидох при още двама , но никой не поиска да оспори мнението на доктора, така, че си казах ако ми е било писано да ме режат напразно да ме режат, защото наистина е много стряскащо в първия момент такава диагноза!Така, че и при най-малко съмнение за някакви атопични клетки е хубаво да се взема биопсия!Хистологията след конизацията беше Ca in situ  - така, че доктора не беше сбъркал!
  Е точно 1г след моята операция, бях на 4-та цитонамазка, ходя през 3 мес- последно бях при проф. Карагьозов, тъи като и двамата със сина си са ме преглеждали и след като д-ра катастрофира, професора пое всички негови пациентки- паднала съм на І-ва група - ето това досега никога не ми се ббеше случвало, питах го пак за ХПВ вируса и той ми каза, че при мен изобщо не е имало каквито и да е зачатъци на ХПВ вируса, още миналата година ми казаха, че при мен най-вераятно е от много слаба имунна с-ма!Бях доста слаба тогава, нямах апетит, незнам дали има някаква връзка с това, но след като ме оперираха, такъв апетит придобих и така хубаво почнах да си похапвам и напълнях де с 5кг , но пък какво са някакви си 5кг, като вече си здрав и се чустваш добре! Утре пак съм на преглед- ще видим какво ще каже, този път  дори мисля да го питам, колко ми  е скъсена шийката, ака може да каже , ако не някъде четох из форумите , че имало някакво изледване, което точно ти определяло дължината на шийката, което пък е много важно, ако си бременна дали ще се наложи да те шият или не, просто аз искам да съм информирана за всичко!Но малко гинеколози извършват това изследване, пак от форума разбрах на вече родили мами!!

# 977
Ох,и за мен е голям проблем да накарам близките ми хора да отидат на профилактичен преглед, така и не успях да ги накарам  Embarassed и си мисля,че една реклама насочена към профилактика щеше да е  много по- полезна ,защото тази си е комерсиална ,продава си само ваксината .Можеха да споменат и нещо за профилактиката покрай рекламата на ваксината ,ей така да направят едно добро дело ...
Все пак продават продукт и то скъп Twisted Evil...Пък и рекламата не е българска,нямам идея дали имат право да й проенят съдържанието.Но виж,един анонс ,ограмоятващ накратко жените за тези проблеми,не би бил излишен.Материал,който налкратко да обясни на всички жени нуждата от добра профилактика.

Последна редакция: ср, 14 ное 2007, 15:08 от ДесиХ2

# 978
....Но жив,един анонс ,ограмоятващ накратко жените за тези проблеми,не би бил излишен.
Позволи да не се съглася с теб. Не ограмотява. Казва "купете ваксината за да не хване детето Ви рак". И малко подвежда - като че ли това е единствения начин да се предпазиш. Информацията е доколкото информира за съществуването на такъв вид рак. Има и рак на кожата, но не четох накъде да препоръчват профилактични прегледи за него. Който има глава я ползва както знае. Така мисля аз.
Мен лично една приятелка ми се скара, а и личната лекарка. Смятам, че най-много полза ще има ако личната лекарка информира жените за рисковете и възможностите. А по този начин и тя си спестява после много.

# 979
....Но жив,един анонс ,ограмоятващ накратко жените за тези проблеми,не би бил излишен.
Позволи да не се съглася с теб. Не ограмотява. Казва "купете ваксината за да не хване детето Ви рак". И малко подвежда - като че ли това е единствения начин да се предпазиш. Информацията е доколкото информира за съществуването на такъв вид рак. Има и рак на кожата, но не четох накъде да препоръчват профилактични прегледи за него. Който има глава я ползва както знае. Така мисля аз.
Мен лично една приятелка ми се скара, а и личната лекарка. Смятам, че най-много полза ще има ако личната лекарка информира жените за рисковете и възможностите. А по този начин и тя си спестява после много.
Не си ме разбрала:Аз казах,че отделна реклама/анонс няма да е излишна,за да говори по нашите проблеми.Нещо от рода на анонса,който тече за проверка на очното здраве,в момента.Не коментирам рекламата на ваксината.

