Раничка на шийката на матката *Б*

• 398 637
  • 1 127
  •   1
Отговори
# 360
Ще го накарам да отиде на нови изследвания.Но какво да бъде-изследване на семенна течност/посявка за бактерии или е по-специално.Като отида да ми горят раничката ще питам дали неговото заболяване/макар и отдавна/може да е причинител на моята раничка.А кондиломите от какво са причинени?

# 361
  • Sofia
Кондиломите или генитални брадавици се появяват при заразяване с човешки папиломни вируси - те са вече над 200 вида и пове4ето са свързани с половата система. Тъй като изследванията в тази област са от сравнително скоро (20 години) не е сигурно, но се смята, че тъй като е ДНК вирус ние си го носим, но наличието му не предполага винаги той да се активира. Смята се, че с добър имунитет и чести прегледи (на 6 месеца за имали инфекцията и всяка година иначе) може човек да овладее нещата. Ако се развият обаче последствия на шийката, то това вече налага лекуване, като гинекологът избира точното лечение в зависимост от променените клетки, които се виждат от хистологичните изследвания (биопсията). Може да препоръча мазане с лекарство, ток ( болезнено е), лазер ( безболезнено), конизация, реконизация, хистеректомия не дай - си -Боже.
Не може да се обясни защо някои мъже развиват кондиломите, а при други не (виж отговора ми по-нагоре на теди Б). Лечението на кондиломите след тяхното премахване и курс на лечение с имуностимулатори може да спре до тук и повече да няма проблеми. Често инфекцията може да не се забележи дори от жената - благодарение на имунитета й, тя сама да се справи, но разбира се, не трябва да се разчита само на това, ако вече има проблеми. Затова и почти всички изписват имуностимулатори.

Цитото ти е добра, което означава, че дори и да има ЧПВ, то е хванато абсолютно навреме. При мен нещата се развиха така, че приятелят ми беше прегледан от гинеколог и дерматолог и мина 2 курса с Изопринозин. Правена му е и типизация. Типизацията е именно изследването да се види дали има наличие на вирус и кой точно.

Питай лекаря си наистина какво смята той по въпроса и нека да знае, че мъжът ти е имал преди кондиломи. Така ще прецени най-добре какво да прави. Може да се е получила и от раждането, той най-добре би трябвало да знае.
няма нужда да се притесняваш, пак казвам. Дори и да е ЧПВ, открито е толкова навреме, че не бива въобще да мислиш за последици, а просто да оправиш проблема.

Отговорих ти повече в смисъл на папиломните вируси, но реално при теб не се знае дали са те, просто исках да ти отговоря на въпроса. какво е точно лекарят ще каже Simple Smile

Дано има и повече момичета, които с честите прегледи да откриват нещата рано.
Успех и да пишеш!!!

# 362
 Здравейте момичета! Писах преди време в същата тема, че ми откриха раничка при преглед за упорито бяло течение. След продължително безрезултатно лечение на течението лекарката ми каза, че раничката трябва да се обгори за да се оправя най- накрая. Цитонамазката е наред. Обгарянето ще е другата седмица,това което ме притеснява е, че няма да има упойка,защото според думите на лекарката ми нямало да боли. Раничката е с големина около 5 стотинки. Много съм притеснена. Също така не съм раждала и само при мисълта че може нещо да се обърка ми се плаче. Какво да правя, мога ли да рискувам?
 Течението ми е от 5 години вече и досега нищо не ми е помогнало, това обгаряне ще спре ли течението. Как е при вас?

Последна редакция: ср, 20 дек 2006, 00:28 от nikitita

# 363
Току що се връщам от гинеколог,гориха ми раничката.Честно казано почти нищо не се усеща.Даже в началото не разбрах,че доктора е започнал манипулацията.По-скоро сега чувствам неудобство,като лека болка при менструация.Няма страшно.Чакам мъж ми да отиде на изследване,за да се види точно какъв е проблема/заради кондиломите/.Питахме къде и какво изследване е нужно за ЧПВ и чакаме да ни кажат.Това засега.доктора не ми каза нищо повече за последните проби,които ми взе.Явно засега нещата изглеждат наред.

