Раничка на шийката на матката *Б*

• 398 633
  • 1 127
  •   1
Отговори
# 495
  • София
ДесиХ2,Soffia  Благодаря ви момичета  Hug , сега съм много по-спокойна и няма да се притеснявам толкова  Peace

# 496
  • Sofia
Понеже пак говорим за третирането на раничките. Това, което аз знам от личен опит, е, че със лекарство се третират малки и видимо непритеснителни ранички. Отделен е въпросът как с колпоскопия ще се види това, защото все пак това не е най-увеличителният микроскоп. После идва горенето с ток, по-стар метод е, но има този недостатък, че е по-непрецизен и е възможно да останат дори някокло клетки, които после да си се размножават и пак да покрият шийката. Лазерът е по-прецизен като инструмент, защото все пак е лъч и реже точно, то това не е гаранция, че пак може да е останало нещо. Затова са и редовните прегледи - да се следят нещата и ако има развитие, да да се тушират от рано.
Аз все пак отново ще кажа - нека се знае причината за раничката и вече на база това да се започне лечение, а не да се стреля насляпо, а след години нещата вече да са по-лоши. Особено, ако става дума за ЧПВ, тогава пък съвсем! Ракът на шийката на матката е лечим, стига да е хванат навреме, а това става само с редовни прегледи!

# 497
  • София
 Hug Момичета, а вас кога ви гориха ? Има ли някаква специален момент, когато това  се прави, защото със солкожина мен ме лекуваха след М… дали и тук с горенето е същата работа ?!?   newsm78

# 498
  • София
mishito гори се след М първите чисти дни  (така поне на мен ми казаха)  Peace

# 499
  • Sofia
И при лазера е така - в първите чисти дни.  Peace

# 500
От новата цитонамазка ,3месеца след горенето стана ясно,че:От ПАП2 съм минала на ПАП 2-3А и има данни за ЧПВ.Според лекаря ми засега всичко е под контрол,но трябвало да си направя тест за типизиране на ЧПВ.Не сметна за нужно да ме гледа с колбоскоп,защото според него цитонамазката е по-точен метод.Взеха ми пробата с четчица-твърда.Той твърди,че ранича в момента нямам и ми даде да пия изопринозин, и да си слагам Бетадин-2м,по 7 глобули две поредни менструации.Кажете какво да правя?Нещо съм много притеснена.Имах час при Ганчева от Ракова,но ми го отмениха и нямам идея кога ще може да ме приеме.На Кърлов звънях на мобилния-не го вдига.Ще пробвам да отида в частния кабинет.

# 501
  • Sofia
Деси, нека те види Ганчева или Кърлов, не го оставяй така. Но не го оставяй само на глобули и изото. Аз бях с 3А и както казваха лекарите - не бива да отлагам - тъй че действай, питай пак за Ганчева или ако искаш отиди при Карагьозов. Не може да оставиш така тази група.
Пиши какво става.

Съжалявам за загубата на баща ти.

# 502
Здравейте, момичета!
Нямам време да изчета цялата тема, затова ще питам направо:
Резултатът от цитонамазката ми след раждането е 2 Б /вероятно заради койлоцитоподобни клетки/. Съветът на лекаря е контролна цитонамазка след 6 месеца като дотогава не е назначил никакво лечение. Правилно ли е това или трябва да направя някакви изследвания още? Нямам раничка.

# 503
  • София

Резултатът от цитонамазката ми след раждането е 2 Б /вероятно заради койлоцитоподобни клетки/.
Койлоцитоподобните изменения се дължат на инфекция с ЧПВ. Това е пътечката към рак на маточната шийка. Твоята пътечка е още в началото, щом си ПАП 2Б, но пък никой не знае с каква скорост ще измине пътечката, всеки организъм е индивидуален.
Смятам че лекарят ти правилно е предписал засега само наблюдение на 6 месеца, аз бих и на 3 - да ми е по-спокойно.

# 504
  • Sofia

Резултатът от цитонамазката ми след раждането е 2 Б /вероятно заради койлоцитоподобни клетки/.
Койлоцитоподобните изменения се дължат на инфекция с ЧПВ. Това е пътечката към рак на маточната шийка. Твоята пътечка е още в началото, щом си ПАП 2Б, но пък никой не знае с каква скорост ще измине пътечката, всеки организъм е индивидуален.
Смятам че лекарят ти правилно е предписал засега само наблюдение на 6 месеца, аз бих и на 3 - да ми е по-спокойно.

И аз подкрепям, койлоцитите са вид клетки, които се образуват при инфекция с ЧПВ. По-добре следи нещата на 3 месеца. При партньора какво е положението?

Вихрим си тук едно спорче за/против имуностимулиращи препарати - аз също смятам, че са ала-бала и плацебо, но честно казано при мен има ефект, не ти пречи да изпиеш това-онова, няма да навреди, ако не помогне.

# 505

И аз подкрепям, койлоцитите са вид клетки, които се образуват при инфекция с ЧПВ. По-добре следи нещата на 3 месеца. При партньора какво е положението?

Вихрим си тук едно спорче за/против имуностимулиращи препарати - аз също смятам, че са ала-бала и плацебо, но честно казано при мен има ефект, не ти пречи да изпиеш това-онова, няма да навреди, ако не помогне.

Какви имуностимулатори? А партньора как следва да се изследва?

# 506
  • Sofia
Izoprinozin или антиоксиданти и каквито други предпишат. За партньора - на преглед при гинеколог или дерматолог.

# 507
  • София
Izoprinozin или антиоксиданти и каквито други предпишат. За партньора - на преглед при гинеколог или дерматолог.

Suprema, имаш ли инфо как се пренася този ЧПВ? По полов път? С целувка? С орален секс?
Мерси предварително.

# 508
  • Монтана
97% по полов път

# 509
  • Sofia

Suprema, имаш ли инфо как се пренася този ЧПВ? По полов път? С целувка? С орален секс?
Мерси предварително.

По полов е най-често срещаното, но също и с пипане(замърсени пръсти, предмети, по кожата най-общо), орален секс (има папиломи на ларинкса). Презервативът не предпазва, което е най-лошото, аз съм жив пример.

Общи условия

Активация на акаунт