# 980
OK. Peace
Придържам се към мнението за личната лекарка, защото:
1. Има компетентността да обясни по-точно и изчерпателно от която и да е реклама.
2. Има определен авторитет пред пациентите си.
3. Има интерес не от продаване на ваксина или услуга (хистологично изследване на цервикална проба) а от здрави пациенти.

Лично аз отидох едва когато докторката ме накара.  Blush

Но пък и няма да е излишна и "реклама" от тип, който ти предлагаш. Peace

# 981
Аз съм писала и преди в тази тема, но честно казано вече не помня даже какво. Исках обаче сега да ви попитам нещо. Преди няколко години като отидох за първи път на гинеколог ми откриха раничка и ми я мазах с едно лекарство (забравих му името, но го бях срещала някъде тук из темата, мисля че беше нещо със С). Година след това ходих на преглед, гинеколожката ми каза, че била добре раничката, прави ми цитонамазка, резултатът беше ПАП 2. Вече мина повече от 1 година от тогава, все се каня да отида на лекар и още не съм отишла. А сега се оказва, че май съм бременна Simple Smile Та исках да ви питам в този случай какво да правя. Могат ли да ми направят цитонамазка сега? И раничката ще попречи ли на бременността и раждането по някакъв начин?

# 982
OK. Peace
Придържам се към мнението за личната лекарка, защото:
1. Има компетентността да обясни по-точно и изчерпателно от която и да е реклама.
2. Има определен авторитет пред пациентите си.
3. Има интерес не от продаване на ваксина или услуга (хистологично изследване на цервикална проба) а от здрави пациенти.

Лично аз отидох едва когато докторката ме накара.  Blush

Но пък и няма да е излишна и "реклама" от тип, който ти предлагаш. Peace
Да ,така взучи перфектно,но е неизпълнимо.Защо?Защото личните обикновено те претупват,вечно бързат,защото имат много пациенти,обикновено не са запознати със сериозността на нашоте проблеми и съответно не успяват да стимулират пациентите си.Моята лична е готина,но никога не ме пита ходя ли,не ходя ли на профилактика от каквото и да е естество,нищо че по ЗК имам право на безплатни такива.Аз като я питам откликва,но иначе не повдига дума.Предполагам,че повечета са така.Според мен трябва да се напраят годишните прегледи задължителни и да последва глоба ,ако не ги минем.Нещо подобно,иначе хората не се наемат.Говоря и за възрастните жени,които съвсем не са наясно и нехаят за гинекологичното си здраве.

# 983
  • Варна
Marsiana, миналата година по това време и аз бях така с болки, отидох 1-во при моята вече бивша гинеколожка, тя си ми знае за раничката, но този път се отнесе с едно такова пренебрежение и за пореден път ми изписа лекарства за гъбички. Отивам след лечението, разбира се без никаква промяна и със същата болка, преглежда ме и казва че всичко е наред (без никакви изследвания)  Shocked . Прати ме на преглед за бъбреците от тях било, и хайде 2 седмици на антибиотици и ако съм нямала гъбички, вече имах. Разбира се повече не стъпих при нея. Започнах да ходя при д-р Цветкова (Варна), страхотно отношение има тази жена,тя ми препоръча проф.Карагьозов.
Някой знае ли къде във Варна правят кръвно изследване за HPV? На мен досега не ми е правено по никакъв начин. Като отида другата седмица да карам ли гинеколожката да ми направи освен цито и за HPV? Какво се взема за HPV, секрет или нещо др.(ако няма във Варна с кръвна проба) и каква е горе-долу цената.

# 984
Какво се взема за HPV, секрет или нещо др.(ако няма във Варна с кръвна проба) и каква е горе-долу цената.
На мен ми взеха малко парченце тъкан.Струваше 100 лв.