Последна редакция: ср, 20 дек 2006, 21:24 от Мисис Смит

# 364
 С ток ли ти гориха раничката?

# 365
  • на плажа
Здравейте! Минах да се похваля - вчера най-накрая отидох на лекар - изряза ми кондиломите и погледна шийката - всичко е ОК. След празниците отново ще отида да ме погледне и ще започнем лечение с медикаменти. Доц. Дянкова ми каза, че вече има ваксина и от новата година ще може да се прилага. Така че не се отчайвайте - има надежда!

# 366
С ток ли ти гориха раничката?
Да

# 367
  • Свиленград
Здравейте.

Опитвам се да намеря информация в интернет за горенето на раничката на шийката на матката.
Доста се притесних. А утре и други ден никой не работи и не мога да попитам гинеколога си дали има проблем.
Миналият понеделник ми изгори (или каквото там направи) раничката.
До колкото разбрах гинеколога не използва електро изгаряне нито лазер. Нещо друго е. Нагрява се малка пластинка и с нея се допират променените части.
Честно казано ако всичко е наред не искам да знам подробности. След като не е изгаряне с ток и няма да попречи да имам дете - няма значение.
Но на 7-мия ден от "изгарянето" започнаха да изпадат някакви слузести неща от влагалището ми, оцветени в розово.
Обадих му се и той като че това е нормално. Да не се притеснявам.
Но това кървене продължава 5-ти ден.
А днес направо си стана червено както в началото на менструация. И е по-обилно. Не може да е менструация.
Знаете ли колко време е нормално да има кървене след обработка на раничка?

Преди 2 месеца ми гориха раничка с лазер. Изтичаха ми таква секрети в продължение на 20 дни и е препоръчително да не се прави секс през този период!
Относно дали може да се забременее и да се роди с раничка на шийката на матката отговорът ми е ДА! Минах по този път и за това съм категорична!

# 368
  • Sofia
Здравейте! Минах да се похваля - вчера най-накрая отидох на лекар - изряза ми кондиломите и погледна шийката - всичко е ОК. След празниците отново ще отида да ме погледне и ще започнем лечение с медикаменти. Доц. Дянкова ми каза, че вече има ваксина и от новата година ще може да се прилага. Така че не се отчайвайте - има надежда!

Дано и занапред всичко да върви добре!!!!!!!!!!! Това са много добри новини за теб!

# 369
  • Петрич
Хайде и аз да докладвам.Писала съм в темата преди около 7-8 месеца.Тогава ми откриха пап2-3а. SadСега след много упорито лечение,включващо и горене, съм пап2.Всичко е наред,шийката е идеална,така ми казаха.Доста се бях уплашила в началото,притесних на лични част от вас,задавах хиляди глупави въпроси.Тити,Емоли благодаря за отзивчивостта. HugОт всичко това си взех поука-поне два пъти в годината задължително ще си правя цитонамазка.

# 370
  • на плажа
Много добри новини. Само това да се чува! Весели празници желая на всички нас!

# 371
Трябва ли да се слага упойка при горене с ток, гинеколожката ми каза че не е нужно и беше категорична, имам ли основания да се тревожа?

# 372
  • Sofia
Не съм чувала да се слага.

# 373
На мен ми мазаха разничката лятото с  някакво лекартство.Лекарката ми каза ,че не съм раждала и с лазар не е препоръчително за мен. Лекарството се казва Солкожин. 3 пъти ходих да ме мажат и изчезна. Когато прочетох упътването на лекартсвото ми се изправиха косите.Пишеше ,че е за премахване на доброкачествени туморни образования.След първото мамазване имах ужасно течение , но лекарката каза,че е нормално.Предупреди ме и да не се стряскам ако изхвърлям малки парченца кожа.
Сега вече  нямам течение и когато ми дойде цикъла не изхвърлям съсиреци кръв.

nikitita не се притеснявай.Не боли.

# 374
  • Sofia
Аз съм преминала през лазер терапия, не съм раждала. Не съм чувала досега, че за нераждали не е препоръчителна. Просто за протокола...

Общи условия

Активация на акаунт