Раничка на шийката на матката *Б*

• 398 655
  • 1 127
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
Това е по Bethesda. Нискостепенна сквамозна интерепителна лезия. Не е от най-обезпокоителните резултати, но задължително оправи проблема.

# 241
  • София
А имате ли представа това на коя група се равнява и какво евентуално би могла да покаже колпоскопията?Знам,че е смешно така да се разменят диагнози,но просто съм доста притеснена и не знам какво да очаквам.Благодаря предварително!

# 242
Suprema,
благодаря ти много zа отговора, така си и zнаех и аz, 4е не може директно на кониzация да ме пра6тат, сега не zнам какво да правя, 4е и двамата искат директно да ме режат, ако се наложи след следва6тата цитонамаzка. Маи 6те се наложи и трети да посе6тавам, докато ниакои се ре6и да ми направи необходимите иzследвания. Колпоскопията и биопсията не се ли правят едновременно или гре6а, биопсията zнам какво е, а при колпоскопията само се оглеждат у4астъците ли? Ако се открие папилома вирус, предполагам има някакво медикаментоzно ле4ение. Иzвиняваи zа многото въпроси, но тепърва се обраzовам в таzи тема.  Embarassed
О6те веднъж благодаря Simple Smile

# 243
А имате ли представа това на коя група се равнява и какво евентуално би могла да покаже колпоскопията?Знам,че е смешно така да се разменят диагнози,но просто съм доста притеснена и не знам какво да очаквам.Благодаря предварително!
Мисля, че е CIN 1.Но не сме лекари, трябва такъв да ти каже въз основа на резултатите ти.
ти нали не мислиш, че само една цитонамазка `казва` всичко за състоянието на шийката?

# 244
  • Варна
Здравейте момичета,
имам раничка, която е 2 пъти лекувана със сулжинецил (не съм сигурна че така се казваше онова в ампулата). Последно през февруари т.г. След месец ходих на контролен преглед, казаха, че заздравява много добре с гладки ръбчета. Преди една седмица се наложи да ми бъде правен кюртаж (за съжаление се получи "кухо яйце"), и лекарката която прави манипулацията ми каза след това, че имам много голяма раничка (с диаметър 50 ст!!!), която трябва да лекувам.
Не мога да разбера защо се появява отново?????Само след няколко месеца? През 2001 ми беше изчистена уж, после се появи отново,сега т.г. отново уж беше всичко ОК и изведнъж отново е там! Забравих да кажа, че спазвахме всички правила - месец и половина не сме правили секс с мъжа ми за да пазим проклетата раничка - и въпреки това никакъв резултат....
Имате ли представа за възможни причини, какви изследвания да си направя....
Цитонамазката ми е ПАП2. Хламидия - отрицателно.
Благодаря ви предварително!

# 245
  • Sofia
Поспаланке, съжалявам, ч е отново тези проблеми са ти на главата. За съжаление  с тези ранички нещата са така - ако не са излекувани добре, има възможност пак да се появят. Затова се правят контролни цитонамазки. Ето, аз съм лекувана с лазер терапия и това не значи спокойствие веднъж за винаги. Контролните цито са си задължителни.
Не разбрах дали са ти правили колпоскопия и биопсия или направо са те намазали със солкожин?

# 246
  • София
Здравейте и от мен (пак),
И на мен ми потвърдиха днес, че имам такава раничка. И двете лекарки до сега ми казаха докато родя само да я наблюдавам. Чудя се трети да посещавам ли  newsm78. Цитонамаските са ми ПАП 1/2, сега чакам нова.
Някой да даде съвет какво да я правя тази раничка преди да родя (все още не съм бременна  Sad )???
Благодаря   bouquet

# 247
  • Варна
Suprema, не са ми правили нищо повече от цитонамазка и изсл. за хламидия...

# 248
  • Sofia
Здравейте и от мен (пак),
И на мен ми потвърдиха днес, че имам такава раничка. И двете лекарки до сега ми казаха докато родя само да я наблюдавам. Чудя се трети да посещавам ли  newsm78. Цитонамаските са ми ПАП 1/2, сега чакам нова.
Някой да даде съвет какво да я правя тази раничка преди да родя (все още не съм бременна  Sad )???
Благодаря   bouquet

Кайли, имам много приятелки, на които са има казали същото - да я наблюдават и ако не се влошава, да не се притесняват. Все пак е добре да се знае какво точно е. Раничка си го наричаме ние, но има много видове ранички. При мен нещата просто бяха такива, че твоят вариант дори не се обсъждаше.

# 249
  • Sofia
Suprema, не са ми правили нищо повече от цитонамазка и изсл. за хламидия...

Поспаланке, на мен на всеки преглед ме гледаха с колпоскоп. Ако бях на твое място бих отишла да ме видят с един колпоскоп и после да му мисля.

# 250
  • Бургас
Седя тука ровя и пиша. Една приятелка утре я оперират от рак на шийката на матката.Било в първи стадий. Има 7-месечно бебче. Някой може ли да каже какво е точно този първи стадий и къде в Бургас се прави лъчетерапия и от кой? Препоръчайте добър специалист.Ще й махат всичко без влагалището и яйчниците. От цитонамазката е ІІІ В група. Помагайте! baby_neutral

# 251
Аз също имам раничка/незнам точно къде EmbarassedЕдна лекарка преди години искаше да ми я гори/тя на всички намираше разни болести, а като отидеха при други се оказваше че нищо им няма Shocked Сегашната ми гинеколожка на която имам огромно доверие ми каза, че моята раничка си е естествена, вродена/както бенките/ и не трябва да се маха, само да се наблюдава.Тука сега ме плашите... newsm78

# 252
Аз също имам раничка/незнам точно къде EmbarassedЕдна лекарка преди години искаше да ми я гори/тя на всички намираше разни болести, а като отидеха при други се оказваше че нищо им няма Shocked Сегашната ми гинеколожка на която имам огромно доверие ми каза, че моята раничка си е естествена, вродена/както бенките/ и не трябва да се маха, само да се наблюдава.Тука сега ме плашите... newsm78
Саша, никой не те плаши.Обсъждане преживяно, прочетенето, научено....
Няма вродена раничка.Раничката е промяна в епитела на клетките, трябва да се намери първопричината.А отделен е въпросът, че твоята вяра към настоящия ти лекар е сляпа, но нали са казали хората, че няма по-голям слепец , от този,който отказва да види....

# 253
minie mouse,определено имам основания да вярвам на лекарката ми, тъй че не е сляпо.Изследвам се всяка година по 1 или 2 пъти, засега нямам проблеми.Може и да не е точно раничка.В лекарската професия доста неща зависят от интерпретацията.Понякога лекарите се престарават и "виждат"неща които не съществуват, имам един пример в къщи за последици от грешна диагноза и последствията са доста гадни.
Все пак човек трябва да си обръща внимание и да се изследва и наблюдава, така че ще разуча въпроса и за себе си.
Желая на всички ви здраве и много бебета  bouquet

# 254
Саша, ако гинекологът не нарича с точните имена   нещата ,който вижда, определено не е от престараване.А свободни съчинения едва ли биха били добре за женското репродуктивно здраве, така че аз не бих искала интерпретации а точни обяснения, логично базирани на нормално следствени изследвания.
Ето, дори ти самата не  знаеш раничка ли е ,какво е...И защо лекар би ти казал, че е , пък и вродена.Та в тая връзка и  абсолютното доверието множко идва.

Общи условия

Активация на акаунт