# 985
  • Бургас
Все пак продават продукт и то скъп Twisted Evil...Пък и рекламата не е българска,нямам идея дали имат право да й проенят съдържанието.Но виж,един анонс ,ограмоятващ накратко жените за тези проблеми,не би бил излишен.Материал,който налкратко да обясни на всички жени нуждата от добра профилактика.

Да,да и аз това имам предвид ,покрай продукта и малко популяризация на профилактиката,нещо от рода на заглавието на темата на Танина - ".... това може да ви спаси живота",така като пускат по повод разни инициативи ,в момента не се сещам конкретен пример ,но покрай влизането ни в ЕС започнаха да пускат такива реклами или анонси с цел информиране.Можеха да направят безкористно едно съобщение ...

Не съм намерила още такава лична лекарка и дори гинеколог ,на които да разчитам 100% ,добре,че от тук получавам инфо.Добре,че аз питам от време на време иначе никой не ме е информирал,че всяка година има задължителни профилактични прегледи ,и  за късмет - дори имах цитонамазка тази година.А като отидох края на месеца за контролния преглед  ме върнаха да отида за направление в началото на следващия, но аз как да си нагодя цикъла  newsm78

# 986
Аз съм писала и преди в тази тема, но честно казано вече не помня даже какво. Исках обаче сега да ви попитам нещо. Преди няколко години като отидох за първи път на гинеколог ми откриха раничка и ми я мазах с едно лекарство (забравих му името, но го бях срещала някъде тук из темата, мисля че беше нещо със С). Година след това ходих на преглед, гинеколожката ми каза, че била добре раничката, прави ми цитонамазка, резултатът беше ПАП 2. Вече мина повече от 1 година от тогава, все се каня да отида на лекар и още не съм отишла. А сега се оказва, че май съм бременна Simple Smile Та исках да ви питам в този случай какво да правя. Могат ли да ми направят цитонамазка сега? И раничката ще попречи ли на бременността и раждането по някакъв начин?
Честита бременност Simple Smile...Колкото до раничката:Много е важно да я следиш.Направи си цитонамазка и колпоскоп.Подобни изменения нерядко започват да еволюират именно по време на бременност и трябва сериозно да се следят,за да се вземат навременни мерки.Успех,дано всичко е наред.Тити е била бременна и с раничка,виж какво е писала:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=28968.msg556959#msg556959

# 987
  • Варна
Бухтичка  ЧЕСТИТО !
моята раничка я откриха като бях бременна.
на мен гинеколога ми взе цитонамазка, но едва в края на бременността и то НЕ за раничката а за евентуални бактерии във влагалището.  каза че няма да ме "бърка" преди да родя за да не предизвика аборт и понеже след манипулация "изгореното" място губи еластичността си има голяма вероятност да се разкъса при нормално раждане (като моето). /добре че го послушах - имам само 3 шева  Sunglasses /
след това имаш възстановителен период на лигавицата - поне 6 месеца ми каза да изчакам (аз забравих и минаха 10  Embarassed ) затова чак сега ще я горим - на края на месеца  Whistling

това което ДесиХ2 пише е много вярно - "започват да еволюират именно по време на бременност" - аз получих кръвоизливи от раничката и така си откарах цялата бременност . дори и сега като вдигна кръвно -кървя. голяма отврат - от две години почти ходя постоянно с ежедневни превръзки  Sneaky иначе,да чукам на дърво,нищо по-сериозно Peace

# 988
Благодаря ви много момичета  bouquet
Честно казано доста се стреснах, но поне да знам какво ме очаква. А аз май ще гледам по-рано да отида на лекар и ще искам цитонамазка сигурно, отдавна не са ми правили, защото миналата година пропуснах. Да знам поне какво е положението, все пак бях с ПАП 2 предния път и ако стане по-зле по време на бременността не ми се мисли.

# 989
Бухтичка, ПАП 2 е напълно нормален резултат, това изобщо не е индикация за проблем. ПАП 2 е резултат и при напълно здрави жени.

Общи условия

Активация на акаунт